Pregled Avast Pro – posodobljeno 2020

Avast Pro Pregled

Čeprav je daleč od popolne, je Avast Pro protivirusna rešitev, ki bo ustrezala tistim, ki nimajo nič proti plačilu, da bi bili varni, vendar banke ne želijo zlomiti samo zaradi grožnje z zlonamerno programsko opremo. Na splošno je ta storitev dobro ocenjena, kot ste lahko prebrali v našem pregledu Avast Pro.


najboljši protivirusni pregledi

Avast je že dolgo izbira brezplačnega protivirusnega programa. Za zagon je značilna bogata sistemska svetloba in precej varna. Plačljiva različica Pro ima nekaj dodatnih funkcij, vsaj toliko, da upravičijo svojo nizko cenovno ceno. Zaščita je namenjena najboljši protivirusni programski opremi z vidika zaščite, vendar z majhnim robom, da postane resen kandidat.

V tem pregledu Avast Pro bomo naleteli na funkcije in zaščito, ki jo ponuja ta protivirusni program. Pred razsodbo bomo govorili o funkcijah, cenah, prijaznosti do uporabnika, zaščiti in podpori. Prav tako bomo primerjali rezultate laboratorij s praktičnim testiranjem, da bomo videli, kako dobro vas je zaščitil.

Na splošno ustreza manjšemu delu trga, tistim, ki želijo plačati za močan antivirus, ne da bi se spustili v globino. Avast Pro to vrzel dobro zapolnjuje z lepim seznamom funkcij, vendar je treba priti do nekaterih kompromisov.

Drsnik Avast Pro1

Drsnik Avast Pro2

Drsnik Avast Pro3

Drsnik Avast Pro

Drsnik Avast Pro5

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Avast Pro

Moči & Slabosti

Lastnosti

Avast Pro ima številne funkcije, zaradi katerih je konkurenca videti vsaj neprijetno, vsaj za ceno. Imate zaščito pred osnovno zlonamerno programsko opremo, skupaj z varnim brskanjem, zaščito omrežja in spremljanjem vedenja. Zunaj tega imate način peskovnika za testiranje datotek, upravitelja gesel in še več.

Upravljalnik gesel ni veliko v okviru pregledov upravitelja gesel. Shranili bodo prijave, kreditne kartice in opombe ter jih samodejno napolnili v svojem brskalniku. Vendar je na osnovnem koncu stvari Za večjo prilagodljivost priporočamo uporabo enega najboljših upravljalcev gesel, kot je Dashlane (preberite naš pregled Dashlane).

Upravitelj gesel Avast Pro

Vključeni upravitelj gesel je nekaj, kar smo že videli, na primer od Kasperskyja (preberite naš pregled Kaspersky Antivirus). Nekaj ​​posebnega za Avast je način Sandbox, kjer lahko preizkusite sumljive datoteke v varnem okolju. To je še posebej koristno za gusarje, ki hranijo podatke iz celega spleta (oglejte si naš najboljši VPN za torrenting, če ustrezate temu opisu).

Avast vključuje tudi svoj varen brskalnik. Izgleda in deluje enako kot Google Chrome, vendar brez Googlove integracije. Tu ne boste imeli hitrih povezav do računa Gmail ali Drive.

Kot lahko povemo, je različica Chroma brez Googlove integracije in napolnjena z razširitvami Avast. Na seznamu boste imeli blokiranje sledilcev, zaščito razširitev, blokado in preprečevanje lažnega predstavljanja. Razširitve niso na voljo v trgovini Chrome, zato je do njih varni brskalnik edini način.

Varni brskalnik Avast Pro

Ena izmed edinstvenih razširitev je prenos videov. Avast vam omogoča prenos videoposnetkov s platforme, kot sta YouTube in Vimeo, v izvorni ločljivosti. Kljub temu ne more zajeti datotek s pretočnih platform, kot je Netflix.

Zelo nam je všeč Varni brskalnik. To ni tipični brskalnik, ki je povezan z antivirusom, saj vam nudi dodatno plast zaščite, ne da bi prisilili iskalnike ali upočasnili hitrost. Če je kaj drugega, se hitrosti izboljšajo iz oglaševalskih in bliskovnih blokov, ki jih Avast izvaja.

