Pregled antivirusov AVG – posodobljeno 2020

AVG AntiVirus Pregled

Verjetno je eden najbolj priljubljenih brezplačnih načrtov na protivirusnem trgu tudi AVG popolnoma ugoden triletni načrt. Vendar pa nekateri problemi glede zasebnosti in uporabnosti preprečujejo izvajanje vrhunskih psov, oglejte si naš AVG pregled, če želite natančno ugotoviti, kaj so ti.


AVG Slider1

AVG Slider2

AVG Slider3

AVG Slider4

AVG Slider5

Prejšnja

Naslednji

AVG je močan konkurent na trgu protivirusne zaščite in se odlikuje z brezplačnimi funkcijami, ki jih druga podjetja prodajajo z najboljšo ceno. Njen brezplačni protivirusni načrt je dokaj obsežen, najcenejši premium izdelek pa popolna protivirusna rešitev. Čeprav ima napake, v katere bomo vstopili, je leta 2020 dovolj trden, da ostaja na seznamu najboljše protivirusne programske opreme.

Prva stvar, ki jo je treba razumeti pri AVG AntiVirus, je njegovo razmerje do Avasta, ki ga je pridobil leta 2016. Medtem ko ta izdelka še vedno razlikujeta, oba temeljita na omrežju Avastovega zaznavanja, tako da oba izdelka ocenjujeta popolnoma enako zaradi varnosti. Glavne razlike so uporabniški vmesnik in funkcije, ki so na voljo na različnih naročniških ravneh.

Na AVG smo izvedli preizkuse, da smo ugotovili, kako dobro varuje vaše naprave, poleg tega pa smo izvedli še nekaj podkrepitvenih raziskav. Naš pregled AVG AntiVirus analizira njegove brezplačne in vrhunske lastnosti, strukturo cen, uporabnost, zaščitno moč in tehnično podporo, vse pred izdajo pravnomočne sodbe.

Preden začnemo, je pri AVG zapisano, da ga po dobri vesti ne moremo prezreti. Poročilo iz januarja 2020 je razkrilo, da Avast prodaja podatke o brskanju svojih uporabnikov oglaševalcem, vključno s podatki uporabnikov AVG.

Jumpshot, hčerinska družba Avast, ki je podatke prodala, je bila kmalu po izidu poročil začasna ustavljena, vendar to ne dokazuje, da so podatki že končani..

AVG bomo pregledali neodvisno od teh pomislekov, vendar smo želeli, da se lahko odločite o tem. Priporočamo, da se izogibate drugim izdelkom Avast, AVG in Avast, dokler ne pridejo informacije, ki dokazujejo, da je Avast spremenil svoje načine. Za več možnosti si oglejte naš seznam najboljših brezplačnih prenosov protivirusnih programov.

Moči & Slabosti

Alternativa za AVG AntiVirus

Lastnosti

Načrti programa AVG AntiVirus Free se osredotočajo na zagotavljanje osnovne protivirusne zaščite za vašo osebno napravo in spletno povezavo. Brezplačna protivirusna programska oprema je na voljo za naprave Windows, Mac, iOS in Android v različnih oblikah in vključuje osnovno, hitro pregledovanje težav z zmogljivostmi, ki se lahko sproži kadar koli.

AVG-basic-virus-scan

AVG izvaja tudi stalne zaščite v ozadju. Njen brezplačni načrt vključuje datotečni ščit, ki pregleda vse datoteke, ki so dodane ali odprte v računalniku, in jih karanteni v trezorju, kjer jih je mogoče brez kakršnega koli tveganja preizkusiti. Med brskanjem po spletu AVG pregleduje vse podatke, ki se prenašajo, prav tako pa pregleduje dohodna in odhodna e-poštna sporočila za nevarne priloge.

AVG AntiVirus Free lahko vključuje nekatere dodatne funkcije glede na vašo platformo. Uporabniki Maca dobijo samo osnovno skeniranje, zaščito datotek in spletni ščit.

Kot uporabnik sistema Windows boste imeli dostop do optičnega bralnika, ki po vašem računalniku prekopa nepotrebne datoteke, ki jih morda upočasnjujejo (vendar niso nujno zlonamerne programske opreme). Prejeli boste tudi zaščitni brskalnik AVG, katerega cilj je videti čim bolj podoben Chromu, hkrati pa dodati AVG-jev zaviralec oglasov, skrbnik gesla in čistilec zasebnosti.

