Pregled protivirusov Kaspersky – posodobljeno 2020

Pregled protivirusov Kaspersky

Kaspersky je eno največjih imen spletne varnosti, vendar ima nekaj težav v zvezi z zasebnostjo. To je škoda, ker je protivirus Kaspersky sicer ena najboljših storitev, ki jih ponujamo. Ali ga boste izbrali, je odvisno od vas, vendar priporočamo, da si pred odločitvijo preberete celoten pregled.


Kaspersky-drsnik-1

Kaspersky-drsnik-2

Kaspersky-drsnik-3

Kaspersky-drsnik-4

Kaspersky-drsnik-5

Prejšnja

Naslednji

Protivirus Kaspersky je bil že nekajkrat okoli bloka, odkar ga je laboratorij Kaspersky izpustil pred več kot 20 leti. Tudi podjetje se je veliko naučilo in to tudi kaže. Varnostne funkcije, ki jih ponuja Kaspersky, so vrhunske ugodnosti po ugodni ceni. Zaščita Kasperskyja pred zlonamerno programsko opremo je odlična, saj se v rezultatih našega laboratorija uvršča na vrh protivirusnega paketa.

Na žalost se Kaspersky sooča z nekaterimi težavami z zasebnostjo, za katere nismo prepričani, da so v celoti rešeni. Manjka tudi nekaj pomembnih možnosti za podporo strankam. Te težave preprečujejo, da bi bil najboljši antivirus.

V tem pregledu Kaspersky Anti-Virus si bomo ogledali vse, od njegovih funkcij do njegove varnosti. Izvedli bomo skeniranje, sami preizkusili njegovo zaščito in se poglobili v njegovo zgodovino in zasebnost. Po vsem tem vam bomo razsodili, ali je Kaspersky antivirus, ki ga je vredno pogledati.

Če se še vedno sprehajate, je njena 30-dnevna brezplačna preizkusna različica odlična možnost, da ugotovite, ali so vam všeč ponudbe Kasperskega.

Moči & Slabosti

Alternativa za antivirus Kaspersky

Lastnosti

Kaspersky Anti-Virus je poln funkcij, ki presegajo pričakovane možnosti skeniranja ranljivosti. Z robustnim starševskim nadzorom, nastavitvami zasebnosti in celo bančno zaščito stoji v primerjavi s svojimi protivirusnimi konkurenti po moči in prilagodljivosti.

Veliko majhnih funkcij, ki jih ponuja Kaspersky, se osredotoča na koncept zasebnosti. Na primer, Kaspersky zagotavlja zaščito spletne kamere, da prepreči, da bi fotoaparat uporabil proti vam. To je preprosto obvestilo, da je privzeto v uporabi, vendar ga lahko uporabite tudi za preprečitev popolne uporabe spletne kamere, razen če ročno izklopite zaščito.

Druga funkcija, usmerjena v zasebnost, je razširitev brskalnika Kaspersky. Privzeto spremlja in pove, koliko sledilcev je vdelanih v stran, da boste lahko pozorni nanjo. 

Vendar lahko razširitev brskalnika nadgradite prek njegovih nastavitev, tako da blokira vse sledenje. S pomočjo te razširitve ponuja tudi svoj varen brskalnik.

kaspersky-krom

Skrita v menijih je tudi skeniranje ranljivosti, ki bo vašo napravo zavarovalo tako na ravni operacijskega sistema kot na programski ravni. Zlonamerna programska oprema lahko pogosto okuži napravo s pomočjo teh podvigov, zato je skeniranje ranljivosti preventivni ukrep.

Poleg teh zaščit bo razširitev Kasperskega analizirala URL-je in ugotovila, ali so varni, preusmerila pa vas bo tudi, če bo ugotovila, da je spletno mesto zlonamerno. Vključuje tudi majhno količino blokiranja oglasov, vendar si oglejte najboljše blokatorje oglasov za odlične razširitve, ki vse blokirajo.

