Pregled Avira – Posodobljeno 2020

Revija Avira

Avira je ena boljših rešitev protivirusnih programov, s spodobnimi laboratorijskimi rezultati, fantastičnim vmesnikom in dobrimi cenami. Kljub temu pa je v nekaterih pogledih primanjkljaj, kar ga ovira iz zgornjih regij naše lestvice. Oglejte si celoten pregled Avire za podrobnosti.


avira-diaprojekcija-1

avira-diaprojekcija-2

avira-diaprojekcija-3

avira-diaprojekcija-4

avira-diaprojekcija-5

Prejšnja

Naslednji

Avira je močan antivirusni program, ki nudi zaščito v realnem času in izjemno veliko dodatnih funkcij. Vendar pa je za povprečnega uporabnika nekoliko drago in ni opravil vsakega preizkusa, ki so ga varnostni laboratoriji vrgli. Kljub temu, da naš najboljši protivirusni program ni bil prikazan zadnjič, je njegovo izboljšanje možnosti podpore morda spodbuda.

V tem pregledu Avira si bomo podrobno ogledali seznam funkcij, vam povedali, ali je vredna cene, in analizirali njegovo enostavnost uporabe. Nato ga bomo izvedli s pomočjo lastnih testov in povzeli, kaj laboratoriji govorijo o svojem varnostnem paketu. Na koncu bomo preizkusili možnosti za podporo strankam in vam predstavili skupno odločitev.

Tudi brezplačna različica Avire je osupljiva v svojem naboru funkcij, a Avira Prime je kljub visoki ceni vredna. Oglejte si, kaj je ta program vreden stroškov, in si oglejte svoj 30-dnevni brezplačni preizkus.

Moči & Slabosti

Alternativa za Avira

Lastnosti

Avira je absolutno polna funkcij. Vsak oddelek aplikacije vključuje poplavo novih možnosti za pospešitev računalnika, iskanje zlonamerne programske opreme ali celo posodobitev gonilnikov. Ne le, da na ploščo prinaša veliko luksuznih funkcij, kot je vgrajeno navidezno zasebno omrežje, temveč je upravljanje z računalnikom priročno in enostavno, na splošno.

Nekatere izmed ponujenih funkcij so optimizacije vašega računalnika, na primer vgrajen program za posodabljanje za vse gonilnike in programsko opremo. Vsak gonilnik lahko posodobite ročno, vendar jih Avira zbere na enem mestu in vas obvesti, kateri so zastareli in vam omogoča, da jih posodobite z enim klikom. Ta posodobitelj vas lahko zaščiti pred težavami z varnostjo, ki so odkrite s popravkom v poznejši različici programa.

vozniki avire

Obstaja majhna množica funkcij, ki izkoriščajo ta dejavnik ugodnosti. Avira bo izbrisala podvojene datoteke, spremenila svoj profil zmogljivosti na prenosnem računalniku, spremenila, kateri programi se zagnali, ko računalnik počne, in celo dovolila, da spremenite nastavitve zasebnosti računalnika, da zmanjšate podatke, ki se delijo s tretjimi osebami. 

Pospeševanje sistema

Vse to je zajeto v funkcije „pospeševanja sistema“, ki niso povezane z varnostjo, vendar bodo na splošno izboljšale vašo uporabo računalnika..

Ena od funkcij pospeševanja sistema se imenuje “hiper boost”. Ta funkcija traja nekaj ur, vendar bo popolnoma optimizirala vaš postopek zagona, tako da lahko od ponovnega zagona računalnika preidete na njegovo čim hitrejšo uporabo..

avira-hiperboost

Ko optimizirate postopek zagona s hiperpogojem, so na voljo tudi posamezne nastavitve, tako da lahko ob zagonu vklopite vse programe, ki jih dejansko želite zagnati, pa tudi vgrajen časovnik za čas zagona.

Poleg teh funkcij so bolj tradicionalna orodja, ki jih ponuja sama Avira. Sem spadajo tudi priljubljeni ventilatorji, kot sta naprava za drobljenje datotek in Phantom VPN (z brezplačnim načrtom za 1 GB mesečne omejitve). Preberite naš pregled Phantom VPN, če želite podrobneje pokriti sam VPN in kje je v primerjavi z drugimi podobnimi storitvami. 

Funkcije, kot so drobilniki datotek, uporabniki običajno zahtevajo in ponujajo številni protivirusni programi višjega cenovnega razreda, na primer Kaspersky (oglejte si naš pregled Kaspersky Anti-Virus), tako da njihova vključitev Avira takoj dvigne nad večino konkurence.

