Тренд Мицро Антивирус + Преглед – Ажурирано 2020

Тренд Мицро Антивирус + Преглед

Тренд Мицро Антивирус + је јефтина и тешка алтернатива другим антивирусним решењима. Иако приликом тестирања повремено баца лоптицу, редовни корисници ће је вероватно ценити због њених много предности. Детаље потражите у нашем целом Тренд Мицро Антивирус прегледу.


тренд микро интерфејс

тренд поставке микро заштите

поставке микро позадина тренда

тренд микро подешавања скенирања

тренд заштите микро друштвених мрежа

Претходна

Следећи

Тренд Мицро често није био покретачки играч у антивирусној игри. У нашој ранг листи најбољег антивирусног софтвера навели смо га као лидера у категорији корисничке подршке, док га остали програми превазилазе с бољим функцијама, интерфејсима, заштитом и ценама.

Међутим, постоји неколико разлога због којих Тренд Мицро заслужује други поглед. С нашим некадашњим омиљеним опцијама буџета, Аваст и АВГ, под ватром због тајног прикупљања података о корисницима, Тренд Мицро је одлична алтернатива за уштеду новца без угрожавања ваше приватности. Такође се драстично побољшао у тестовима заштите у последње две године.

Лични антивирусни производи Тренд Мицро-а теже да буду лагани, слаби и јефтини. У овом прегледу Тренд Мицро Антивирус прегледаћемо његов скуп функција, цене, прилагођеност корисницима, заштиту и корисничку подршку. На крају се надамо да ћемо одговорити на питање да ли је Тренд Мицро поуздан и да ли победи своје популарне конкуренте, попут Нортона.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Тренд Мицро Антивирус+

Карактеристике

За разлику од многих других антивирусних решења, Тренд Мицро нема ниједан бесплатан план. Уместо тога, нуди неколико индивидуалних функција бесплатно. Неки од њих су комплетна услуга, док су друге умањене верзије плаћених функција.

Потпуно бесплатне функције почињу са анти-рансомваре алатима. Црипто Рансомваре Децриптор Тренд Мицро-а – који води текући дневник рансомвареа који шифрују ваше датотеке – може да дешифрује било коју датотеку циљану рансомваре-ом о коме познаје. Ради на свим платформама.

Корисници Виндовса добијају додатну заштиту против рачунара помоћу Рансом Бустер-а, штитника мапе који блокира непознате програме у приступу датотекама које одаберете.

Штитник мапе

Бесплатно мобилне функције

Безбедност мобилних уређаја Тренд Мицро-а потпуно је бесплатна за кориснике иОС-а, мада не и за Андроид кориснике. На иОС-у, Тренд Мицро блокира несигурне веб странице, региструје ваш уређај у случају да се изгуби и анализира ваше е-поруке и фотографије на знаке преваре. Такође укључује родитељску контролу, безбедност провере социјалне везе и двофакторну аутентификацију.

Тренд Мицро управитељ мобилних лозинки може да садржи до пет лозинки бесплатно на Андроиду и иОС-у и неограничене лозинке уз претплату (проверите наше најбоље менаџере лозинки за алтернативе). Апликација за заштиту крађе идентитета доступна је бесплатно на Андроиду и иОС-у.

Такође постоји пакет производа који раде на рачунарима са оперативним системима Виндовс или Мац. ХоусеЦалл је а ла царте вирусни скенер Тренд Мицро-а који пружа више опција скенирања за откривање злонамјерног софтвера на вашем Мац-у или ПЦ-у (функционише и на Андроид телефонима). Друга верзија скенира паметне кућне мреже због интерлопера.

Заокружујући бесплатне услуге Тренд Мицро-а, ту је и РооткитБустер за рачунаре, који копа роотките које хакери користе за приступ удаљеним уређајима. Др. Цлеанер – доступан за Мац рачунаре – скенира рачунар због могућности да ослободи простор на диску. Коначно, свако може да користи Фрауд Бустер, алатку засновану на прегледачу, која вам омогућава да залепите текст е-поште и видите да ли је у питању превара.

