ESET NOD32 Pregled

ESET NOD32 sicer ni najbolj priljubljena imena, vendar je močno protivirusno orodje. Prvotno namenjen podjetjem, je šele pred kratkim vstopil na trg potrošnikov in se zato zdi najbolj primeren za ljudi, ki želijo delovno izkušnjo. Za več informacij preberite celoten pregled NOD32.


najboljši protivirusni pregledi

ESET že več kot 30 let ščiti uporabnike s svojo tehnologijo NOD32. Močan antivirus je v svojem času pritegnil všečke Canon, Honda, T-Mobile in še več. Njegova varna poslovna zaščita se je preselila na potrošniški trg, kar pomeni, da se morajo soočiti različni nasprotniki.

V tem pregledu ESET NOD32 bomo preizkusili domači antivirus in primerjali svoje ugotovitve z rezultati v laboratorijih, da bi videli, kako uspešen je. Pred sprejetjem razsodbe se bomo pogovarjali o funkcijah, cenah, prijaznosti do uporabnikov, zaščiti in podpori.

NOD32 je spodoben. Močno se osredotočamo na varnostne značilnosti, ki upravičujejo njegovo zajetno ceno. Rezultati laboratorija so dobri, čeprav ne vrhunski, uporabnost pa ni tako močna kot drugi antivirusi. Kljub temu se lahko vozi skupaj z najboljšo protivirusno programsko opremo, kar je v nekaj kategorijah le malo.

Vmesnik ESET NOD32

ESET NOD32 ciljno skeniranje

Nastavitve zaščite ESET NOD32

Napredna nastavitev programa ESET NOD32

Podpora ESET

Prejšnja

Naslednji

Nadomestne možnosti za ESET NOD32

Moči & Slabosti

Lastnosti

NOD32 je osnova za ostale pakete, ki jih ponuja ESET. Tako je večina funkcij osredotočena na izgradnjo varne ploščadi, ne dodajanja zvonov in žvižgov. Skupna navidezna zasebna omrežja in skrbniki geslov, ki prihajajo z vrhunskimi protivirusnimi paketi, ponavadi niso dobri, zato nismo razburjeni ob njihovem izpustu.

ESET napada zlonamerno programsko opremo iz več zornih kotov. Obstaja osnovni antivirus, ki ščiti pred znanimi grožnjami in datotekami se obnašajo sumljivo. Poleg tega ima zaviralce izkoriščanja, namenjen boju proti napadom, da bi se izognili protivirusnim programom, zaščiti pred odkupi programske opreme in zaščiti pred napadi na osnovi skripta za varnost brskalnika..

Naša najljubša funkcija je enoten optični bralnik vmesnika vdelane programske opreme, ki lahko sistem pomesti, preden se zažene v Windows. Če napadu uspe prevzeti UEFI, kar pomeni, da virus ne živi na namizju, ga ponovni zagon in ponovno formatiranje ne odstrani. Ta pregled zagona išče težave pred nalaganjem sistema Windows, zato lahko ujamete najbolj globoko zlonamerno programsko opremo.

Če uporabljate načrt za več uporabnikov, dobite upravitelja naprav. Za NOD32 se preprosto uporablja za upravljanje naprav in ogled licenc. Premium načrti imajo več funkcionalnosti.

Upravitelj naprav ESET NOD32

Lastnosti programa ESET

Uporabniki internetne varnosti in pametne varnosti lahko dostopajo tudi do protivlomne in starševske kontrole v upravitelju naprav. Protivlomna naprava sledi vašim napravam v primeru, da se izgubijo. Ogledate si lahko njihovo lokacijo, pošljete sporočilo komu, ki ga ima, in spremlja tuje dejavnosti.

Internet Security ima številne druge zaščitne funkcije, ki temeljijo na trdni podlagi, ki jo vzpostavlja NOD32. Prvi je varen bančni brskalnik, ki navadno namizje loči od vašega bančnega. Če uporabljate svoj običajni brskalnik, ESET plačila še vedno pasivno ščiti.

Druge zaščitne funkcije vključujejo osebni požarni zid, zaščito pred omrežnimi napadi in spremljanje botneta. Od tega nam je najbolj všeč zaščita z botnetom, saj so te zveri med največjimi grožnjami kibernetske varnosti danes.

