ТоталАВ Антивирус Преглед

ТоталАВ је добро дизајнирано антивирусно решење које једноставно не захтева да се назове "Добро." Врло је мало резултата тестова трећих страна за њега, а структура цена му је, између осталих питања, прилично чудна. Прочитајте наш комплетан преглед ТоталАВ за детаље.


тоталав-клизач1

тоталав-слидер2

тоталав-слидер3

тоталав-слидер4

тоталав-слидер5

Претходна

Следећи

ТоталАВ је мали играч на великом антивирусном тржишту. Има неколико сјајних идеја и карактеристика, али његова заштита и употребљивост опадају. То је такође један од најскупљих антивируса тамо.

Провели смо ТоталАВ кроз заштитну ограду у овом прегледу, тако да можете добити потпуну слику места где светли и где пада. Тестирали смо сваку функцију, поред њену корисничку подршку и чак је на тест ставили њену заштиту од злонамјерног софтвера. Након свега овога, направили смо пресуду коју ћемо делити са вама у овом ТоталАВ антивирусном прегледу.

На крају, ТоталАВ се није уврстио на нашу листу најбољег антивирусног софтвера због својих недостатака у неколико категорија. Проверавање седмодневног бесплатног суђења нема никакве штете, поготово зато што нуди 30-дневну гаранцију поврата новца.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ТоталАВ Антивирус

Карактеристике

ТоталАВ има леп избор функција приватности и сигурности, али није толико робустан као неки други антивируси у пакету са значајкама, као што је Авира (погледајте нашу рецензију Авира). Његово укључивање менаџера лозинки и ВПН ставља га испред пакета, мада су неке његове карактеристике закључане иза великог платног зида.

Чини се да се ТоталАВ много фокусира на функције приватности и сигурности. Програм је испуњен алатима за заштиту приватности, попут уграђене провере кршења података. Ово проверава хавеибеенпвнед.цом, која је најпотпунија база података о кршењу података.

тоталав-датабреацх

У ове алате за приватност укључена је виртуелна приватна мрежа или ВПН. Ово је важно средство за приватност на мрежи, тако да је лепо што ТоталАВ укључује и једно. Ово осигурава да су ваши мрежни подаци анонимни и да вам их не могу пратити, без обзира на то што радите.

Још једна велика заштита приватности је функција заштите идентитета ТоталАВ-а. Ово је најдубља заштита коју смо видели у антивирусу, победивши конкуренте као што је ЗонеАларм (погледајте наш преглед ЗонеАларм за више).

ТоталАВ-ова заштита укључује редовне веб претраге ваших личних података, што би указивало на кршење података. Такође ће пратити ваш број социјалног осигурања и обавестити вас уколико се у извештај додају информације, обезбеђујући да нико не може да користи ваш ССН у лоше сврхе..

Важно је имати на уму да ТоталАВ подразумевано онемогућава заштиту у реалном времену. Већина људи неће одмах ући у своја антивирусна подешавања да провери да ли постоји нешто такво, па би било идеално да је то подразумевано омогућено.

Још једна јединствена карактеристика ТоталАВ-а је заштита породице. Скоро сваки антивирус нуди заштиту на више уређаја, али ТоталАВ је мало другачији. Уместо да једноставно додате уређај на исти налог, омогућава вам да направите подрачун који има приступ вашим функцијама.

породица тоталав

Свака особа добија свој рачун, са сопственим приступом функцијама. То би, на пример, омогућило да заштитите дечији рачунар без давања приступа информацијама за наплату или могућности куповине додатака.

Функције перформанси

„Системско подешавање“ је истакнута карактеристика ТоталАВ-а. Ово обухвата низ алата – укључујући алат за чишћење диска, покретач менаџера и проналазак дупликата датотека – који су дизајнирани да убрзају рачунар.

тоталав-тунеуп

Ове функције скенирају ваш оперативни систем на различите начине како би оптимизирали перформансе и употребљивост. Чистач диска је био посебно користан, ослобађајући готово 2 ГБ ажурираних меморија система, привремених датотека и датотека о грешкама.

Наишли смо на проблем са програмом за деинсталацију програма. Било је потребно скоро 20 минута да деинсталирате једноставан програм. У сврху тестирања, поново смо је инсталирали и затим деинсталирали из системског менија, за шта је било потребно само један минут. 

Можда је то зато што ТоталАВ користи то време да би се укопао дубоко у систем и избрисао све привремене или непотребне датотеке повезане са овим програмом, али остаје нејасно. Међутим, ипак је програм деинсталирао на крају.

Лозинка трезора

ТоталАВ Тотал Сецурити, програм највишег нивоа, укључује трезор лозинке, иначе познат као менаџер лозинки. Употреба управитеља лозинки је један од начина сигурног складиштења лозинки у облаку, омогућавајући вам дугачке, јединствене лозинке без потребе да их запамтите.

тоталав-пассвордсетуп

Важно је имати управитеља лозинки, а одлично је видети и безбедносне функције попут ове укључене у антивирус. Међутим, тамо има пуно бесплатних менаџера лозинки и ти програми делују врло слично овом. Иако је важна карактеристика, треба је понудити заједно са осталим нивоима плаћања.

