Pregled domov Emsisoft Anti-Malware – posodobljeno 2020

Pregled domov Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft Anti-Malware Home je bogat z lastnostmi in cenovno ugodnim paketom dostojen paket za ljudi, ki se želijo zaščititi pred najhujšimi grožnjami, ne da bi pri tem zlomili banko. Kljub temu pa bolj varnostnim osebam ne bo všeč skoraj tako, kot lahko preberete v našem pregledu Emsisoft.


Diaprojekcija_1

Diaprojekcija_2

Diaprojekcija_3

Diaprojekcija_4

Prejšnja

Naslednji

Ko iščete poceni, vendar z bogatimi funkcijami antivirus, je vredno preveriti Emsisoft Anti-Malware. Z veliko vrednostnimi načrti in funkcijami, kot so zaščita datotek in podpora za Android, je morda ta antivirus tisti, za vas, dokler ne potrebujete najboljše zaščite tam. Če želite izvedeti več podrobnosti, preberite ta pregled Emsisoft Anti-Malware Home.

Obstaja veliko možnosti za brezplačno protivirusno programsko opremo, o katerih si lahko preberete v našem najboljšem brezplačnem protivirusnem vodniku. Vendar se Emsisoft Anti-Malware lepo prilega med brezplačen protivirusni program in večino plačanih možnosti. 

Z več funkcijami kot večina brezplačne programske opreme, vendar po nižji ceni kot večina plačanih protivirusnih možnosti, je Emsisoft sprejel rešitev za vse, ki želijo srednjo ceno med ceno in učinkovitostjo. Vendar pa obstajajo tudi razlogi, zakaj Emsisoft Anti-Malware ne uvršča v naš najboljši vodnik za protivirusno programsko opremo. 

V tem pregledu Emsisoft Anti-Malware Home bomo preučili, kaj je ta antivirus odlična možnost, ampak tudi, zakaj ni vedno najboljši antivirus..

Moči & Slabosti

Nadomestni za dom Emsisoft Anti-Malware Home

Lastnosti

Emsisoft Anti-Malware Home ima svoje glavne značilnosti v štirih sklopih: “zaščita”, “skeniranje” & čisto “,” dnevniki “in” nastavitve “. Do njenega območja karantene lahko dostopate tudi s stranske vrstice.

Zaslon za zaščito ima tri glavna varnostna orodja: blokator vedenja, zaščito datotek in spletno zaščito. Prvi je blokator vedenja, ki lahko spremlja ali blokira različne procese. Izberete lahko tudi, ali želite biti obveščeni, ko blokator vedenja odstrani grožnje. 

Protivirusna programska oprema je vgrajena v blokator vedenja. To pomeni, da boste zaščiteni pred odkupovalno programsko opremo, ko je omogočena, vendar za vsako ne morete nastaviti različnih nastavitev. Če izklopite blokator vedenja, se v dnevnikih prikaže opozorilo.

Odškodninska zaščita

Zaščita pred ransomware je pogosta v sodobnih protivirusnih izdelkih, zato jo je dobro videti tukaj. Brez orodij, kot je anti-ransomware, boste morda bolj izpostavljeni novim grožnjam. Če želite izvedeti več, si oglejte našo razčlenitev, kaj je odkupna programska oprema. 

Orodje za zaščito datotek je zaščita v realnem času v Emsisoft Anti-Malware. Na zavihku »zaščita datotek« lahko nastavite, kako ravna z grožnjami. Ko se pri privzetih nastavitvah pusti, se ta protivirusni program bori z odkrivanjem zlonamerne programske opreme, vendar z izbiro natančnejših zaščitnih možnosti to odpravite.

Možnosti varnosti brskalnika so na voljo na zavihku »spletna zaščita«. Neželeni gostitelji se lahko blokirajo s tem orodjem in nastavite lahko nastavitve obveščanja, ko najde škodljiva spletna mesta. Spletna mesta so lahko tudi na beli listi, kar pomeni, da so dovoljena, tudi če protivirusni program meni, da je zlonamerna programska oprema. Vendar se lahko na istem seznamu zmede tako zlonamerna kot bela mesta.