Smart Security prinaša dve dodatni funkciji: skrbnik gesel in šifrir datotek. Lahko šifrirate katero koli datoteko, mapo ali odstranljiv medij in dodate drugo plast zaščite pred odkrito programsko opremo.

Upravitelj gesel je boljši od večine paketov z antivirusi, vendar še vedno ne ustreza kriterijem, določenim na našem seznamu najboljših upravljalcev gesel. Priporočamo, da se premaknete mimo te možnosti in uporabite upravitelja, kot je Dashlane (preberite naš pregled o Dashlaneu).

Pregled funkcij ESET NOD32

Logotip ESET NOD32www.eset.com

Začne se od 333 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

ESET svojo linijo gradi na infrastrukturi NOD32. Zaradi tega boste v istem načrtu prejeli enako protivirusno, zaščitno programsko opremo in skeniranje v oblaku. Internet Security in Smart Security obstajajo dodatne zaščitne funkcije, vendar osnovna načela ostajajo enaka.

NOD32 je najcenejša točka ob vstopu. Osrednji antivirus dobite za enega do pet računalnikov z operacijskim sistemom Windows. ESET zaračuna 10 USD na napravo na višini prvotne stopnje, namesto da bi povečeval število naprav v korakih, kot smo videli pri drugih protivirusnih virusih. Plačate lahko točno število naprav, ki jih morate zaščititi.

NOD32 v primerjavi z ostalimi

Na žalost boste za te naprave plačali več. Norton Basic, en sam načrt Windows, za eno leto prihaja za 10 dolarjev ceneje (preberite naš pregled Norton Security). Norton sicer nima UEFI skenerja.

Internetna varnost je najboljša vrednost, ki jo prinesemo po isti stopnji kot NOD32 za prvi mandat. Dobiš obširnejši seznam funkcij, vključno z bančno zaščito, nadzorom botneta in starševskim nadzorom.

Kaspersky Internet Security je enaka cena za začetni termin za tri naprave (preberite naš pregled Kaspersky Antivirus). Tri naprave za ESET Internet Security so za prvi mandat 20 evrov več, a sta obe ob enaki ceni enaki ceni.

Smart Security Premium je edini večplatniški načrt, ki ga ESET ponuja in je to njegov največji žreb. Dobite upravitelja gesla in možnost šifriranja podatkov, kar za premijo 20 USD ni vredno.

Na voljo je za eno do 10 naprav, vendar je ne priporočamo za enega uporabnika. Smart Security je najboljši, če se uporablja v več napravah z različnimi operacijskimi sistemi. Vendar to dosega veliko premijo. Deset naprav vam bo z McAfee Total Protection (za popolno zaščito McAfee Total) zagotovilo 50 dolarjev več (enako).

Glede na ceno je težko priporočiti Smart Security. Obstajajo možnosti za več platform s podobnimi lastnostmi po nižji ceni. Internetna varnost in NOD32, čeprav sta draga, upravičujeta svoje stroške.

Glavna ovira ESET-a je, da so načrti cenovni za posamezno napravo. Če ima en uporabnik lahko tri naprave ali več, se lahko stroški programa ESET seštejejo. Čeprav je nabor funkcij vreden, je cena še vedno višja od drugih protivirusov.

Uporabniku prijaznost

ESET ima lažji namestitveni program v 4 MB, vendar je namestitev trajala dlje kot običajno. Približno tri minute ni grozno, vendar tudi ni najhitrejša namestitev, ki smo jo videli. Ni veliko namestitvenih nastavitev, kot so ponudbe AVG (preberite naš pregled AVG), vendar še vedno imate nadzor nad LiveGridom in potencialno neželenimi aplikacijami, ki ravnajo na namestitveni ravni.

Instalacijski program ESET NOD32

Če uporabljate Smart Security ali Internet Security, se prikaže okno za omogočanje dodatnih funkcij. Vsako morate omogočiti ročno in s tem dodati več časa za dolgotrajen postopek namestitve.

Nastavitve namestitve ESET Smart Security

Po tem se bo začelo začetno skeniranje. Ta optični bralnik traja dlje časa, skozi vsako datoteko je nastavljen za vaš sistem. Lahko pa ga nastavite tako, da se računalnik po skeniranju izklopi.