Плаћене функције

Први ниво претплате на покривеност Тренд Мицро-а је Антивирус +. У оперативном систему Виндовс укључује штитник мапе против рансомвареа, упозорења за пхисхинг е-пошту и детекцију вируса кроз мрежу Тренд Мицро-а помоћу АИ напајања. Главни погодак који не дође бесплатно је Паи Гуард, проширење прегледача који јача сигурност око финансијских трансакција.

Тренд Мицро Антивирус за Мац укључује исте функције, минус Паи Гуард, али с укљученом родитељском контролом и детекцијом преваре на друштвеним мрежама (зарадивши то место у нашем најбољем антивирусном саставу за Мац). И претплата за Виндовс и Мац поседују по једну лиценцу за уређај.

Веб заштита-панел

Следећи ниво, Тренд Мицро Интернет Сецурити, намењен је само Виндовс-у. Поред тога што нуди све што је потребно за Виндовс верзију Антивирус + Сецурити, додаје родитељску контролу, оцену сигурности на друштвеним мрежама и оптимизатор система, заједно са две додатне лиценце (три укупно).

Тренд Мицро Макимум Сецурити је највиши ниво и долази са истим карактеристикама на Виндовс, Мац, Андроид и иОС уређајима. Максимална безбедност укључује лиценцу за 10 уређаја, плус менаџер лозинки (са неограниченом лозинком) и безбедносни пакети за мобилне уређаје, мада се они рачунају на укупан број уређаја.

Повезивање функција заједно

Неке од ових карактеристика су одличне. Листа познатих превара електроничке поште компаније Тренд Мицро је свеобухватна и сјајно је моћи прегледати рибаву поруку, чак и ако не морате ништа да преузмете. ХоусеЦалл скенирање је такође лак за употребу и агресивно темељно, мада дубинско скенирање захтева много времена.

Пакет за рансомваре такође је врхунског квалитета. Дешифрант је вредан због већег мира, а Тренд Мицро константно је на врху редовних ажурирања како би био испред хакера. Штитник мапе који штити рањиве датотеке са додатном сигурношћу је одличан додир.

Остале карактеристике су чврсто у категорији средње тежине. Управитељ лозинки је у потпуности базиран на веб локацији и не чини баш много што Цхроме не чини – мање, у ствари ако га не платите. 

Ту су функције које би заиста требале бити присутне, али нису. Нема датотеке за уништавање датотека, ВПН-а који се слободно користи и нема заштите од веб камера. Иако је Тренд Мицро буџетски програм, неки од њих су практично универзални стандарди и ужурбано их је видјети кад су нестали.

Преглед трендова микро карактеристика

Тренд Мицро Антивирус + Логотипввв.трендмицро.цом

Почиње од 250 долара месечноСви планови

Карактеристике

Менаџер лозинки

Филе схреддер

Подршка за више оперативних система

Родитељска контрола

Чишћење диска

ВПН

Профили

Заштита

Рансомваре заштита

Заштита веб камера

Праћење у реалном времену

Безбедан прегледач

Заштита за преузимање

Заштита од крађе идентитета

Ватрени зид

Оперативни систем

Виндовс

мацОС

Линук

Андроид

иОС

Употребљивост

Десктоп УИ

Мобилна апликација

Проширење прегледача

Подршка

Центар за помоћ

Форум

Уживо ћаскање

Телефон

Емаил

24/7 подршка

Видео Туториал

Разно

Бесплатни план

Цене

Следеће функције су доступне бесплатно: скенирање вируса ХоусеЦалл, РооткитБустер (само за Виндовс), Оптимизатор др. Цлеанер (само за Мац), сва мобилна сигурност на иОС-у, заштита од крађе мобилног ИД-а на Андроиду, Фрауд Бустер и ограничена употреба лозинке менаџер.

Антивирус + Сецурити кошта 29,95 долара годишње за заштиту једног уређаја. Ово успева до 2,50 УСД месечно, што је потпуно повољна цена за плаћање за један безбедан рачунар; за референцу је отприлике исто као Нортонова основна претплата (погледајте наш преглед Нортон Сецурити).