Nekatere najbolj priljubljene protivirusne funkcije so vključene tudi v antivirus Kaspersky. Vsebuje požarni zid za največjo varnost, skrbnik gesla za zagotovitev, da gesla ne boste ponovno uporabljali in celo shranjevalnik datotek. 

Ena podrobnost, ki se izpade, je šifrir datotek; S samo 56-bitnim šifriranjem boste veliko bolje prenesli najboljšo programsko opremo za šifriranje in ignorirali to funkcijo.

Kaspersky ponuja tudi reševalni disk. Ta izdelek lahko postavite na pogon USB ali CD in bo sprožil varnostno pregledovanje ob zagonu računalnika. Ta reševalni disk je odličen za popolnoma okužen računalnik.

Kaspersky VPN in skrbnik gesla

Priljubljena protivirusna funkcija, ki naj bi jo vključil Kaspersky, je brezplačno navidezno zasebno omrežje ali VPN. To ni ravno natančno. 

Čeprav program ponuja povezavo do varne povezave, Kasperskyjeve VPN rešitve, je ta izdelek popolnoma ločen od celo najdražjega protivirusnega programa Kaspersky. Lahko vas usmerimo k najboljšim ponudnikom VPN, da nadomestite to manjkajočo funkcijo.

Po drugi strani je upravitelj gesel vključen s Kaspersky Total Security. Ugotovili smo, da je to dobra izbira za zaščito z geslom, vendar je v podpori in funkcijah zaostal za nekaterimi protivirusnimi konkurenti. Za podrobnejši pogled na to funkcijo si oglejte naš pregled Kaspersky Password Manager.

Kaspersky varni denar

Kaspersky resnično sije, ko gre za svojo bančno zaščito in premaga konkurenčne antivirusne izdelke, kot je F-Secure (glej naš pregled F-Secure). 

Kaspersky Safe Money je varen brskalnik, ki ga lahko uporabite za dostop do bančnih spletnih strani ali za vnos vaših plačilnih podatkov. Če poskusite dostopati do teh spletnih mest v običajnem brskalniku, boste pozvani, da uporabite zaščiten brskalnik Kaspersky.

kaspersky-safemoney-opozorilo

Prav tako lahko ustvarite seznam zaznamkov v namizni aplikaciji. S tem lahko določena spletna mesta izključite iz zaščitenega brskalnika ali jih blokirate pri nalaganju, če niste zaščiteni.

kaspersky-safemoney-armaturna plošča

Zaščiten brskalnik bo varoval vaše bančne in plačilne podatke, da bi preprečil morebitno škodljivo programsko opremo v spletu. Kaspersky celo vključuje zaslonsko tipkovnico, da prepreči vse keyloggerje, ki bodo morda dobili vaše geslo s pritiskom tipke.

Kaspersky Safe Kids

Starševski nadzor, ki ga ponuja Kaspersky, je intenziven in presega preprosto filtriranje po spletu kot njegovi konkurenti, kot je Sophos Home. Priložena je brezplačni aplikaciji, ki jo je mogoče namestiti na otrokovi napravi in ​​jo upravljati prek spletnega mesta Kaspersky.

Ko ga namestite, vam bo Kaspersky dal več informacij o svojem otroku, kot ga boste kdaj potrebovali. Lahko sledite njihovi lokaciji in blokirate spletna mesta prek imena, kategorije ali preprosto blokirate ves dostop do interneta.

Če je vašemu otroku onemogočen dostop do spletnega mesta, boste o njem obveščeni in mu lahko celo daste dovoljenje za to spletno mesto v realnem času. Poleg spletnega filtriranja in internetne varnosti Kaspersky ponuja možnost spremljanja in omejitve časa zaslona vašega otroka.

kaspersky-log

Ta zapletena varnostna orodja vam omogočajo velik nadzor nad tem, kaj vaš otrok dostopa v svojem spletnem brskalniku, in tudi nad tem, katere aplikacije uporablja. Kaspersky v celotnem uporabniškem vmesniku priporoča najboljše načine, kako izkoristiti vse te podatke.