AVG AntiVirus Free za Android vključuje nabor funkcij, ki so značilne za mobilne naprave in zasebnost. Posamezne aplikacije lahko zaklenete s kodo PIN, nastavite lovilnik kamere za tatove, napravo zaklenete, če odstranite kartico SIM, in jo poiščete s spletnim mestom AVG proti kraji.

Za uporabnike iOS je na voljo AVG Mobile Security za iPhone / iPad, brezplačen izdelek, ki ščiti naprave iOS z VPN, foto trezorjem in stalno delujočim sistemom za opozarjanje na puščanje.

Plačane funkcije

AVG Internet Security je prva stopnja premium naročnine in izenačuje funkcije AVG v vseh računalnikih Mac in PC. Medtem ko AVG Free išče potencialno odkupno programsko opremo, njegova možnost Internet Security stremi k dodatni stopnji zaščite, saj usmerja potencialne vire odkupne programske opreme za dodatno pozornost.

Protipožarna zaščita

Internet Security dodaja zaščito pred plačilom, ki izkorišča mrežo znanih ponarejenih spletnih mest in lažnih lažnih spletnih mest podjetja AVG, da med brskanjem opozarja na prevare. Prav tako je bilo razširjeno varovanje zasebnosti, dodana je varnost spletnih kamer, šifriranje datotek in drobilnik dokumentov.

Prenos Internet Security z doplačilom vam daje licenco za do 10 gospodinjskih naprav, vključno s telefoni Android. AVG Ultimate, ki je najvišje plačan, združuje v AVG TuneUp, ločenem izdelku, ki optimizira delovanje tako v napravah Windows kot Mac..

Obstaja tudi nekaj a la carte aplikacij. TuneUp lahko kupite ločeno in AVG-jev Secure VPN, ki ščiti zasebnost spletnega brskanja (vendar samo na osebnih računalnikih).

Pregled funkcij AVG

AVG AntiVirus logotipwww.avg.com

Začne od 583 dolarjev mesečno Vsi načrti

Lastnosti

Upravitelj gesel

File drobilnik

Podpora za več operacijskih sistemov

Starševski nadzor

Čiščenje diska

VPN

Profili

Zaščita

Ransomware zaščita

Zaščita spletnih kamer

Spremljanje v realnem času

Zaščiten brskalnik

Prenos zaščite

Zaščita pred lažnim predstavljanjem

Požarni zid

Operacijski sistem

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Uporabnost

Namizni vmesnik namizja

Mobilna aplikacija

Razširitev brskalnika

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnica

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Če samo pogledate na stran za primerjavo izdelkov AVG, je jasno, da se podjetje trudi, da bi bilo ceno in načrtovanje čim bolj enostavno razumeti.. 

Razen programa AVG AntiVirus Free sta samo dva načrta: Internet Security stane 70 dolarjev na leto za eno napravo in 90 dolarjev na leto za 10 naprav, Ultimate pa isti načrt z enim izdelkom za 120 dolarjev na leto (za neomejene naprave).

AVG TuneUp sam stane 50 dolarjev na leto za Windows in 80 dolarjev na leto za Mac. AVG-jev varni VPN stane 90 dolarjev na leto. Vse ostalo je brezplačno. Ena pritožba glede tega, kako je predstavljena, je, da dejansko ni preprosto videti vrstice, katere funkcije so priložene izdelkom, ker AVG raje našteva prednosti, ki jih je težje določiti..

AVG AntiVirus si z matično družbo Avast deli eno veliko prodajno mesto: cenovna dostopnost. Njegove brezplačne različice so opremljene s funkcijami, ki jih druge protivirusne družbe skrivajo za obračunom plač, njihovi premijski elementi pa stanejo manj kot konkurenca.

Ta trditev še vedno velja za najnovejše različice. AVG Free je močan zaščitni paket v katerem koli sistemu. Popolno skeniranje računalnika združuje zaznavanje groženj in pregled delovanja, da ujame zlonamerno programsko opremo na vseh krajih, kjer je najverjetneje, in odstrani škodljive razširitve brskalnika, da se zažene..

