Битдефендер вс Аваст: Који бисте требали изабрати 2020. године?

Битдефендер је један од најбољих доступних антивирусних производа. Има одличне резултате заштите, широк спектар функција и разумну цену за дизање. Иако Аваст недостаје у неким од ових области, има тако великодушан бесплатан план да би могао два пута размислити о надоградњи.


У овом поређењу Битдефендера и Аваста, помоћи ћемо вам да одлучите да ли надоградња вреди. Иако уз Аваст можете добити пуно бесплатне километраже заштите, додатне функције и заштита могу вас гурнути ка претплати на Битдефендер.

Осигураћемо преглед ових производа у пет рунди. Ако желите више детаља о било којој услузи, прочитајте нашу рецензију Битдефендер Антивирус или нашу Аваст Про рецензију.

Постављање борбе: Битдефендер против Аваст

Битдефендер и Аваст пристају на различита тржишта. Битдефендер има скроман спектар планова који, иако су у почетку скупљи, надолазећу нижом стопом. Аваст, с друге стране, привлачи кориснике са издашним бесплатним планом како би рекламирао упакован, али скупљи, сигурносни пакет.

Међутим, различити пословни модели не објашњавају шта је за вас. Цена је разматрање, али само један део нашег поређења. Упоредити ћемо Битдефендер и Аваст, користећи исте критеријуме који смо користили у нашем најбољем водичу за антивирусни софтвер.

Они ће се такмичити у функцијама, ценама, прилагођености корисницима, заштити и подршци. Прегледаћемо шта понуђачи нуде у сваком одељку, размотрити како их упоређују и прогласити победника. Без обзира ко добављач тврди да ће најмање три од пет рунди освојити поређење.

За разлику од упоређивања Битдефендера и Касперског, овај је поларизирајући. Иако постоји одређена флексибилност у нашој процени, постоји довољно значајних разлика између ова два пружаоца услуга да победа буде конкретна.

Упркос томе, препоручујемо вам да прочитате сваки одељак, а не само да преснимавате победнике. Ствари које волимо или не волимо код одређеног добављача нису релевантне за све, тако да мале разлике, попут недостатка одређене функције, можда не представљају прекршај за вас.

1

Карактеристике

Карактеристике су важне за модеран антивирус. Чак и бесплатна понуда Аваста садржи функције које превазилазе откривање и уклањање злонамјерног софтвера. Погледаћемо сигурносне апартмане које су Битдефендер и Аваст направили и проценити укупни квалитет укључених додатака.

Битдефендер

Битдефендер има одличан распон функција које настају како планови повећавају цену. Најскупљи план, Тотал Сецурити, представљен је за ове функције. Јефтини планови, као што је Антивирус Плус, такође имају леп спектар функција, али недостају основне безбедносне функције као што су родитељска контрола и превенција веб напада.

Тотал Сецурити је импресивна. Имате приступ менаџеру лозинки и ограниченом ВПН-у. Управитељ лозинки је основни. Има могућност складиштења лозинки, кредитних картица и идентитета и аутоматски их пуни у прегледачу. Намјенски управитељ лозинки, попут Дасхлане-а, има и боље карактеристике (прочитајте нашу Дасхлане рецензију).

Битдефендер-Валлет

ВПН је више суђење него било шта друго. Можете да користите до 200МБ дневно пре него што будете морали да надоградите. Слично је ВПН-у који је укључио Касперски (прочитајте наш преглед Касперски Анти-Вирус) који покреће Хотспот Схиелд (прочитајте нашу рецензију Хотспот Схиелд).

Ова мала количина података може заобићи опасности од јавног ВиФи-а, а за не-технологије сматрамо да је то добро укључивање. Међутим, можете добити више података и бољу сигурност бесплатно. Виндсцрибе, на пример, има један од најискренијих бесплатних ВПН планова које смо видели (прочитајте нашу рецензију Виндсцрибе).