Če pa menite, da je treba v celoti zakleniti napravo – zaradi česar je neuporabna, dokler ne morete priti do nje -, boste imeli to sposobnost s temi kontrolami. Kaspersky vas bo celo obvestil, če je vaš otrok zapustil določeno območje z geofencem ali če v Googlu išče nekaj vprašljivega..

Pregled funkcij protivirusnega sistema Kaspersky

Logotip protivirusnega sistema Kasperskywww.kaspersky.com

Začne se od 500 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Kaspersky se osredotoča na dodajanje funkcij, ne pa na naprave, saj plačujete več denarja. Vendar ponuja različne načrte od treh naprav vse do 10 za vsako stopnjo s podobnimi prilagoditvami cen, ne glede na načrt, ki ga uporabljate.

Najosnovnejši sloj, Kaspersky Anti-Virus, je aplikacija brez ovinkov. Vključuje zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki bi jo pričakovali od katerega koli protivirusnega programa, vendar nobene od zasebnosti, bančnih ali starševskih funkcij, ki jih nudijo višje stopnje. Pri skoraj 60 dolarjih na leto antivirus Kaspersky v resnici ni vreden.

Naslednja stopnja je Kaspersky Internet Security. Ta raven nudi osnovni starševski nadzor s funkcijami, kot sta spletno filtriranje in blokiranje računalniških iger ob določenem času. Vključuje tudi zvezdni brskalnik, zaščiten z varnim denarjem, in vrsto zaščite zasebnosti. 

Kaspersky Internet Security je odlična izbira za ljudi, ki iščejo največjo protivirusno varnost, ne da bi pri tem zlomili banko.

Končna stopnja, Kaspersky Total Security, vključuje nekaj najbolj luksuznih funkcij, ki jih lahko ponudi Kaspersky. Omogoča popoln starševski nadzor, vključno z geofitingom in zaklepanjem naprav. Vključuje tudi svoj brezplačni vgrajeni upravitelj gesel in shranjeno datoteko. Kaspersky Total Security je celoten paket in to odraža njegova cena.

Izbira stopnje je res odvisna od tega, katere funkcije potrebujete, vendar je Kaspersky Internet Security dobra slaba točka. Če boste prenesli izbiro z našega seznama najboljših upraviteljev gesel in uporabili programsko opremo za šifriranje z daljšim, varnejšim ključem, boste dobili najboljše iz obeh svetov…

Če pa potrebujete močan starševski nadzor z geofitingom in zaklepanjem naprave, se lahko izplača dodaten strošek. Kaspersky Total Security ima 30-dnevno brezplačno preskusno različico, zato ne oklevajte in poskusite.

Uporabniku prijaznost

Kaspersky je dobro zasnovan. Uspe biti videti gladek in minimalističen, ne da bi pri tem skrival vse vidike programa za meniji, poleg tega pa je enostavno krmariti in uporabljati. S toliko funkcijami pa je bilo težko najti vsako.

Namestitev je bila zelo enostavna in preprosta, brez obremenitev na cestah, čeprav za orodja, ki temeljijo na spletnem mestu, ni potreben e-poštni naslov. Edina težava, s katero smo se soočili, je bila, da njegova stran za prenos ni združljiva z brskalnikom Google Chrome. Uporaba Internet Explorerja za prenos je bila čudna, saj je starševsko spletno filtriranje jasno, da deluje le v brskalniku Google Chrome.

Ko je armaturna plošča nameščena in nastavljena, je to enostavno razbrati. Zgornja tretjina zaslona je pregled, s katerim lahko veste, ali obstaja nekaj, kar potrebuje vašo pozornost.

kaspersky-armaturna plošča

Pod tem je osem jasno ločenih kategorij. Vsako funkcijo lahko upravljate prek ene od teh povezav ali jo lahko zaženete s klikom na eno od njih. Čeprav je skoraj vse poudarke programa mogoče spremeniti s pomočjo aplikacije Kaspersky, imajo nekatere funkcije svojo aplikacijo.

