Pregled protivirusnega programa TotalAV – posodobljeno 2020

TotalAV Antivirus Pregled

TotalAV je dobro zasnovana protivirusna rešitev, ki preprosto nima klikov "dobro." Rezultatov preizkusov drugih proizvajalcev je zelo malo, njegova struktura cen pa je med drugimi vprašanji ravno čudna. Za podrobnosti preberite celoten pregled TotalAV.


totalav-drsnik1

totalav-drsnik2

totalav-drsnik3

totalav-drsnik4

totalav-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

TotalAV je majhen igralec na velikem protivirusnem trgu. Ima nekaj odličnih idej in lastnosti, vendar sta njegova zaščita in uporabnost enaki. To je tudi eden najdražjih protivirusov.

V tem pregledu smo vzeli TotalAV skozi okno, da boste dobili popolno sliko o tem, kje sveti in kje primanjkuje. Vsako funkcijo smo preizkusili, nasproti njeni podpori in celo preizkusili njeno zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Po vsem tem smo oblikovali razsodbo, ki jo bomo z vami delili v tem protivirusnem pregledu TotalAV.

Na koncu se TotalAV zaradi svojih pomanjkljivosti v nekaj kategorijah ni uvrstil na seznam najboljše protivirusne programske opreme. Preverjanje sedemdnevne brezplačne preizkušnje ni škoda, še posebej, ker ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Moči & Slabosti

Alternativa za TotalAV Antivirus

Lastnosti

TotalAV ima lepo izbiro zasebnosti in varnostnih funkcij, vendar ni tako močan kot nekateri drugi antivirusi, ki so v paketu s funkcijami, kot je Avira (oglejte si naš pregled Avira). Vključitev skrbnika gesla in VPN ga je postavila pred paket, čeprav so nekatere njegove lastnosti zaklenjene za velikimi plačnicami.

Zdi se, da je TotalAV veliko pozornost osredotočil na funkcije zasebnosti in varnosti. Program je napolnjen z orodji za varovanje zasebnosti, na primer vgrajenim preveriteljem kršitve podatkov. To preverja haveibeenpwned.com, ki je najbolj popolna baza podatkov o kršitvah podatkov.

totalav-databreach

Ta orodja za zasebnost vključujejo navidezno zasebno omrežje ali VPN. To je pomembno orodje za zasebnost v spletu, zato je lepo, da ga TotalAV vključuje. Tako boste zagotovili, da so vaši omrežni podatki anonimni in vam jih ni mogoče slediti, ne glede na to, kaj počnete.

Druga odlična zaščita zasebnosti je funkcija zaščite identitete TotalAV. To je najbolj poglobljena zaščita, ki smo jo videli pri protivirusu, saj je premagala konkurente, kot je ZoneAlarm (za več informacij glejte naš pregled ZoneAlarm).

Zaščita TotalAV vključuje redna spletna iskanja vaših osebnih podatkov, kar bi lahko kazalo na kršitev podatkov. Prav tako bo izsledila vašo številko socialnega zavarovanja in vas obvestila, če bodo v poročilo dodane informacije, s čimer bo zagotovil, da vaš SSN nihče ne bo uporabljal za zmerne namene.

Pomembno je upoštevati, da TotalAV privzeto onemogoči zaščito v realnem času. Večina ljudi ne bo takoj šla v svoje protivirusne nastavitve, da bi preverila kaj takega, zato bi bilo idealno, če bi to omogočili privzeto.

Druga edinstvena lastnost TotalAV je zaščita družine. Skoraj vsak protivirusni program nudi zaščito na več napravah, vendar je sistem TotalAV nekoliko drugačen. Namesto, da napravo preprosto dodate v isti račun, vam omogoča ustvarjanje podračuna, ki ima dostop do vaših funkcij.

družina totalav

Vsak človek dobi svoj račun z lastnim dostopom do funkcij. To bi na primer omogočilo zaščito otrokovega računalnika, ne da bi jim omogočili dostop do podatkov za obračun ali možnost nakupa dodatkov.