И језгра безбедности је симпатична. Битдефендер укључује вишеслојну заштиту за рансомваре, која укључује слој заштите података и стално праћење ваших осетљивих докумената. Обавезно прочитајте наш водич, шта је рансомваре, ако нисте упознати са овим гадним штетним програмом.

Наша омиљена сигурна функција је Ресцуе Моде. Ресцуе Моде штеди ваш уређај од чак и најсофистициранијег злонамјерног софтвера, као што је рооткит. Овај облик злонамјерног софтвера добија дубоке дозволе корисника, због чега их је готово немогуће уклонити. Ресцуе Моде омогућава безбедно покретање и уклањање уређаја.

Постоје и многе друге функције, укључујући заштиту друштвених мрежа, саветника за безбедност ВиФи и заштиту веб камера (наша прва препорука у нашем водичу о томе како да заштитите своју веб камеру). Битдефендер има робустан сет функција и, иако је дистрибуција чудна, има још пуно тога за волети.

Аваст

Аваст има дужу и скупљу листу планова. Функције које Битдефендер нуди као пробни рад, попут ВПН-а, укључују се као комплетне услуге у Аваст-ов највиши ниво плана. Оно што нас највише импресионира је Авастова бесплатна понуда.

Бесплатна верзија Аваста пружа основну заштиту од злонамјерног софтвера у реалном времену, заједно са ВиФи безбедносним саветником и менаџером лозинки. Функције су га заслужиле у нашем водичу с најбољим бесплатним антивирусним софтвером. Међутим, недостају му напредне мере заштите да бисте се заштитили од ствари попут покушаја крађе идентитета.

Менаџер лозинки Аваст Про

Једном када почнете да плаћате, функције постају робусније. Интернет безбедност укључује додатни слој заштите од противграничне заштите, пхисхинг производње, напредни фиревалл, злонамерну заштиту веб локација и, наша омиљена функција, Сандбок Моде.

Аваст Вифи инспектор

Аваст Сандбок омогућава вам покретање сумњивих апликација у сигурном окружењу и видите како се понашају. Ако преузимате упитни торент (прочитајте наш најбољи ВПН за торрентинг), на пример, можете да отворите датотеку у Сандбок-у без ризика да утичете на вашу локалну машину.

На врху линије је Аваст Ултимате који укључује 130 долара у додацима. Можете да користите Аваст СецуреЛине ВПН, Аваст Цлеануп Премиум и Аваст Пассвордс Премиум. ВПН није сам по себи сјајан, али је достојан као бесплатна инклузија. О томе можете прочитати у нашем Аваст СецуреЛине ВПН прегледу.

Лозинке Премиум не нуде много у поређењу са најбољим менаџерима лозинки. Његове главне карактеристике су пријава једним додиром на мобилним уређајима и Лозинка чувар, услуга праћења која ће вас упозорити ако је налог прекршен. Као укључивање у Ултимате, то је у реду, али не вреди 19,99 УСД годишње а ла царте тражене цене.

Цлеануп Премиум, сам, вредан надоградње. Ова функција ће скенирати ваш уређај на све вањске датотеке и уклонити их, укључујући неисправне или сувишне уносе у регистру, старе датотеке кеширања и још много тога. Такође ће анализирати позадинске апликације и услуге како бисте могли да убрзате свој уређај.

Аваст има дужи списак функција са вишом ценом која треба да одговара. Додатне услуге које су укључене у Ултимате раздвајале су га од Битдефендера. Међутим, занемарујући овај врхунски план, карактеристике су сличне, само се различито дистрибуирају.

Прве рунде мисли

Има пуно тога за Аваст, посебно у горњем делу. Сандбок, Цлеануп и СецуреЛине све су атрактивне карактеристике. Међутим, недостају једноставни додаци као што је Битдефендер Пхотон који анализира вашу хардверску и софтверску конфигурацију ради оптимизације скенирања..

