Obținerea unui antivirus este un pas esențial către securizarea computerului. Chiar și așa, se pare că utilizatorii Apple au fost lăsați la frig. Cu cele mai multe programe malware care vizează Windows, Mac pare să ofere versiuni subpar de software consacrat sau, mai rău, opțiuni dedicate mediocre.


În acest ghid pentru cel mai bun antivirus pentru Mac, vom trece peste câteva opțiuni bune disponibile. Deși majoritatea fac parte dintr-un plan cu mai multe dispozitive, acestea oferă totuși o protecție excelentă și o listă de funcții, pentru a fi pornite.

Vom examina modul în care am făcut selecțiile noastre, vom analiza rezultatele laboratorului și vă vom oferi alte motive pentru care ne place fiecare. Dacă sunteți un cititor obișnuit al ghidurilor noastre, nu ar fi surprinzător faptul că am evaluat Bitdefender mai întâi, dar asigurați-vă că citiți și celelalte patru opțiuni dacă doriți câteva opțiuni. De asemenea, vă recomandăm să citiți articolul nostru despre cel mai bun VPN pentru Mac pentru o protecție și mai mare.

Cel mai bun antivirus pentru Mac 2020

Ce face un antivirus cel mai bun pentru Mac?

Potrivit Net Marketshare, 88,13 la sută din toate computerele desktop folosesc Windows și, din această cauză, majoritatea programelor malware sunt scrise pentru a-l ataca. Acestea fiind spuse, macOS reprezintă 9,27 la sută din cota de piață, ceea ce nu este nesemnificativ. Există doar un set diferit de amenințări pentru utilizatorii Apple.

Antivirusurile sunt structurate diferit pe macOS, deoarece caută diferite programe malware care se comportă în moduri diferite. Nu este la fel de simplu ca rescrierea ușoară a software-ului pentru a rula pe sistemul de operare. Aceasta înseamnă că unele dintre cele mai bune programe antivirus nu sunt disponibile pentru macOS sau, mai rău, nu sunt deloc bune.

Principala noastră preocupare este aceea că un antivirus Mac nu va putea face față listei cu amenințările cu care se confruntă produsele Apple. În timp ce se aplică aceleași metode informatice, aplicațiile pot diferi. Am consultat trei laboratoare independente pentru a găsi cele mai sigure opțiuni macOS de pe piață.

Protecția împotriva amenințărilor cunoscute este importantă, dar simplă. De asemenea, am analizat protecția în timp real a fiecărui antivirus, precum și cum s-a întâmplat cu malware-ul de zi zero, care sunt atacuri efectuate în aceeași zi în care o exploatare devine cunoscută.

Securitatea este prima noastră prioritate, dar există și alte domenii importante. Ne-am uitat la capacitatea de utilizare a fiecărui program, inclusiv la modurile și setările lor de scanare, pentru a vedea cât de bine l-au echilibrat cu puterea.

Pe măsură ce antivirusurile au evoluat, au adăugat mai multe caracteristici, așa că am analizat și ce este furnizat cu fiecare pachet de securitate. Aceasta include lucruri precum protecția camerei web, care este prima recomandare din ghidul nostru despre cum să vă asigurați camera web.

Nu există atât de multe antivirusuri pentru macOS, cât și pentru Windows, așa că prețul nu este un factor important. Am considerat-o, dar nu cu prețul caracteristicilor sau, mai ales, al securității. Dacă există un plan gratuit, acesta este un plus, dar numai dacă antivirusul a satisfăcut celelalte criterii.

Asigurați-vă însă că consultați ghidul nostru pentru cel mai bun antivirus gratuit, dacă doriți să economisiți bani.

1. Cel mai bun Antivirus pentru Mac: Bitdefender

Bitdefender are unele dintre cele mai bune scoruri de protecție pentru Mac-uri. AV-Test i-a acordat un punctaj perfect în analiza sa din iunie 2018. A fost eficient la 100 la sută împotriva a 507 de probe de malware descoperite în cele patru săptămâni care au dus la test.

Media industriei la acea vreme era de 95,5 la sută jalnică.

Bitdefender-Mac

De asemenea, performanțele Bitdefender sunt excelente. AV-Test a constatat că a încetinit mașina cu cel puțin 1% la descărcarea aplicațiilor și la copierea fișierelor. Industria înregistrează în medie 12% pentru descărcări și 16% pentru copierea fișierelor.

Comparative AV au găsit rezultate similare. Din 310 eșantioane, Bitdefender a fost eficient la 100 la sută. Laboratorul nu are numere pentru performanța macOS, dar Bitdefender a primit o notă avansată +, cel mai înalt nivel posibil, pe Windows în aprilie 2018.

