Trend Micro Antivirus + Pregled – Posodobljeno 2020

Trend Micro Antivirus + Pregled

Trend Micro Antivirus + je poceni in težka alternativa drugim protivirusnim rešitvam. Čeprav pri preizkušanju občasno spusti žogo, jo bodo redni uporabniki verjetno cenili zaradi njenih številnih prednosti. Za podrobnosti si oglejte naš celoten pregled Trend Micro Antivirus.


trend mikro vmesnik

nastavitve mikro zaščite trenda

nastavitve mikro ozadja trenda

trend mikro nastavitve skeniranja po meri

trend zaščite mikro socialnih omrežij

Prejšnja

Naslednji

Trend Micro ni bil pogosto igralec moči v protivirusni igri. Na naši lestvici najboljše protivirusne programske opreme smo jo navedli le kot vodilno v kategoriji za podporo strankam, drugi programi pa so jo premagali z boljšimi funkcijami, vmesniki, zaščito in cenami.

Vendar pa je nekaj razlogov, zakaj si Trend Micro zasluži drugi pogled. Trend Micro je z našimi nekdanjimi najljubšimi proračunskimi možnostmi, Avast in AVG, zaradi skrivnega zbiranja podatkov o uporabnikih odlična alternativa za varčevanje denarja brez ogrožanja vaše zasebnosti. Prav tako se je v zadnjih dveh letih močno zaščitilo pri zaščitnih testih.

Osebni protivirusni izdelki Trend Micro so lahki, majhni in poceni. V tem pregledu Trend Micro Antivirus bomo preučili njegov nabor funkcij, cene, prijaznost do uporabnika, zaščito in podporo strankam. Za konec upamo, da bomo odgovorili na vprašanje, ali je Trend Micro zanesljiv in ali premaga svoje priljubljene tekmece, kot je Norton.

Moči & Slabosti

Alternativa za Trend Micro Antivirus+

Lastnosti

Za razliko od mnogih drugih protivirusnih rešitev, Trend Micro nima nobenega brezplačnega načrta. Namesto tega ponuja več posameznih funkcij brezplačno. Nekatere od teh so popolne storitve, druge pa so zmanjšane različice plačljivih funkcij.

Popolnoma brezplačne funkcije se začnejo z orodji proti ransomware. Kripto Ransomware Decryptor podjetja Trend Micro – ki vodi tekoči dnevnik odkupa, ki šifrira vaše datoteke – lahko dešifrira katero koli datoteko, na katero tarča ransomware, ki jo pozna. Deluje na vseh platformah.

Uporabniki sistema Windows imajo dostop do dodatne zaščite pred odškodninsko programsko opremo z Ransom Buster, ščitnikom mape, ki neznanim programom preprečuje dostop do izbranih datotek.

Ščitnik mape

Brezplačne mobilne funkcije

Mobilna zaščita Trend Micro je za uporabnike iOS popolnoma brezplačna, čeprav ne za uporabnike Android. V iOS-u Trend Micro blokira nevarna spletna mesta, registrira vašo napravo, če se izgubi, in analizira vaša e-poštna sporočila in fotografije zaradi znakov prevare. Vključuje tudi starševski nadzor, varnostno preverjanje socialne povezave in dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Upravljalec gesel Trend Micro lahko brezplačno shrani do pet gesel za Android in iOS ter neomejeno geslo z naročnino (oglejte si najboljše možnosti za upravljanje gesla). Aplikacija za zaščito pred krajo identitete je brezplačno na voljo v sistemih Android in iOS.

Na voljo je tudi komplet izdelkov, ki delujejo v računalnikih z operacijskim sistemom Windows ali Mac. HouseCall je a la carte bralnik virusov Trend Micro, ki ponuja več možnosti skeniranja za odkrivanje zlonamerne programske opreme v računalniku Mac ali PC (deluje tudi na telefonih Android). Druga različica skenira pametna domača omrežja za vmesnike.

Zaokrožitev brezplačnih storitev Trend Micro-a obstaja RootkitBuster za osebne računalnike, ki izkoplje rootkite, ki jih hekerji uporabljajo za oddaljeni dostop do naprav. Dr. Cleaner – na voljo za računalnike Mac – pregleduje vaš računalnik, da bi sprostil prostor na disku. Končno lahko vsakdo uporabi Fraud Buster, brskalniško orodje, s katerim lahko prilepite besedilo e-poštnega sporočila in preverite, ali gre za prevaro..

