Pregled preiskave zlonamerne programske opreme IObit – posodobljeno 2020

IObit pregled škodljive programske opreme

IObit Malware Fighter je brezplačna protivirusna rešitev, kar velja za pozitivne. Ponuja slabo zaščito, ni zelo uporabniku prijazen, nadgradnja plačljivega načrta pa je le navadna slaba ideja. Preberite naš celoten pregled za IObit za podrobnosti.


Diaprojekcija_1

Diaprojekcija_2

Diaprojekcija_3

Diaprojekcija_4

Diaprojekcija_5

Prejšnja

Naslednji

Če iščete brezplačno protivirusno programsko opremo, je zagotovo možnost IObit Malware Fighter 7. Vendar morda ni dobra možnost. Protivirusni program ponuja brezplačno različico, ki je na voljo za sistem Windows 10, vendar so osnovne funkcije, kot so samodejno skeniranje in zaščita pred izvirno programsko opremo, zaklenjene v plačani različici Pro. Za več podrobnosti preberite celoten pregled IObit Malware Fighter.

IObit Malware Fighter 7 Free bori, da vas zaščiti, ne da bi se izognili našemu najboljšemu brezplačnemu vodniku protivirusne programske opreme. Prav tako se ni uspelo uvrstiti na naš najboljši seznam protivirusne programske opreme, saj so ga presegle bistveno boljše možnosti protivirusne programske opreme, kot je Bitdefender.

V tem pregledu si bomo ogledali vse funkcije in zaščite, ki jih ponuja, poleg cen, prijaznosti do uporabnika in podpore. Za dokončno razsodbo bomo razpravljali tudi o praktičnem testiranju in laboratorijskih rezultatih.

Na površini se zdi, da je IObit Malware Fighter 7 videti spodoben antivirus, vendar se po nekaj uporabi in testiranju zgodba spremeni. Če želite pripraviti nezanesljiv antivirus, ki mu primanjkuje številnih uporabnih funkcij, ki jih ima njegova konkurenca, potem ni najhujši protivirusni virus.

Moči & Slabosti

Alternativa za IObit Malware Fighter

Lastnosti

IObit Malware Fighter 7 ima precej brezplačno različico. Na voljo imate možnosti za popolno, hitro ali prilagojeno skeniranje. Uporabniški vmesnik namizja ima zgodovino skeniranja, ki prikazuje, koliko groženj je bilo zaznanih in kako so jih našli. Vse te preglede je treba zagnati ročno, vendar s samodejnimi pregledi, ki so na voljo samo v IObit Malware Fighter Pro. 

IObit Malware Fighter podpira sistem Windows 10 z ločenim prenosom za prejšnje različice sistema Windows. Če potrebujete različico Mac ali Android, ima IObit za to različno protivirusno programsko opremo, vendar licence IObit Malware Fighter ne boste mogli prenesti na te naprave. Za protivirusni računalnik za Mac si oglejte naš najboljši vodič za antivirus za Mac.

Ena od funkcij IObit Malware Fighter je “svetovalec za domače strani”, ki lahko ugotovi, ali je vaša domača stran ali iskalnik ogrožen. To je lepo, vendar bi IObit v idealnem primeru preprečil, da bi vsaka zlonamerna programska oprema lahko spreminjala spletno stran ali iskalno vrstico.

“Zaščita za surfanje & odstranjevanje oglasov “je ena izmed bolj zanimivih lastnosti programa IObit Malware Fighter 7. Zaščita pred ponarejenimi spletnimi mesti in poskusi lažnega predstavljanja pomeni, da imate dovolj zaščite brskalnika, da lahko varno uporabljate internet brez tveganja prenosa zlonamerne programske opreme.

Desktop_UI_3

Plačane funkcije IObit Malware Fighter

IObit Malware Fighter Pro ima še nekaj naprednih funkcij, na primer varen okvir. Ko so datoteke shranjene v varno polje, je do njih mogoče dostopati le z nastavljenim geslom. Z omejitvijo dostopa do teh datotek lahko IObit poskrbi, da bodo varnejši pred zlonamerno programsko opremo in prepreči, da bi ransomware šifrirali vaše podatke (tukaj je naša razčlenitev, kaj je odkupa. 