File_guard_and_Web_protection

“Skeniranje” & Zaslon čist ”ponuja standardne možnosti za različne vrste pregledov, pa tudi možnost načrtovanja pregledov za redno zaščito. Tu boste našli tudi možnost za izklop računalnika po končanem skeniranju ali za karanteno vseh odkritih groženj. 

V tem razdelku je tudi orodje za izdelavo klicev v sili. To omogoča začasno premikanje lahke različice antivirusa in zaščito drugih računalnikov. Prenosni antivirus ni običajna funkcija, zato je to za Emsisoft velika zmaga.

Ta komplet za nujne primere ima dve osnovni uporabi. Prva je, da lahko zaščiti vsak nov računalnik, tudi če vaš paket omogoča zaščito samo enega računalnika. Čeprav je treba odstranljiv pogon diska priključiti v računalnik, to zagotavlja osnovno zaščito strojem, ki vsebujejo zlonamerno programsko opremo.

Protivirusna varnostna kopija

Druga možnost uporabe kompleta za nujne primere je varnostna kopija, če se vaš glavni antivirus okuži in ne more zaščititi računalnika. Vnaprej pripravljen prenosni antivirus lahko pomaga pri čiščenju zlonamerne programske opreme, preden poskusite z drugimi obnovitvenimi tehnikami.

Sledi zaslon z »dnevniki«, ki vsebuje dejanja antivirusa. Po dnevnikih lahko iščete tako, da filtrirate ali razvrstite po akciji ali po komponentah. Tako je na prvi pogled preprosto videti, kaj se dogaja, hkrati pa ne izpustite nobenih podatkov.

Nastavitve Emsisoft

Na koncu je zaslon z nastavitvami. Kot bi pričakovali, tu najdete večino nastavitev. Mnoge od njih so standardne, kot je postavljanje skrbniškega gesla. Vendar Emsisoft Anti-Malware Home daje nekatere edinstvene nastavitve, na primer možnost izbiranja obvestil, ki se prikažejo, kako dolgo trajajo in kje se na zaslonu prikažejo.

Nastavitve obveščanja

Nekatere lastnosti tega protivirusnega programa je lepo imeti in niso univerzalne. Možnost temnega načina in samodejno omogočena funkcija samozaščite – ko se antivirus aktivno zaščiti pred zlonamerno programsko opremo – so odlične funkcije, ki so na voljo. 

Vendar pa zaradi večje velikosti pisave, tudi pri spreminjanju velikosti okna in brez zmožnosti hkratnega brisanja vseh datotek v karanteni, uporaba programa Emsisoft Anti-Malware nekoliko slabše kot bolj bogata funkcija, kot je AVG. Preberite več v našem pregledu AVG AntiVirus.

Emsisoft prav tako ni naredil različice za uporabnike Mac, kar omejuje uporabo zaščite več računalnikov prek ene naprave. Če za računalnik Mac potrebujete protivirusni program, si oglejte naš najboljši vodič za protivirusne sisteme za Mac.

Emsisoft Anti-Malware ima tudi poslovne in poslovne izdelke za podjetja, ki želijo zaščititi svoje Windows računalnike. Ti poslovni načrti imajo namensko osebje za podporo in prednost pri storitvi klepeta v živo. Večja je tudi integracija s spletnim izdelkom za upravljanje, ki ga ponuja Emsisoft. 

Emsisoft Cloud Console deluje z začetno različico, vendar ne vsebuje ničesar pomembnega, kar manjka uporabniškemu vmesniku. Če ne potrebujete daljinskega skeniranja ali krmiljenja več računalnikov z ene naprave, ga ne potrebujete veliko. Vendar pa je ena funkcija v konzoli v oblaku, ki v uporabniškem vmesniku ni na voljo, dostop do klepeta v živo.

Večina funkcij v programu Anti-Malware Home je po pričakovanjih in zdi se, da deluje v celoti. Čeprav bi bilo nekaj dodatnih dobrot lepo, ima za večino uporabnikov dobro izbiro in nekaj edinstvenih lastnosti, s katerimi lahko izstopa.

