Pregled protivirusnih virusov ZoneAlarm – posodobljeno 2020

ZoneAlarm Antivirus Pregled

ZoneAlarm Antivirus je znana protivirusna rešitev že od nekdaj. Vendar pa starost ni obravnavala dobro in zdaj bi lahko slabo uporabila posodobitev svojega vmesnika, pa tudi nov krog testiranja varnosti. Preberite si celoten pregled ZoneAlarm in si oglejte, kaj mislimo.


diaprojekcija cona-alarm-1

diaprojekcija-zona-2

diaprojekcija-zona-3

diaprojekcija zonealarm-4

Prejšnja

Naslednji

ZoneAlarm Antivirus je že več kot 20 let temelj skupnosti protivirusnih / požarnih zidov. Podprto s Check Point, podjetjem za varovanje in programsko opremo za elektroenergetsko hišo, ima moč, da z lahkoto lovi izkorišča ničesar dne. Vendar pa njegov uporabniški vmesnik in funkcije zaostajajo za nekaterimi konkurenti v najboljšem krogu protivirusne programske opreme. Njegova podpora strankam je pustila tudi veliko želenega.

V tem pregledu ZoneAlarm Antivirus bomo program ocenili od zgoraj navzdol. Preizkusili bomo vse povezave, izvedli lastne preglede in ga celo poskusili z ognjem, tako da vržemo vso zlonamerno programsko opremo, ki jo lahko. 

Seveda zmogljivost ni vse, zato bomo zagotovo raziskali uporabnost, podporo strankam in četudi je vredna cene. Na koncu bo naša razsodba dala vedeti, ali se ta programska oprema uvršča med velikane ali ne.

Ko gre za njegovo osnovno funkcionalnost – protivirusni in požarni zid – je ZoneAlarm nastopal čudovito in mu lahko zaupate, da vam nudi zanesljivo varnost. Vendar pa je njegov popolnoma zastarel uporabniški vmesnik, slaba povezanost s portalom za storitve strankam in pomanjkanje luksuznih funkcij, kot je VPN (oglejte si naša najboljša priporočila VPN), manj kot idealna izbira.

Moči & Slabosti

Nadomestni za Antivirus ZoneAlarm

Lastnosti

ZoneAlarm je precej neumni program. Ko ste na prostem nivoju, v bistvu prejmete zaščito protivirusnega in požarnega zidu in nič več. 

Zaradi poštenosti je zaščita, ki jo prejmete na brezplačnem nivoju, trdna in zanesljiva. Preprosto ne boste dobili upravitelja gesel ali orodja za drobljenje datotek, za razliko od nekaterih njegovih konkurentov, kot je McAfee (oglejte si naš pregled McAfee Total Protection).

Vendar ima ZoneAlarm nekaj edinstvenih funkcij, ki ga ločujejo od drugih varnostnih programov. Vsaka raven, vključno z brezplačno, ima eno leto brezplačno zaščito identitete prek matične družbe Check Point. 

Zaščita identitete je v obliki brezplačnega spremljanja kreditnih sposobnosti, vendar je na voljo le v ZDA. Naši nasveti za preprečevanje kraje identitete so odlična kombinacija s to funkcijo.

identiteta območja alarma

Ponuja tudi funkcijo »igre«, ki začasno prekine varnostna opozorila in vsako načrtovano samodejno skeniranje, tako da vas med igranjem ne prekinjajo. Ta funkcija omogoča veliko bolj priročno igranje igre, če veste, da ne prenašate nobenih datotek, brskate po spletu ali sodelujete v drugih dejavnostih, zaradi katerih bi lahko bili odprti za zlonamerno programsko opremo.

Emulacija nevarnosti

Druga značilnost, ki izstopa za ZoneAlarm, je “emulacija groženj.” To je oblika zaščite v realnem času, ki vas ne samo ščiti pred najnovejšimi ničelnimi podvigi, ampak pomaga posodobiti bazo podatkov o grožnjah. Če program ne ve, ali je datoteka varna ali ne, lahko datoteko odpre v navideznem stroju in natančno spremlja, kaj počne.

zonealarmno-grozno stiskanje

Verjetno je to del tega, zakaj ZoneAlarm prekriva lestvice, ko gre za zaščito brez dnevnega dnevnega reda. Zelo dnevni napadi so še posebej kritični, saj gre za ranljivosti, ki jih ustvarjalec ranljive programske opreme ni obravnaval. Brez kakršnih koli popravkov za te ranljivosti je močna zaščita pred protivirusno programsko opremo proti njim.