Nadaljnja zaščita pred odkupovalno programsko opremo prihaja iz za to namenjenega orodja IObit Malware Fighter Pro proti ransomware. To ščiti vse vaše datoteke pred šifriranjem, če izsiljevalna programska oprema pride v vaš sistem. Imeli boste možnost izbire, katere vrste datotek so zaščitene s sistemom za preprečevanje programske opreme, vendar so vse privzeto omogočene.

Desktop_UI_2

Druga Pro funkcija je „dvojedrni“ mehanizem za preprečevanje zlonamerne programske opreme – izboljšan z motorji IObit in Bitdefenderjem proti zlonamerni programski opremi – ki vaš računalnik ščiti pred grožnjami. Dodatna varnost, pridobljena z uporabo Bitdefenderjevega motorja, pomeni, da ste lahko prepričani, da se zlonamerna zlonamerna programska oprema ne bo zlahka izognila antivirusu.

IObit ima tudi veliko skupnih protivirusnih funkcij, ki so na voljo v drugi programski opremi prek svojega »akcijskega centra«. Programi, kot je IObit Advanced SystemCare, vsebujejo funkcije, kot sta orodje za čiščenje diska in program za posodabljanje programske opreme, tako da ne boste imeli odvečnih ali zastarelih datotek. Če potrebujete brezplačen protivirusni program z nekaterimi od teh funkcij, je v našem pregledu AVG morda tisto, kar iščete.

Pregled funkcij Iobit Malware Fighter

IObit logotip zlonamerne programske opremewww.iobit.com

Začne se od 083 dolarja mesečno vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Struktura cen IObit Malware Fighter je vsekakor preprosta. Obstajata brezplačna in plačljiva različica Pro, ki ponuja dodatne funkcije in večjo varnost. Obstajajo možnosti za pridobitev različice Pro za tri računalnike namesto samo za enega, vendar le z začasnimi ponudbami v namiznem uporabniškem vmesniku. Uporaba IObit Malware Fighter Pro je vsekakor boljša od brezplačne različice. 

Dostop do Bitdefender motorja prek Pro omogoča zaščito IObit Malware Fighter bližje nekaterim dražjim protivirusnim možnostim, kot lahko vidite v našem pregledu Bitdefender Antivirus. Vendar Malware Fighter Free ponuja samo lastno orodje za preprečevanje zlonamerne programske opreme IObit, tako da ni varnostne kopije, če motor ne zazna virusov.

Drugi varnostni ukrepi, ki so na voljo uporabnikom Pro, so zaščita kamere in zaščitni disk USB. IObit z zaščito pred kamero preprečuje dostop do kamere vašega računalnika brez vašega dovoljenja. Zaščitni disk USB bo samodejno poiskal viruse, ki se skrivajo na disku USB, ko ga vklopite.

Nizka cena antivirusa v višini 19,95 USD je smiselna, ko najdete zbirko dodatnih aplikacij, ki jih IObit poskuša prodati poleg svojega Pro načrta. To vam bo prineslo prednost izbire funkcij, ki jih želite kupiti, vendar izgubite cenovno ugodnost, zaradi česar je ta protivirusni vir dobra vrednost. 

Dodatna programska oprema

Kakor že zdaj velja, je plačljivo različico morda vredno preveriti s 60-dnevno garancijo vračila denarja. Vendar pa brezplačna različica preprosto nima dovolj vsestranskosti v primerjavi z drugimi brezplačnimi možnostmi na trgu, razen če ne nameravate dobiti celotnega paketa brezplačnih programov IObit.

Uporabniku prijaznost

Na prednji strani IObita ni jasnega sklicevanja na Malware Fighter 7. Če želite najti stran za IObit Malware Fighter 7, morate klikniti »izdelke« in nato »zaščito«. V razdelku »za okna« je povezava na stran z brezplačnimi različicami, na kateri je jasen gumb za prenos namestitvenega programa. 

