Pregled popolne zaščite McAfee – posodobljeno 2020

Pregled popolne zaščite McAfee

McAfee je eno najstarejših imen antivirusov in to z dobrim razlogom. Najnovejša ponovitev paketa Total Protection je morda še najboljša, s skoraj 100-odstotno zagotovljeno zaščito pred virusi. Oglejte si naš celoten pregled McAfee Total Protection, da vidite, da vse, kar blešči, ni zlato.


najboljši protivirusni pregledi

McAfee je med najboljšo protivirusno programsko opremo, ki jo lahko kupite, vsaj za denar. V zadnjih letih se izboljšujejo rezultati laboratorij. Na protivirusnem koncu dosega 100-odstotno uspešnost in ponuja upravitelja gesel in varno shranjevanje datotek, s katerim zaokroži paket Total Protection..

V tem pregledu McAfee Total Protection si bomo ogledali nekatere od teh rezultatov in sami vzeli programsko opremo za testno vrtenje. Pred sprejetjem razsodbe se bomo pogovarjali o funkcijah, cenah, prijaznosti do uporabnikov, zaščiti in podpori.

Menimo, da je McAfee Total Protection dobra vrednost, če jo kupujete na več strojih. V praktičnih testih je našel dobro število in se dobro uvrstil v neodvisne laboratorije, vendar bi lahko uporabil nekaj dela na prijaznosti do uporabnika. Preberite si naše misli o McAfee Total Protection.

Alternativa za popolno zaščito McAfee

Moči & Slabosti

Lastnosti

Jedro programa Mcafee Total Protection je protivirusni sistem, ki skenira vaše datoteke. Popolna zaščita ponuja več kot to, s spletnim nadzorom, samodejnimi posodobitvami in upravljanjem gesla.

True Key je upravljalnik gesla, orodje, ki običajno porabi 19,99 USD letno za 10 000 vnosov, kar je lahko tudi neomejeno. Total Protection vključuje pet licenc upravitelja brezplačno, ponavadi vrednost 99,99 USD in navdušeni smo nad uspešnostjo.

McAfee-True-Key

V primerjavi z najboljšimi skrbniki gesel True Key zadostuje, vendar ni osupljiv. Dobiš čist uporabniški vmesnik, podoben LastPass (preberi naš LastPass pregled) in dvofaktorske pristnosti, vendar ne podpira najboljših aplikacij 2FA.

True Key je lep dodatek, vendar priporočamo Dashlane (preberite naš pregled Dashlane) za opravila upravitelja gesel.

Na voljo imate tudi spletno spremljanje v realnem času. McAfee bo filtriral spletna mesta, ko dostopate do njih, in skeniral datoteke pred prenosom. V rezultatih Googlovega iskanja boste videli tudi majhno grdo verifikacijsko oznako.

Preizkusili smo, koliko uspešnosti spletnega spremljanja uspešnosti je dalo in nismo mogli zaznati nič pomembnega. Vsak test je prišlo do manjših sprememb, vendar bi na hitrost morali videti le malo, da to ne bi vplivalo.

Spletno spremljanje odstranjuje tudi sledilce in piškotke ter je s starševskim nadzorom. Starševski nadzor je privzeto izklopljen, vendar ga lahko vklopite na zavihku »zasebnost« uporabniškega vmesnika, da nastavite spletna mesta z omejitvami.

McAfee-Quick-Clean-Settings

Total Protection izvaja samodejne posodobitve za vas, če to dovolite. Kadarkoli zaženete skeniranje, McAfee preveri, ali so na voljo posodobitve. Lepo je imeti osrednjo lokacijo za posodobitve.

Naša najljubša funkcija je McAfee Shredder. Tako kot drobilnik papirja tudi to orodje izbriše vaše občutljive digitalne podatke. Katero koli mapo lahko razsekate, vendar je McAfee privzeto usmerjen v smetnjak.

McAfeeju ni jasno, kaj počne Shredder, toda če bi morali ugibati, bi bil binarni zapis prepisan na pogon. Tudi ko odstranite izdelek iz koša za recikliranje, ga lahko spreten heker rekonstruira s pomočjo forenzike trdega diska.

Shredder verjetno izvaja podobno funkcijo kot Dban in prepisuje dvojiško datoteko, tako da izbrisane datoteke ni mogoče zlepiti nazaj.

Pregled funkcij popolne zaščite McAfee

Logotip McAfee Total Protectionwww.mcafee.com

Začne se od 208 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Antivirus ni tisto, kar je bilo nekoč: varnost enega samega centralnega računalnika v hiši. Zdaj, ko več računalnikov, pametnih telefonov in tabličnih računalnikov teče naokoli, mora protivirusni sistem podpirati več naprav.

McAfee se je lotil tega trenda in temu primerno ceno svojih izdelkov. Popolna zaščita za posameznega uporabnika ni draga, vendar najboljša cena pride, ko jo kupite za več računalnikov.