Do načina Bankov lahko dostopate znotraj varnega brskalnika ali uporabniškega vmesnika Avast. Podobno je z Bitdefender Safepay (preberite naš pregled Bitdefender Antivirus). To je ločeno namizje za kakršne koli spletne transakcije, ki vas ščiti pred podvigi, ki bi jih bilo mogoče opraviti z običajnim oknom brskalnika.

Če se odločite za svoj običajni brskalnik, še vedno obstaja zaščita. Avast za spremljanje spletnih strani uporablja spremljanje v realnem času in funkcijo z imenom Real Site. To je zaščita pred preusmeritvijo DNS, ki vas iz pristnega URL-ja usmeri v ponarejenega, kjer lahko heker ukrade uporabniška imena, gesla in podatke o kreditni kartici.

Prava spletna stran Avast Pro

Zadnja in najbolj edinstvena funkcija, ki jo Avast Pro ponuja, je Wi-Fi Inspector. Prebere lahko vse naprave na domačem ali javnem wi-fi-ju glede ranljivosti, hiter način, da ugotovite, ali je vaš usmerjevalnik ali druga naprava okužena. V javni nastavitvi vam daje pregled vseh naprav, povezanih v omrežje, tako da veste, ali med vami skriva heker.

Avast Wifi inšpektor

Avast vas bo opozoril na ranljivost zasebnosti pri uporabi večine funkcij. To je samo naročilo za Avast SecureLine VPN. To je kompetentno, čeprav drago, VPN, ki ga ne uvršča na naš najboljši seznam VPN. Kljub temu pa si lahko preberete naš pregled Avast SecureLine.

Glede na svojo ceno je Avast velikodušen s funkcijami. Na voljo imate orodja za hitro, varno in priročno brskanje med Varnim brskalnikom in skrbnikom gesel. Peskovnik je edinstvena funkcija, za katero bi radi videli, da se uporablja več protivirusnih programov in je sama vredna nadgradnje na Pro.

Pregled funkcij Avast Pro

Logotip Avast Prowww.avast.com

Začne se od 500 $ mesečno na vse načrte

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Izvajalec “Pro” opozarja na element funkcije, vendar tukaj ni tako. Med to različico Avasta in brezplačno ni veliko razlik, vsaj za osnovno zaščito. Plačujete večinoma za Avast Sandbox.

Največja konkurenca Avasta je sama, a očitno poslovni model deluje. Avast Pro je vsaj za začetni mandat daleč od najcenejšega protivirusnega programa, ki smo ga imeli. Norton Antivirus Basic je na primer za prvi termin 10 evrov več, cene pa so enake ob prenovi (za misli o tem preberite naš Norton Antivirus pregledu).

Ker je razlika med brezplačnim in Pro majhna, še ne pomeni, da gre za manjši antivirus, če ga postavimo proti ostalim trgom. Presenetljivo je, koliko funkcij ima Avast v svoji brezplačni izdaji, toliko v resnici, da bi bili zanj pripravljeni plačati ceno Pro.

Tako velikodušen kot je Avast s to ponudbo, manjka nekaj funkcij, ki vključujejo dražje antivirusne izdelke. Na seznamu so shranjevalnik datotek, ščitnik spletne kamere, požarni zid in zaščita pred rangomware. Za te funkcije priporočamo nadgradnjo na še vedno zelo poceni Avast Internet Security.

Razlike med Avast Free in Avast Pro so majhne, ​​a vseeno menimo, da je nadgradnja vredna. Peskovnik je prijetna vključitev in poizkusil bo, kaj lahko ponuja še večja bogate funkcije Internet Security. Cene so poceni tudi na splošno, zato je ta antivirus v cenovnem razredu povsem sam.

Uporabniku prijaznost

Avast Pro uporablja čist vmesnik, ki zrcali brezplačno ponudbo. Skrilasto sivo ozadje dopolnjujejo črte zelene barve s štirimi jezički na strani za upravljanje zaščite. Je enakovredno Bitdefenderju, ki ima naš najljubši protivirusni vmesnik.