Funkcije zmogljivosti

“Sistemska nastavitev” je pomembna lastnost TotalAV. To vključuje vrsto orodij – vključno s čistilcem diskov, upraviteljem zagonov in iskalnikom podvojenih datotek -, ki so zasnovani za pospešitev vašega računalnika.

totalav-tuneup

Te funkcije skenirajo vaš operacijski sistem na različne načine, da optimizirajo zmogljivost in uporabnost. Čistilo diskov je bilo še posebej v pomoč, saj je sprostilo skoraj 2 GB posodobitev predpomnilnika sistema, začasnih datotek in datotek o poročanju o napakah.

Pri odstranjevanju programa smo naleteli na težavo. Odstranitev preprostega programa je trajala skoraj 20 minut. Za namene testiranja smo ga znova namestili in nato odstranili iz sistemskega menija, kar je trajalo le eno minuto. 

Razlog za to je, da TotalAV porabi čas za globoko kopanje v sistem in izbriše vse začasne ali nepotrebne datoteke, povezane s tem programom, vendar še vedno ni jasno. Vendar je sčasoma program odstranil.

Skladišče gesla

TotalAV Total Security, program najvišje stopnje, vključuje “trezor gesla”, sicer znan kot upravitelj gesla. Uporaba upravitelja gesel je eden od načinov za varno shranjevanje gesel v oblaku in vam omogoča, da imate dolga, edinstvena gesla, ne da bi si jih zapomnili..

totalav-passwordsetup

Pomembno je imeti skrbnika gesla in super je videti varnostne funkcije, kot je ta, vključene v protivirusni program. Kljub temu je veliko brezplačnih upravljalcev gesel tam in ti programi delujejo zelo podobno kot ta. Čeprav je to pomembna lastnost, ga je treba ponuditi z drugimi plačilnimi stopnjami.

Pregled lastnosti AV skupaj

TotalAV Antivirus Logowww.totalav.com

Začne se od 825 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

TotalAV je vsekakor na dragi strani, še posebej v primerjavi s priljubljenimi protivirusnimi programi, kot je Kaspersky (oglejte si naš pregled Kaspersky Anti-Virus). To poslabšuje pomanjkanje brezplačne različice, pa tudi skrajne omejitve sojenja. Vendar je vredno omeniti, da ima TotalAV že prvo leto globoke popuste, 70-odstotni popust.

Velika večina funkcij naloži tudi v najcenejši nivo, zato je dobra izbira za tistega, ki ga luksuzne možnosti, na primer VPN, ne zanimajo..

Prva stopnja je TotalAV Antivirus Pro. Tako boste dobili osnovne zmožnosti skeniranja protivirusnih programov, pa tudi mobilne aplikacije, orodja za optimizacijo, zaščito pred lažnim predstavljanjem in zaščitno programsko opremo ter zaščito interneta. Pri 99 dolarjih na leto je to malo golih kosti, vendar po nerazumnih cenah.

Naslednja raven je TotalAV Internet Security, ki vsebuje še dve napravi in ​​VPN. To je še dražje, in sicer 119 dolarjev na leto. Nadgradnje so precej minimalne za dodatnih 20 USD, vendar bi bila dobra izbira, če vas zanima njegova VPN storitev ali imate veliko družino.

Končna stopnja, TotalAV Total Security, vključuje storitev za blokiranje oglasov in trezor z geslom in vam bo prinesla mučnih 149 USD na leto. Ta vrsta je zmedena pri izbiri luksuznih lastnosti. Tu lahko najdete blokatorje oglasov in upravitelje gesel, ki so popolnoma brezplačni, TotalAV pa tu nekoliko precenjuje svojo denarno vrednost.

Sistem dodatkov TotalAV

Pozitivno je, da ima TotalAV za varnostne funkcije zanimiv sistem dodatkov, kar je koristno, če iščete nekaj konkretnega. Lahko kupite najnižjo stopnjo zaščite in nato dodate VPN ali celo prednostno podporo. 

TotalAV sicer ponuja brezplačno preskušanje, vendar ne vključuje vseh protivirusnih funkcij, za razliko od večine drugih protivirusnih programov. Namesto da bi mesec dni ponujal popolno brezplačno predstavitev svojih najboljših izdelkov, ponuja osnovne zmožnosti skeniranja samo sedem dni.