Al treilea laborator la care facem referire, MRG Effitas, nu are rezultate Mac, dar a acordat Bitdefender o certificare de nivel 1 în analiza sa de spectru complet Q1, ceea ce înseamnă că a blocat 100% din amenințări.

Totuși, testele au fost făcute pe Windows 10, deci nu există rezultate macOS care să fie comparate. Chiar și așa, având în vedere rezultatele testelor AV și ale Comparativelor AV, este posibil ca varianta Apple a Bitdefender să fi funcționat bine.

Alte motive pentru care ne place Bitdefender

Bitdefender are scoruri de protecție foarte bune, dar mai are multe pentru asta. Interfața de utilizator, deși ușor diferită de versiunea Windows, este excelentă. Puteți vedea starea dvs. actuală a sistemului, puteți activa protecțiile web și puteți rula scanări rapide, sisteme sau personalizate.

De asemenea, are o secțiune mică pentru Pilot automat, care este sistemul automat de recomandare a securității Bitdefender. Acesta vă va anunța despre vulnerabilitățile pe care le poate avea dispozitivul dvs. și despre pașii pe care îi puteți lua pentru a le remedia.

Pagina de pornire Bitdefender

Există și protecție ransomware sub formă de fișiere sigure. Funcția monitorizează fișierele și folderele specificate și le blochează modificările. Dacă nu aveți cunoștință de acest malware urât, citiți ghidul nostru despre ce este ransomware.

Bitdefender se află constant în topul nivelului de protecție, capacitate de utilizare și caracteristici. De asemenea, este ieftin, planul cu trei dispozitive costând în jur de 50 de dolari pe an. Puteți utiliza, de asemenea, Total Security, un plan cu mai multe dispozitive care protejează până la 10 dispozitive Windows, macOS, iOS sau Android.

Puteți afla mai multe în recenzia noastră Bitdefender sau puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile.

2. Trend Micro Antivirus

Trend Micro are un antivirus pentru un singur Mac, dar strălucește cu planul său multi-dispozitiv, Securitate maximă. A obținut rezultate excelente protejând macOS-urile, testul AV oferindu-i un scor perfect în ceea ce privește protecția și performanța.

Trend-Micro-Mac

A fost eficient la 100 la sută în testele malware, mai bine decât media de 95,5 la sută din industrie. Numerele de performanță sunt impresionante, dar nu la fel de mult ca Bitdefender. Descărcarea aplicațiilor utilizate frecvent a dus la o încetinire de 1% și copierea fișierelor a provocat o încetinire de 3%. Cu toate acestea, rezultatele au fost mult mai bune decât media industriei.

Comparativele AV au considerat, de asemenea, 100% eficiente. Ca și în cazul Bitdefender, nu există numere macOS pentru performanță, dar rezultatele Windows au fost decente. Trend Micro a dat brio între obținerea de evaluări standard și avansate de la AV-Comparatives. Cel mai recent test a premiat Trend Micro cu una din trei stele pentru performanță.

MRG Effitas a acordat Trend Micro Maximum Security o certificare de nivel 2 în analiza sa a întregului spectru Q2. Asta înseamnă că Trend Micro a blocat cel puțin 98 la sută din amenințări. Serviciul a funcționat bine în toate testele, cu excepția blocării aplicațiilor potențial nedorite.

Aceste teste au fost făcute pe Windows, însă MRG Effitas a evaluat Maximum Security, un plan cu mai multe dispozitive, în ansamblu.

Alte motive pentru care ne place Trend Micro

Trend Micro este decent ca produs Mac, oferind protecție împotriva ransomware-ului, a piratătorilor de browser și multe altele pentru o singură mașină macOS. Acestea fiind spuse, pachetul de securitate maximă este mult mai bun.

De două ori mai mare decât prețul, puteți asigura până la 10 dispozitive folosind Windows, macOS, iOS sau Android. Securitatea maximă vine și cu alte funcții, inclusiv un optimizator de sistem care vă va ajuta să scăpați de fișierele externe și de un manager de parole. Acesta din urmă nu este unul dintre cei mai buni manageri ai noștri de parole.

Trend Micro bază de cunoștințe

De asemenea, are Trend Micro Pay Guard, care oferă o protecție suplimentară atunci când utilizați plăți online. Pay Guard izolează conexiunea dvs. și urmărește un comportament anormal în browser. Dacă ceva este suspect, acesta vă va deconecta pentru a vă salva informațiile de furtul de identitate.

Trend Micro are rezultate de protecție impresionante, iar planul unic de macOS va apăra browserul și desktopul împotriva amenințărilor. Cu toate că riscul pentru dispozitivele mobile crește, securitatea maximă pare mai atractivă. Puteți afla mai multe în revizuirea noastră Trend Micro Antivirus + sau descărcați o probă gratuită.