Pri le 59,4MB je prenos hiter in lahek. Ko je prenos končan in odprt, namestitveni program zahteva le nekaj klikov, preden ste pripravljeni začeti uporabljati protivirusni program. 

Med namestitvijo smo morali prenesti samo en dodaten del nepotrebne programske opreme, IObit Uninstaller, ki ni bil samodejno izbran, zato ga slučajno ne boste prenesli. IObit nas je tudi prosil, da se pridružimo njegovemu seznamu e-poštnih sporočil, ki ga je bilo enostavno zavrniti. Na splošno je bil postopek prenosa tekoč in hiter.

Namestitveni program

IObit podpira vse različice operacijskega sistema Windows, od XP do Windows 10, zato bo ta namestitev verjetno tako racionalizirana v vašem domačem računalniku. Vendar pomanjkanje podpore za več operacijskih sistemov pomeni, da boste morali, če vse vaše naprave nimajo sistema Windows, poiskati alternativni antivirus. To lahko storite tako, da pogledate v naš vodič najboljši protivirusni sistem za Android.

Pametne preglede

Ob zagonu obstaja možnost, da gremo naravnost v “pametno skeniranje”. To nam je vzelo približno 45 minut in našli smo majhno peščico lažnih pozitivnih rezultatov ter vnaprej naloženo datoteko EICAR, o katerih bomo podrobneje podrobneje opisali kasneje. Vendar so kasnejša pametna preiskava trajala le 20 do 25 minut, kar je nakazovalo, da lahko ugotovi, katere datoteke je treba preveriti.

Desktop_UI_1

IObit Malware Fighter 7 ima tudi možnost “popolnega skeniranja”, ki je potrebovala nekaj več kot dve uri za pregled 450.026 predmetov. Daleč od najhitrejšega protivirusnega programa, včasih pa je bil potreben tudi 70-odstoten CPU. 

Ko se uporabljajo drugi programi, IObit zmanjša porabo svojih virov, čeprav bo to optično upočasnilo. Če iščete protivirusni sistem, ki ni preveč intenziven, poglejte naš pregled ESET NOD32.

Scan_Resources

Različica Pro vam omogoča nastavitev časov za samodejno skeniranje, dnevno ali tedensko, pri čemer lahko uporabite bodisi »pametno« bodisi »polno« možnost skeniranja. Vsakdo, ki želi brezplačni protivirusni program, pa se bo moral spomniti, da ročno začne vsako skeniranje.

Scan_Complete

Po skeniranju boste imeli možnost odstraniti vse odkrite zlonamerne programske opreme ali izbrati zlonamerno programsko opremo posamično. Zaradi velikega števila lažno pozitivnih rezultatov je ponavadi IObit Malware Fighter boljši izbor ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Datoteke lahko dodate tudi na seznam dovoljenih, tako da se ne prikažejo več ali pa jih začasno prezrete.

Dodatne možnosti

Pod možnostmi optičnega branja so še štiri zavihki. Te so relativno osnovne, z nekaj funkcijami, ki jih je treba preklopiti, in pojavnimi podrobnostmi z nastavitvami za večino. Na primer, zavihek »Zaščita brskalnika« ima svetovalec za domačo stran, ki vam omogoča, da izberete, kako dolgo se hranijo dnevniki in kateri brskalniki so aktivni.

Čeprav so funkcije in možnosti omejene, še posebej, če ne uporabljate različice Pro, je uporaba programa IObit Malware Fighter intuitivna. Večina kontrol, ki bi jih potrebovali, je na zavihkih na levi strani. 

Nekatere nastavitve so ločene v preprostem seznamu menijev, večinoma pa se redko uporabljajo funkcije, na primer seznam karantenskih programov. Te funkcije so uporabne, vendar je malo verjetno, da boste pogosto vstopili v ta meni.