Plačane funkcije

Prva plačana naročnina na ravni Trend Micro je Antivirus +. V operacijskem sistemu Windows vključuje zaščito mape proti ransomware, opozorila o lažnem predstavljanju in odkrivanje virusov prek omrežja AI, ki ga poganja AI. Glavni zaslužek, ki ni brezplačen, je Pay Guard, razširitev brskalnika, ki zaostri varnost pri finančnih transakcijah.

Trend Micro Antivirus za Mac vključuje enake funkcije, minus Pay Guard, vendar z vključenim starševskim nadzorom in odkrivanjem prevar v družbenih omrežjih (zasluži si to mesto v našem najboljšem protivirusnem oknu za Mac). Naročnine za Windows in Mac imajo licenco za eno napravo.

Spletna zaščitna plošča

Naslednja stopnja, Trend Micro Internet Security, je namenjena samo Windows. Poleg tega, da ponuja vse, kar je v različici Windows Antivirus + Security, doda še starševski nadzor, oceno varnosti družbenih medijev in sistemski optimizator, ter dve dodatni licenci (trije skupaj).

Trend Micro Maximum Security je najvišja raven in ima enake funkcije v napravah Windows, Mac, Android in iOS. Maximum Security vključuje licenco za 10 naprav, ter skrbnik gesel (z neomejenimi gesli) in mobilne varnostne pakete, čeprav ti štejejo za vaše skupno število naprav.

Skupna funkcija

Nekatere od teh lastnosti so odlične. Seznam znanih prevarnih e-poštnih sporočil Trend Micro je izčrpen, zato je odlično, če lahko ribiško sporočilo preverite, ne da bi vam bilo treba še kaj prenesti. HouseCall optična preiskava je tudi lahka za uporabo in agresivno temeljita, čeprav globoko skeniranje traja veliko časa.

Vrhunska kakovost je tudi odkupna programska oprema. Dešifrirnik je vreden nekaj večjega miru, Trend Micro pa stalno nadgrajuje redne posodobitve, da ostane pred hekerji. Ščitnik mape, ki ščiti ranljive datoteke z dodatno varnostjo, je odličen dotik.

Druge značilnosti so trdno v kategoriji srednje velikosti. Njegov skrbnik za gesla je v celoti zasnovan na spletu in ne naredi toliko, kot da Chrome ne – pravzaprav manj, če ne plačate. 

Potem so tu še funkcije, ki bi morale biti resnično prisotne, vendar niso. Ni shranjevalnika datotek, brez uporabno VPN in zaščite spletnih kamer. Čeprav je Trend Micro proračunski program, so nekateri praktično univerzalni standardi, zato jih je težko videti.

Pregled funkcij mikro trendov

Trend Micro Antivirus + Logotipwww.trendmicro.com

Začne od 250 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Brezplačno so na voljo naslednje funkcije: preiskava virusa HouseCall, RootkitBuster (samo za Windows), Optimizator dr. Cleaner (samo za Mac), vsa mobilna varnost v iOS-u, zaščita pred krajo mobilnega ID-ja na Androidu, Fraud Buster in omejena uporaba gesla upravnik.

Antivirus + Security stane 29,95 USD na leto za zaščito posamezne naprave. To znaša 2,50 dolarja na mesec, kar je povsem ugodna cena za plačilo enega varnega računalnika; za referenco je približno enak osnovni Nortonovi naročnini (glejte naš pregled Norton Security).

Trend Micro Antivirus za Mac stane enako kot Antivirus + Security. Z različico operacijskega sistema Windows izmenja nekaj bonus funkcij, vendar osnovna funkcionalnost ostane enaka. Glede na to, da je Pay Guard – funkcija, ki je ekskluzivno za Windows na tej ravni – ena izmed bolj zaskrbljenih funkcij Trend Micro-a, so uporabniki Maca boljši na osnovni ravni naročnine..

Trend Micro Internet Security stane 39,95 USD na leto za pokritje treh naprav. Trenutno na tej ravni sploh ni vredno kupovati. To je zato, ker Trend Micro Maximum Security zdaj stane tudi 39,95 USD na leto in dobite bistveno več naprav in nekaj dodatnih funkcij.