Zaščita prenosov datotek in brskanje po spletu je s standardno brezplačno protivirusno zaščito dokaj standardna, vendar skeniranje zmogljivosti ni, zato je tukaj dobro videti. Varni brskalnik ima še bolj običajne funkcije s plačljivim dostopom, vključno z napravo za drobljenje datotek in skrbnikom geslov, kar je nekaj najboljših dotikov tukaj.

AVG-ova prva stopnja premije je celoten paket, ki konkurira kakršni koli podobni ravni v celotnem ekosistemu protivirusne zaščite. Dejstvo, da višja raven samo dodaja ločen izdelek in več naročnin, naj vam pove, kako skupno je vaše kritje na ravni internetne varnosti.

Še vedno manjkajo nekatere stvari: ni trezorja z geslom in morate VPN naložiti posebej. Glede na to, koliko brezplačnih VPN-jev je trenutno na voljo za vse vrste naprav, se še posebej zdi nenavadno, da jih mnogi uporabniki dolgoročno ne zapletejo..

Uporabniku prijaznost

Pogovorimo se več o izjavljeni predanosti podjetja AVG preprostosti in o tem, kako blizu je programska oprema dosegla ta cilj. Močan zgodnji pokazatelj je, da je namestitev strela hitro, z zelo kratkim časom med klikom na prenos in gledanjem neposredno v glavno okno vmesnika.

Če uporabljate računalnik Mac, lahko namestitev traja manj kot minuto, tudi za vrhunsko internetno varnost. V osebnem računalniku bodo stvari trajale dlje, saj boste morali namestitev konfigurirati po svojih željah. To v glavnem pomeni, ali želite namestiti AVG Secure Browser, ali naj bo to vaš privzeti brskalnik in kakšne funkcije morate namestiti.

Če se odločite, da nečesa ne boste takoj namestili, ga lahko dodate pozneje, dokler imate licenco za to. Možnosti namestitve na splošno dodajo več uporabnosti kot neprijetnosti, namestitev pa je še vedno zelo enostavna in hitra.

Glavni vmesnik-okno

Ko ste namestili, se vam prikaže temen vmesnik z velikimi izrazitimi zelenimi okni: štiri (če ste na računalniku Mac) ali pet (če ste v računalniku). Skupaj z ločenim gumbom za začetek skeniranja vsebujejo večino funkcionalnosti AVG AntiVirus na kateri koli ravni.

Začetek skeniranja je bistvo tega, kar boste aktivno počeli z uporabniškim vmesnikom AVG. Optično branje lahko začnete s klikom na gumb. Če imate brezplačno različico, bo to popolno skeniranje računalnika, ki združuje uspešnost in odkrivanje zlonamerne programske opreme.

AVG-globinsko skeniranje

V programu AVG Internet Security ali novejšem kliknite poleg gumba za optično branje, da spremenite vrsto skeniranja, ki ga želite zagnati. V operacijskem sistemu Windows vam ponuja šest možnosti skeniranja. 

Možnosti optičnega branja

“Pregled računalnika” je osnovno skeniranje groženj, ki išče zlonamerno programsko opremo, vohunsko programsko opremo, odkupno programsko opremo in druge vrste virusov. Medtem “globinsko skeniranje” preide v vaš pomnilnik in pomnilnik, da poišče viruse, ki bi se skrivali pred osnovnim skeniranjem.

Ostale štiri analize so bolj specializirane. »USB / DVD scan« preverja, ali so na odstranljivih zunanjih napravah viruse. “Pregled datotek / map” preveri določene datoteke ali mape v vašem računalniku. 

“Pregled zmogljivosti” išče datoteke, ki niso sovražne, vendar morda ustvarjajo zaostajanje. »Boot-time scan« se zažene, preden se Windows zažene, in zajame vsako zlonamerno programsko opremo, ki je operativna za Windows.

V Macu imate na voljo tri možnosti. »Mac skeniranje« je osnovno skeniranje, ki pregleduje najbolj ranljive dele vašega Maca. “Globoko skeniranje” je podobno kot v računalniku in sega v globlje dele Mac-a, da preveri, ali so v shrambi in pomnilniku virusi. Na koncu “skeniranje datotek” pregleda konkretne datoteke, ki jih poimenujete.