Чак и као укључивања, ВПН и управитељ лозинки од Аваста су у најбољем случају подвргнути, а чини се да су те карактеристике гурнуте у први план у жртви једноставних, али моћних карактеристика. Битдефендер има бољи избор функција заштите по нижој цени, а ви можете куповати услуге чишћења, управитеља лозинки и ВПН а ла царте.

Рунда: Карактеристичне тачке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Аваст Про Лого

2

Цене

Са многим бесплатним и јефтиним антивирусима који се крећу около, тешко је оправдати високу цену. Погледаћемо линију планова понуде Аваст и Битдефендер и упоредити функције у контексту са ценама.

Битдефендер

Битдефендер има једноставну линију са три плана која укључује додатне функције како цена расте. Док су два јефтина плана, Антивирус Плус и Интернет Сецурити само Виндовс, врх линије Тотал Сецурити може да заштити до 10 уређаја на Виндовс-у, мацОС-у, иОС-у и Андроид-у (освајајући то победничким местом у нашем најбољем антивирусу за Андроид избор ; Аваст је постигао пето место).

Антивирус Плус, који може да обухвати један до 10 рачунара, почетни је термин јефтин. Чудно да Битдефендер нуди само промотивне цене за планове са три рачунара. Ако желите да је купите за једну, пет или 10 машина, мораћете да платите пуни износ.

То је компензирано дугорочним плановима. Можете унапред да купите до три године по промотивној цени. Иако је цена на годишњем нивоу иста, пружа вам више времена пре него што почне са обнављањем.

Интернет безбедност функционише на исти начин. Можете да купите заштиту од једног до 10 рачунара са Виндовс оперативним системом до три године. Као и Антивирус Плус, промотивна цена се примењује само када купујете заштиту за три уређаја.

Ипак је само додатних 5 долара и лако зарађује тај хлеб. Интернет Сецурити додаје функције као што су родитељски надзор, заштита веб камера и ВиФи безбедносни саветник. Такође садржи сигурне датотеке што додаје још један слој заштите од противграничног софтвера.

Најатрактивнији план је Тотал Сецурити, не само због његове способности да штити више оперативних система, већ и због одличних промотивних цена. Може да заштити пет или 10 уређаја до три године одједном. Без обзира колико уређаја користите или током година, добићете снижену почетну цену.

Функције попут родитељског надзора изгледају привлачније у контексту плана с више уређаја. Ако штитите 10 уређаја, вјероватно је да ти уређаји садрже најмање два различита оперативна система, а Тотал Сецурити вам даје моћ да заштитите и надгледате све.

Промотивне цене су изванредне. Стопе обнављања нису ни лоше, упоредо са осталим антивирусима на тржишту. Подршка Битдефендера за више уређаја и дугачка листа функција чине је одличном вредношћу чак и након обнове.

Аваст

Аваст може заштитити исте ОС-ове као и Битдефендер, али не на једном плану. Постоји сегрегација између функција и подржаних оперативних система што значи да ћете потрошити више за функције које Битдефендер укључује бесплатно.

Сви Аваст планови, осим Ултимате-а, могу да заштите један до 10 рачунара, али не постоји план са више уређаја. Ако желите да заштитите свој мобилни уређај, требате засебно да купите заштиту за Андроид. Иако можете да инсталирате ВПН и управитељ лозинки на иОС уређаје, не постоји иОС антивирус (због чега није направио нашу листу за најбољи антивирус за Мац).

Аваст нуди бесплатне планове за мацОС и Андроид, који могу да симулирају план са више уређаја. Међутим, попут Аваст Фрее у Виндовс-у, стално се тражи надоградња. Такође је тешко оправдати симулацију када Битдефендер нуди истинску заштиту за више уређаја.

Наш омиљени план, Ултимате, такође може да обезбеди само један уређај. Иако сви други планови могу подржати једну, три, пет или 10 машина, Ултимате може подржати само једну. Ултимате је само Аваст Премиер са додацима, тако да његова немогућност заштите више машина нема смисла.