Začetni pregled ESET NOD32

Med pregledovanjem je bila poraba virov majhna in je dosegla 10-odstotno izkoriščenost CPU-ja v prostem teku. Ko smo ločeno pregledali, smo delovanje upočasnili za dodatnih pet odstotkov. Nenavadno se je začelo šele nekaj minut po tem, ko smo ga naložili.

Optično branje lahko zaženete s klikom na »računalniško skeniranje« v levem meniju. ESET ponuja različne načine dostopa do vsakega, vendar obstajajo štirje glavni načini skeniranja: polni, ciljno usmerjeni, UEFI in odstranljivi mediji.

Nastavitve skeniranja ESET NOD32

Ciljno skeniranje je mogoče izvesti s klikom na »napredno skeniranje« in s hierarhijo map, da izberete področja, ki jih želite obrisati. V vmesnik lahko tudi povlečete datoteke ali mape, da začnete skenirati.

Iz hierarhije mape lahko nastavite tudi skeniranje UEFI. To bo zaustavilo vaš stroj in začelo skeniranje, ko se bo znova zagnalo. Skeniranje UEFI se ne zažene v vaš operacijski sistem. Namesto tega pregleda datoteke, preden imajo možnost interakcije na vašem računalniku v živo.

ESET NOD32 UEFI skeniranje

Glavni vmesnik prikazuje trenutno stanje naprave z menijem na levi za navigacijo. Obstaja tudi velika slika robota ESET, zaradi katerega razmišljamo o Asimovovih zakonih več, kot bi želeli.

Vmesnik ESET NOD32

Preprost vmesnik skriva svojo moč. Če odprete zavihek “orodja” in kliknete “več orodij”, se prikažejo možnosti. Našli boste kontrole za oddajo zlonamerne programske opreme, omrežno povezavo in bančno zaščito.

ESET NOD32 več orodij

Na splošno je vmesnik čist s spodobno količino moči. Naši najljubši vmesniki, od AVG in Bitdefender, so boljši in vam omogočajo večji nadzor nad vašo zaščito. Kljub temu se ESET-u ne moremo pritoževati.

Zaščita

Za preverjanje uspešnosti antivirusa uporabljamo sprotna testiranja in laboratorijske rezultate. Naše testiranje uporablja uveljavljena industrijska orodja, ki bi jih morala večina protivirusov blokirati, vzorce zlonamerne programske opreme iz narave. Zaradi tega se pri ocenjevanju bolj naslanjamo na laboratorije.

ESET je dobro opravil naše praktično testiranje. V vseh šestih preskusih je bilo preverjenih nastavitev funkcij organizacije za preprečevanje zlonamerne programske opreme za protivirusne sisteme na namizju, ki kažejo majhne indikacije, da se nalaganje ali spletna stran vsakič blokira. Vsi antivirusi vas ne obveščajo, da delujejo, zato cenimo, da to počne ESET.

Grožnja ESET NOD32 odstranjena

Še posebej nam je všeč, kako ravna s prenosi PUA-jev. Med namestitvijo lahko ESET-u sporočite, ali naj vas obvesti o prenosu PUA in, ko smo ga prenesli, ESET potegne majhno okno z vprašanjem, ali želimo nadaljevati.

ESET NOD32 potencialno nezaželena aplikacija

Tudi Wicar je imel odlične rezultate. ESET je opravil vseh 13 testov, ki segajo od standardnega testnega virusa Eicar do rudarja kriptovalute JavaScript. Testiranja sta potekala na Internet Explorerju in Firefoxu.

Trije laboratoriji, ki jih omenjamo v svojih pregledih, so vsi preizkusili ESET Internet Security, dražji načrt, ki vsebuje nekaj dodatnih zaščitnih ukrepov, vendar ti zaščiti ne bi smeli vplivati ​​na osnovni antivirus, ki ga laboratoriji testirajo. Pričakujte podobne rezultate za ne glede na načrt, ki ga izberete.

AV-test, ki ponavadi odpušča, je v zadnji oceni novembra in decembra 2017. ESET pokazal slabe ocene. Internet Security je v naravi blokiral 100 odstotkov vzorcev, vendar so imeli težave z napadi brez dnevnega dne.

Novembra je blokiral le 97,9 odstotka napadov brez nič in decembra 98,9 odstotka, kar je manj kot 99,5-odstotno povprečje industrije zaenkrat. To tudi ni bila odlična predstava, ampak tudi ne grozna. ESET je v oceni zaščite izgubil le polovico točke.

