Pregled protivirusnih programov z malwarebytes – posodobljeno 2020

Antivirusni pregled z malwarebytes

Malwarebytes Antivirus je zelo hitra storitev, ki kot ena izmed redkih tovrstnih storitev ponuja 14-dnevno preskušanje. Njeni rezultati laboratorija pa so razočarali in tudi glede njegovega vmesnika nismo preveč prepričani. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled Malwarebytes.


najboljši protivirusni pregledi

Malwarebytes sta formalno ustanovila 21. januarja 2008 Marcin Kleczynski in Bruce Harrison. Kleczynski je podjetje neuradno ustanovil, ko je leta 2004 s starši v Chicagu živel doma, ko je družinski računalnik dobil virus. Od takrat je na petih lokacijah po vsem svetu zraslo na več kot 600 zaposlenih.

Za razliko od večine podjetij Malwarebytes omogoča prenos in namestitev vrhunske plačljive različice z vso funkcionalnostjo nedotaknjeno za 14-dnevno brezplačno preskusno različico. Potem ga lahko uporabljate samo za čiščenje okuženih naprav, dokler ne kupite izdelka, vendar pa vam bo 14-dnevno preskusilo okus, kaj lahko stori.

V tem pregledu Malwarebytes bomo pogledali namestitev in uporabo paketa, razpoložljive nastavitve, njegovo hitro skeniranje, različne stopnje zaščite in poročila, ki jih ustvari za vašo uporabo. Pokrili bomo tudi njegove prednosti in nekaj nesreč, ki preprečujejo uvrstitev na seznam najboljše protivirusne programske opreme.

Nadomestni za protivirusni program Malwarebytes

Moči & Slabosti

Lastnosti

Malwarebytes ima dobro oblikovano in intuitivno nadzorno ploščo. Dajemo mu visoke ocene za postavitev in enostavnost uporabe. Stolpec na levi strani zaslona vsebuje kategorije »skeniranje«, »karanteno«, »poročila« in »nastavitve«. V vsaki kategoriji so na vrhu jezički za različne pododdelke.

Funkcije Premium, prikazane na desni strani armaturne plošče, prikazujejo štiri glavne zaščitne nastavitve, vključno z zaščito pred računalniško programsko opremo, ki so privzeto nastavljene na »vklopljeno«.

Malwarebytes-18-armaturna plošča

Nastavitve so sestavljene iz šestih zavihkov: “aplikacija”, “zaščita”, “razpored skeniranja”, “izključitve”, “podatki o računu” in “približno”. Prva dva vključujeta gumb v zgornjem desnem kotu za obnovitev privzetih nastavitev. To je priročno orodje, ki ga nekateri antivirusi skrivajo ali zataknejo na težko najdenem mestu. Všeč nam je, da je tako na voljo.

Malwarebytes-21-settings-applications-01

Zavihek aplikacije se nanaša na Malwarebytes z razdelki o posodobitvi, nastavitvah obvestil, prednostnem skeniranju, izbiri jezika, izbiri proxy strežnika (privzeto je izklopljeno), uporabi in prenosu statistike groženj nazaj v storitev (privzeto je vklopljeno).

Malwarebytes-23-settings-applications-03

»Zaščita« ima nastavitve za spletno zaščito, gumb za upravljanje seznama zaščitenih aplikacij in možnosti za dodajanje programov nanj. Obstaja tudi gumb za napredne nastavitve, ki prikaže podmeni za nastavitve proti izkoriščanju za številne aplikacije, kot so zaščita pomnilnika, vedenje aplikacij in zaščita Java.

Malwarebytes-27-settings-protection-04

Malwarebytes ne nudi zaščite spletnih kamer, kot to počne Kaspersky Anti-Virus, kot lahko preberete v našem pregledu Kaspersky Anti-Virus. Sploh nas ni spraševal o vgrajeni kameri na prenosniku. Glede na vedno večje pomisleke glede zasebnosti v novicah, to zadeva. Prav tako nas je motilo pomanjkanje upravitelja gesel, prav tako pomanjkanje spletne varnostne kopije in shranjevalca datotek.

Ima zaščito v realnem času in zaščito pred izklicno programsko opremo.