ZoneAlarm je zelo omejen, ko gre za njegovo dostopnost do platforme. Na voljo je v sistemih Windows 10, 8 in 7, v mobilnih napravah prek iOS in Android aplikacij ter prek razširitve za Chrome. Ni 

na voljo v Linuxu ali macOS-u v kakršni koli obliki, tako da če ena od vaših naprav deluje v enem od teh operacijskih sistemov, tega programa ne bo mogel v celoti zaščititi (oglejte si naš vodič o najboljšem protivirusnem virusu za Mac).

ZoneAlarm Antivirus je edinstven v značilnosti. Pri mnogih sodobnih protivirusnih programih je pričakovati nabor funkcij, vključno z navideznim zasebnim omrežjem, s katerim je vaš omrežni promet skrit ali shranjevalnik datotek. 

ZoneAlarm nima teh funkcij (za protivirusni virus, ki ga preverite, si oglejte naš Bitdefender Antivirus pregled), ampak ima funkcije, ki so edinstvene zase, kot je zaščita identitete.

Pregled funkcij ZoneAlarm

ZoneAlarm Antivirus Logowww.zonealarm.com

Začne se od 500 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Vsak nivo ZoneAlarm ponuja več funkcij kot naslednji. Medtem ko vam bo brezplačna stopnja nudila dobre možnosti skeniranja in požarni zid, so najboljše funkcije zaklenjene za plačanimi stopnjami. Žal je cena nekoliko višja, če upoštevamo funkcije, ki se ponujajo.

Prosti nivo ZoneAlarm vključuje samo osnove: programsko opremo za skeniranje, požarni zid in način igre (za primerjavo oglejte najboljšo brezplačno protivirusno programsko opremo). Če želite dobiti dostop do pomembne zaščite pred lažnim predstavljanjem, spletnega nadzora in varnosti v oblaku, boste morali nadgraditi na ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall.

Cene so z značilnostmi, ki jih ponuja ZoneAlarm, precej strme. Na primer, Kaspersky ponuja skoraj vse te funkcije in več v svoji naročnini za polovico letne cene ZoneAlarm Pro (glejte naš pregled Kaspersky Antivirus).

Končna stopnja zaščite je ZoneAlarm Extreme Security, ki stane skoraj dvakrat več kot ZoneAlarm Pro in vključuje posebno zaščito pred keyloggerji in izsiljevalno programsko opremo ter posnemanje groženj. Zaščita pred izjemo programske opreme je ponavadi na voljo samo plačljivim strankam, tako da je to razumljivo (za primer izjeme si preberite naš pregled AVG). 

Emulacija nevarnosti je posebna po tem, da bo preizkusila vaše datoteke v virtualnem stroju in posodobila zaznavanje groženj v oblaku ter zagotovila, da so datoteke varne. Ta emulacija groženj je odlična varnostna funkcija, vendar kot edina vznemirljiva nadgradnja ni ravno vredna denarja.

Uporabniku prijaznost

Nastavitev na ZoneAlarm je le malo dela, in ko pridete tja, je uporabniški vmesnik popolnoma zastarel. Vendar je funkcionalno intuitiven in je med skeniranjem v vašem sistemu dokaj lahek.

Spletno mesto ni zasnovano za enostavne funkcije za prenos in zagon, za razliko od Avasta (glejte naš pregled Avast Pro), zlasti za brezplačno stopnjo. Prav tako ni zelo jasno, da ZoneAlarm Free sploh vključuje požarni zid, namesto da ponuja ločen, plačan izdelek.

Namestitev ZoneAlarm

Ko najdete program in ga začnete nameščati, boste morda morali malo kopati in se prepričati, da ne prenašate ničesar, kar vas ne zanima. 