Nastavitve zasebnosti

Prav tako imate možnost, da z Aviro spremenite svoje nastavitve zasebnosti v celotnem računalniku. V vašem računalniku so zbrane vse nastavitve, ki utegnejo puščati podatke in vam omogočajo, da jih urejate v samem programu. Sem spadajo tudi vsi programi, ki so vgrajeni v vaš operacijski sistem, kot je Microsoft Edge, vgrajen v sistem Windows.

nastavitve zasebnosti avira

Lastnosti, ki jih ponuja Avira, so namenjene čim hitrejšemu zagotavljanju vašega računalnika. To vključuje čistilec diskov, ki odstranjuje začasne datoteke, predpomnilniške datoteke in druge datoteke, ki se prikradejo za vesolje. 

Čeprav tehnično tehnično ni zaščitna funkcija, je v tem blestenju. Avira vsebuje toliko koristnih funkcij, da bo vaš računalnik v vsakem trenutku boljši, ko boste šli skozi njih.

Ko to storite, lahko optimizirate svoje profile uspešnosti, če uporabljate prenosnik. To je nastavitev, ki že obstaja na vašem računalniku, vendar jo – kot nastavitve zasebnosti – Avira zbere na eno mesto. Obstaja celo funkcija za organiziranje namizja za največjo produktivnost.

Avira požarni zid

Edina lastnost, ki jo Avira Antivirus nenavadno manjka, je požarni zid. Z vsemi dodatnimi funkcijami lahko uporabnik pričakuje požarni zid ali vsaj možnost upravljanja privzetega požarnega zidu Windows znotraj Avire, podobno kot način upravljanja nastavitev zasebnosti. 

Namesto tega gumb požarnega zidu v programu samo odpre privzete nastavitve, ki so priložene vašemu operacijskemu sistemu, na primer požarni zid Windows. To je pregled, ki izstopa predvsem zaradi ogromnega števila že vključenih funkcij.

avira-nofirewall

Globoko v nastavitvah pospeševanja sistema je tudi storitev šifriranja datotek. Ni natančno, kaj algoritem šifriranja uporablja Avira, vendar preberite naš najboljši vodič za programsko opremo za šifriranje za več informacij o možnostih šifriranja..

Pregled Avire

Logotip Avirawww.avira.com

Začne se od 499 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Mnoge najpomembnejše in najsvetlejše funkcije Avire so na voljo tudi v brezplačni različici, na primer osnovna zaščita pred zlonamerno programsko opremo, orodje za rezanje datotek in omejen VPN z 1 GB podatkov na mesec. Brezplačni protivirusni program vključuje tudi osnovni upravitelj gesla in program za posodabljanje programske opreme, ki posodablja vso vašo programsko opremo in gonilnike za največjo varnost. 

Priporočamo pa, da ne uporabljate vgrajenega upravitelja gesel Avira. Namesto tega si oglejte naš najboljši upravljalnik gesel, da poiščete primeren za vas.

Naslednja stopnja, Avira Antivirus Pro, nima veliko dodatkov, zaradi katerih bi bila vredna. V glavnem je dostop do podpore za telefon in e-pošto, čeprav podpora za lažno predstavljanje in odkupna programska oprema zagotovo ne škoduje kot dodatne funkcije (preberite naše nasvete za zaščito pred odkupi). Težko je celo najti njegovo stran z izdelki, saj se zdi, da Avira iz očitnih razlogov pritiska na višje stopnje.

Avira Internet Security je čudna, saj je edina stopnja, ki ni na voljo za več platform. Na voljo je samo v operacijskem sistemu Windows. Vendar pa se samodejna posodobitev programske opreme splača. Samodejno preveri morebitne posodobitve, tako da je odlična zaščita pred vsakršnimi podvigi, ki jih bomo v prihodnosti odkrili in nato popravili.

Vrhunska ponudba je Avira Prime. To vam omogoča dostop do različice Pro upravitelja gesel, neomejeno uporabo VPN in mobilnih aplikacij. To je drago, zlasti v primerjavi z mnogimi njegovimi konkurenti. Na primer, McAfeejev najdražji načrt je manj kot polovica Avirovega (za več oglejte si našo analizo McAfee Total Protection). 

Vendar se z vsemi funkcijami, ki se ponujajo, cena splača. Za dodatnih 30 dolarjev na leto lahko ta načrt razširite na do 25 naprav, tako da je odlična izbira za vse, ki imajo številne naprave, ki potrebujejo zaščito. Vendar je za ceno pet naprav precej omejenih (preverite AVG Antivirus za primer podobne cene z neomejenimi napravami).

