Pregled varnosti pande – posodobljeno 2020

Pregled varnosti Pande: Ocenjevanje pregleda Panda Dome

Panda Security Suite je dobro znano brezplačno protivirusno orodje. V tem pregledu Pande bomo govorili o tem Panda Dome in se odločili, ali je to dobro. Naše rezultate bomo malo pokvarili in vam povedali, da kljub temu, da je brezplačni načrt dober, vam ne priporočamo, da ga plačate.


najboljši protivirusni pregledi

Panda Security, ali natančneje, Panda Dome, je zaščiten protivirusni program, ki se ne more uvrstiti na naš seznam najboljših protivirusnih programov. Na voljo je tudi visoka cena, ki jo je zaradi slabe uporabniške izkušnje težko pogoltniti.

V tem pregledu Panda Security bomo razpravljali o vmesniku in kako vpliva na splošno izkušnjo. Pred izrekom razsodbe bomo presegli funkcije, cene, prijaznost do uporabnikov, zaščito in podporo.

Všeč nam je Pandina funkcija in možnosti podpore, ne pa tudi cena ali vmesnik. Za druge zaščitne pakete plačate več, kot bi plačali za funkcije, ki ne navdušujejo. Rezultati laboratorija in velikodušna brezplačna možnost pa bodo morda dovolj, da vam bodo zagotovili prijavo.

varnostni vmesnik pande

nastavitve varnostnega skeniranja pande

skrbnik gesla za varnost pande

panda varnost vpn

čiščenje panda varnosti panda

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za pregled varnosti Pande: Ocenjevanje domene Pande

Moči & Slabosti

Lastnosti

Če želite funkcije, vas Panda krije, dokler plačujete premijo. Kot bomo razpravljali v naslednjem razdelku, je Panda draga, vendar ima dovolj gosto nastavljeno funkcijo, da upraviči ceno.

Vsi načrti prihajajo s Panda Smart Shopping. Razširitev za Chrome izvaja znano protivirusno funkcijo, saj vas ščiti pred goljufivimi stranmi in lažnim predstavljanjem, hkrati pa prikazuje tudi ponudbe izdelkov, ki jih kupujete, kuponov po spletu in preverjenih trgovcev na eBayu.

Obstaja ločena razširitev, imenovana Panda Safe Web. Gre za presenetljivo gosto funkcijo, ki povezuje zaviralce sledilcev, zaviralce oglasov in nadzor zdravja spletnega mesta v eno razširitev. Ulov je ta, da morate uporabiti Pandin iskalnik, ki je le prenovljeni Yahoo. Če onemogočite iskalnik in spremenite domačo stran, boste tudi razširili in odstranili razširitev.

Varni splet Panda Security

Škoda, ker nam je všeč varen splet. Ponuja veliko funkcij, s katerimi pospešite izkušnjo brskalnika, hkrati pa zaščitite. Ne maramo, da nas antivirusi močno oborožujejo, da namestimo njihov iskalnik, zato bo Varni splet žal ostal izključen.

Pripomočki, vključno z datotečnim drobilnikom, šifriranjem datotek in nastavitvijo računalnika, so dobrodošli dodatki. Nastavitev lahko odstrani vaše trde diske, osvobodite prostor z brisanjem začasnih aplikacijskih datotek in upravljanjem zagonskih datotek. Vendar je na voljo samo popolnim naročnikom, zato ne želimo porabiti denarja za funkcije, ki jih ima Windows.

Naprava za drobljenje datotek je sicer lepa. Med vrhunskimi protivirusi je običajna funkcija, ki odstrani vse podatke, povezane z datoteko, ko jo izbrišete. Običajno ko odstranite datoteko, podatki ostanejo na trdem disku, dokler jih ne prepišete, kar odpira možnost uporabe forenzičnih orodij za njegovo rekonstrukcijo..

Pandine premium funkcije

Tisti, ki plačujejo visoko ceno Complete ali Premium, dobijo številne dodatne funkcije. Prvi je upravitelj gesla ali natančneje kopija Password Depot 11, ki je nismo ocenili dobro v pregledu Password Depot.

Varnostno skladišče gesla Panda

Zaradi svojega težko uporabljivega vmesnika tudi ni mogel narediti najboljšega seznama upravljalcev gesel. Lepa vključitev, vendar priporočamo, da namesto tega dobite Dashlane (preberite naš pregled Dashlane).

Panda vključuje tudi virtualno zasebno omrežje, ki spet prihaja od tretje osebe. Hotspot Shield ponuja storitev VPN. Ima zaskrbljujočo politiko zasebnosti, ki mu omogoča, da zbira vaš IP naslov in ga deli s katero koli državno agencijo, ki ga zahteva. Niti nam niso bila všeč druga področja storitve, o katerih si lahko preberete v našem pregledu Hotspot Shield.