Emsisoft Home Funkcije za preprečevanje zlonamerne programske opreme

Domov logotip Emsisoft Anti-Malwarewww.emsisoft.com

Začne od 250 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Emsisoft ima standardni stopenjski sistem za določanje cen izdelkov, ki vključuje brezplačno različico in nekaj plačljivih možnosti. Vendar pa Emsisoft za razliko od nekaterih večplastnih sistemov ponuja večino funkcij v osnovnem paketu Domov in omogoča doplačilo za več računalnikov ali en sam Android telefon.

V paketih Business in Enterprise je nekaj dodatnih dobrot. Kljub temu pa ti povprečni osebi verjetno ne bodo vredni dodatnih stroškov. Med dodatne ugodnosti so hitrejše podporne linije in več možnosti upravljanja na konzoli v oblaku. Standardne možnosti paketov pa so ravno tako dobre za zaščito par računalnikov.

Načrt Emsisoft Home z 29,99 USD na leto zagotavlja zaščito za en računalnik. Ta cena je na cenejšem koncu protivirusne programske opreme, čeprav se pri večjih napravah cena močno dvigne. Za antivirus po podobni ceni s cenovno dostopnejšimi možnostmi za več računalnikov preberite pregled Trend Micro Antivirus +. 

Za enega uporabnika, ki želi zaščititi en računalnik Windows in en telefon Android, doma & Mobilni paket je odlična izbira. Za 39,99 USD na leto prejmete vse zaščite običajnega domačega načrta in pridobite protivirusni program za svoj telefon.

Emsisoft ne ponuja nobenih možnosti za zaščito več telefonov. Če iščete protivirusni program za več telefonov, je vredno preveriti naš najboljši protivirusni vodič za Android.

Na voljo je tudi 30-dnevno brezplačno preskušanje Emsisoft Anti-Malware Home, tako da lahko dobite predstavo, ali je to pravi protivirusni program za vas. Po končani preizkušnji je brezplačna različica omejena, saj ponuja samo možnost skeniranja in odstranjevanja zlonamerne programske opreme.

Zaradi omejitev brezplačne različice tega protivirusnega programa Emsisoft Anti-Malware izgubi številne funkcije in zaščite, zaradi katerih je dostojen izdelek. To zmanjšuje njegovo uporabnost in pogosto pomeni, da je drugačna protivirusna programska oprema boljša izbira.

Anti-Malware Home z obilico funkcij in dostojno zaščito za en računalnik in en Android telefon po nizki ceni & Načrt za mobilne naprave je morda tisto, kar potrebujete. Če pa želite zaščititi več naprav, bodo morda na voljo boljši protivirusni programi.

Uporabniku prijaznost

Namestitev programa Emsisoft Anti-Malware je preprosta. Na spletnem mestu Emsisoft je gumb za vsakega od treh glavnih izdelkov. Prva vas bo na strani prejela za domači protivirus, z namestitvenim programom za 30-dnevno preskusno različico. Ko gre za protivirusne izdelke, je to približno tako enostavno, kot ga prenesete.

Namestite_stran

Postopek namestitve je preprost, vendar traja bistveno dlje kot druga protivirusna programska oprema. Če potrebujete lahek in hiter protivirusni virus, si oglejte naš pregled z malwarebytes Antivirus.

Emsisoft Anti-Malware Home ima tudi integracijo z Emsisoftovim spletnim upravljalnim izdelkom, oblačno konzolo Emsisoft, ki vam omogoča ogled nekaterih nastavitev in dovoljenj za vsak računalnik v vašem računu. S te strani lahko tudi skenirate na daljavo, kar olajša zaščito več računalnikov.

Cloud_Console

Emsisoft bi lahko namestitelju naredil nekaj majhnih sprememb v kakovosti življenja, na primer dodajanje bližnjice na namizju ali vprašanje, ali želite skenirati ob namestitvi.

Možnosti skeniranja

V programu Emsisoft Anti-Malware Home so na voljo tri vrste pregledov, vsak pa ima preprost gumb za odstranjevanje zlonamerne programske opreme po zaključku skeniranja..

Prva možnost je “hitro skeniranje”, ki samo pregleda datoteke, ki se zaženejo. To je hitro, traja le nekaj minut, vendar je omejeno le na iskanje zlonamerne programske opreme, ki se izvaja.

Hitro iskanje je odlično za iskanje zlonamerne programske opreme, ki trenutno upočasnjuje računalnik. Vendar na računalniku ne bomo našli vsakega dela zlonamerne programske opreme. Brez uporabe poglobljenega skeniranja občasno lahko zlonamerna programska oprema skriva dlje časa.