Dejansko je povečano število naročnin – 10 namiznih, prenosnih ali mobilnih naprav – glavna risba stopnje Trend Micro Maximum Security. Upravitelj gesel in dodatna zaščita za mobilne naprave sta prijetna, vendar ju sami ne bi bili vredni.

Trend Micro ima tudi načrte podjetij, ki presegajo Maximum Security in so namenjeni zaščiti končnih točk za celotna podjetja. Nimamo dobrega načina za preskušanje tega paketa, zato je to zunaj obsega tega pregleda.

Uporabniku prijaznost

Preizkusili smo vmesnik Trend Micro z uporabo Trend Micro Antivirus + Security za Windows. Njeni zgodnji znaki niso bili pozitivni, saj je namestitev trajala dlje časa, toda v pol ure smo jo začeli delovati.

Trend-Micro-Antivirus-Namestitev

Ko vklopite in Trend Micro konča izvajanje osnovnega skeniranja, vam bo predstavljen velik zeleni gumb za skeniranje, ki ga spremljajo štiri skupine funkcij. Puščica poleg gumba za optično branje omogoča izbiro med hitrim skeniranjem, popolnim skeniranjem ali skeniranjem prilagojenega seznama datotek. S klikom na velik gumb za skeniranje se začne hitro pregledovanje.

Main-uporabniški vmesnik

Zobnik poleg gumba za optično branje prilagodi delovanje vsakega skeniranja s pomočjo potrditvenih polj, ki jih je vse enostavno razumeti. Majhen gumb na desni prestavi odpre varnostno poročilo, ki dokumentira varnostne težave, ki jih je Trend Micro ujel v vaši napravi v obdobju, ki ga določite. Na tej plošči lahko načrtujete tudi občasne preglede.

Konfiguracija skeniranja

Odlikuje uporabniški vmesnik

Vsaka od štirih funkcijskih kategorij je dokaj enostavna. Z “naprave” lahko prilagodite skeniranje, ki se zgodi v realnem času, in aktivirate “nemi način”, kar izklopi nekritična varnostna obvestila. Tu lahko tudi razširite zaščito na druge naprave, če vam naročnina omogoča.

Nastavitve naprave

»Zasebnost« vam omogoča konfiguriranje zaščite v družabnih omrežjih, vendar ni možnosti za vklop in izklop vsakega brskalnika. Na tej plošči lahko odprete tudi zavihek brskalnika z aktivnim sistemom Pay Guard (ali ga aktivirate s bližnjico na namizju, če želite).

“Podatki” je zavihek za zaščito pred izsiljevalno programsko opremo. Konfiguracija zaščite mape je tako preprosta kot poimenovanje map, ki jih želite zaščititi pred neznanimi programi. Končno je tu še kartica »družina«, v kateri so vsi starševski nadzor družbe Trend Micro. Na ravni Antivirus + Security ni ničesar, razen ponudbe za nadgradnjo.

Učinek na uspešnost

Da bi preverili, kakšen vpliv ima Trend Micro na delovanje naprav, smo pregledali njihove učinke na hitrost CPU-ja. Hitro in celotno skeniranje sta imela zanemarljiv vpliv, kar se dobro sklada s splošno pozitivno zmogljivostjo na preizkusu uspešnosti AV-Comparative v oktobru 2019 (kjer je bilo ugotovljeno, da povzroča težave le, ko so uporabniki zagnali druge aplikacije).

Zmogljivost-test

Na splošno smo veseli, da ima Trend Micro Antivirus + Security eleganten in odpuščajoč vmesnik. Vsaka posamezna funkcija je dostopna v dveh klikih, uporabnik pa je seveda usmerjen od enega do drugega. Čeprav obstajajo le tri vrste pregledov, uporabniku prijazna plošča za prilagajanje poskrbi, da te tri zajemajo vse, kar boste morda potrebovali.

Edina stvar, s katero je Trend Micro popoln rezultat, je vgrajena nadgradnja. V vaš uporabniški vmesnik vam ni treba dodajati dodatnih zavihkov, da bi uporabnikom povedali, katere funkcije še nimajo.

Zaščita

Uporabili smo preizkusne datoteke organizacije AMTSO za preizkušanje zlonamerne programske opreme, da smo v lastni napravi občutili učinkovitost Trend Micro Antivirus +. Upoštevajte, da nam testi AMTSO pomagajo priti do začetnega vtisa in se bolj zanašamo na rezultate strokovnih laboratorijev.