Še bolj zmedeno je dejstvo, da Hotspot Shield trdi, da ima pravilnik brez dnevnika. Za ponudnika VPN, ki resnično ne vodi dnevnikov, preverite naš pregled ExpressVPN.

Panda ne primanjkuje funkcij, toda vključene niso dobre. Ta antivirus je najbolje naročiti a la carte, preskočiti VPN in skrbnik gesel za bolj zmogljive in uporabniku prijazne možnosti.

Pregled varnostnih funkcij Panda

Pregled varnosti Pande: Ocenjevanje logotipa Panda Domewww.pandasecurity.com

Začne se od 294 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Pandin pristop k oblikovanju cen se razlikuje od drugih protivirusnih ukrepov. Namesto da bi več plačevali za večji seznam podprtih operacijskih sistemov in števila naprav, vsi načrti podpirajo Windows, macOS in Android in prihajajo s podporo od ene do neomejenih naprav.

Kljub temu so cene, ki jih dobite, dobre. Essential vam nudi osnovno zaščito z antivirusom, požarnim zidom in varnim brskanjem po isti ceni kot Norton Basic (preberite naš pregled Norton Security). Panda je vendarle bolj vsestranska izbira, saj prihaja s podporo za Android in macOS.

Advanced ima več funkcij v obliki zaščite pred odškodninsko programsko opremo in starševskega nadzora. Všeč nam je zaščita pred odkrito programsko opremo, vendar za premijo, ki jo plačujete na več napravah, starševski nadzor nima veliko smisla.

Popolna je sladka točka. Podpora za pet naprav je še vedno nižja od 100 dolarjev in ima funkcije Advanced, skupaj z upravljalnikom gesel in prilagoditvijo naprave. Je drago, vendar ima vse funkcije, ki bi jih lahko pričakovali od “popolnega” antivirusa.

Premium je samo to: premija. Za dodatke plačujete veliko več, vključno z VPN, shranjevanjem v oblaku in premijsko podporo. Dražja je od popolne zaščite McAfee (preberite naš pregled popolne zaščite McAfee), vendar ima več funkcij. Na splošno priporočamo, da preverite svoje najboljše VPN in najboljše ponudnike shranjevanja v oblaku, da sestavite načrt zaščite.

Panda ima na voljo cene na mesec brez obveznosti. Kot je pričakovano, imajo letne tarife večji popust, vendar nam je všeč, da vam Panda ponuja možnost plačevanja, ko greste, za razliko od številnih drugih protivirusov.

Cene za eno napravo so že visoke, zato je načrt več naprav precej dražji od konkurence. Panda vsebuje pakete funkcij za varnostno kopiranje stopnje, vendar to ne odpravi velikega računa.

Panda ponuja brezplačen protivirusni sistem za Windows in Android, ki zagotavlja olajšanje cen. Na primer, lahko kupite načrt za enega uporabnika za namizje in še vedno zagotovite zaščito za svojo mobilno napravo z brezplačnim načrtom.

To priporočamo za Pando. To je dobro v obeh skrajnostih, bodisi za enega uporabnika z nekaj napravami bodisi za veliko družino, ki mora zaščititi vse. Obstajajo pa cenejše možnosti.

Uporabniku prijaznost

Panda Security je lahek paket, na nivoju Webroota, z nameščenim 2MB
(preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere). Tudi čas namestitve je bil hiter, saj se je celoten postopek končal v manj kot minuti.

Če ne želite, da se Panda spopada z vašo domačo stranjo in nastavitvami iskalnika, preverite, če počistite ta polja pred namestitvijo aplikacije..

Nastavitve namestitve Panda Security

Ko bo namestitev končana, bo Panda izvedla popolno skeniranje in postavila osnovno črto za vaš sistem. Optični bralnik se izvaja v ozadju in, kar lahko povemo, je počasnejši od običajnega. Domnevamo, da gre za lahek pregled, tako da lahko še vedno uporabljate svoj stroj. Dodatne preglede je mogoče opraviti z ikono lupe na dnu vmesnika.

Nastavitve skeniranja varnosti Panda

Obstajajo trije načini skeniranja: popoln, po meri in Panda imenuje “kritična območja.” Zadnje je kot hitro skeniranje, skozi pomnilnik, zagon procesov, piškotke itd. Za iskanje aktivnih virusov na vašem računalniku.

Tudi skeniranja ne potrebujejo veliko virov. Kot pri vseh protivirusnih programih, bo tudi vaša uporaba pogona pripeta, vendar smo opazili le 5 do 7-odstotno povečanje uporabe procesorja v prostem teku.