Težave z uporabniškim vmesnikom IObit Malware Fighter izhajajo predvsem iz rahle neskladnosti oblikovanja med glavnimi jezički in nastavitvami. Vse možnosti bi lahko po istem dizajnu postavili v bolj intuitivno mesto. Če iščete protivirusni program s uporabnim in doslednim vmesnikom, si oglejte naš Antivirusni pregled Malwarebytes. 

Zaščita

Ko pogledamo, kako dobro lahko antivirus zaščiti napravo, raje uporabimo laboratorijske teste zaupanja vrednih podjetij, kot so AV-test, AV-primerjalniki in MRG Effitas. 

Vendar pa spletna mesta IObit Malware Fighter niso testirana le na teh spletnih mestih, ampak tudi nismo mogli najti nobenega laboratorijskega testa za preverjanje tega protivirusnega programa. To ni vedno težava; si oglejte naš pregled Webroot SecureAnywhere za protivirusni program, ki ima malo laboratorijskih testov, a močne zaščite.

Toda brez laboratorijskih testov smo se morali preizkusiti z uveljavljenimi orodji za testiranje. IObit Malware Fighter Free je na teh preizkusih dobro opravil, tako da je bila nameščena razširitev brskalnika. 

IObit Malware Fighter je ustavil vse preizkuse pri WICAR-u, spletnem mestu, ki se pretvarja, da je skrita zlonamerna programska oprema. To je vključevalo teste iz uradne preskusne datoteke EICAR (Evropski inštitut za računalniško protivirusno raziskovanje) in rudarje kriptovalute JavaScript.

Nadaljnji dokaz sposobnosti IObit Malware Fighter za zaščito vašega računalnika izhaja iz preizkusov AMTSO (Organizacija standardov za testiranje proti zlonamerni programski opremi). Pet od šestih testov je bilo v celoti blokiranih. V enem od testov – prenosov stisnjene zlonamerne programske opreme – je bilo blokiranih pet od 10 datotek. Vseh pet so bili odkriti, vendar so poročali, da so varni.

Blokirano_Ohranjevanje

Kombinacija sprotne zaščite in zaščite brskalnika pomeni, da vas lahko IObit Malware Fighter opozori, preden storite nekaj, kar lahko škoduje računalniku. 

Edina težava je, da je zaščita za surfanje & odstranjevanje oglasov “je privzeto aktivna samo za Internet Explorer, kar lahko povzroči ranljivost drugih brskalnikov, dokler zlonamerna programska oprema ne pride v sistem. Če želite varnost pri iskanju brskalnika, si oglejte naš vodič po najbolj varnem spletnem brskalniku.

Odškodninska zaščita

IObit Malware Fighter Pro ima tudi dodatno varnost. Z zaščito pred odkupovanjem programske opreme in z zagonom Bitdefender motorja – kar bo zmanjšalo zlonamerno programsko opremo, ki se lahko prebije – bi moral biti vaš sistem varen. Vendar brez kakršnega koli tretjega testiranja ne moremo potrditi, kako učinkoviti so ti zaščiti.

Največja težava z IObit Malware Fighter je število lažnih pozitivnih rezultatov. To je takrat, ko je zaznana redna programska oprema kot potencialno škodljiva. 

Če se to pogosto dogaja, je to lahko moteče, vendar potrebujete samo pomotno karanteno ali brisanje ene pomembne datoteke, ki povzroča težave med izvajanjem določene programske opreme. Forumi IObita so napolnjeni s pritožbami glede lažnih pozitivnih rezultatov, glavni nasvet pa je njihov seznam dovoljenih v beli listi in o njih.

Na splošno ima IObit Malware Fighter zagotovo zaščito, tudi brez Bitdefenderjevega motorja. Vaša naprava mora biti zaščitena, vendar brez kakršnih koli laboratorijskih testov za varnostno kopiranje v resničnem delovanju preprosto ne moremo na tem področju dati visokega rezultata IObit Malware Fighter..

Podpora

Podpora večine IObit Malware Fighter je na voljo v obliki e-pošte. Vsa poročila o vračilu, podaljševanju licence in napake se opravijo po e-pošti ekipi za podporo, kar ne bi predstavljalo velikih težav, če bi vas hitro prejeli. Podpora po e-pošti je trajala več kot 30 ur, da smo odgovorili na preprosto vprašanje, zato smo morali spremljati več informacij.