Тренд Мицро Антивирус за Мац кошта исто колико и Антивирус + Сецурити. Замењује неколико бонус функција са верзијом Виндовс, али задржава основне функционалности исте. С обзиром на то да је Паи Гуард – значајка која је ексклузивна за Виндовс на овом нивоу – једна од најглупљих функција Тренд Мицро-а, корисници Мац рачунара бољи су на основном нивоу претплате.

Тренд Мицро Интернет Сецурити кошта 39,95 УСД годишње за покривање три уређаја. Тренутно уопште није вредно куповине на овом нивоу. То је зато што Тренд Мицро Макимум Сецурити такође сада кошта 39,95 УСД годишње и добијате знатно више уређаја и неколико додатних функција.

У ствари, повећан број претплата – 10 десктоп, лаптоп или мобилних уређаја – главни је цртеж Тренд Мицро Макимум Сецурити нивоа. Управитељ лозинки и додатне заштите за мобилне уређаје су згодни, али сами по себи то не би били вредни.

Тренд Мицро такође има пословне планове који превазилазе Макимум Сецурити и дизајнирани су да заштите крајње тачке за цела предузећа. Ми немамо добар начин за тестирање овог пакета, тако да је ван обима овог прегледа.

Лакоћа

Тестирали смо интерфејс Тренд Мицро-а користећи Тренд Мицро Антивирус + Сецурити за Виндовс. Њени рани знакови нису били позитивни, јер је инсталација трајала дуже време, али у року од пола сата смо је покренули и покренули.

Тренд-Мицро-Антивирус-Инсталација

Једном када сте ушли и Тренд Мицро завршио покретање почетног скенирања, биће вам представљено велико зелено дугме за скенирање са четири групе карактеристика. Стрелица поред дугмета за скенирање омогућава вам бирање између брзог скенирања, потпуног скенирања или скенирања прилагођене листе датотека. Кликом на велико дугме за скенирање покрећете брзо скенирање.

Маин-УИ

Зупчаник поред дугмета за скенирање прилагођава начин функционисања сваког скенирања, користећи потврдне оквире које је лако разумети. Мали тастер десно од зупчаника отвара безбедносни извештај, који документује безбедносне проблеме које је Тренд Мицро ухватио на вашем уређају у периоду који ви дефинишете. Такође можете да закажете повремене скенирања са овог панела.

Конфигурација скенирања

Има УИ

Свака од четири категорије карактеристика прилично је јасна. На „уређају“ можете прилагодити скенирање које се догађају у реалном времену и активирати „мути начин рада“, што смањује некритичне безбедносне нотификације. Овде можете проширити заштиту и на друге уређаје, ако вам претплата допушта.

Подешавања уређаја

„Приватност“ вам омогућава да конфигуришете заштиту друштвених мрежа, али не постоје подешавања осим укључивања и искључивања за сваки од прегледача. Можете да користите и ову плочу да отворите картицу прегледача са активном заштитом (или да је активирате пречицом на радној површини, ако желите).

„Подаци“ је картица за заштиту од рансомвареа. Конфигурирање заштите мапе је једноставно као именовање мапа које желите заштитити од непознатих програма. На крају, постоји картица „породица“, у којој се налазе све родитељске контроле компаније Тренд Мицро. На нивоу Антивирус + Сецурити не постоји ништа осим понуде за надоградњу.

Перформансе Учинак

Да бисмо проверили утицај Тренд Мицро-а на перформансе уређаја, извршили смо скенирање гледајући њихов утицај на брзине ЦПУ-а. И брзо скенирање и потпуно скенирање имали су занемарив утицај, што се добро уклапа у његове опћенито позитивне перформансе у тесту перформанси компаније АВ-Цомпаративе у октобру 2019. године (где је откривено да ствара проблеме само када су корисници покренули друге апликације).

Тест перформансе

Све у свему, срећни смо што Тренд Мицро Антивирус + Сецурити има елегантан и опроштајни интерфејс. Свакој појединој функцији доступан је у року од два клика, а корисник је природно вођен од једног до другог. Иако постоје само три врсте скенирања, кориснички панел за прилагођавање осигурава да та три покривају све што вам може бити потребно.

Једино што Тренд Мицро задржава од перфектних резултата је уграђена надоградња. Нема потребе да додајете додатне картице у свој кориснички интерфејс само да бисте рекли корисницима које функције још немају.