Možnost skeniranja zlonamerne programske opreme je “skeniranje zlonamerne programske opreme”. Traja nekoliko dlje kot hitro skeniranje, saj pregleda dodatne datoteke, kjer se ponavadi skriva zlonamerna programska oprema. 

To je pogosto vrsta skeniranja, ki jo želite uporabiti, saj išče vse datoteke, za katere je verjetno, da skrivajo zlonamerno programsko opremo. To je bližje “pametnim pregledom”, ki jih najdemo v izdelkih, kot je IObit’s Malware Fighter. 

Full_scan

Če pa ne želite zamuditi nobene zlonamerne programske opreme, obstaja tudi optično branje po meri. To vam omogoča skeniranje določene datoteke ali mape ali celotnega diskovnega pogona. Ponuja veliko možnosti, katere datoteke skenirati in kje naj bi bil videti protivirusni virus. Vendar so privzete možnosti dobre za pregled celotnega diska; za skeniranje 355.574 predmetov je trajalo eno uro in 25 minut.

Čeprav bi bila namenska možnost popolnega skeniranja lepa, so vse funkcionalnosti na voljo, programska oprema pa je preprosta in enostavna za uporabo. Pregledi so uporabili vse razpoložljive vire CPU-ja, vendar so dali drugim programom prednost, tako da računalnik ni opazno upočasnil.

CPU_usage

Zaščita

Za oceno stopnje zaščite pred protivirusno programsko opremo uporabljamo laboratorijske rezultate zaupanja vrednih podjetij, vključno z AV-testom, AV-primerjalniki in MRG Effitasom, poleg nekaterih praktičnih testiranj.

Rezultati AV-testa za Emsisoft Anti-Malware Home so nekoliko nadpovprečni, zlasti 5,5 od 6 za zaščito. Vendar so ti rezultati testov od novembra in decembra 2016, zato niso nujno reprezentativni za trenutne zmogljivosti tega protivirusnega programa.

Vendar pa se je Emsisoft Anti-Malware slabše poslabšal med preizkusi učinkovitosti in uporabnosti. Za uspešnost je zaslužil 4,5 od 6, ker je upočasnil drugo programsko opremo in 5 od 6 za uporabnost zaradi nekaterih napačnih pozitivnih rezultatov, ko so veljavni prenosi veljali za zlonamerno programsko opremo.

AV-Comparatives je te rezultate podprl s testiranji med julijem in novembrom 2018. Ti testi so ugotovili, da ima Emsisoft 99,5-odstotno stopnjo zaščite tudi v načinu brez povezave, pri čemer se je pojavilo malo napačnih pozitivnih rezultatov. To si je prislužilo tri zvezdice pri zaščiti pred zlonamerno programsko opremo. 

Rezultati v resničnem svetu so imeli nižjo oceno, vendar je še vedno dobila zvezdo zaradi svoje 98,5-odstotne stopnje zaščite. Emsisoft Anti-Malware Home je imel tudi v tem testu le en lažni pozitiven, ki je nižji od večine drugih testiranih protivirusnih virusov.

Nazadnje smo preverili MRG Effitas, toda njegovo zadnje poročilo, ki je vsebovalo Emsisoft, je bilo iz leta 2014. Tu je Emsisoft Anti-Malware premagal le Kaspersky, ki ima svoje prednosti in težave. Vendar so ti rezultati iz leta 2014, zato ne moremo biti prepričani, da je Emsisoft sledil drugim antivirusom.

Hands-on testiranje

Ker laboratorijski testi niso bili posodobljeni, smo se obrnili na praktično testiranje s standardnimi orodji tako s spletnih strani WICAR kot tudi AMTSO. Te nam omogočajo testiranje protivirusnih programov, ne da bi računalnike izpostavljali resnični zlonamerni programski opremi. Za vse te teste smo uporabljali Google Chrome.

Emsisoft Anti-Malware je blokiral vsak test WICAR-a, ki je standard za dober antivirus. Ti testi vključujejo različne datoteke EICAR (Evropski inštitut za računalniško protivirusno raziskovanje) in preverjajo, ali obstaja zaščita pred znanimi podvigi.