Za vse plačane izdelke Avira je na voljo 30-dnevno brezplačno preskusno obdobje, vendar ga je težko najti. Na njenem spletnem mestu nismo našli nobene povezave zunaj pojavnega okna, ki se je zgodilo med primerjavo izdelkov. To vam omogoča popoln dostop do vseh njihovih plačljivih izdelkov, vključno z možnostmi za podporo strankam, ki so sicer zaprte za plačilo.

Uporabniku prijaznost

Avira je skoraj popolnoma neboleča za uporabo. Kljub tako številnim funkcijam so presenetljivo dobro organizirani in enostavni za dostop. Medtem ko so testiranja na našem testnem računalniku upočasnili opazen znesek, so bili dovolj hitri, da niso bili velik problem.

Postopek namestitve je bil hiter in enostaven ter celo nevsiljiv. Ko se Avira namešča, se zmanjša na majhno obvestilo o tostu, tako da lahko nadaljujete z uporabo računalnika in hkrati spremljate njegov napredek..

avira-installtoast

Ko je program nameščen, vam takoj priporoči, da zaženete »pametno skeniranje«, ki je podobno Avastu (za primerjavo preberite naš pregled Avast Pro). 

V bistvu gre za vse načine, s katerimi lahko Avira pomaga računalniku, vključno s hitrim skeniranjem zlonamerne programske opreme, analizo vaših nastavitev zasebnosti, pregledom možnosti za izboljšanje učinkovitosti in celo z oceno programov, ki so zastareli..

avira-smartscan

Po zaključku pametnega skeniranja ima Avira izhodišče za pripravo priporočil. Ta pregled je nujen zaradi številnih funkcij, ki jih program ponuja. Dala vam bo odlično predstavo o tem, kaj je mogoče z Aviro, ne da bi vas preplavila z menijskimi možnostmi, podobno kot ogled vsega, kar lahko ponudi.

avira-privacyfixed

Preostali del programa je razdeljen na tri kategorije: varnost, zasebnost in zmogljivost. Varnost je tam, kjer boste našli možnosti optičnega branja, ki so jedro vsakega protivirusnega programa. Tudi v tem preprostem razdelku Avira ponuja vrtoglavo število različnih možnosti skeniranja po meri, čeprav sta “hitro skeniranje” in “popolno skeniranje” glavni atrakciji. 

Avira privzeto načrtuje tudi pregled vaših aktivnih procesov vsak dan ob polnoči. To lahko spremenite, preverite vse možnosti optičnega branja ali dodate morebitne druge načrtovane preglede iz menija »upravljanje pregledov«.

avira-allscans

Na testnem računalniku smo izvedli hitro in popolno skeniranje, da smo presodili hitrost in porabo CPE-ja. Hitro pregledovanje je trajalo le eno minuto in našo porabo CPU-ja smo povišali za nekaj manj kot 10 odstotkov, kar je povsem smiselno. Popolno skeniranje pa je trajalo nekaj več kot tri ure in občasno je porabilo našo CPU do 20 odstotkov večjo. 

To ni preveč grozno, vendar ne tako hitro kot nekateri konkurenti, na primer Sophos (za več informacij glejte naš pregled Sophos Home). Vendar je Sophos izjema, Avira pa je enaka ostalim konkurentom.

avira-quickscan

Poleg namiznega programa je digitalna nadzorna plošča za zdravje, do katere lahko dostopate prek spletnega mesta Avira. Vse aplikacije, ki jih naložite v svoje naprave, se bodo pogovarjale z nadzorno ploščo in izboljšale splošno zdravje.

avira-digitalno zdravje

Večina predlaganih izboljšav je programov, kot sta Phantom VPN in Opera (oglejte si naš vodič z najboljšimi brskalniki do leta 2020, da ugotovite, ali je Opera prava za vas). Obstaja tudi nekaj razširitev brskalnika za funkcije, na primer varno nakupovanje, in mobilne aplikacije za katero koli mobilno napravo, ki jo imate.

programi avira-armaturne plošče

Glede na količino vsebine, ki jo nudi ta varnostni paket, je težko vsak vidik enostavno in enostavno najti. Vendar Avira opravi občudovanja vredno delo, tako da je aplikacija enostavna za raziskovanje in intuitivna za iskanje specifičnih lastnosti.