Заштита

Користили смо тестне датотеке организације АМТСО (Анти-Малваре Тестинг Стандардс Органисатион) да бисмо осећали ефикасност Тренд Мицро Антивирус + на сопственом уређају. Имајте на уму да нам АМТСО тестови само помажу да стекнемо почетни утисак, а ми се у већој мери ослањамо на резултате лабораторија за професионално тестирање.

Тренд Мицро успешно је блокирао ручно преузету датотеку злонамерног софтвера, датотеку злонамјерног софтвера преузете са диска, ЗИП-компримирану датотеку злонамјерног софтвера, потенцијално нежељену апликацију и датотеку која је захтевала да се повеже на систем претраживања заснованог на облаку..

Није успео да ухвати пхисхинг страницу током нормалног прегледавања, чак и када је ниво безбедности на Интернету постављен на висок. Међутим, блокирао је веб сајт када је прегледач отворен путем Паи Гуард-а. Успјешно је завршио, али није достигао савршену оцјену, јер сигурност на вебу не би требала бити зависна од корисника који се сјећају да отварају своје прегледаче на одређени начин.

АВ-компаратив

Отишли ​​смо у АВ-Цомпаративес и МРГ Еффитас да потврдимо налазе сопствених тестова. У свом најновијем тесту заштите од злонамјерног софтвера, који је обављен у септембру 2019. године, АВ-Цомпаративес су оценили мешовиту оцену Тренд Мицро Интернет Сецурити-а.

Прво позитивно: Тренд Мицро постигао је стопостотну стопу заштите, не дозвољавајући никаквом злонамерном софтверу да унесе измене у заштићени систем. Док је повезан с облаком, открио је 97,9 посто тестних пакета злонамјерног софтвера, што га је ставило у горњу трећину од 16 прегледаних производа.

Нажалост, када није у мрежи, стопа откривања Тренд Мицро-а опала је на језивих 20,9 посто – најнижи од било којег комерцијално доступног антивируса. Ово сугерише да је Тренд Мицро Интернет Сецурити увелико зависан од услуга у облаку и да би недостатак доступности на било ком крају могао да доведе до катастрофе.

Проблем који се сложи је лажно позитивна стопа већа од просечне. АВ-Цомпаративес су спровели тест заштите у реалном свету од јула до октобра 2019. године, током којег је компанија Тренд Мицро Интернет Сецурити означила 19 малициозних УРЛ-ова као сумњивих, што је далеко више од просека од осам.

МРГ Еффитас

МРГ Еффитас је испричао нешто другачију причу. У свом тесту, Тренд Мицро није само побеђивао своје АВ-компаративне бројеве, већ је био далеко бољи него кад смо их пре неколико година прегледали. У првом тромесечју 2018. године, Тренд Мицро извесно није добио сертификат од компаније МРГ Еффитас, што је захтевало да антивирусни програм у року од 24 сата открије или блокира најмање 98 процената претњи.

У К4 2019 Тренд Мицро је урадио пуно боље. МРГ Еффитас доделио је Тренд Мицро-овом програму безбрижне пословне сигурности највиши ниво 1 сертификата, што значи да је користио аутоклокирање и анализу понашања првог контакта како би зауставио сто одсто претњи. 

Твртке за антивирусно тестирање готово се увијек слажу једна с другом. Једине разлике између двају тестова су оффлине брзина (коју МРГ Еффитас не тестира) и огромна разлика у лажним позитивним резултатима. То се може објаснити чињеницом да је МРГ Еффитас тестирао пословну верзију Тренд Мицро-а, док је АВ-Цомпаративес тестирао верзију за крајњег потрошача, али није сигурно.

Мало смо склонији вјеровати АВ-компаративима у овом. Само један програм од 12 лажно је блокирао било који од 1.499 тестних узорака МРГ Еффитаса, због чега мислимо да његов тест није толико строг колико би могао да буде. Срећом за Тренд Мицро, консензус о остатку његове заштитне моћи је прилично добар.