Podpora 24/7 je v obliki ameriške telefonske linije, zato lahko tam plačate mednarodne stroške, če niste tam. Spletno mesto je tudi predlagalo, da so na telefonski liniji na voljo samo diagnostične storitve in po potrebi bo nudila plačljive storitve. To pomeni, da boste morda potrebovali IObit Malware Fighter Pro za dostop do katere koli telefonske podpore.

Pomanjkanje ustrezne podpore bi bilo mogoče oprostiti, če bi lahko FAQ in zbirka znanja pomagali pri različnih vprašanjih. Vendar pa ima protivirusno pogosta vprašanja samo 16 vprašanj, večinoma o preprostih funkcijah, kot je sprememba jezika. Tudi priročnik za izdelke ne pomaga veliko. Čeprav ima večino funkcij, ne pomaga pri morebitnih težavah.

Forumi so pogosto še en dober način iskanja pomoči. Priročnik za programsko opremo Malware Fighter 7 celo vsebuje povezave do forumov, čeprav na staro stran. Brez velike aktivne baze uporabnikov na forumu IObit primanjkuje dovolj informacij, da bi lahko resnično kaj ugotovili. Deluje bolj kot kraj za prijavo lažnih pozitivnih rezultatov kot forum za pomoč novim uporabnikom.

Na objave na forumu odgovarjajo člani in podporna skupina, ki poskuša rešiti težave. Ta pomoč pogosto pride v enem dnevu, vendar lahko prejmete kakšen teden, preden dobite kakršno koli pomoč.

Razsodba

IObit Malware Fighter Pro 7 je protivirusni program z dobrim, čeprav majhnim naborom funkcij. Obstaja nekaj načinov, kako poročati o težavah in pridobiti podporo bodisi s strani podporne skupine ali članov skupnosti. Imate tudi spodobno mero zaščite.

Vendar se tu ustavijo dobre stvari. Zaščita brezplačne različice je boljša kot nič in omogoča brezplačno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, vendar ni tako dobra kot druge brezplačne možnosti. Če želite brezplačen protivirusni program z omejenimi funkcijami, vendar odlično zaščito, si preberite naš pregled Kaspersky Anti-Virus za alternativo.

Zaradi pomanjkanja testiranj drugih proizvajalcev in precej zmanjšane brezplačne različice ne moremo priporočiti IObit Malware Fighter 7. Najprej si oglejte druge članke o protivirusnih programih, da preverite, ali je na voljo boljša možnost.

Kaj menite o IObit Malware Fighter 7? Sporočite nam vaše misli v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Pogosta vprašanja o IObit Malware Fighter 7

  • Ali so IObit izdelki varni?

    Izgleda, da izdelki IObit v sebi ne vsebujejo nobene oblike zlonamerne programske opreme. Drugi antivirusi v tem ne vidijo težav in ne upočasnjujejo računalnikov, ki so nameščeni. Čeprav to ne pomeni, da je IObit v vseh pogledih popolnoma varen, ni šibkih točk ali podvigov. Vendar je treba pred namestitvijo vso programsko opremo preveriti glede varnosti.

  • Ali je IObit Malware Fighter brezplačen?

    Čeprav obstaja brezplačna različica IObit Malware Fighter 7, ima plačljiva različica večjo zaščito in vsestranskost. Če iščete brezplačen protivirusni program, so na voljo boljše možnosti. Če razmišljate o nakupu tega protivirusnega programa, brezplačna različica deluje kot majhen preizkus, da preizkusite uporabniški vmesnik in preverite, katere možnosti so na voljo.

  • Je Advanced SystemCare virus?

    Advanced SystemCare, sistem za pospeševanje hitrosti sistema in čistilec diskov, ni virus. Vendar imajo čistilci diskov in registrov dostop do vseh datotek, zato je vredno paziti, katere datoteke se odstranijo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me