Све цене су такође за један уређај. Интернет безбедност, на пример, захтева преко 100 УСД поред основне цене да би заштитила 10 уређаја. За разлику од других планова са више уређаја, цена по уређају се заправо повећава што више додајете свом плану.

Ако сте корисник само за Виндовс, цене нису ужасне. Цијене су скромне за један уређај и постоји импресивна листа карактеристика. Било који други сценарио чини да Авастов пословни модел изгледа блесаво у поређењу са Битдефендером.

Два круга мисли

Авастов ограничени домет и пословни модел а ла царте могу вам одговарати. Међутим, потреба за заштитом на мобилним уређајима у оквиру јединственог плана не може се занемарити. Битдефендер има логичнију антивирусну линију која ће се свидјети ширем кругу корисника.

Коло: Цјена за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Аваст Про Лого

3

Лакоћа

Антивируси су сложенији него што су били некада, тако да је важно имати смисла за све функције. Погледаћемо интерфејсе које нуде Битдефендер и Аваст, као и безбедносна подешавања, као што су модови скенирања.

Битдефендер

Битдефендер је врло једноставан за употребу, углавном због својих функција “брзих акција” и профила перформанси. Такође има велику количину снаге, што, на срећу, не смета употребљивости.

Међутим, инсталација траје неко вријеме. Извршни формат Битдефендера је величине пола гигабајта, а требало нам је више од 10 минута да га инсталирамо током тестирања. То је антитеза ефикасне инсталације Веброота (прочитајте наш преглед Веброот СецуреАнивхере).

Једном када је инсталација завршена, ствари изгледају горе. Најбоља карактеристика Битдефендера су „брзе акције“. Главни екран корисничког сучеља садржи пет плочица које можете прилагодити различитим функцијама за лак приступ. Ако користите бесплатну пробну верзију, једна од плочица додељује се огласу за надоградњу.

Битдефендер-интерфејс

Наша конфигурација користила је остале четири плочице за брзо скенирање, ВПН, потпуно скенирање система и СафеПаи, сигуран начин банкарства.

Брзе акције раде тако добро јер вам омогућавају да изводите акције са главног екрана корисничког сучеља. Не морате, на пример, да улазите у подешавања да бисте покренули скенирање. Све што желите је ту када отворите апликацију.

Изнад ваших акција наћи ћете Битдефендер Аутопилот. Аутопилот је систем безбедносних препорука који ће користити оно што је на вашој машини да препозна потенцијалне рањивости. Такође ће вам дати тачну акцију да предузмете закрпе тих рањивости.

Битдефендер укључује профиле перформанси који могу да оптимизирају утицај система коришћењем антивируса. Профили фокусирају ресурсе у неким областима док их у другим потискују, у зависности од тога шта радите. На пример, профил „рада“ повећаће заштиту е-поште и профил „филма“ ће потиснути обавештења.

Битдефендер-Профил-подешавања

Ако ваш план подржава више од једног уређаја, онда ће вам бити корисна Битдефендер Централ. То је интерфејс базиран на интернету за надгледање свих уређаја којима можете приступити на било ком рачунару. Централ ће вам показати укупну заштиту, као и било каква обавештења, за сваки од ваших уређаја.

Битдефендер-Централ-Интерфаце

Битдефендеров интерфејс је једноставан за употребу без оквира, али искуство се побољшава брзим радњама и профилима. Постоји и много снаге за распакирање. Нисмо могли да смислимо бољи начин за коришћење антивируса.

Аваст

За разлику од претходних кола, Аваст се овде добро борио. Иако му недостају брзе акције и профили, и даље има један од најбољих антивирусних интерфејса који су доступни. Међутим, ако користите јефтин или бесплатан план, клијент има превише захтева за надоградњу.