Pregled funkcij

Malwarebytes Antivirus Logowww.malwarebytes.com

Začne se od 333 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Malwarebytes je med protivirusnimi podjetji nekaj nenavadnega. Omogoča vam brezplačno 14-dnevno preizkusno obdobje za paket z eno napravo Premium z vsemi funkcijami. To vam daje priložnost, da raziščete in preizkusite njegovo funkcionalnost, ne da bi porabili ničesar vnaprej. Po preskusu funkcije Premium nehajo delovati in deluje le kot sredstvo za čiščenje ene okužene naprave.

Na voljo je za Windows, macOS, Chromebook, Android in iOS. Razširitve brskalnika niso vključene v paket. Namesto tega jih je mogoče brezplačno prenesti v Chrome in Firefox. Vendar bi raje videli, da bi bili vključeni v protivirusno programsko opremo.

Malwarebytes-razširitve brskalnika

Paketa Premium in Premium For Home se razlikujeta le po številu naprav, ki jih ščitijo, in ceni. Na primer, Home vam zaračuna 20 USD za vsako dodatno napravo nad tremi napravami. Razen tega sta enaka.

Z možnostjo Premium For Home lahko mešate in se ujemate z Windows, macOS, Android, iOS, ki je na voljo samo v App Store in Chrome OS. To je lep dotik za tiste, ki niso obremenjeni z zvestobo blagovni znamki.

Poslovne različice imajo napredne funkcije, vključno z utrjevanjem aplikacij, blaženjem izkoriščanja, analizo obremenitev, odkrivanjem nepravilnosti, strojnim učenjem, upravljanjem premoženja in še več. Cena se začne pri 119,97 USD za osnovni poslovni paket, nato pa je po tem prilagojena glede na vaše zahteve in število naprav, ki jih je treba zaščititi.

Uporabniku prijaznost

Začetni prenos in namestitev sta hitra in enostavna. Spletno mesto Malwarebytes vsebuje preprosta navodila, s katerimi si lahko izveste, kaj storiti, ne da bi pri tem napadli svojo inteligenco. Postopek je dovolj intuitiven, da navodil ne boste potrebovali.

Navodila za namestitev Malwarebytes-01

Po namestitvi je prvotno skeniranje trajalo le tri minute in 46 sekund, da smo na našem stroju preverili 173.193 predmetov. Drugi antivirusni paketi, ki smo jih testirali na istem testnem stroju, so trajali več kot eno uro. Kljub temu je njegova hitrost prišla na račun 100-odstotne izkoriščenosti procesorja med pregledovanjem. Enkrat je padel na približno 75 odstotkov, nato pa šel desno nazaj gor.

Kot test smo med pregledovanjem zagnali drugo aplikacijo in Malwarebytes je opustil čas CPU-ja, da je lahko normalno tekel, kar je pokazalo, da ne gre za surovino. Pripravljen je deliti. Tako dobite najboljše iz obeh svetov: hitro skeniranje, ko se sam izvaja, in varnost vedeti, da ne bo upočasnila drugih aplikacij, če se te hkrati izvajajo.

Poročilo, ustvarjeno po vsakem skeniranju, je enostavno in lahko berljivo. Vse podatke, ki jih potrebujete, vsebuje na dveh zavihkih. Prva je povzetek na eni strani. Napredni zavihek prikazuje, koliko predmetov je bilo skeniranih, ročno ali načrtovano, pretekel čas in možnosti skeniranja. Gumb za izvoz omogoča kopiranje poročila v odložišče ali besedilno datoteko za nadaljnjo uporabo.

Malwarebytes-13-scan-report

Karantenske datoteke, kot so potencialno nezaželeni programi, so neškodljive in čakajo, da jih obnovite ali izbrišete, če v resnici niso zaželene. Z nastavitvami lahko konfigurirate, kaj naj naredite z datotekami v karanteni.

Postopek izključitve v dveh korakih vam omogoča, da v prihodnjih pregledih izključite določena spletna mesta, aplikacije, datoteke ali predhodno zaznane izkoriščanja. Spet je vmesnik hiter in intuitiven.

Zaščita

Na tem področju so padli zlonamerni programi. Od leta 2015 ni bil preizkušen v nobenem od treh laboratorijev, ki jih uporabljamo. To je večnost v računalniškem svetu.