Razširitve brskalnika Avira

Na voljo so tudi razširitve, ko uporabljate Avira za izboljšanje varnosti brskalnika in zaščito tudi v spletu. Osredotočajo se predvsem na zasebnost, blokiranje oglasov in sledilcev, ki delujejo kot svoj lastni internetni varnostni paket poleg zaščite, ki jo ponuja namizna aplikacija.

avira-adblock

Vendar razširitve vsebujejo neprijetno, skrito lastnost: primerjave cen. Na združljivih spletnih mestih bo Avira prikazala dodatno orodno vrstico, ki vas bo obveščala o boljši ceni za ta izdelek. Te vrste so koristne, vendar nekoliko nepovezane funkcije, ki se pojavljajo po celotni Aviri. Izboljšala bo varnost brskalnika, hkrati pa sklepala pogodbe.

Omeniti velja tudi, da so podporni gumbi za razširitev za Chrome trenutno pokvarjeni in ne naredijo ničesar ali vas vodijo na stran 404. Ker gre za zelo enostavno aplikacijo, to ni veliko vprašanje, pomembna pa je pozornost takšnih podrobnosti.

Uporabniška izkušnja Avira je glede na število funkcij, ki so v paketu, dokaj prijazna in dobro organizirana. Preprost je za namestitev, gladek videz in vodi vas skozi program na intuitiven način. Čeprav je naš računalnik med uporabo optičnih bralnikov nekoliko upočasnil, je zelo prijazno do uporabnikov.

Zaščita

Da bi preizkusili varnostno ponudbo Avire, smo jo izvedli z nekaj praktičnega testiranja in preverili njene rezultate v laboratoriju. Preizkušanje programa z lastnimi rokami vam lahko da nekaj odličnih podatkov, vendar laboratoriji uporabljajo stroga testiranja in imajo dostop do najsodobnejše tehnologije, zato jih uporabljamo kot zlati standard protivirusnega testiranja.

Za sprotno testiranje smo ga najprej postavili proti AMTSO ali Organizaciji standardov za testiranje proti zlonamerni programski opremi. Avira ni uspel blokirati samo strani z lažnim predstavljanjem (preverite, kaj je lažno predstavljanje in zakaj je to pomembno), saj je uspešno ujel vse druge koščke zlonamerne programske opreme, tako da je z glasnim obvestilom in v celoti blokiral stran, iz katere je prišel..

avira-blokirana stran

Da bi Avira postavili skozi roko, smo uporabili tudi orodja WICAR, ki na protivirusni program vržejo vrsto podvigov brskalnika in tako preizkusijo moč svojega spletnega varnostnega paketa. Od 13 eksplozivov je Avira devet blokiral in štiri dovolil. Primer antivirusa, ki lahko zajame vseh 13, si oglejte naš Webroot SecureAnywhere Review.

Čeprav Avira morda ni na seznamu najvarnejših protivirusnih programov, je na zaščitni strani več kot svoj. Z odličnimi rezultati v laboratorijih lahko Aviri zaupate, da bo računalnik varen.

Rezultati laboratorija

AV-test je Aviri zagotovil zvezdne varnostne rezultate. V zadnjem testu je Avira blokirala skoraj vsak izkoristek nič in vsakodnevno razširjeno zlonamerno programsko opremo. Bila je tudi bistveno hitrejša od povprečja v panogi v skoraj vseh pogledih. Edino, kar se je zmotilo, je bilo kopiranje datotek; te so bile dosledno štiri do petkrat počasnejše od povprečja v panogi.

AV-Comparatives se glede hitrosti strinja z AV-testom. Zadnji test uspešnosti kaže, da se Avira, ki se spopada s kopiranjem datotek, bori le podobno kot Bitdefender (glejte naš Bitdefenderjev pregled). 

Čeprav se je Avira glede hitrosti uvrstila na sredino paketa, je vseeno prejela najvišjo uvrstitev AV-Comparatives. To bolj govori o visoki kakovosti protivirusnih programov danes kot na splošno za hitrost Avire.

V preizkusu zaščite AV-Comparatives v resničnem svetu je bil Avira eden izmed samo dveh protivirusnih programov, ki so blokirali 100 odstotkov zlonamerne programske opreme, prav tako pa je blokiral le en lažni pozitiven. Drugi protivirusni program, ki je deloval skoraj tako čudovito, je bil Symantec Norton Security (več oglejte v našem pregledu Norton Security 2018).

Končni laboratorijski testi so na MRG Effitas. Avira v svoji zadnji bančni simulaciji žal ni bila certificirana kot varna, za razliko od nekaterih programov, kot je ESET Internet Security (preberite naš pregled ESET NOD32, če želite videti, kako zložiti Avira na druge načine). 

Medtem ko je Avira Antivirus uspelo zavarovati laboratorijsko napravo pred napadom botneta, ni uspel blokirati enega od preizkušenih finančnih zlonamernih programov. Prav tako ni uspel simulatorju, čeprav je bil v dobri družbi – vsi trije testirani protivirusni programi tudi tega testa niso uspeli..