Stopnja 24,99 USD za posamezno napravo ni slaba. Je cenejši od Nortonovega osnovnega načrta (preberite naš pregled Norton Antivirus) in prinaša več za vaš denar, vsaj prvo leto. Ko pride čas obnove, cene izzvenijo.

Priporočamo, da se lotite načrta za pet ali 10 naprav. To je manj kot 10 USD na stroj in dobivate enake funkcije. Naprave vključujejo kateri koli pametni telefon, tablični računalnik ali računalnik in vsi se sinhronizirajo, ko odprete uporabniški vmesnik McAfee.

Uvodne stopnje so nekaj najboljšega, kar smo jih videli, vendar McAfee na obnovo ne navduši. Cena je odvisna tudi od tega, kje nakupujete. Na primer, načrt posamezne naprave na spletnem mestu McAfee znaša 54,99 USD, isti načrt v trgovini McAfee pa 24,99 USD.

Obnovitvene stopnje so pri obeh enake.

McAfee ne ponuja brezplačne protivirusne programske opreme, razen če je vnaprej nameščena na vašem računalniku. Že takrat ga boste morali obnoviti. Vseeno ponuja 30-dnevno preskus popolne zaščite, ne da bi potrebovali podatke o kreditni kartici.

Uporabniku prijaznost

McAfeejev vmesnik je varljivo preprost. Samo pokukati je enostavno, toda iskanje orodij, ki jih potrebujete, ko se guma sreča s cesto, je drugačna zgodba.

Zlasti o tem, kako se McAfee odloči za organizacijo informacij v uporabniškem vmesniku. Na vrhu okna imate pet zavihkov za skeniranje, zasebnost, uporabo spleta in nastavitve računa. Peta vas vrne na domačo stran. V teh zavihkih boste našli hitre povezave do funkcij, kot so posodobitve aplikacij in upravitelj gesel.

Vmesnik McAfee-Total-Protection

Ko se prilagodite vmesniku, je navigacija preprosta, vendar menimo, da je boljši način postavitve uporabniškega vmesnika. McAfee porabi preveč prostora za prikaz funkcij in premalo za vaš varnostni status.

Skeniranje zaženete tako, da kliknete zavihek “Varnost računalnika”. Na dnu okna kliknite gumb »zaženi skeniranje«. Lahko naredite hitro ali popolno skeniranje. Hitro pregledovanje poišče težave v sistemih Windows, zagonskih datotek in skupnih območjih izkoriščanja, medtem ko bo celotno skeniranje potekalo skozi vse datoteke na vseh trdih diskih.

McAfee-Scan-Settings

Aplikacija je na voljo v sistemih Windows, macOS, iOS in Android. V račun lahko v uporabniškem vmesniku dodate nove naprave, tako da na domačem zavihku kliknete »zaščita več naprav«. Ko kliknete na to, vam bo McAfee poslal e-poštno sporočilo za prenos popolne zaščite na drugo napravo.

Večji del vmesnika najdete s klikom na ikono zobnika. Tu lahko spremenite vse McAfeejeve nastavitve, od skeniranja v realnem času do spletnega spremljanja. Priporočamo, da preučite te možnosti, saj je to glavni nadzor nad McAfeejem.

McAfee-Total-Protection-Settings

Zunaj uporabniškega vmesnika boste večino svojega časa porabili z razširitvijo True Key Chrome in ikono pladnja McAFee. Žal ta dva dela storitve ne ostaneta tam, kjer bi morala.

Ko konfigurirate McAfee, bo vaše namizje obstreljeno s številnimi pojavnimi okni. Vse od dodajanja novega gesla do namestitve razširitve za Chrome zahteva ločeno pojavno okno, ki ostane, dokler ga ne zaprete.

McAfeejevo kopanje zelenih kljukic poleg rezultatov iskanja je nadležno. Če resnično gledate svoje spletne korake, je v redu, vendar smo se odločili, da razširitev izklopimo.

Spremljanje brskalnika in lokalnih datotek v realnem času deluje dobro. Med tem pregledom smo McAfee naložili in nismo opazili zmanjšanja učinkovitosti. Računalnik se med skeniranjem počasi plazi. Ventilatorji se razburijo, kot da so na zadnjem dihu in vse se zdi počasi.

Smiselno je, da McAfee pregleduje vsako datoteko, vpis v register in drugo, da se prepriča, da tam ni ničesar, kar ne bi smelo biti. Zaradi tega priporočamo, da skenirate ponoči. McAfee lahko izklopi vaš stroj, ko je pregled končan.

Zaščita

Z uporabo laboratorijskih rezultatov v kombinaciji s praktičnim testiranjem preverjamo, kako dobro vas pokriva Total Protection. Uporabili bomo primere iz resničnega sveta kot primarni dejavnik, a ker ti testi ne morejo zajeti vsega, se bomo posvetovali tudi z neodvisnimi laboratoriji.