3. Securitate Norton

Spre deosebire de alți furnizori care au un produs specific Mac, Norton oferă întreaga linie pentru Windows sau macOS. Planul cu un singur dispozitiv este totuși scump, mai ales având în vedere că puteți proteja până la 10 dispozitive pentru aproximativ 20 de dolari în plus. Acestea fiind spuse, indiferent de planul pe care îl alegeți, veți beneficia de același nivel de protecție.

Cele mai bune antivirus-pentru-mac-norton

Testul AV a acordat Norton un scor perfect în ceea ce privește protecția și performanța. A fost eficient la 100 la sută față de cele 507 de mostre de malware MacOS utilizate, ceea ce atinge media 95,5 la sută a industriei la acea vreme.

Cu toate că a obținut șase puncte din performanță, Norton nu are tocurile Trend Micro sau Bitdefender. Acesta a încetinit aparatul de test cu 5% la descărcarea aplicațiilor utilizate frecvent și cu 1 la sută la copierea fișierelor.

AV-Comparatives nu are rezultate macOS pentru Norton, dar rezultatele Windows sunt impresionante. Acesta a blocat 100% din malware în timpul testării din august 2018. Cel mai recent test de performanță, realizat în aprilie 2018, a acordat Norton un rating avansat și două din trei stele posibile.

Rezultatele Windows de la MRG Effitas au fost impresionante. În timpul analizei Q2 a spectrului complet, MRG Effitas a acordat Norton o certificare de nivel 1, ceea ce înseamnă că a blocat toate amenințările. Multe amenințări au fost blocate prin monitorizarea comportamentului, ceea ce înseamnă că protecția lui Norton împotriva programelor malware din ziua zero ar trebui să fie bună.

Alte motive pentru care ne place Norton

Toate planurile Norton sunt garantate cu 100%. Aceasta înseamnă că aparatul dvs. va rămâne liber de malware. Dacă nu, Norton vă va rambursa. Deși garanția este prevăzută cu toate planurile, standardul de securitate ieftin Norton nu este la fel de atractiv ca și alte opțiuni.

Poate proteja un singur dispozitiv de malware, dar acesta este. Planul ideal este Norton Security Premium, care poate proteja până la 10 dispozitive folosind Windows, macOS, Android sau iOS și vine cu 25 GB stocare securizată, pentru a fi pornit. Acest lucru nu este comparativ cu cei mai buni furnizori de stocare în cloud, dar este ceva.

Norton-Knowledgebase

Cel mai scump Norton Security Deluxe este dotat cu toate caracteristicile Premium, pe lângă protecția împotriva furtului de identitate LifeLock. Pachetul LifeLock vă asigură până la 1 milion USD. Îți monitorizează raportul de credit și web-ul întunecat pentru semne de furt de identitate.

Există și alte caracteristici utile, inclusiv un manager de parole care nu este la fel de bun ca Dashlane, dar care se termină (citiți recenzia Dashlane). Puteți afla mai multe despre funcțiile din recenzia noastră pentru Norton Security sau puteți descărca o probă gratuită de Norton Security Premium.

4. Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky a câștigat un loc în ghidul nostru pentru cel mai sigur software antivirus. Are semne excelente de la laboratoarele pe care le facem referire și un set de caracteristici bune, de pornit. Spre deosebire de alți furnizori, acesta are, de asemenea, un plan unic Mac atractiv, deși planurile cu mai multe dispozitive pot oferi mai multă valoare.

Cele mai bune antivirus-pentru-mac-kaspersky

A obținut șase din șase puncte pentru protecția împotriva testului AV, blocând toate cele 507 de probe utilizate. Totuși, nu a câștigat asta în performanță. Kaspersky a pierdut jumătate de punct din cauza rezultatelor mediocre la testul de copiere a fișierului.

Acesta a încetinit aparatul de test cu 2% în timp ce descărca aplicații utilizate frecvent, ceea ce nu este la fel de bun ca cele trei opțiuni anterioare, dar este totuși mai bun decât media industriei de 12%. Totuși, a fost mai rău decât media industriei în copierea fișierelor, încetinind însă aparatul cu 19%.

AV-Comparatives a aprobat-o în timpul testării sale din iulie 2018. Kaspersky a blocat 100% din cele 310 probe utilizate. Rezultatele performanțelor Windows au fost, de asemenea, excelente. Kaspersky a obținut un rating + avansat în aprilie 2018, pe care l-a menținut din octombrie 2014.

De asemenea, a fost unul dintre doar trei antivirusuri care au obținut o certificare de nivel 1 în analizele de spectru complet Q1 și Q2 de la MRG Effitas. Ca și Norton, multe dintre eșantioane au fost blocate cu monitorizarea comportamentului, ceea ce înseamnă că protecția împotriva malware-urilor de zero zile ar trebui să fie bună.