Kaspersky poskrbi tudi za podrobne podrobnosti o tem, kaj počne vsak del protivirusnega programa. “?” simbol v naslovni vrstici je popoln razplet vsega, kar program ponuja, in v vsaki nastavitvi so poglobljena pojasnila vsake varnostne funkcije.

Čeprav obstajajo nastavitve za vsako funkcijo, ki jo ponuja Kaspersky, so nastavljene privzeto na način, ki je smiseln. Na primer, ko smo testirali starševski nadzor, je Kaspersky samodejno nastavil spletno filtriranje za najpogosteje blokirana spletna mesta. Vse je postavljeno tako, da ga lahko preprosto vklopite in zaščitite.

Optično branje

Kaspersky ponuja privzeto nekaj pregledov varnosti: popolno skeniranje, hitro skeniranje, selektivno skeniranje ali zunanje skeniranje naprav. To je več kot dovolj možnosti za večino ljudi, čeprav ne povsem na ravni možnosti za skeniranje Avire (preberite naš pregled Avira). Selektivno skeniranje uporabniku omogoča skeniranje posameznih datotek.

Tu je zanimiva podrobnost, da lahko hkrati izvajate več varnostnih pregledov. To je v protivirusni programski opremi zelo nenavadno in ni nekaj, kar počnete zelo pogosto, vendar je kljub temu dobrodošel dodatek.

kaspersky-scan

Izvedli smo hitro in popolno skeniranje, da smo preizkusili njegovo hitrost in vpliv na testnem računalniku. Oba pregleda sta bila hitrejša od povprečja, hitro skeniranje pa je trajalo manj kot eno minuto, popolno pa dve uri in pol.

Obe varnostni preiskavi sta imeli približno enak vpliv na delovanje našega računalnika, s približno 15 do 20-odstotnim povečanjem porabe CPU-ja. To je včasih pri celotnem skeniranju doseglo do 30 odstotkov več. Čeprav računalnik računalnika ne bo uporabljal, je zagotovo opazen in nikjer ni tako močan, kot ga imajo konkurenti, kot je Webroot (preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere).

Zaščita

Za testiranje varnosti Kasperskega smo uporabili dvostranski pristop. Najprej smo preizkusili nekaj običajnih podvigov z lastnimi napravami. Drugič, pregledali smo njegove laboratorijske rezultate AV-testa, AV-primerjalnikov in MRG Effitas, da bi videli, kako se postavlja proti konkurenci.

Čeprav je pomembno, da se lotite programske opreme in brcnete pnevmatike, je zlati standard varnosti z laboratorijskimi testi. Zaradi tega smo jim dodali večjo težo v našem protivirusnem točkovanju.

Kaspersky pogosto sodeluje v laboratorijskih testih, zato so njegovi varnostni rezultati zelo posodobljeni. V poročilu družbe AV-Test iz decembra 2019 je Kaspersky postavil proti številnim drugim protivirusnim programom. Kaspersky se je odlično izkazal nad vsem, na kar so ga metali.

Blokiral je 100 odstotkov napadov brez dnevnega dnevnega reda in razširjene zlonamerne programske opreme, brez lažnih pozitivnih rezultatov. Kaspersky je bil tudi hitrejši od povprečja v panogi pri vsakem vidiku uporabe, razen pri zagonu priljubljenih spletnih mest, kjer je bil počasnejši za približno 5 odstotkov. To je izboljšanje iz testa iz aprila 2018, kjer je bil za 7 do 8 odstotkov počasnejši.

Kaspersky je bil še posebej hiter, ko je šlo za nameščanje pogosto uporabljenih aplikacij, z nadgradnjo zmogljivosti iz preizkusa leta 2018. Jasno je, da se je v zadnjih nekaj letih močno izboljšalo, kar je dobro opaziti.

AV-primerjalci so tudi na testih oktobra 2019 vodili Kaspersky. Rezultati njegovega preizkusa so bili zelo dobri, saj je premagal skoraj vse protivirusne programe, razen ESET NOD32 in McAfee (poglejte si naš pregled McAfee Total Protection).