Spletno mesto_blokirano

AMTSO testi so bili manj uspešni. Čeprav so bile testne datoteke EICAR ustavljene, tudi pri preizkušanju stisnjene datoteke, “iskanje v oblaku” in phishing testi niso uspeli, kljub temu da se je spletno mesto Emsisoft pohvalilo s svojo zaščito pred lažnim predstavljanjem. Preberite naš vodič, če želite izvedeti več o lažnem predstavljanju.

Čeprav je zaščita pred lažnim predstavljanjem manj pogosta kot zaščita pred nezaželeno programsko opremo v protivirusnem virusu, je še vedno dobra zaščita, ko deluje. Za antivirus, ki ima dokazano zaščito pred lažnim predstavljanjem, preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere.

Na splošno ima Emsisoft Anti-Malware Home dobro zaščito, zlasti pred naključnimi prenosi. Vendar brez nedavnih laboratorijskih testov tega protivirusnega programa ne moremo dati višje ocene.

Podpora

Spletno mesto Emsisoft ima stran s podporo z razumno bazo znanja. Ima veliko uporabniških priročnikov in razdelek s pogostimi vprašanji. Vodniki so bili preprosti, vendar so vsebovali vse potrebne informacije. 

Nad zbirko znanja je iskalna vrstica, ki vam lahko pomaga najti določene informacije. Ta funkcija iskanja je zelo učinkovita pri iskanju ustrezne pomoči, čeprav črkovalne napake ne morejo delovati.

Baza znanja

Če zbirka znanja nima tistega, kar iščete, je na voljo klepet v živo. V roku ene minute smo se obrnili na člana podporne skupine Emsisofta in ta je hitro odgovorila na naša vprašanja. Ko smo dobili težavo, ki je niso mogli rešiti, so nas za več pomoči napotili na e-poštno podporo.

Emsisoft ima izbor e-poštnih naslovov za različne težave. Na primer, prodajna poizvedba gre na namenski naslov. Spletno mesto predlaga, da najprej poiščete pomoč v živo, ki bo dala najprimernejšo e-pošto, če bo potrebna.

Forumi Emsisoft so še eno dobro mesto za pomoč. Čeprav odzivi ne bodo tako hitri kot klepet v živo, je na voljo dovolj podpornega osebja in drugih članov na spletu, ki lahko v nekaj urah pomagajo s kakršno koli težavo..

V tisočih objavah, ki jih je treba pregledati, je na voljo veliko rešitev. Ti forumi so dober način, da poiščete pomoč, ko čakate, da se e-poštna podpora vrne k vam.

Za poslovne uporabnike bi bilo dobro, da imajo v zbirki znanja in forumih svojo telefonsko linijo ali ločen odsek, da bi bilo pridobivanje pravih informacij enostavnejše. 

Podpora za Emsisoft Anti-Malware Home je vsekakor dovolj za pomoč pri morebitnih težavah. Če iščete protivirusni program z odličnim oddelkom za podporo, preberite naš pregled F-Secure Antivirus za še eno dobro izbiro.

Razsodba

Emsisoft Anti-Malware Home je odličen protivirusni program za zaščito enega računalnika. Lahko nudi manjšo zaščito kot nekateri drugi protivirusni izdelki, ki smo jih preizkusili, na primer Bitdefender, kot lahko preberete v našem pregledu Bitdefender Antivirus. Vendar Emsisoft to nadomešča z zagotavljanjem izdelka s prav toliko funkcijami po nižji ceni.

S 30-dnevnim preizkusom popolne različice, ki je na voljo, Emsisoft omogoča zelo enostavno preizkušanje zase. Nekatere dodatne funkcije, ki jih ima, vam morda ne bodo koristile, če pa so, je ta antivirus še zdaleč slabša izbira, še posebej, če imate proračun.. 

Vendar pa zaradi pomanjkanja novih laboratorijskih testov nasprotujemo, da ta izdelek priporočamo vsem, zato si je vredno ogledati naše druge protivirusne članke in preveriti, ali je kaj tam bolj primerno za vaše potrebe.

Kaj menite o Emsisoft Anti-Malware Home? Sporočite nam vaše misli v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map