Namestitveni program za ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall je opremljen z zunanjo programsko opremo drugih proizvajalcev, ki je morda ne želite, kot je orodna vrstica VPN. Poleg tega nudijo razširitev za Google Chrome tudi med namestitvijo, zato omogočajo hitro namestitev z enim klikom za oba.

zonealarm-orodna vrstica

Ko nastavite, je uporabniški vmesnik preprost, vendar zelo zastarel. Vsekakor je videti, kot da je bil zasnovan v 2000-ih in nato nikoli posodobljen. Obstoječi videz je seznanjen s stranjo »približno« z avtorskimi pravicami, ki se od leta 2018 ne posodablja.

zonealarm-ui

Po tem je zelo enostavno krmariti. Vsak del programa je znotraj enega ali dveh klikov od domače strani. Razdeljen je na smiselne kategorije: protivirusni & požarni zid, brskanje po spletu in varnost mobilnih naprav. 

V ta program dejansko ni vključeno brskanje po spletu in varnost mobilnih naprav, čeprav je videti, kot da sta. Če želite dejansko izkoristiti te funkcije, morate prenesti razširitev za Google Chrome ali aplikacijo za mobilne naprave.

Možnosti optičnega branja vključujejo hitro skeniranje podatkov, ki bi najverjetneje bili ogroženi, in popolno skeniranje celotnega sistema. Oba sva preizkusila. 

Hitro pregledovanje je trajalo približno 90 sekund, popolno pa je trajalo nekaj več kot tri ure. Oba sta med skeniranjem minimalno vplivala na CPU, s približno petimi skoki, kar je v primerjavi s tekmeci, kot je F-Secure (preberite naš pregled F-Secure Antivirus), zelo velik (preberite naš pregled F-Secure Antivirus).

ZoneAlarm ne ponuja možnosti skeniranja po meri. To je velik nadzor, saj vam mnogi protivirusni programi ponujajo možnost skeniranja samo pogona, za katerega menite, da je lahko ogrožen. Za primer preberite našo revijo Avira.

zonealarm-scan

ZoneAlarm Firewall

Pod “protivirusom & zavihek “, boste našli nastavitve za prilagajanje brezplačnega požarnega zidu ZoneAlarm in njegovega nadzora nad aplikacijami. Besedilo je nekoliko zmedeno, saj boste ugotovili, da je požarni zid številnih programov “zavaroval”, ne da bi vas vložili. To ne pomeni, da so bili blokirani ali da je ZoneAlarm ugotovil, da so nevarni. 

To preprosto pomeni, da je analizirala program in presodila, ali naj bo ta program dovoljen prek požarnega zidu ali ne, sicer imenovan nadzor aplikacije. Brez mojega vložka je ZoneAlarm spoznal, da sta programa, kot sta Adobe Reader in Windows Update, varna.

zonealarm-smartdefense

Tukaj nastavitve niso samoumevne, vendar se je z njimi enostavno igrati in jih razumeti. To je del funkcije za samodejno učenje ZoneAlarm, svetovalca SmartDefense. Če ne uporabljate te funkcije, vas bo ob prvem poskusu dostopa do interneta povprašal o vsakem posameznem programu, vključno z očitnimi programi, kot sta funkcionalnost operacijskega sistema in priljubljeni programi, kot sta Skype in Spotify.

Zaščita

Za oceno sposobnosti zaščite ZoneAlarm smo preizkusili in preizkusili tri najboljše laboratorije, AV-primerjalnike, MRG Effitas in AV-test. Zaradi pomanjkanja laboratorijskih rezultatov za ta program smo se morali bolj zanašati na svoje praktično testiranje, ki je kazalo dobro zaščito pred skoraj vsem, vendar je manjkalo pri lažnem predstavljanju.. 

Čeprav je pomembno, da se tega lotite in preizkusite sami, se laboratorijski rezultati testirajo na različnih strojih pod strogimi pogoji in so zato zlati standard za varnostno testiranje. 

Na žalost ima samo AV-test rezultate za ZoneAlarm, zato smo se morali bolj kot običajno zanašati na lastne teste. Čeprav protivirusne programske opreme to ni slišati (poglejte si naš pregled Sophos Home za še en antivirus s skrajnim testiranjem), bi se nam zdelo bolj prijetno, če bi ga pregledali temeljitejši testi.