Zaščitni test je bil nekoliko manj impresiven. Čeprav je Kaspersky blokiral več kot 99 odstotkov vse zlonamerne programske opreme, AV-Comparatives še vedno ni dal najvišjega ranga varnosti. To za Kasperskega ni nujno veliko; gre bolj za izjavo o tem, kako močno je protivirusno polje trenutno zaščiteno pred zlonamerno programsko opremo.

MRG Effitas bančna simulacija

Kaspersky je resnično izstopal, ko gre za varnostno analizo MRG Effitas. Kaspersky je bil v svoji nepremagljivi bančni simulaciji eden redkih antivirusov, ki je bil certificiran za spletno bančništvo. Približno polovica protivirusnih programov, preizkušenih za to certificiranje, preide.

Poleg certifikacije je MRG Effitas simuliral tudi “ugrabitev dogodkov” v bančništvu. To pomeni, da je zlonamerni uporabnik ogrozil vaše bančno ali plačilno spletno mesto, prestregel podatke o plačilih in jih namesto tega poslal na svoje strežnike..

Kaspersky je bil med tremi, ki so se uspešno branili pred tem napadom. Samo tekmovalci, kot je Norton, so bili na isti ravni kot Kaspersky (oglejte si naš pregled Norton Security).

Hands-on testiranje

Naše praktično testiranje je uporabljalo orodja za preverjanje varnosti AMTSO za testiranje najpogostejših oblik zlonamerne programske opreme. Kaspersky je minil z lahkoto. To je še posebej impresivno, ko gre za phishing stran, ki jo blokira zelo malo antivirusnih programov.

kaspersky-url-blokiran

Nato smo preizkusili vrsto pogostih podvigov brskalnika z uporabo WICAR-a. Od 13 podvigov je Kaspersky vse blokiral. To je zgleden rezultat, ki se ujema s tistimi, ki smo jih videli iz skoraj vseh laboratorijskih testiranj.

Kaspersky in Ruski pomisleki

Kaspersky je v zvezi z zasebnostjo v edinstvenem položaju. Leta 2017 se je vlada Združenih držav odločila, da bo prenehala sodelovati s podjetjem zaradi pomislekov, da ima protivirusnik povezave z rusko vlado. Ta povezava bi tvegala uhajanje podatkov o uporabnikih, saj je ruska zakonodaja veliko manj zaščitna pred tovrstnimi podatki kot ZDA ali Evropa.

Od takrat je podjetje storilo več ukrepov, da bi zagotovilo svojim uporabnikom, da ni povezano z rusko vlado. Odprl je dva „centra za preglednost“, ki sta namenjena temu, da zaupanja vrednim partnerjem omogočata pregled nad njegovo izvorno kodo, v bližnji prihodnosti pa nameravata odpreti še dva..

Poleg tega je Kaspersky velik del svojih podatkov preselil v Švico. To Kasperskyga ščiti pred vsemi ruskimi zakoni, ki bi ga morali prisiliti k razkritju podatkov o strankah. Evropski podatki so v celoti preneseni, vendar bodo ameriški in kanadski podatki premaknjeni letos.

Revizija SOC 2

Poleg tega je Kaspersky izdal revizijo SOC 2 Type 1 svojih sistemov zasebnosti. Za razumevanje teže te revizije je pomembno razumeti, kaj zajema in česa ne zajema.

Revizija SOC 2 tipa 1 sestoji iz ocenjevanja kontrol organizacije. Ne vključuje nobene analize o tem, ali se pravilno upoštevajo. Revizija SOC 2 tipa 2 je strožja, vključno z vsemi revizijami tipa 1 in oceno kontrol, ki se uporabljajo v določenem obdobju. Običajno je, da te ocene dobivajo zaporedno.

Družba v tem trenutku še ni objavila poročila tipa 2. Povezali smo se s podjetjem, da bi ga vprašali o tem, in predstavnik nam je zagotovil, da je v dolgoročnih načrtih podjetja narediti naslednji korak na področju varnosti.