Avast Pro vmesnik

Obstajajo štirje zavihki, vendar jih boste uporabljali le tri. Če kliknete katero koli izmed njih, se prikaže meni z ikonami za različne funkcije, postavljene kot ploščice. Nekatere funkcije, ki jih Avast Pro ne ponuja, na primer ščitnik za odkrivanje, se prikažejo z oranžno ključavnico poleg ikone.

Navigacija Avast Pro

Po tem postane zapleteno. Samo nekatere funkcije bodo pokazale ključavnico, vendar ne vse. Če na primer kliknete SecureLine VPN, se prikaže stran, ki jo boste kupili.

Avast sladkanje posla

Avast se ne moti oglaševati drugih svojih izdelkov, zlasti ne glede na to, kako poceni je Pro. Ne maramo pa backhanded načina ravnanja z njim. Obnašanje, kot da je funkcija vključena, kadar ni nepomembna, in bi nam bilo všeč, če bi imel Avast kakšen pokazatelj, da te funkcije niso bile del paketa.

Vseeno pa sprosti prostor v uporabniškem vmesniku, kjer bi se običajno oglaševali.

Večina vaše uporabe bo prišla z zavihkom za zaščito. Tu lahko nastavite skeniranje, uporabite Wi-Fi Inspector, dostop do peskovnika in še več. Avast vključuje štiri različne načine skeniranja z dodatno možnostjo za konfiguracije po meri.

Načini skeniranja Avast Pro

Načrtovali ste ciljno, celotno in zagonsko skeniranje, vendar je naš najljubši Smart Scan. Poteka običajni pregled protivirusnega sistema, hkrati pa tudi preverja vašo napravo glede omrežnih groženj, skrite razširitve brskalnika, ranljive programske opreme in težav z zmogljivostjo.

Tudi med skeniranjem je bil minimalen vpliv na uspešnost. Naša izkoriščenost procesorja je v prostem teku znašala približno 15 odstotkov, med skeniranjem pa na 25 odstotkov. Bilo je nekaj konic, ki so dosegle do 40 odstotkov, vendar brez obremenitve.

Kot je omenjeno v zgornjem razdelku o lastnostih, Avast vključuje svoj varen brskalnik, vendar vam ga ni treba uporabljati za zaščito. Obstaja sprotno spremljanje brskalnika, ki ne potrebuje dodatnih razširitev. To je daleč od števila pojavnih oken, ki jih McAfee vsiljuje med brskanjem (več o tem preberite v pregledu McAfee Total Protection).

Všeč nam je lahek dotik, ki ga ima Avast na vaših sistemskih virih in na zaslonu nepremičnin. Gre za nevsiljiv protivirusni program z dobro premišljenim vmesnikom, toda prihaja s prigovarjanjem o nepričakovanih namigovanjih.

Zaščita

Z uporabo praktičnega testiranja v kombinaciji z laboratorijskimi rezultati dobimo pregled uspešnosti antivirusa. Več rezultatov bi bilo treba nameniti laboratorijskim rezultatom, ker sta večja velikost vzorca in raven nadzora, ampak vsak antivirus radi vzamemo za preizkus.

Začeli smo s preverjanjem nastavitev funkcij Amtso za protivirusni računalnik. Avast je blokiral pet od šestih testov, saj ni uspel prenesti potencialno nezaželene aplikacije. Po drugi strani je Webroot dosegel odlično, ko smo ga preizkusili s to postavitvijo (preberite naš pregled Webroot Antivirus).

Nadaljujemo s testiranjem več podvigov brskalnika z uporabo Wicarjevih vzorcev. Avast je blokiral vseh 13 URL-jev in prekinil povezavo pred prenosom katere koli datoteke. Na splošno se nam je to dobro odrezalo.

Zaznana je grožnja Avast Pro

Vsakič, ko smo poskušali naložiti zlonamerno datoteko, namesto majhnega pojavnega okna, je Avast zavpil tri glasne piske in rekel, da je virus odkrit. Ne trdimo, da je to slabo, vendar nas je večkrat pripeljalo s stola.