Rezultati AV-testov ZoneAlarm

Rezultati AV-testa so nad prvimi, ko gre za ničdnevne in razširjene napade zlonamerne programske opreme, ki blokirajo 99,9 odstotka vseh groženj in 100 odstotkov napadov brez dneva. To je še posebej impresivno, če gre za ranljivosti z ničelnimi dnevi, bar, ki jih mnogi ne srečujejo. 

Tudi njegova uspešnost je dokaj solidna, razen ene izjeme – namestitev aplikacij traja bistveno dlje, če je ZoneAlarm aktiven od povprečja v panogi. Ni imel težav z identifikacijo zakonite programske opreme in ni opozoril na niti en lažni pozitiven.

ZoneAlarm Antivirus smo testirali s programom za testiranje funkcij Anti-Malware Testing Standards Organisation, ki je deloval skoraj odlično. Uspešno je blokiral ročno preneseno zlonamerno programsko opremo, nalagalne datoteke in PUA (potencialno nezaželene aplikacije). Prav tako je uspešno blokiral grožnjo v oblaku, vendar ni zaznal phishing strani.

conaalarm blokiran

Rezultati Wicar ZoneAlarm

Z zlonamernim orodjem URL-jev Wicar smo tudi preko spletnega okna vodili ZoneAlarm. Čeprav ni bilo nobenega obvestila, ki bi kazalo, da so bile datoteke blokirane, je ZoneAlarm uspel blokirati prenose z zlonamernih spletnih mest. 

V enem primeru, ko se je datoteka prenesla, jo je ZoneAlarm blokiral, preden je prenos končan. Za primerjavo si preberite naš pregled najbolj varnih protivirusnih programov.

Na splošno bi morali v tej analizi rezultati laboratorij dobiti večjo težo. Vendar pa tako naši testi kot laboratorijski rezultati kažejo, da ZoneAlarm odlično opravlja svoje temeljne funkcije in preprečuje dostop zlonamerne programske opreme do vašega računalnika.. 

Čeprav trdi, da ima zaščito pred lažnim predstavljanjem, morda ni učinkovit, zato morate pred spletnim vnosom informacij vedno uporabiti svojo najboljšo presojo. Če želite več informacij, si oglejte naš vodič za lažno predstavljanje.

Tu je treba opozoriti, da ZoneAlarm priporoča več tehničnih pripomočkov za odstranjevanje virusov, ki jih je ustvaril laboratorij Kaspersky med postopkom skeniranja. To “partnerstvo” je zato, ker pri lastnem skeniranju uporabljajo protivirusni pogon Kaspersky.

zonealarm-virus odstraniti

Čeprav teh resnično ne bi nikoli potrebovali, je to dober vir za napravo, ki je že okužena z zlonamerno programsko opremo. Številni zlonamerni programi povzročijo, da se protivirusni programi zaženejo ali jih v celoti prevzamejo, tako da bodo odstranili možnost skeniranja določenih lokacij datotek ali dodali zlonamerno programsko opremo v svoj seznam. Ta orodja so koristna, če virus prepreči, da bi ZoneAlarm v celoti skeniral vaš disk.

Podpora

Podpora, ki jo ponuja ZoneAlarm, nam je bila v pomoč, ko smo lahko dostopali do nje. Vendar pa se spopada s tehničnimi težavami in je celo doživel nedavno kršitev podatkov, zaradi česar se ne drži drugih možnosti.

Zdi se, da je ZoneAlarm pred kratkim posodobil portal za podporo strankam, vendar aplikacije ni posodobil. Pod kategorijo „pomoč“ v njihovi namizni aplikaciji so tri povezave, ki naj vas vodijo do ločenih strani pomoči.

zonealarm-help

Povezave “top 10”, “help” in “tehnična podpora” vodijo do iste strani za podporo, verjetno zato, ker so posodobili sistem in teh povezav niso posodobili, da bi prišli tja, kamor spadajo. 

Pomoč brez povezave prav tako ni veliko pomoč. Deluje pod predpostavko, da je edina pomoč, ki jo potrebujete v načinu brez povezave, nasveti za ponovno vzpostavitev spleta. To je zmede, zlasti za protivirusni virus, saj ga morda zaradi namernega namena zaženete brez povezave ali v varnem načinu.. 