Obstaja pa 30-dnevna garancija za vračilo denarja, ki vam omogoča, da kupite različico, ki jo želite preizkusiti, in jo pozneje vrnete, če ne uživate v njej. Njen 70-odstotni popust za prvo leto to še olajša.

Priporočamo, da ne uporabljate VPN in upravitelja gesel s sistemom TotalAV. Namesto tega si oglejte naša priporočila za najboljšega upravitelja gesel in najboljšega VPN-ja, ki ga uporabljate skupaj s stopnjo protivirusne zaščite TotalAV.

Uporabniku prijaznost

TotalAV ni zelo intuitiven program, s katerim bi lahko delali. Naleteli smo na težave, preden smo sploh namestili program, nastavitve pa so na trenutke zmede. Mnoge funkcije, naštete v možnostih, so na voljo samo kot dodatki, vendar so na vidnem mestu, da vas spodbudijo, da porabite več.

totalav-armaturna plošča

Prvo, kar smo opazili, je bilo, kako težko je najti brezplačno preskusno različico TotalAV. Obstaja, vendar ni omenjena nikjer na spletnem mestu ali nikjer povezana. Na koncu smo ga našli v Googlovem iskanju, le da bi našel skoraj nič funkcij Antivirus Pro, njegove najcenejše stopnje.

Poleg tega, ko namestite program, se začne samodejno skenirati, ne da bi preprečil zagon. Ko se začne, ga tudi ni mogoče preklicati. To je “pametno skeniranje”, vendar traja le nekaj minut.

Najbolj zmeden del uporabe TotalAV pa je razvozlavanje, katere funkcije so dejansko na voljo. Kar nekaj jih je imelo velike ključavnice svetlo svetle barve, na primer funkcijo VPN.

totalav-zaklenjen

Druge funkcije, kot je upravitelj gesel, so videti, kot da so vključene v vašo naročnino, dokler jih ne poskusite uporabiti. Nato vas obvesti, da morate nadgraditi naročnino ali kupiti to posamezno funkcijo kot dodatek. 

Po zaslugi je TotalAV zelo intuitivno razdeli kategorije na namiznem programu. Kategorije segajo do internetne varnosti, zaščite pred zlonamerno programsko opremo, orodij za pospeševanje sistema, upravitelja gesel in družinskih nastavitev.

Možnosti skeniranja TotalAV

Možnosti optičnega branja dobro uravnotežijo raznolikost in preprostost. Obstaja popolno skeniranje, pametno in hitro skeniranje, podobno kot pri večini protivirusnih programov. Obstaja tudi skeniranje po meri z vrsto možnosti, na primer izključitev določenih datotek in map.

Izvedli smo njegove preglede, da smo preizkusili njegovo hitrost in porabo CPU-ja. Hitro pregledovanje je trajalo približno tri minute, kar je običajno za antivirusne izdelke. Celoten pregled je trajal nekaj manj kot eno uro, kar je nenavadno hitro.

Na žalost je TotalAV hudournik. Večina programov lahko zavzame od pet do 10 odstotkov računalniškega procesorja, pri obeh pa je bilo potrebnih približno 40 odstotkov. To je močno opazno in velik problem, če nameravate računalnik uporabljati med skeniranjem.

Večina antivirusov, kot je ESET NOD32 (glejte naš pregled ESET NOD32), bo dosegla približno 10 odstotkov uporabe CPE-ja. Ta upočasnitev je velik vpliv na uporabniško izkušnjo TotalAV.

TotalAV trpi zaradi številnih težav z uporabnostjo, od izjemnega pritiska do nadgradnje naročnine na nekaj funkcij kakovosti življenja. Na primer, če kliknete toast sporočilo – ki vas obvesti, ko je skeniranje končano – nič ne naredi. To ni veliko vprašanje, vendar je dober pokazatelj nege, ki jo je TotalAV vnesel v svojo uporabniško izkušnjo.