Trend Micro je uspešno blokiral ročno preneseno datoteko zlonamerne programske opreme, datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo je prenašal pogon, ZIP-stisnjeno datoteko zlonamerne programske opreme, potencialno neželeno aplikacijo in datoteko, ki zahteva, da se jo poveže v sistem za iskanje v oblaku.

Med običajnim brskanjem ni uspelo ujeti strani za lažno predstavljanje, tudi če je bila raven internetne varnosti visoka. Vendar je spletno mesto z lažnim predstavljanjem blokiralo, ko je bil brskalnik odprt s Pay Guard. Uspešno je delovala, vendar ni dosegla popolne ocene, saj varnost na spletu ne bi smela biti odvisna od tega, da si uporabniki zapomnijo, da na določen način odprejo brskalnike..

AV-primerjalniki

Šli smo k AV-Comparatives in MRG Effitas, da bi potrdili ugotovitve lastnih testov. V zadnjem preizkusu zaščite pred zlonamerno programsko opremo, ki je bil opravljen septembra 2019, je AV-Comparatives Trend Micro Internet Security dal mešan rezultat.

Najprej pozitivni: Trend Micro je dosegel 100-odstotno stopnjo zaščite, saj ni dovoljeno, da bi zlonamerna programska oprema spreminjala zaščiten sistem. Medtem ko je povezan z oblakom, je zaznal 97,9 odstotka testnih paketov zlonamerne programske opreme, kar ga je postavilo v zgornjo tretjino od 16 pregledanih izdelkov.

Na žalost, ko ni na spletu, se je stopnja odkrivanja Trend Micro zmanjšala na slabih 20,9 odstotka – najnižjo ponudbo vseh komercialno dostopnih protivirusov. To kaže, da je Trend Micro Internet Security močno odvisen od storitev v oblaku in da bi pomanjkanje razpoložljivosti na obeh koncih lahko povzročilo katastrofo.

Težava je zapletena stopnja lažne pozitivne vrednosti nad povprečjem. AV-Comparatives je od julija do oktobra 2019 izvedel test zaščite v resničnem svetu, med katerim je Trend Micro Internet Security kot sumljiv označil 19 zlonamernih URL-jev, kar je veliko več od povprečja osmih.

MRG Effitas

MRG Effitas je povedal nekoliko drugačno zgodbo. Trend Micro v svojem testu ni le premagal svojih AV-primerjalnih številk, ampak je veliko boljši kot takrat, ko smo jih nazadnje pregledali pred nekaj leti. Trend Micro v prvem četrtletju leta 2018 ni prejel certifikata MRG Effitas, ki je zahteval, da protivirusni program v 24 urah zazna ali blokira vsaj 98 odstotkov groženj.

V tretjem četrtletju 2019 je Trend Micro naredil veliko boljše rezultate. MRG Effitas je program Trend Micro za brezskrbno poslovno varnost prejel certifikat najvišje stopnje 1, kar pomeni, da je za preprečevanje 100-odstotne grožnje uporabil analizo samodejnega zaklepanja in vedenja prvega stika.. 

Podjetja za testiranje protivirusnih programov se skoraj vedno strinjajo med seboj. Edini razliki med obema testoma sta hitrost brez povezave (ki je MRG Effitas ne testira) in velika razlika v napačnih pozitivnih rezultatih. To bi lahko razložili z dejstvom, da je MRG Effitas preizkusil poslovno različico Trend Micro-ja, medtem ko je AV-Comparatives preizkusil različico končnega potrošnika, vendar ni gotovo.

Nekoliko bolj smo naklonjeni AV-komparativom na tem. Le en program od 12 je lažno blokiral katerega koli od 1.499 testnih vzorcev MRG Effitas, zaradi česar mislimo, da njegov test ni tako strog, kot bi lahko bil. Na srečo za Trend Micro je soglasje o preostali zaščitni moči precej dobro.

Podpora

Podpora podjetja Trend Micro ima veliko skupnega s svojimi brezplačnimi protivirusnimi funkcijami. Vse, kar potrebujete, je tam, včasih pa je predstavljeno v zastrašujočem patchwork-u, zaradi katerega se zdi manj, kot je.