Аваст ће поништити неке функције на корисничком сучељу и приказати браву поред њих. Ово су закључане функције које нису укључене у ваш план. Слично као што је Битдефендер тражио надоградњу, немамо ништа против закључаних функција које се на корисничком сучељу приказују као суптилно померање за надоградњу..

Навигација Аваст Про

Нису све функције такве. Неки, попут ВПН-а, појављују се као и било која друга карактеристика. Након што кликнете на њу, преусмерили сте се на страницу за наплату да бисте је купили. Ово бацкхандед оглашавање искључује Авастов интерфејс.

Понашајући се као да је нека карактеристика укључена када није само неискрен, већ и збуњујући.

Све док учите шта је, а шта није укључено, сучеље није лоше. Аваст укључује четири начина скенирања. Имате циљано, потпуно и покретање скенирања, као и паметне скенирања, који су нам омиљени. Паметне скенирања покрећу уобичајени антивирусни преглед, али такође проверавају мрежне претње, сумњива проширења прегледача, рањиви софтвер и проблеме са перформансама.

Начини скенирања Аваст Про

Ако имате Аваст Ултимате, можете решити све ове проблеме. Ако не, има још захтева за надоградњу. Неке можете решити, али ствари попут проблема са перформансама и даље ће вас мучити.

Сви планови долазе с Аваст Сецуре Бровсер, који је такође доступан бесплатно. Сецуре Бровсер је прегледач на бази Цхромиум-а, који има проширења као што су адблоцк и надгледање у реалном времену. То је познати распоред, али недостаје Гооглеова интеграција Цхроме-а.

Аваст Про Сецуре Бровсер

Штета што Аваст бомбардује кориснике рекламама. Интерфејс је одличан, са логичним изгледом и доста снаге. Међутим, стална употреба бацкхандед рекламних пракси узрокује да изгуби сјај.

Три округле мисли

Аваст има сјајно сучеље и ако се можете носити с рекламама, то је достојан ривал Битдефендеру. Међутим, Битдефендер не само да има мање огласа, већ и функције попут брзих акција и профила перформанси, што га чини атрактивнијом опцијом у целини.

Коло: Точка прилагођавања корисницима за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Аваст Про Лого

4

Заштита

Најважнији аспект антивируса је колико вас он чува. Упоредити ћемо најновије резултате АВ-теста, АВ-компаратива и МРГ-Еффитаса да видимо да ли је Битдефендер или Аваст безбеднији. Такође ћемо гледати бројеве перформанси како бисмо утврдили колико су систем гладни.

Битдефендер

Битдефендер има неке од најимпресивнијих резултата које смо видели са било којег антивируса. То је био наш први избор за најсигурнији антивирус. Има и лаган додир са системским ресурсима, иако је тежа од неких других провајдера. Упркос томе, додавање профила перформанси и хардверске оптимизације заобилазе ово питање.

АВ-Тест га је додијелио савршеном оцјеном на тестирању у августу 2018. године. Битдефендер је био стопостотно ефикасан против широко распрострањеног и нула дневног софтвера. АВ-тест користио је само срамежљивих 20.000 узорака. Просјек индустрије у овом временском оквиру био је 100 посто, тако да, с обзиром на то Битдефендер изгледа мање импресивно.

Веб локација са блокираним Битдефендер-ом

Безгрешни резултати заштите Битдефендера су правило, а не изузетак. У априлу, када је просечни просек индустрије износио 99,5 процената, АВ-тест и даље га чини 100 посто ефикасним у односу на широко распрострањени и нулти дан малваре.

Резултати перформанси нису сјајни. Иако је АВ-Тест Битдефендеру додијелио савршену оцјену у перформансама, он поједе више системских ресурса од просјечног антивируса. Битдефендер је успорио машину за 25 процената док је покренуо популарне веб странице, тест на којем је просек индустрије био свега 15 процената.

Ипак, Битдефендер је раван или бољи у свим осталим категоријама перформанси.