Za Kaspersky je njegov zaščitni rezultat kombinacija neodvisnega laboratorijskega testiranja, izkušenj in skrbi glede zasebnosti. Nismo popolnoma prepričani, da je njen nadzor nad zasebnostjo dovolj z vezmi podjetja z Rusijo. 

Vendar pa so bili njegovi laboratorijski testi in izkušnje izkušnje zvezdni, če ne zaradi svojih zasebnosti, bi se Kaspersky lotil najbolj varnega protivirusnega programa..

Podpora

Možnosti podpore Kasperskyja so videti, kot da so narejene za poslovne stranke, ne da bi se zastarale, kot je ZoneAlarm (glejte naš pregled ZoneAlarm Antivirus). To je lahko dobra stvar s svojo paleto orodij za spletno varnost. Zbirka znanja – prva obramba, ko uporabnik naleti na protivirusno težavo – je razdeljena po izdelkih.

kas-baze znanja

Podporni forum je prav tako zelo aktiven, tako zaposleni podjetja Kaspersky kot namenske stranke so v enem dnevu odgovarjale na kakršna koli vprašanja. Vendar se nam zdi nenavadno, da je forum ponudil vse menije v angleščini in ruščini. Kaspersky pri ustvarjanju računa vpraša vaš jezik, zato se zdi nepomembno preveriti to nastavitev, preden se odločite, kateri jezik naj prikazuje.

Spletna protivirusna orodja podjetja Kaspersky so edinstvena funkcija podpore strankam Kasperskyja. Če niste v bližini ene od naprav, na katerih je nameščen protivirusni program, lahko s pomočjo strani za podporo skenirate posamezne datoteke na viruse.

kas-virusdesk

Obstaja tudi razdelek o odstranjevanju odkupne programske opreme, ki je še posebej koristen, če so vse vaše naprave okužene z odkupno programsko opremo in ne morete dostopati do namizne aplikacije Kaspersky. Preden pridete do te točke, si oglejte nasvete za zaščito pred odkupi.

Če se morate za rešitev težave pogovoriti z dejanskim človekom, ima Kaspersky tudi podporo po e-pošti. Čeprav ni 24/7, smo konec tedna poslali vozovnico in naslednji dan prejeli odgovor, tako da ure niso samo od 9 do 5 med tedni..

Kaspersky ponuja podporo za Twitter in, kar je čudno, podporo za Facebook. Kaspersky ponuja tudi telefonsko številko, vendar pomeni, da jo morate uporabljati samo za težave z nakupom ali naročnino na storitev, za razliko od konkurentov, kot je Bitdefender (za več informacij glejte naš pregled proti Bitdefender Antivirusu).

Podpora Kasperskega je solidna in zanesljivo in relativno hitro bo odgovorila na vaša vprašanja. Širok spekter načinov, kako vzpostaviti stik s podporo, pomeni, da morda niti ne boste zamudili možnosti, ki ji manjka, na primer klepet v živo in telefon (oglejte si naš Trend Micro Antivirus + pregled za protivirusni program, ki je na tem področju odličen).

Razsodba

Kaspersky je osnova antivirusnega sveta in lahko vidimo, zakaj. Njegova zaščita pred zlonamerno programsko opremo je vrhunska, poleg tega pa je preprosta za krmarjenje in opremljena z varnostnimi funkcijami. Vendar pa pomanjkanje brezplačnega protivirusnega načrta pomeni, da vas bo pridobivanje teh funkcij stalo (oglejte si naš najboljši brezplačni pregled protivirusnih programov).

Še vedno smo zaskrbljeni nad izidom skrbi za zasebnost. Dosedanja dejanja Kasperskega so bila pomirjujoča, vendar ne dokončna. To pušča možnost dvoma, kar je nepotrebno, če lahko preprosto uporabite antivirus, ki nima teh pomislekov.

Čeprav se zasebnost nanaša na to, da protivirusni program Kaspersky prepreči najboljšo protivirusno programsko opremo, je vsekakor dobra izbira za njegove funkcije in bančno zaščito. Kaj menite o antivirusu Kaspersky, Kaspersky Internet Security ali Kaspersky Total Security? Sporočite nam v komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me