Razširitve brskalnika

TotalAV ponuja tudi varno razširitev brskanja, ki je zasnovana za zaščito vaše zasebnosti med brskanjem po spletu. V tej razširitvi brskalnika je vključena funkcija za blokiranje oglasov in tudi način hitrega brisanja zgodovine in piškotkov.

totalav-sef

Večinoma so te možnosti varnega brskanja že vgrajene v sodobne brskalnike, vendar je vedno lepo, ko jih protivirusni paket zloži v gumbe, ki so enostavne za uporabo. Morda vam ne bo treba plačati za blokiranje oglasov; preglejte naša priporočila o najboljših blokatorjih oglasov.

Pomembno je opozoriti, da samo najdražja različica TotalAV Total Security vključuje možnosti blokiranja oglasov. Preostali del razširitve deluje brezhibno, in če kupite ta dodatek ali ga nadgradite, se bo funkcionalnost samodejno nadgradila.

Vendar pa obstaja toliko brezplačnih zaviralcev oglasov, ki to delo opravijo enako dobro, če ne celo bolje, kot TotalAV-ov blokator oglasov. Zmotna je izbira, če to funkcijo postavite za najvišjo stopnjo plačila.

Zaščita

Da bi preizkusili zaščito TotalAV-a, smo ga izvedli prek lastnega programa za testiranje. Vendar pa je laboratorijsko testiranje pravi zlati standard, zato dajemo tem rezultatom večjo težo kot lastnim. Laboratoriji testirajo protivirusno programsko opremo na več strojih in jo prenašajo skozi najnovejšo odkrito zlonamerno programsko opremo, s čimer so rezultati bolj robustni.

Na žalost TotalAV sodeluje le v enem od treh laboratorijev, ki jih bomo iskali za testiranje. Ti rezultati – še posebej, če jih pogledamo več mesecev – so v najboljšem primeru neresni. Naše preizkušanje je potrdilo tudi te rezultate.

AV-Test je ocenil TotalAV decembra 2019. Blokiral je 97,4 odstotka ničurnih izkoriščenj in 99,8 odstotka razširjene zlonamerne programske opreme. Čeprav so te številke trdne, nam je nedoslednost v mesecih dala nekaj premora.

Če pogledamo nazaj na svojo zgodovino testiranja, je oktober 2019 TotalAV blokiral le 57,4 odstotka ničurnih podvigov. Razhajanje med oktobrom in decembrom je zaskrbljujoče, zlasti če upoštevamo rezultate iz avgusta 2019, ko se je TotalAV gibal okoli 95 odstotkov.

Zdi se, da to pomeni, da ima TotalAV s časom trdno zaščito brez ničesar, ko pa se sprostijo novi podvigi, se bo trudil, da bi bil v koraku. Z antivirusnimi možnostmi, ki blokirajo do 100 odstotkov izkoriščanja ničesar dneva, na primer Bitdefender (preberite naš pregled o Bitdefenderju), je težko opravičiti spuščanje žoge tukaj.

Na žalost niti AV-primerjalniki niti MRG Effitas ne preizkušajo TotalAV-a. V mesecih se moramo zanašati na lastna testiranja in na različna poročila AV-testa.

Hands-on testiranje

Za analizo varnosti TotalAV zase smo uporabili dve orodji. Prvi je bil AMTSO ali Organizacija standardov za testiranje proti zlonamerni programski opremi. To je vrsta pogostih podvigov, katerih namen je ujeti antivirus.

TotalAV je opravil večino AMTSO-ovih testov. Vendar pa ni uspel test v oblaku in test, ki je skrival virus v stisnjeni datoteki, ki ga TotalAV ne privzeto skenira. Vendar smo ujeli skoraj vsako obliko stiskanja, ko smo omogočili to nastavitev. 

Prav tako ni blokiral lažnega predstavljanja, čeprav trdi, da ima zaščito pred lažanjem. To je pogost rezultat za protivirusne programe – tudi tiste z zaščito pred lažnim predstavljanjem – zato je pomembno razumeti, kaj je lažno predstavljanje in kako se zaščititi.