Na splošno je dobil 15 od 18 točk, najslabši rezultat pa je bil ocena ocene uspešnosti. ESET je pri opravljanju vsakodnevnih nalog povzročil velike upočasnitve. Zagon standardnih aplikacij je upočasnil stroj za 66 odstotkov, kar je za 50 odstotkov več od povprečja v panogi.

AV-primerjalci so ugotovili podobne stopnje zaščite, vendar ne isto slabšanje zmogljivosti. ESET je imel med februarjem in junijem povprečno 99,1-odstotno stopnjo blokade in minimalno lažno pozitiven rezultat. V najslabšem mesecu aprilu je stopnja zaščite znašala 98,2 odstotka.

Obstaja različna različica, saj je imel Panda Security (preberite naš pregled Panda Security) isti mesec 100-odstotno zaporo in naslednji dan 94,3 odstotka.

Preizkusi zmogljivosti, ki jih je AV-Comparatives aprila izvajal na ESET, so pokazali odlične rezultate. Dobila je tri od treh zvezd in napredno + oceno, najvišjo možno. Med opravljenimi testi je bil edini, ki ima poslabšanje zmogljivosti nameščanje in odstranjevanje aplikacij, poroča laboratorij.

MRG Effitas je v svoji analizi celotnega spektra za prvo četrtletje 2018 podelil certifikat stopnje 2, kar pomeni, da je ESET blokiral vsaj 98 odstotkov groženj. Je v isti stopnji kot Webroot, antivirus, ki nam je zelo všeč zaradi svojega minimalnega učinka na delovanje in visokih rezultatov zaščite. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu Webroot SecureAnywhere.

Od 18 testiranj, ki jih je opravil MRG Effitas, so le štirim podelili certifikat stopnje 1. Med njimi je tudi eden izmed naših najljubših protivirusov, Bitdefender. Več o njegovem uporabniku prijaznem vmesniku najdete v našem celotnem pregledu Bitdefender.

Podpora

ESET ima podporo za telefon, klepet v živo in e-pošto ter zbirko znanja in video vadnice. Edino, kar manjka pri podporni vrsti, je forum, čeprav to ne škodi veliko izkušnjam.

Baza znanja je nenavadno organizirana. ESET ga razdeli po izdelkih s povezavami do člankov za namestitev in aktiviranje. Obstaja tudi nekaj hitrih povezav, vendar po seznamu tem ne morete brskati. Za to boste morali uporabiti iskalno vrstico.

ESET NOD32 baza znanja

Težava tega pristopa je, da če vaša težava ne spada v nekaj kategorij, ki jih prikazuje ESET, ste iskali na merilu rezultatov iskanja. Ob predpostavki, da se bodo ključne besede uskladile z njihovimi, boste našli članek, ki ga iščete. Če ne bodo, bodo glavoboli našli podporo.

Video knjižnica, ali bolje rečeno YouTube kanal, je velika. ESET je v svojih osmih letih na platformo naložil več kot 200 videov. Mnogi videoposnetki so sicer različni, vendar so pomembni samo najnovejši.

ESET NOD32 YouTube

Live chat in telefonska podpora sta na voljo, vendar le v delovnem času – od ponedeljka do petka od 18.00 do 17.00. PST E-poštna podpora deluje iste ure in ESET obljubi odgovor v enem delovnem dnevu. Ko smo prišli ven, se je podpornik vrnil čez nekaj več kot 12 ur.

Podpora ni slaba, vendar nas ne navdušuje. Najhujši storilci so najslabši navigacijski sistem v zbirki znanja in omejene ure podpore. Od možnosti najbolj zasije YouTube kanal.

Razsodba

NOD32 je protivirusni program, ki nudi dobro varnost in odličen zaščitni paket. Cena je visoka, zlasti če iščete načrt za več uporabnikov, vendar funkcije, ki jih vsebuje posamezen uporabnik, to upravičujejo.

Najbolj primeren za uporabo v eni napravi. Če imate na voljo varnost za vse svoje naprave, priporočamo načrt z AVG, enim edinim protivirusnim programom, ki ponuja neomejene naprave.

V komentarjih spodaj nam sporočite svoje misli o ESET-u, naj bo to NOD32, Internet Security ali Smart Security. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me