АВ-Цомпаративес су пронашли сличне резултате. Током тестирања у августу 2018. године, Битдефендер је блокирао 100 посто претњи без лажних позитивних резултата. Од 17 тестираних других пружалаца услуга, Касперски је једини други антивирус који се хвалио овим резултатима.

Најновији подаци о перформансама компаније АВ-Цомпаративес су из априла 2018. Битдефендер је добио напредну + оцену, највиши могући ниво, за перформансе. Овај рејтинг одржава од октобра 2012. када је добио напредни рејтинг.

МРГ-Еффитас је доделио сертификат нивоа 2 у својој целокупној анализи спектра за К2 2018. Ова сертификација значи да је блокирала 98 одсто злонамерног софтвера током свих тестова. Гледајући резултате, Битдефендер је имао савршене резултате све категорије осим блокирања адвареа, где је пропустио пет од 20 коришћених узорака.

МРГ-Еффитас је у К1 2018 тестирању доделио сертификат нивоа 1, што значи да је блокирао све претње одмах или путем праћења понашања.

Аваст

Не изненађује да је АВ-Тест у августу 2018. такође показао да је Аваст 100% ефикасан против нула дневног и широко распрострањеног злонамјерног софтвера, јер је индустријски просек у том периоду био 100 процената. Враћајући се месец дана ка јулу, АВ-Тест открио је да је само 99,2 процента ефикасно против злонамјерног софтвера без икаквих дана и 99,9 посто против широко распрострањеног малвера.

Априлски резултати су лошији. Аваст је задржао 99,9 посто заштите од познатог злонамјерног софтвера, али је пао на 98,9 посто против напада без нула дана.

Откривена је пријетња Аваст Про

Такође има мање од идеалних резултата перформанси. Док се Битдефендер такође борио приликом покретања популарних веб локација, АВ-Тест је установио да је Аваст четири одсто спорији током обављања истог задатка. Такође је било спорије приликом копирања датотека, али с мањом маржом.

АВ-компаративци су пронашли добре резултате, али не на нивоу Битдефендера. Током тестирања 193 комада живог злонамјерног софтвера у августу 2018., Аваст је био ефикасан од 99,5 посто. Имао је три лажна позитивна резултата – исто као и АВГ (који користи исту сигурносну инфраструктуру о којој можете читати у нашој АВГ рецензији).

Резултати перформанси из АВ-Цомпаративес су одлични. Најновији тест у априлу 2018. године додијелио му је три од три звјездице и напредни + рејтинг. Одржава овај рејтинг од када је АВ-Цомпаративес тестирао производ, минус мали заокрет у октобру 2014. где је пао на напредни рејтинг.

МРГ-Еффитас је у својој К2 2018 целој спектралној анализи дао сертификат нивоа 1, што значи да је Аваст блокирао све претње одмах или путем заштите понашања. Током истог теста, ЕСЕТ Интернет Сецурити је такође добио сертификат нивоа 1 (прочитајте наш ЕСЕТ НОД32 преглед).

Битдефендер и Аваст мењају положаје у К1 тестирању, међутим, Битдефендер скаче са нивоа 2 на ниво 1, а Аваст пада у супротном смеру. Панда Интернет Сецурити придружила се у другом нивоу (прочитајте нашу рецензију Панда Сецурити).

Четврте четврте мисли

Зависно од лабораторије коју референцирате, Битдефендер и Аваст су блиски у резултатима заштите. Резултати АВ-теста показују мекоћу према злонамјерном софтверу без нула на крају Аваста, што је важан фактор који треба узети у обзир.

Треба напоменути да је АВ-Тест проверио Аваст Фрее док је тестирао плаћену верзију Битдефендера. Теоретски, бесплатна верзија Аваста требало би вам пружити исту заштиту, бар од злонамерног софтвера. Иако имамо резерве о легитимитету тога, мораћемо да се придржавамо те логике овог круга и доделимо га Битдефендеру.