Rezultati testiranja Avast

Avast kaže dobre, a ne odlične rezultate iz večine laboratorijev. AV-Test je ugotovil, da je bil 98,9-odstoten učinkovit pri napadih zlonamerne programske opreme za 0 dni, kar je 99,9-odstotno povprečje v industriji. V primerjavi z referenčnim naborom AV-testa je bil 99,9-odstoten.

Preizkusi uspešnosti so bili veliko boljši od povprečja v panogi. AV-Test je ob zagonu priljubljenih spletnih mest v panogi v povprečju 12 odstotkov opazil le sedem do devet odstotkov upočasnitve. Ta trend je potekal tudi z drugimi testi, izjema je bila namestitev pogosto uporabljenih aplikacij, ki je bila za šest odstotkov počasnejša od povprečja v panogi.

AV-Comparatives je v februarju in juniju ocenil protivirusni promet v resničnem svetu, kar je pomenilo 99,4-odstotno zaporo, Avast pa je prejel popolno oceno s tremi zvezdicami. Učinkovitost je dosegla najvišjo možno oceno, napreden +, spodaj pa za odkrivanje datotek in odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

Avast je v ostri bančni simulaciji MRG-Effitas presenetljivo dobro opravil. To je bilo 100-odstotno učinkovito v primerjavi z živim botnetom, vendar ni uspelo simulatorju zlonamerne programske opreme. Dve tretjini testne skupine pa to simulacijo ni uspelo. MRG-Effitas je ugotovil, da je Avast Internet Security med uporabo Varnega brskalnika opravil simulacijo.

Podpora

Avast se bolj osredotoča na podporo za samostojno delo kot na neposredni stik. Obstajajo kontaktne poti, vendar so te omejene glede na to, kateri izdelek uporabljate. Kljub temu nam je všeč organizirana baza znanja in aktivni, čeprav datirani, forumi.

Zbirka znanja je razdeljena po izdelkih, od katerih vsak ponuja med 15 in 20 člankov. Vnosi so omejeni, ker Avast pokriva toliko zemlje v vsaki. Vsak članek zajema glavne operacijske sisteme in prodajalce, z navodili po korakih in posnetki zaslona.

Navdušeni smo nad podrobnostmi, bolj pa nas je navdušila učinkovitost.

Avast baza znanja

Forumi niso tako učinkoviti. Je zasnovan, vendar znan forumski dizajn, ki zajema vse izdelke, ki jih Avast ponuja. Skupnost pa je množična, zato je to neprecenljiv vir podpore. Registriranih je več kot milijon članov, v času pisanja pa je bilo preko 400 aktivnih.

Forumi Avast

Medtem ko stvari poskušajo priti v stik z Avastom, se stvari zmede. Telefonska podpora je na voljo za vsa vprašanja pred prodajo, z računi in tehničnimi vprašanji, rezerviranimi za e-pošto. Vsak brezplačen izdelek Avast nima podpore.

Edina izjema pri tem modelu je Avast Total Care, kjer se bo agent na daljavo povezoval z vašim strojem, da bi ga pometel zaradi težav. Začetno svetovanje je brezplačno, popolno kritje pa vam bo prineslo 199 dolarjev letno.

Všeč nam je baza znanja za njegovo organizacijo in skupnost zaradi njene velikosti, vendar podpore primanjkuje. Tudi stranke, ki plačujejo, imajo omejene možnosti za stike in izpolnjujejo preprost obrazec, ki bi moral biti na voljo vsem.

Razsodba

Avast je dober, poceni antivirus, ki dobro ščiti računalnike. Ne dosega tako visoko kot drugi antivirusi, dosega pa nekoliko nižjo vrednost kot najboljši antivirus v naših praktičnih in laboratorijskih testiranjih. Toda nadgradnja internetne varnosti bi morala rešiti večino teh težav.

Avast Pro priporočamo vsem, ki potrebujejo veliko protivirusnih funkcij za nizko ceno. Tisti, ki iščejo vrhunske zmogljivosti, bodo bolj primerni z Internet Security, ki ima dovolj prepoznavnih funkcij, da lahko zahteva nadgradnjo.

Na srečo lahko večino izkušenj z Avastom dobite tako, da prenesete brezplačni antivirus in ga preizkusite sami.

Sporočite nam svoje misli o Avastu v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map