Alte motive pentru care ne place Kaspersky

Ne plac mult caracteristicile și prețurile lui Kaspersky, dar avem probleme de confidențialitate care ne împiedică să o recomandăm direct. Chiar și așa, ca antivirus caracteristic dens la un preț bun, este greu să nu iei în considerare.

Vine cu Safe Money, un manager de parole, un VPN și multe altele. Safe Money este un mod bancar securizat care vă izolează conexiunea cu portalul de plăți de alte conexiuni de rețea. Chiar dacă aveți malware care vă poate intercepta conexiunea normală, Money Money sigur vă va proteja de acesta.

VPN nu este însă impresionant. Este oferit de Hotspot Shield, un furnizor la care nu ne-am ocupat cu amabilitate în revizuirea noastră Hotspot Shield și sunteți limitat la 200 MB pe zi, decât dacă faceți upgrade.

Kaspersky-Safe-Bani

Este o idee mai bună să utilizăm unul dintre cei mai buni furnizori de VPN, cum ar fi ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN).

Managerul de parole este excelent, însă, după cum puteți citi în recenzia Kaspersky Password Manager.

Pentru protecție pe un singur Mac sau protecție pe dispozitive cu Total Security, Kaspersky este o alegere excelentă. Puteți afla mai multe în recenzia noastră anti-virus Kaspersky sau descărcați o probă gratuită pentru a vedea cum vă place.

5. Intego VirusBarrier

Intego este un antivirus exclusiv pentru Mac, care a obținut note mari pentru protecție. Deși aplicația este specifică Mac-urilor, aceasta protejează împotriva malware-urilor MacOS, OS X și Windows. Are pază împotriva amenințărilor în rețea și phishing.

Intego-Mac
© Cloudwards.net

Testul AV i-a acordat un scor perfect în ceea ce privește protecția și performanța. A fost eficientă la 100 la sută, cu 4.5 la sută mai bună decât media industriei, față de cele 507 de probe malware pe care laboratorul folosit în testarea sa din iunie 2018.

Numerele de performanță au fost aproape la fel de bune ca cele ale Bitdefender. Acesta a încetinit aparatul de test cu 1% la descărcarea aplicațiilor utilizate frecvent și cu 3 la sută la copierea fișierelor. Acesta a menținut, cel puțin, o viteză cu 10% mai rapidă față de media industriei.

AV-Comparatives a descoperit că a blocat detectarea a 100 de procente de malware în timpul testării sale din iulie 2018. Întrucât Intego este exclusiv pentru Mac-uri, nu există numere de performanță Windows la care să se facă referire.

MRG Effitas nu are rezultate pentru Intego.

Alte motive pentru care ne place Intego

Intego poate proteja unul până la cinci Mac-uri de malware. Bundle Mac Premium de top este, de asemenea, la un preț rezonabil. Puteți proteja cinci dispozitive pentru aproximativ 100 USD pe an, ceea ce reprezintă o rată bună, având în vedere pachetul de funcții incluse.

Funcția de bază este VirusBarrier, care vă protejează împotriva malware-ului în timp real. Intego include, de asemenea, NetBarrier și ContentBarrier. Primul este un firewall care monitorizează conexiunile de rețea, iar cel de-al doilea vă oferă control parental pentru a menține copiii în siguranță online.

Intego-pagina de start-2018
© Cloudwards.net

Funcția noastră preferată este, totuși, Machine de spălat, un program de curățare a software-ului Mac care scanează dispozitivul pentru a descărca fișiere redundante sau inutile și a le șterge. Aceasta include lucruri precum cache-uri care nu mai sunt necesare și fișiere cu limbi străine.

În timp ce Intego nu protejează mașinile Windows, puteți achiziționa protecție Windows la check out. Intego este partener cu Panda Security pentru protecția Windows, un furnizor decent care, din păcate, pierde oarecare strălucire din cauza performanțelor slabe. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră de securitate Panda.

Gânduri finale

Utilizatorii de Mac le este greu să găsească un antivirus solid. În majoritatea cazurilor, se simte că versiunile macOS sunt postgrade. Cele cinci selecții ale noastre au primit note mari de la laboratoare independente și vin cu o listă bună de funcții.

Cu excepția Kaspersky, planurile single-Mac se simt lent. Din fericire, Bitdefender, Norton și Trend Micro oferă planuri cu mai multe dispozitive care vă asigură desktopul și dispozitivul mobil.

Fanii dedicati Apple vor dori să afle articolul nostru despre cel mai bun stocare cloud pentru Mac, precum și cea mai bună piesă de rezervă pentru Mac.

Ce antivirus Mac utilizați? Spuneți-ne în comentarii și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me