Naš drugi krog testiranja je bil z WICAR, serijo testov za pogoste ranljivosti brskalnika. TotalAV vključuje spletno zaščito, tako da je to odličen test, kako močne so te storitve. Na žalost TotalAV se tukaj ni zložil. Blokiral je le dva od 13 podvigov.

totalav-blokirano mesto

Ko gre za protivirusno zaščito, TotalAV ne ocenjuje. Oglejte si naš pregled o najbolj varni protivirusni programski opremi in si oglejte, kaj lahko pričakujete od zaščite najvišjega nivoja.

Podpora

Sistem za pomoč strankam TotalAV je čuden. Dokler ne naročite naročnine, je popolnoma nedostopna, čeprav se boste morda soočili s težavami. V raziskavi smo našli dve popolnoma ločeni različici spletnega mesta za podporo in še vedno nismo prepričani, katera je pravilna. Vendar je njegovo ogromno število video vaj precej antivirusno.

Del njegove podpore, ki jo ločuje, je 24-urna storitev za stranke. Številni protivirusni programi imajo različico tega, v katerem je mogoče vložiti vozovnico ves čas in nujno opraviti čez noč. Vendar se TotalAV ponaša z resnično 24-dnevno, 365-dnevno telefonsko podporo za kakršne koli težave.

Vendar nima možnosti za klepet v živo. Številni tekmeci, kot je Sophos Home (glejte naš pregled Sophos Home), so njegovo telefonsko podporo nadomestili z možnostjo pogovora v živo. Lepo bi bilo videti oba v enem protivirusu.

Impresivna je tudi njegova knjižnica video vadnic. Večino njegovih funkcij podpira gladek, uporaben video. Ponuja celo videoteko, ki omogoča enostavno navigacijo med videoposnetki.

totalav-video

Vendar je baza znanja nenavadno organizirana in videoposnetki ne pomagajo. Nekateri od njih so zastareli, zato vas usmerjajo k povezavam, ki ne obstajajo več. Prav tako je nadležno, da na spletu ni mogoče preveriti oddane e-poštne vozovnice, le prek e-poštnega sporočila.

Kaj nam je všeč

Prav tako cenimo uporabniški forum, ki ga ponujajo konkurenti, kot je McAfee (za več informacij glejte naš pregled o popolni zaščiti McAfee). Te so odlične za predhodno razrešena vprašanja in veliko manj verjetno bodo uporabniki potrebovali osebno podporo.

TotalAV ponuja podporo strankam prek svojega Twitter kanala, kar je danes običajno za protivirusne programe, vendar je še vedno cenjeno. Če ne uporabljate telefona ali ne morete poklicati iz kakršnega koli razloga, je lepo imeti besedilno možnost, ki je nekoliko v realnem času.

Skupno ima TotalAV v svojem podpornem arzenalu nekaj resnično koristnih funkcij in veliko frustracij. Težko je utemeljiti, kje ga primanjkuje, z zvezdnimi primeri protivirusne podpore, kot je F-Secure (več oglejte v našem pregledu F-Secure).

Razsodba

Protivirusni sistem TotalAV ima nekaj odličnih idej. Zelo je v naprej, da poleg svojih varnostnih funkcij vključi tudi paket orodij za zasebnost, in skrb za svoje video vaje seže skozi. Njegov edinstven sistem dodatkov vam daje tudi možnost zaščite, ki jo potrebujete.

Vendar priporočamo, da programske opreme na splošno ne primanjkuje preveč načinov. Navigacija je zelo nejasna in dodate njene dodatke v obraz na vsakem koraku, tudi po plačilu izdelka.

Vse skupaj se resnično spušča na varnost in TotalAV tam zagotovo primanjkuje. Trg protivirusne programske opreme je zasut s podobnimi izdelki, ki blokirajo od 95 do 100 odstotkov vseh groženj, na primer Webroot (preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere). Obstaja toliko možnosti z visoko varnostjo, da pretresljivi rezultati iz testov TotalAV-a izpadejo iz najboljšega protivirusnega programa..

Kaj menite o protivirusu TotalAV? Vam je bilo dobro? Sporočite nam v komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map