Рунда: Тачка заштите за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Аваст Про Лого

5

Подршка

Подршка није велика брига као заштита, јер је предвиђено да антивирус живи на вашој машини као тихи дефанзивац. Иако је сигурносни пакет све сложенији, постоји потреба за чврстим системом подршке.

Битдефендер

Битдефендер има најбољу подршку коју смо видели од антивируса. Постоје опције за контакт преко ливе цхат-а, е-поште и телефона, као и дубока база знања, видео-снимци са упутствима и форум заједнице.

База знања је подељена између производа за дом и пословање, а затим даље од стране појединих производа у тим распонима. Битдефендер одржава чланке још од 2015, тако да можете наћи подршку на датумима комада софтвера.

Битдефендер-база знања

Већина чланака садржи детаљна упутства и снимке заслона, али неки иду уз пратећи видео туториал. Теме су основне, као што су инсталирање Битдефендера или обилазак централе, али они су и даље леп додатак.

Директна подршка је такође одлична. Битдефендер је одговорио на наш упит путем е-поште за мање од шест сати. Ако вам је потребна непосреднија подршка, можете назвати Битдефендер нон-стоп. Телефонска подршка 24/7 нуди се у 16 ​​земаља, а ако наиђете ван тих локација, можете користити енглеску светску линију за подршку.

Ливе цхат се контролише путем АИ, што значи да ће покушати одговорити на ваше питање указивањем на чланке у бази знања. Међутим, то није обавезно. У било ком тренутку током разговора можете тражити да будете пребачени на активног агента.

Аваст

Аваст има осредњу подршку. Фокус је на ДИИ опцијама са збуњујућим и рестриктивним контактним системом. База знања је ипак јака, а форуми су активни иако су датирани.

База знања је подељена по производима, а сваки нуди око 20 уноса. Има их мало јер Аваст покрива пуно терена у сваком чланку. Једна тема ће се упознати са специфичностима различитих оперативних система, на пример, сваки одељак који садржи корак по корак упутства и снимке екрана.

Аваст база знања

Форуми су активни, али датирани. Дизајн је познат и покрива сваки производ који Аваст нуди. Постоји преко милион активних корисника, што ово чини ружним, али непроцењивим ресурсом подршке.

Опције контакта озбиљно недостају. Телефонска подршка доступна је за било каква питања о претпродаји, али наплата и техничка подршка резервисане су за е-пошту. Корисници Аваст Фрее немају приступ ниједном облику контакта.

Ограничења за контакт изгледају као прикупљање новца за Аваст Тотал Царе, услугу подршке која ће вам покренути 199 долара годишње. Агент Аваст даљински ће приступити вашој машини, помести је због проблема и покушати да имплементира било која решења. Скоро четири пута већи од основног плана, чини се да не вреди.

Пето коло мисли

Систем подршке Битдефендера је одличан док је Аваст у најбољем случају пристојан. Највећа привлачност Аваста је одлична база знања, али Битдефендеру не недостаје то одељење. Поред тога што постоји обиље могућности за контакт и модеран форум, победник у овом кругу је јасан.

Коло: Тачка подршке за Битдефендер Антивирус

Битдефендер Антивирус Лого
Аваст Про Лого

6

Последње мисли

Битдефендер је направио лак посао Аваста, захтевајући победу у сваком кругу. То је наш први избор у антивирусном софтверу, не само против Аваста, већ и против остатка антивирусног поља. Покрива све основе које би антивирус требало одржавати, истовремено одржавајући разумну цену.

Победник: Битдефендер

То не значи да Аваст нема заслуге. Иако дистрибуција производа изгледа гладан, бесплатни план је врло издашан. Ако тражите бесплатни антивирус, Аваст је један од најбољих избора на располагању.

Да ли вам се више свиђа Аваст или Битдефендер? Јавите нам у коментарима и, као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me