Zunaj skeniranja stvari postanejo nerede. Panda ima gost vmesnik, ki je varno preprost, ko ga prvič naložite. Na glavnem zaslonu so prikazane število skeniranih datotek, vaš status in pet ikon. Na dnu je tudi moteča orodna vrstica za novice, ki vam Panda omogoča izklop v nastavitvah.

Ko smo to poskusili, je orodna vrstica ostala.

Če se pomaknete navzdol, razkrijete več ikon – 23 o Premium Security. Vsaka ikona predstavlja različne komponente vašega protivirusnega paketa, vse od orodja za drobljenje datotek do skrbnika za gesla. Obstajajo tudi druge ikone pripomočkov, kot so podpora in izdelki.

Panda Security vmesnik

Do zadnjih dveh nastavitev je mogoče dostopati s klikom na tri ikone pomišljaja v zgornjem levem kotu uporabniškega vmesnika. Ta meni je bolj znano nadzorno območje za protivirusne sisteme, kjer lahko upravljate svoje naprave, izdelke in nastavitve.

Meni Panda Security

Ne maramo mešanja obeh. Če je v levem meniju nastavitveni meni za vaše naprave, potem to ne bi smela biti ikona. Razčlenitev vmesnika med namizjem in brskalnikom bi očistila delovno obremenitev aplikacije in naredila čistejšo splošno izkušnjo.

Rezultat je zapleten vmesnik, ki se trudi, da bi bil videti sodoben. Tam je veliko moči, ne pa tudi uporabnosti, da bi to smiselno imeli. Poleg tega se vmesnik počasi plazi zaradi vseh možnosti. Pomikanje je hitro in odzivne funkcije se odzivajo za kliki.

To panda ne pomeni, da se Panda pokvari. Vmesnik še vedno deluje in pri tem dobro deluje. Dokler se lahko podate skozi krivuljo uspešnosti in učenja, boste našli enega najbolj gostih protivirusnih vmesnikov na trgu.

Zaščita

Za preverjanje uspešnosti antivirusa uporabljamo sprotna testiranja in laboratorijske rezultate. Naše osebno testiranje uporablja uveljavljena orodja za testiranje protivirusnih virusov, ne pa vzorcev v naravi, zato večjo težo dajemo rezultatom v laboratorijih, ko ocenjujemo.

Prva serija testiranj, ki jih je pripravila organizacija za preprečevanje zlonamerne programske opreme, je bila preverjena za antivirusne sisteme na namizju. Panda je preprečila nalaganje vseh datotek, ne pa tudi ustvarjanja datotek za prenos. Na splošno se je v teh preizkusih zdela vgrajena zaščita Chroma in Internet Explorerja bolj učinkovita.

Ponovno smo izvedli teste v Internet Explorerju z nameščeno Panda Security Toolbar. Zaščita se je izboljšala, zmogljivost pa se je zmanjšala. Brskalnik se je upočasnil, ko je omogočena orodna vrstica, kar je AV-Test opazil tudi v svoji najnovejši oceni.

Wicar je imel čudne rezultate. Panda ni blokirala nobenega od 13 testov, vendar tudi noben podvig ni bil uspešen. Če je test uspešen, se brskalnik zapre in v Windows se odpre calc.exe. To se ni zgodilo, ampak se je namesto tega odprla prazna spletna stran.

To pomeni, da sprožilec ranljivosti za določen izkorišček ni bil dovolj natančen, da bi ga antivirus lahko odkril. Prazno okno ponavadi kaže, da izkoriščanje ni bilo zaznano ali preprečeno, čeprav nobene zlonamerne datoteke niso bile prenesene na naš testni stroj.

Kljub nenavadnim zmogljivostim se bomo naslonili na laboratorije in rekli, da je bila Panda uspešna v našem testiranju. Strani so se nalagale in datoteke so se začele nalagati, a pravzaprav nič ni omogočilo našega računalnika.

Zadnja ocena programa AV-Test za Pando je bila decembra 2017. Bila je 100-odstotno učinkovita proti zlonamerni programski opremi in zlonamerni programski opremi, ki so bili odkriti v divjini, v tem mesecu. Takrat je povprečje industrije znašalo 99,5 odstotka, s čimer je Panda zarezala višje.

Zaradi upočasnitve stroja je dosegel 15,5 od možnih 18 točk. AV-Test je ob zagonu priljubljenih aplikacij opazil 51-odstotno zmanjšanje zmogljivosti v primerjavi s 16-odstotnim povprečjem v industriji. Še huje je, da je našel uspešnost pri 77 odstotkih pri nameščanju pogosto uporabljanih aplikacij.