Če v tem primeru potrebujete pomoč, vam zelo neupravičeno predlagajo dostop do njihovega spletnega portala z drugim računalnikom ali telefonom.

zonealarm brez povezave

Ta nov podporni sistem se še vedno srečuje z nekaterimi manjšimi napakami. Če registrirate račun na strani za podporo, kar je prvi korak k predložitvi vozovnice, se vrne napaka strežnika.

podpornik zonealarm

Podporna skupina je to rešila s svojim klepetalnim sistemom, ki na srečo nima zahteve za registracijo. Izkazalo se je, da je bila težava le slaba povezava do registracije, če pa se tega ne zavedate, lahko poskusite še naprej in se ne morete registrirati za nedoločen čas.. 

Registracija ZoneAlarm

Tudi če registracija zahteva prostega nivoja, morate vnesti fizični naslov in telefonsko številko. To je smiselno, če upoštevate, da so mnogi kupci ZoneAlarma podjetja, vendar to nima veliko smisla za posameznega uporabnika.

Ko smo rešili to težavo, smo med ustvarjanjem vozovnice naleteli na drugo zaporo: stran za ustvarjanje vozovnic nam ni omogočila premika naprej, pri čemer smo prikazali le niz vprašanj in našo regijo. Po drugem pogovoru s skupino za podporo se je odpravila težava.

Poleg tega sta oba vprašanja hitro obravnavali prek sistema za klepete, ki je imel presenetljivo količino tehničnega znanja o spletni strani za podporo. 

Preizkusili smo tudi njihovo podporo po e-pošti in ugotovili, da so se odzvali v manj kot eni uri in s točnimi informacijami, čeprav je bilo naše sporočilo poslano med delovnim časom ob delavniku. Rezultati se lahko razlikujejo glede na čas in dan.

Portal za podporo trdi, da bo forum »kmalu prišel«. Verjetno je to posledica njihove kršitve podatkov novembra lani, v kateri so bili uhajeni vsi osebni podatki za člane foruma. Na srečo ta forum ni bil povezan s računom za podporo s polnim naslovom in telefonsko številko stranke.

Kar zadeva socialne medije, ZoneAlarm vzdržuje kanal Twitter in YouTube, vendar noben od njiju ni usmerjen v podporo, za razliko od protivirusnih programov, kot je Trend (za več o tem glejte naš Trend Micro Antivirus + pregled). Oba sta bolj osredotočena na oglaševanje in občasno pošiljata objave o svojih izdelkih. Podpore po telefonu sploh ne nudijo.

Razsodba

ZoneAlarm Antivirus potrebuje nadgradnjo. Je odličen osrednji izdelek, ki prinaša resne varnostne preglede in nekaj odličnih funkcij. Glede stroškov pa obstajajo boljše možnosti, še posebej, če v svojih napravah ne uporabljate sistema Windows 10, 8 ali 7. Oglejte si svoje druge protivirusne možnosti in jih primerjajte z varnostjo ZoneAlarma.

ZoneAlarm Antivirus glede na svojo starost ni slab program. Njegova zaščita je odlična za vse namene, razen lažnega predstavljanja, še posebej pa sija pred izkoriščanjem nič dni. Računalnik med skeniranjem ne upočasni, ponuja pa tudi številne edinstvene funkcije, kot je vgrajena zaščita identitete v obliki brezplačnega nadzora nad kreditom in posnemanja groženj.

Vendar je tik za krivuljo. Zdi se, da pripada računalniku leta 2005, ne 2020, in da je zaklenjen v določen operacijski sistem za program, danes nima smisla. Manjkajo mu varnostne funkcije, kot so VPN, upravitelj gesla in shredder datotek (oglejte si naše okrogle skupine najboljših brezplačnih storitev VPN, ki jih uporabljamo skupaj z ZoneAlarm).

Za ceno lahko kupite protivirusni program s skoraj enako stopnjo varnosti in celo vrsto funkcij gladek, da ga zaokrožite.

Kaj menite o ZoneAlarm Antivirus? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map