Takoj lahko zaženete skeniranje ali pa načrtujete, da se bodo zgodila, ko ne uporabljate računalnika. Morda se vam ne zdi, da to počnete pogosto, saj učinek AVG AntiVirus na delovanje sistema skorajda ni. Globinsko skeniranje je trajalo približno 10 minut in povzročilo zanemarljiv zaostanek.

AVG-jev uporabniški vmesnik se odlično obnese in poskrbi za vse informacije. Skoraj nikoli se ne boste zmedli, kaj počne vsako skeniranje ali za kaj gre. Če želite, lahko prilagodite vsako optično branje, vendar AVG AntiVirus deluje enako dobro, če ne.

Zunaj plošče za optično branje so stvari ravno tako čiste. Če kliknete katerega koli od velikih zelenih gumbov, vas popelje na enako preprosto ploščo, kjer lahko vklopite in izklopite module ali jih po potrebi prilagodite. Je čudovito zasnovan, samoumeven in ni zastrašujoč niti za tiste, ki so novi protivirusni programski opremi.

Še zadnja stvar, ki jo je treba opozoriti, je varni brskalnik, ki skoraj uspeva doseči cilj, da posnema Chrome. Zaradi tega je neznano, da je privzeti iskalnik Yahoo, vendar tega ni težko popraviti.

Zaščita

Noben uporabniški vmesnik ni dovolj dober, da bi priporočal protivirus, ki ne opravlja osnovne naloge za varovanje računalnika. Glede na to si poglejmo, kako dober je AVG AntiVirus v njegovi osnovni funkcionalnosti.

Zaznana grožnja

AVG-jev namizni antivirus smo podvrgli petim preizkusom, ki jih je zagotovila organizacija za testiranje standardov proti zlonamerni programski opremi, in preverili pet ločenih vrst virusa: ročno prenesli zlonamerno programsko opremo, potencialno nezaželeno aplikacijo, zlonamerno programsko opremo, ki jo je prenesla disk, stisnjeno zlonamerno programsko opremo in strani z lažnim predstavljanjem..

Karantena

Preizkusili smo tudi povezavo AVG AntiVirus s sistemom iskanja v oblaku, tako da smo prenesli datoteko, ki je lokalni pregledi niso mogli prepoznati.

Odkrita okužena spletna stran

AVG je brez težav uspel na vseh petih testih, vendar ni uspel ujeti virusa, ki bi ga lahko zaznal le sistem v oblaku. Vendar smo to datoteko ujeli na pregledu, ko je že bila na našem trdem disku.

Šli smo k zunanjim agencijam za testiranje, da bi dobili potrjujočo statistiko. Stvari so izgledale odlično na AV-testu, ki je lanskemu letu AVG AntiVirus podelil status “vrhunskega izdelka”. V novembru in decembru 2019 je AVG AntiVirus odkril 100 odstotkov napadov zlonamerne programske opreme brez nič in 100 odstotkov znanih napadov, odkritih v preteklih štirih tednih.

AV-Comparatives slika bolj mešano sliko, čeprav še vedno precej trdno. Medtem ko je AVG dosegel najvišjo možno oceno treh zvezd zaradi učinka na delovanje sistema, je na testu “resničnega sveta” zaznal osem lažnih pozitivnih rezultatov.

Na zadnjem preizkusu zaščite pred zlonamerno programsko opremo AV-Comparatives je AVG AntiVirus dosegel vrh. Zaznali so 99,3 odstotka testnih paketov zlonamerne programske opreme, ko so v spletu, in 97,4 odstotka v načinu brez povezave. Eno od treh podjetij (drugo je AVG-jev lastnik, Avast) je doseglo popolno 100-odstotno stopnjo zaščite: nobena zlonamerna programska oprema ni mogla spremeniti naprave.

Za četrto mnenje smo preverili pri MRG Effitas, podjetju, osredotočenem na preprečevanje digitalnih finančnih goljufij. Ugotovili so, da je AVG ujel 100 odstotkov paketov zlonamerne programske opreme v 24 urah po prihodu zlonamerne programske opreme, čeprav je pri začetnem pregledu zgrešil 3,3 odstotka napadov.