Подршка

Подршка компаније Тренд Мицро има пуно заједничког са њеним бесплатним антивирусним функцијама. Све што вам је потребно је ту, али се понекад представи у фрустрирајућем патцхворку који чини да се чини мање него што је то.

Тренд Мицро Кновледге

Тренд Мицро база знања започиње везама за три опште теме: преузимање и инсталирање производа, куповина производа и претплата и упоређивање функција различитих производа. Испод тога видећете везе до страница за подршку за сваки одређени производ, укључујући оне старије који се приближавају или су прошли свој крај живота.

Ако кликнете везу на било који производ, преусмерите вас на страницу која вам је наводно посвећена како би вам помогла у коришћењу тог производа. Међутим, на страницама за производе за претплату, попут Тренд Мицро Антивирус + Сецурити, већи део садржаја је посвећен продаји производа. Пронаћи ћете видео обиласке, упутства за инсталацију и везе до других функција које бисте можда желели.

Да бисте добили помоћ, кликните на једну од тема наведених у натпису „одаберите тему“. Све ће вас одвести на различита места на веб локацији. На пример, „популарне теме“ се односе на преузимања за кориснички приручник за сваки ниво претплате. Ако се помичете према овом доље, коначно ћете пронаћи Честа питања.

Подршка муштеријама

Да би били фер према бази знања Тренд Мицро-а, мноштво страница о појединим функцијама иде директно на информације. Једном када пронађете информације, она је прилично потпуна. Између њих, добро написани приручници за кориснике, јасно илустровани видеозаписи и опсежна ФАК покривају широк избор потенцијалних проблема.

Подршка

Ваша прва опција за подршку уживо је цхат-бот Тренд Мицро-а, Ванесса, са којом можете контактирати путем Фацебоок Мессенгер-а путем везе на дну почетне странице помоћи (и неколико других страница). Иако није људска, Ванесса је изненађујуће добра у решавању корисничких питања.

Ако вам Ванесса не може помоћи, може доћи до импресивног низа других опција подршке. Можете да пошаљете е-пошту, разговарате са људима или зароните се на корисничким форумима Тренд Мицро-а. Форуми су чисто организовани, с темама које су разврстане у неколико картица (мада бисмо то могли учинити без одјељка „похвале“). Није најактивнија сцена, али члан Тренд Мицро-а одговара на сваки пост.

Тренд-Мицро-Антивирус-Форум

Такође се слободно пријавите. Тренд Мицро купује један од наших најмање омиљених трендова у антивирусном свету не само што је свој телефонски број за подршку учинио доступним на веб локацији већ га је и видљиво приказао. Доступно је бесплатно 12 сати дневно радним данима и 24/7 ако провиђате за премиум подршку.

Хајде да разговарамо о премијској подршци на секунд. За 59,95 УСД годишње, добијате 24/7 подршку за телефон, једно уклањање вируса, један годишњи здравствени преглед рачунара и годину дана Тренд Мицро Макимум Сецурити. Међутим, 69,95 УСД годишње вас надограђује на неограничено уклањање вируса и здравствене провере рачунара, плус инсталација на даљину.

Све у свему, база знања Тренд Мицро-а могла би бити много боље организована (и мање тешка у надметању), али бројне опције за достизање подршке уживо стварају много више добре воље него што фрустрирајући ФАК губе. То је лако једна од најпопуларнијих компанија са софтвером за обезбеђење, чак и људима који нису ништа платили.

Пресуда

С обзиром на наша прошла искуства са Тренд Мицро-ом, нисмо очекивали пуно, али Тренд Мицро Антивирус + Сецурити изненадили су нас на најпријатнији начин. Има врхунску заштиту, темперирану пријатељским корисничким сучељем и посвећеношћу пружању подршке што је могуће приступачнијој.

Неколико црних трагова шкоди његовој поузданости: лажни позитивни резултати представљају забринутост, па тако и опасност да се спотакну на пхисхинг локацију након што су заборавили да покрену ваш претраживач уз заштиту Тренд Мицро-а. Ипак Тренд Мицро је далеко поузданији него што је био некада и постаје све бољи сваким кварталом.

Ако сте користили било који Тренд Мицро производ и имали сте добро, лоше или јединствено искуство, јавите нам у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map