S standardno preskusno datoteko Eicar smo videli, ali lahko antivirus izvaja svojo istoimensko funkcijo. Presenetljivo je, da je McAfee datoteko blokiral in jo takoj odstranil iz našega stroja.

Nato smo se pomerili na Wicarju, ki preizkuša, kako uspešen je antivirus za spletno zaščito. McAfee je blokiral 100 odstotkov 13-ih testov Internet Explorerja in Firefoxa. Predvidevamo, da bi bilo to tudi v Chromu, vendar je najprej vgrajena zaščita brskalnika.

McAfee-zaščita spletnega svetovalca

AntiTest smo uporabili za poglobitev in preizkušanje običajnih podvigov v trojankah. Na seznamu so keyloggerji, snemalniki odložišč in urejevalci registrov. McAfee je blokiral in odstranil aplikacijo, ko smo jo poskusili zagnati. Potem ko so ga dodali kot izjemo, so testi potekali brez kolcanja.

McAfee je zaščiten tudi pred našimi phishing testi, vendar večina sodobnih e-poštnih računov tako ali tako že ima zaščito.

Po nekaj predhodnih testiranjih smo prešli na rezultate laboratorija. AV-test je ugotovil, da je bil McAfee Internet Security, storitev, ki je vključena s popolno zaščito, 98,9-odstotno uspešen pred napadi zlonamerne programske opreme brez nič in 100 popolno uspešnih pred široko zaščito pred zlonamerno programsko opremo.

Ta rezultat je pod 99,5-odstotnim povprečjem industrije.

MRG Effitas je našel različne rezultate. McAfee je še vedno zagotavljal dostojno zaščito, vendar ni uspel preprečiti pravega finančnega botneta, ki bi beležil podatke uporabniškega imena in gesla. McAfee je kljub vsemu dobro izvajal simulacije zlonamerne programske opreme.

Preskusi AV-Primerjave prikazujejo obe izvedbi skupaj. AV-primerjalci so v svojem junijskem poročilu o uspešnosti ugotovili, da je bil McAfee 99,6-odstoten v primerjavi s svojimi testi, zanemarljivih treh pozitivnih rezultatov od 80 možnih.

Zaščita je dobra, ni pa najboljša. McAfee je v zadnjih nekaj letih opazil povišanje rezultatov v laboratorijih, vendar ni dosegel znaka ultra varnega protivirusnega sistema, kot je Webroot (preberite naš pregled antivirusov Webroot).

Podpora

McAfee ponuja klepet v živo in podporo telefonu, pa tudi bazo znanja in forum skupnosti. Če imate težave s tehničnimi težavami, lahko prenesete tudi orodje za odpravljanje težav, ki bo prebralo vaše namestitvene datoteke in popravilo morebitne poškodovane.

Bazo znanja lahko optično preberete tako, da se pomaknete do podpore za McAfee in izberete območje, kjer potrebujete pomoč. Članki niso jasni. Izberete lahko svoj izdelek in območje, kjer potrebujete pomoč, po katerem ste levi do iskalne vrstice in kolesca miške.

McAfee-baza znanja

Članki so v navodilih jasni, vendar ne ponujajo nobene vizualne reference.

Za pogosta vprašanja priporočamo uporabo virtualnega pomočnika. To je agent za podporo AI, ki uporablja bazo znanja, da vas vodi skozi kakršne koli težave. Ni popolno, kot je AI le redko, vendar to naredi za preproste naloge.

McAfee-Virtual Assistant

Forum je boljše mesto za poglobljene teme. To je konglomerat tehnikov, ki govori o varnosti. Če ste kdaj brskali po teh vrstah forumov, boste vedeli, da so tudi ti aktivni.

Forumi McAfee

Če ste na nasprotni strani spektra in ne morete upravljati z računalnikom zunaj svojega brskalnika, McAfee ponuja TechMaster. To je plačljiva storitev za nameščanje programske opreme, odpravljanje težav in odstranjevanje virusov. Je pa drago.

Klepet v živo in podpora po telefonu sta koristna in hitra. Na agenta bi morali biti povezani v nekaj minutah, vendar lahko traja dlje, odvisno od delovne obremenitve. Če na vaše vprašanje ne odgovorite, lahko pošljete ločeno vozovnico McAfeeju, ki je nagnjen po prednostni čakalni vrsti, tako da lahko svoje težave rešite.

Razsodba

Total Protection je odlična izbira za hiše, ki potrebujejo protivirusne sisteme na več strojih. Popusti in dodatki, ki jih ponuja ta možnost, kot je Avast (preberite naš pregled Avast Pro), so dovolj veliki, če imate na voljo naprave za polnjenje seznama.

Posameznim uporabnikom je bolje z drugim protivirusom, kot je BitDefender Antivirus Plus (preberite naš pregled o Bitdefender Antivirus Plus). Dobili boste dostop do manjšega seznama naprav in boljše zaščite pred grožnjami. Za še nekaj možnosti si oglejte ostale preglede protivirusnih programov.

Kaj menite o McAfee Total Protection? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map