Kar zadeva zaščito, je AVG AntiVirus večinoma vrhunski izdelek. Zadržuje ga le občasno zaznavanje budnosti (čeprav na koncu vedno dobi virus) in zaskrbljujoča razširjenost lažnih pozitivnih rezultatov.

Podpora

Če imate težave z AVG AntiVirus, je vaša prva obramba kratka pogosta vprašanja, ki se nahajajo znotraj uporabniškega vmesnika. Če to ne odgovori na vaše vprašanje, se lahko v oknu programa odpravite neposredno na spletno stran za pomoč AVG.

AVG-center za pomoč

Spletna stran vključuje večje FAQ, ki so razčlenjeni po različnih izdelkih AVG. Podrobneje gre, vendar gre še vedno večinoma za rutinski postopek in manj koristno za odpravljanje robov. Za tiste lahko vstopnice oddate neposredno na AVG.

Malo je težko odkriti, kako poslati te vozovnice. Gumba »več pomoči« ne boste našli nikjer na najvišji ravni. Namesto tega se nahaja na koncu vsake podstrani izdelka v pogostih vprašanjih. Ko kliknete gumb, se odpre obrazec, kjer lahko dobite pomoč po e-pošti, če ste brezplačni uporabnik.

Predložitev vozovnice za pomoč

Če ste uporabnik, ki plačuje, boste pozvani, da vnesete več informacij in se lahko odločite, ali želite tehničnemu telefonu za podporo poklicati ali klepetati v živo, ko bo čas, da rešite svojo vozovnico. Tako kot iskanje obrazca za začetek ni preveč intuitivno: nikjer na strani za tehnično podporo ni jasno, da ne morete poklicati ali klepetati kot brezplačni naročnik.

Vaša zadnja možnost za pomoč je, da obiščete forume AVG, za katere morate ustvariti račun. Ko boste v notranjosti, boste videli zgornje objave tega dne s povezavami do določenih tem v zlahka dosegljivi stranski vrstici. Odlično je aktiven, vendar so najpogosteje odgovori osebje podjetja AVG, kar pomeni, da je lažje, če jih kontaktirate neposredno.

Forumi

Če jo potrebujete, obstaja tudi možnost vrhunske tehnične podpore, kjer strokovnjaki podjetja AVG na daljavo dostopajo do vašega računalnika in tako pomagajo diagnosticirati težave. Vendar to stane 79 dolarjev za preproste popravke, 119 dolarjev za kompleksne popravke in 200 dolarjev za letno naročnino.

Razsodba

AVG se odlično odreže na tržnici z gnečo antivirusov. Uspelo je nevtralizirati vseh šest testnih groženj, ki smo mu jih vrgli, in tako dokazalo, da se je njegova ekipa očitno osredotočila na posodabljanje svoje infrastrukture in omrežja za odkrivanje (četudi je eno grožnjo ujela pri pregledu dejstev).

Vendar je pravi razlog, da gremo z AVG AntiVirus nad druge protivirusne programe – tudi od Avasta – njegov uporabniški vmesnik. Tako dobro oblikovan in intuitiven, da si ne moremo predstavljati, da bi morali obiskati stran s pomočjo, razen če imate resnično čudno težavo. Že samo gledanje nanj pove vse, kar morate vedeti, kako deluje.

Do AVG AntiVirus obstajajo pomanjkljivosti: do neomejenih naprav lahko dostopate le prek naročnine Ultimate, ima nekoliko visoko število lažnih pozitivnih rezultatov in lepo bi bilo videti VPN v paketu z eno od plačljivih naročnin..

Seveda morate upoštevati tudi verodostojna poročila o zbiranju podatkov podjetja Avast. Kljub zaustavitvi Jumpshot-a ni jasnega znaka, da uporaba AVG ne bo več tvegala prodaje podatkov podjetju. S tako veliko protivirusnih možnosti na internetu nimate razloga, da bi se ukvarjali s tisto, ki ne deluje tako težko, da bi ohranili svoje zaupanje.

Če ste letos preizkusili brezplačne ali plačane izdelke podjetja AVG, nam v spodnjih komentarjih sporočite svoje misli. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me