Podpora

Avira ponuja dve ravni podpore: brezplačni in plačani nivo. Oba ponujata neko obliko neposredne komunikacije z zaposlenimi v Aviri, bolj neposreden stik pa je razumljivo omejen na ljudi, ki Aviri dajejo denar. Odgovore na svoja vprašanja bi morali imeti na vseh ravneh podpore, če pa želite slišati človeški glas, vas bo to stalo.

Na prostem nivoju imate vrsto zanesljivih člankov o zbirki znanja, YouTube kanal, poln poglobljenih vadbenih in izobraževalnih videoposnetkov, ter aktivni forum skupnosti. 

Baza znanja vključuje odpravljanje napak za morebitne napake, razlage o različnih funkcijah in hitre informacije o nekaterih izdelkih. Po lastnostih je razdeljen tako, da je enostaven za navigacijo ali pa iščete določeno vprašanje. Čeprav so nekatere povezave malo tehnične, ni težko najti tistega, kar potrebujete.

avira-podpora

Tudi forumi so dokaj aktivni in zaposleni v podjetju vsak dan odgovarjajo na vprašanja. Ker ima Avira sedež v Nemčiji, je vsak forum mešanica angleščine in nemščine, kar lahko oteži iskanje odgovora na vaše vprašanje, če je že bilo ponujeno.

E-poštna in telefonska podpora sta na voljo samo s plačanimi računi. Vendar pa so te možnosti na voljo tudi za račune z brezplačnim preskusom plačanega izdelka. 

Telefonska podpora je ponujena podnevi v srednjeevropskem času, medtem ko je e-pošta na voljo 24 ur na dan. Sploh ne ponujajo možnosti klepetanja v živo, zaostajajo za podporo, ki jo ponujajo konkurenti, kot je Trend Micro (preberite naš Trend Micro Antivirus + pregled).

Ko smo poslali zahtevo po e-pošti, je v eni uri odgovoril uslužbenec Avira. Vendar je bilo to polnoč med tednom, v delovnih urah tako za ZDA kot za Srednjo Evropo, kjer se zdi, da je njihova podpora za stranke. Vaša izkušnja se lahko razlikuje glede na to, kdaj potrebujete podporo.

Avira vodi stran s podporo za Twitter, ki ne razlikuje med brezplačnimi in plačljivimi strankami, če potrebujete osebno noto, vendar nimate dostopa do podpore za e-pošto. Prav tako je nenavadno, da Avira vodi stran Pinterest, če vam je ljubša podpora prek kuriranih zatičev.

avira-pinterest

Čeprav sta dva nivoja podpore nekoliko zastojna, zaradi česar se prosti uporabniki zanašajo na forume skupnosti in družbene medije, da dobijo odgovore, je baza znanja tako dobro vzdrževana, da to večino časa ne bi smelo biti vprašanje. Poleg tega možnosti družbenih medijev vsakemu uporabniku omogočajo, da s človekom spregovori o svojih tehničnih težavah ali vprašanjih. 

Vključitev telefonske podpore, za razliko od nekaterih manj podpornih programov, kot je ZoneAlarm (preberite naš pregled ZoneAlarm Antivirus), postavi Avira na višje mesto nad številnimi drugimi protivirusnimi programi.

Razsodba

Avira Antivirus je odličen program. V varnostnem paketu je vse, kar bi lahko želeli, in vsebuje funkcije, za katere sploh niste vedeli, da jih želite, vse, ne da bi bili nestrpni ali preplavljeni.. 

Njegova protivirusna zaščita stoji nad konkurenco, zaradi česar je zvezdna možnost za zaščito pred zlonamerno programsko opremo tudi brez polnosti dodatnih funkcij. Njegova podpora je prav tako podrobna in lahko dostopna na številnih platformah. 

Vendar pa njegova cena Avira Prime izstopa iz cenovnega razreda večine uporabnikov, zlasti s toliko cenovno dostopnejšimi programi zaščite pred zlonamerno programsko opremo na trgu danes. 

Njegovo večjezično uporabniško bazo je treba zaradi uporabnosti razdeliti tudi na ločene kanale za podporo strankam, tako da ne iščete nemških videoposnetkov ali objav na forumih, medtem ko iščete odgovor na svojo težavo.

Medtem ko je Avira dobra izbira za vaše protivirusne potrebe, si oglejte druge protivirusne preglede, če želite videti, kaj je proti, če še niste pripravljeni na takšen denar. Kakšne izkušnje imate z Aviro in njeno zaščito pred zlonamerno programsko opremo? Sporočite nam v komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map