Malwarebytes je od takrat združil svojo sanacijsko programsko opremo s svojim protivirusnim paketom. Še najbližje vam je, če po 14-dnevnem preizkusu izpustite brezplačni paket Premium. Vsaka funkcija razen sanacijske funkcije je onemogočena.

Za preverjanje nastavitev zaščite uporabljamo tudi organizacijo standardov za testiranje proti zlonamerni programski opremi, da preverimo nastavitve funkcij in spletno mesto Wicar.

Amtso izvaja protivirusno programsko opremo s temeljitim preverjanjem svoje zmožnosti za prenos nalaganje zlonamerne programske opreme, stisnjene zlonamerne programske opreme, potencialno neželene aplikacije, lažno predstavljanje in zaščito v oblaku. Zlonamerni programi niso uspeli na vseh. Testirali smo ga z več vrstami okuženih zip datotek in nobena ni ujela nobene.

Windows Defender, ki smo ga onemogočili, je nanj naletel Drakula in zaživel, da bi ujel dve okuženi datoteki, za katere Malwarebytes pravi, da sta v redu.

Wicar izvaja večino istih testov, z dodatkom trojanskega spletnega mesta, na katerem so nas ujeli Malwarebytes in nam preprečili dostop. To je bil edini preizkus, ki ga je opravil.

Malwarebytes-34-website-trojan-detected-report

Amtso in Wicar uporabljata industrijsko standardno datoteko za testiranje protivirusnih programov EICAR, ki je splošno dogovorjena za uporabo pri testiranju. Datoteka je neškodljiva. Uporablja se samo za pomoč uporabnikom pri preverjanju, da je njihova protivirusna programska oprema pravilno konfigurirana in deluje. Malwarebytes smo pustili, da se namestijo s privzetimi nastavitvami in je zgrešil vse, razen enega trojanca. Takšna izvedba je nesprejemljiva.

Glede na to so Malwarebytes namenjeni čiščenju bolj kot karkoli drugega. Na tej sprednji strani je odličen program. Za skeniranje v realnem času pa priporočamo, da se držite našega najvišjega ponudnika, Bitdefenderja (preberite naš pregled Bitdefender Antivirus).

Podpora

Malwarebytes nima dobre podpore na svojem spletnem mestu. Našli smo videoposnetke, skupaj z možnostmi za klepet in telefonsko podporo, vendar rezultati niso bili impresivni. Kliknili smo na gumb za klepet in prejeli večinoma prazen zaslon, ki nam je povedal, da predstavniki niso na voljo.

Malwarebytes-36-ponovitev-ni na voljo

S klikom gumba za »podporo za stike« ni bilo veliko bolje.

Malwarebytes-37-contact-support-button

Pripeljalo nas je do zaslona, ​​kjer smo morali ustvariti vozovnico službe za pomoč, ne da bi navedli, koliko časa bo trajalo, da bomo prejeli odgovor. Odločili smo se, da ne bomo zapravljali časa, ker se na večini podjetij običajno porabi en ali dva dni.

Obstaja forum skupnosti, vendar je krmarjenje po forumih lahko zastrašujoča naloga, ko iščete odgovor na določeno vprašanje. Videoposnetki, ki smo jih našli, so osnovni in ne zajemajo podrobnosti. Tam so predvsem za namestitev in uporabo programske opreme. Glede na intuitivno naravo vmesnika so večinoma odveč.

Razsodba

Malwarebytes ima čudovit vmesnik, veliko funkcij, dobro cenovno strukturo in inovativno nastavitev, ki omogoča brezplačno testiranje celotnega delovnega paketa 14 dni. Kar jo privleče, so slabe zmogljivosti preizkusa in podstandardna podpora strankam. Laboratorijsko testiranje je skoraj nič in ni uspelo z našim testiranjem uspešnosti, razen če smo na testnem spletnem mestu našli enega trojanca.

Po pravici povedano se je podjetje morda odločilo, da za svojo programsko opremo ne bo uporabljalo protivirusne preizkusne datoteke EICAR. Ker datoteka ni neškodljiva, to ne boli ničesar. Nismo se mogli obrniti na podjetje in ga vprašati o tem, zato moramo v primeru odsotnosti nasprotnih informacij rezultate testov vzeti po nominalni vrednosti.

Kaj menite o Malwarebytes? Vam to uspeva? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map