Kar je nenavadno pri ugotovitvah AV-testa, je, da je med standardnim in visokokakovostnim računalnikom veliko delte. Na primer, pri kopiranju datotek se je 8-odstotno upočasnilo na običajni ploščici in 55-odstotno upočasnilo na višji.

AV-Test večkrat pokaže številke zmogljivosti in tako izpusti napačne rezultate. Nismo prepričani, zakaj obstaja takšna razlika med dvema sistemoma, ki opravljata isto nalogo, vendar smo prepričani v ugotovitve AV-testa.

AV-Comparatives je bil bolj odpuščajoč, Pandi je podelil napredno oceno, drugo najvišjo, po zmogljivostih. Zaščitni testi so bili dobri, saj so blokirali 98,7 odstotka vzorcev. V celoti so ga prejeli dve od treh zvezd.

Panda je doživela spodrsljaje med testiranjem AV-Comparatives, čeprav .. maj 2018 in november 2014 sta bili zaščitni stopnji nižji od 95 odstotkov, kar pomeni, da antivirus v teh mesecih ni uspel..

MRG Effitas je Pando našel varno. V testiranju Q1 2018 so ji podelili certifikat stopnje 2, ki je preprečil vsaj 98 odstotkov groženj. Webroot je prenesel tudi s tem certifikatom, kadar Trend Micro Maximum (preberite naš pregled Trend Micro Antivirus + Security) ni uspel.

Na splošno je zaščita dobra, ni pa velika. Panda ima stopnjo zaščite med 95 in 99 odstotki, vendar jo oslabi slaba zmogljivost strojne opreme višjega cenovnega razreda. Če je vaš glavni poudarek varnost, priporočamo Bitdefender (preberite naš pregled Bitdefender Antivirus).

Podpora

Panda ima vse načine podpore, ki bi jih lahko zahtevali od protivirusnega programa. Dobite telefon, klepet v živo in e-poštne stike, skupaj s forumom in zbirko znanja. Najti je treba vsa ta področja.

Na glavni strani za podporo so številke za standardno in premium telefonsko podporo ter povezava do e-poštnega obrazca. Če se pomaknete navzdol, boste našli bazo znanja, ki je razdeljena po izdelkih.

Stran za podporo Panda Security

Plavajoča vrstica na dnu strani prikazuje hitre povezave do klepeta v živo, foruma in podpornega Twitterja. Te možnosti je dovolj enostavno, vendar ne moremo ugotoviti, zakaj jih želi Panda ločiti. Davanje klepeta v živo poleg podpore za telefon in e-pošto je bolj logično in bi pomagalo, da se stran s podporo počuti manj zamazano.

Stvari se izboljšajo, ko najdete tisto, kar iščete. Članki v zbirki znanja so podrobni in napolnjeni s posnetki zaslona. Panda ima članke za vsak izdelek, razdeljen tudi po kategorijah, zaradi česar je navigacija po zbirki podatkov preprosta.

Panda Varnost znanja

Na forum je enostavno priti tudi. Videz je z datumom, vendar Panda razdeli teme po izdelkih, zato bi morali hitro najti tisto, kar iščete. Forumi sicer niso tako aktivni, pri čemer je najbolj aktivna tema osredotočena na Panda Free.

Forum za varnost Panda

Panda pričakuje povprečen odzivni čas na 24-urno poizvedovanje po e-pošti, in ko smo se obrnili, nam je vrnil manj kot dan, kot je bilo obljubljeno. Klepet v živo je na voljo tudi na točkah, vendar Pandi ni jasno, kakšen je bil obratovalni čas.

Telefonska podpora traja od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00. v vašem lokalnem časovnem pasu. Za podporo 24/7 podjetje ponuja premium paket. To je 5,88 dolarja, ko plačate eno leto vnaprej in pride do strojne diagnoze in odstranjevanja virusa.

Všeč so nam baza znanja in več oblik stikov, vendar bi forum lahko uporabil delo. Uporabna je, vendar ni aktivna, kar pomeni, da verjetno ne boste našli zanesljive podpore.

Razsodba

Panda Security je drag protivirusni program, ki vsebuje funkcijo, ki ustreza cenovni ceni. Vendar ta glitz ne vsebuje vsebine, saj ponuja povprečno ponudbo VPN in skrbnikov gesla. Enako velja za vmesnik, ki se spotakne ob pritisku.

Kljub tem pomanjkljivostim Panda velja za enega najbolj varnih protivirusov na trgu. Dokler lahko pridete do okorne uporabniške izkušnje in cene, boste zaščiteni.

Panda ponuja enomesečno brezplačno preskusno različico, ki jo priporočamo, da jo prenesete in preizkusite sami. Veliko izkušenj sega na osebne želje. 

Sporočite nam, če ste v spodnjih komentarjih uporabili Panda Security in hvala, kot vedno, hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me