Trend Micro Knowledge

Zbirka znanja Trend Micro se začne s povezavami na tri splošne teme: prenos in namestitev izdelkov, nakup izdelkov in naročnin ter primerjava funkcij različnih izdelkov. Pod tem boste videli povezave do podpornih strani za vsak določen izdelek, vključno s starejšimi, ki se približujejo ali so pretekle do konca življenja.

Če kliknete povezavo na kateri koli izdelek, vas boste preusmerili na stran, ki vam je očitno namenjena, da vam pomaga pri uporabi tega izdelka. Vendar pa je na straneh za naročniške izdelke, kot je Trend Micro Antivirus + Security, večina vsebine namenjena prodaji izdelka. Našli boste video oglede, navodila za namestitev in povezave do drugih funkcij, ki jih morda želite.

Če želite dobiti pomoč, kliknite eno od tem, navedenih v pasici »Izberi temo«. Vse to vas bo popeljalo na različna mesta na spletnem mestu. Na primer, povezave »priljubljene teme« so povezave s prenosi za uporabniški priročnik za vsako stopnjo naročnine. Če se pomaknete navzdol od tega, boste končno našli pogosta vprašanja.

Pomoč strankam

Če želimo biti pošteni do baze znanja Trend Micro, veliko posameznih strani z značilnostmi poteka neposredno do teh informacij. Ko najdete informacije, je precej popolna. Med njimi dobro napisani priročniki, jasno ilustrirani videoposnetki in obsežna pogosta vprašanja zajemajo številne možne težave.

Podpora v živo

Vaša prva možnost za podporo v živo je klepetalna bot Trend Micro-ja, Vanessa, ki jo lahko kontaktirate prek Facebook Messengerja prek povezave na dnu domače strani za pomoč (in več drugih strani). Kljub temu, da ni človek, Vanessa presenetljivo dobro rešuje vprašanja uporabnikov.

Če vam Vanessa ne more pomagati, bo morda impresivna vrsta drugih možnosti podpore. Lahko pošljete e-pošto, poklepetate s človekom ali se potopite v uporabniške forume Trend Micro. Forumi so čisto organizirani s temami, razvrščenimi v več zavihkov (čeprav bi to lahko naredili tudi brez razdelka “pohvale”). Ne gre za najbolj aktivno sceno, toda član Trend Micro-ja odgovarja na vsako objavo.

Trend-Micro-Antivirus-Forum

Prav tako se lahko brezplačno prijavite. Trend Micro kupi enega izmed naših najljubših trendov v antivirusnem svetu, tako da na spletni strani ne da na voljo njegove telefonske številke za podporo, ampak da jo vidno prikaže. Če imate pomladno podporo, je na voljo brezplačno 12 ur na dan ob delavnikih in 24/7.

Pogovorimo se o sekundarni podpori. Za 59,95 dolarja na leto prejmete telefonsko podporo 24 ur na dan, en odstranjevanje virusov, eno letno preverjanje računalniškega zdravja in leto vrnitve Trend Micro Maximum Security. Vendar pa vas 69,95 USD na leto nadgradi na neomejeno odstranjevanje virusov in računalniško preverjanje zdravja, plus namestitev na daljavo.

Na splošno bi lahko bila zbirka znanja Trend Micro veliko boljše organizirana (in težja pri prodaji), vendar številne možnosti za podporo v živo ustvarijo veliko več dobre volje, kot jo izgubi frustrirajoči FAQ. Je enostavno eno najbolj dostopnih podjetij za varnostno programsko opremo, tudi ljudem, ki niso ničesar plačali.

Razsodba

Glede na naše pretekle izkušnje s sistemom Trend Micro nismo veliko pričakovali, a nas je Trend Micro Antivirus + Security presenetil na najbolj prijeten način. Ima vrhunsko zaščito, kaljeno s prijaznim uporabniškim vmesnikom in predanostjo, da bo podpora čim bolj dostopna.

Nekaj ​​črnih oznak škodi njegovi zanesljivosti: lažni pozitivni rezultati so zaskrbljujoči in nevarnost, da se spotaknejo na spletna mesta z lažnim predstavljanjem, potem ko pozabijo zagnati brskalnik z zaščito Trend Micro. Kljub temu je Trend Micro veliko bolj zanesljiv kot nekoč in z vsakim četrtletjem postaja boljši.

Če ste uporabljali kateri koli izdelek Trend Micro in ste imeli dobro, slabo ali edinstveno izkušnjo, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map