Преглед АВ карактеристика

ТоталАВ Антивирус Логоввв.тоталав.цом

Почиње од 825 америчких долара по месецуСве планове

Карактеристике

Менаџер лозинки

Филе схреддер

Подршка за више оперативних система

Родитељска контрола

Чишћење диска

ВПН

Профили

Заштита

Рансомваре заштита

Заштита веб камера

Праћење у реалном времену

Безбедан прегледач

Заштита за преузимање

Заштита од крађе идентитета

Ватрени зид

Оперативни систем

Виндовс

мацОС

Линук

Андроид

иОС

Употребљивост

Десктоп УИ

Мобилна апликација

Проширење прегледача

Подршка

Центар за помоћ

Форум

Уживо ћаскање

Телефон

Емаил

24/7 подршка

Видео Туториал

Разно

Бесплатни план

Цене

ТоталАВ је дефинитивно на скупој страни, посебно у поређењу са популарним антивирусним програмима као што је Касперски (погледајте нашу рецензију Касперски Анти-Вирус). Ово је погоршано недостатком бесплатне верзије, као и екстремним ограничењима суђења. Ипак, вреди приметити да ТоталАВ има дубоке попусте прве године, са 70% попуста.

Такође уноси велику већину функција у свој најјефтинији слој, чинећи то добрим избором за оне који нису заинтересовани за луксузне опције, као што је ВПН.

Први ниво је ТоталАВ Антивирус Про. Тако ћете добити основне могућности скенирања антивируса, као и мобилне апликације, алате за оптимизацију, заштиту од пхисхинг-а и рансомваре-а и заштиту интернета. 99 долара годишње то је мало голих костију, али не по неразумним ценама.

Следећи ниво је ТоталАВ Интернет Сецурити, са још два уређаја и ВПН-ом. Ово је још скупље, од 119 УСД годишње. Надоградње су прилично минималне за додатних 20 УСД, али то би могао бити добар избор ако сте заинтересовани за његову ВПН услугу или имате велику породицу.

Коначни ниво, ТоталАВ Тотал Сецурити, укључује услугу блокирања огласа и трезор лозинке, а доносиће вам болних 149 долара годишње. Овај ниво збуњује у избору луксузних карактеристика. Овде можете пронаћи и блокаде огласа и менаџере лозинки који су потпуно бесплатни, а ТоталАВ овде мало прецењује њихову новчану вредност.

ТоталАВ додатак за систем

Са позитивне стране, ТоталАВ има интригантан додатак за своје безбедносне карактеристике, што је корисно ако тражите нешто конкретно. Можете да купите најнижи ниво заштите и додате ВПН или чак приоритетну подршку. 

ТоталАВ нуди бесплатну пробну верзију, али не укључује све антивирусне функције, за разлику од већине других антивирусних програма. Уместо да нуди месец дана пуну, бесплатну демонстрацију својих најбољих производа, он нуди основне могућности скенирања за само седам дана.

Ипак, постоји 30-дневна гаранција поврата новца која вам омогућава да купите верзију коју бисте желели да испробате, а затим је вратите касније ако не уживате у њој. Његов 70-постотни попуст на прву годину то још олакшава.

Не препоручујемо пролеће за ВПН и менаџер лозинки помоћу ТоталАВ-а. Уместо тога, проверите наше препоруке за најбољег менаџера лозинки и најбољег ВПН-а који ће се користити заједно са ТоталАВ Антивирус Про нивоом.

Лакоћа

ТоталАВ није баш интуитиван програм са којим треба радити. Наишли смо на проблеме пре него што смо чак и инсталирали програм, а подешавања су понекад збуњујућа. Многе функције наведене у опцијама доступне су само као додаци, али су истакнуте на начин да вас подстакну да потрошите више.

тоталав-инструментна табла

Прво што смо приметили било је како је било тешко пронаћи бесплатно пробно време ТоталАВ-а. Постоји, али се нигде не помиње на веб локацији или је било где повезано. На крају смо је пронашли путем Гоогле претраге, само да бисмо пронашли готово никакву карактеристику Антивирус Про-а, његовог најјефтинијег слоја.

Поврх тога, једном када инсталирате програм, он се аутоматски скенира без начина да га спријечи да се покрене. Једном када почне, такође нема начина да се откаже. Ово је “паметно скенирање”, које траје само неколико минута.

Међутим, највише збуњујући део употребе ТоталАВ-а је дешифровање функција које су заправо доступне. Неколико њих имало је велике браве јарке боје, попут ВПН функције.

тоталав-закључан

Остале функције, попут управитеља лозинки, изгледају као да су укључене у вашу претплату док их не покушате користити. Затим ће вас обавестити да морате надоградити претплату или купити ту појединачну функцију као додатак. 

Својим заслугама, ТоталАВ врло интуитивно подели категорије на свом десктоп програму. Категорије се своде на интернетску сигурност, заштиту од злонамјерног софтвера, алате за убрзање система, управљање лозинком и породичне поставке.

ТоталАВ опције скенирања

Опције скенирања постижу добру равнотежу између разноликости и једноставности. Постоји потпуно скенирање, паметно и брзо скенирање, слично као у већини антивирусних програма. Постоји и прилагођено скенирање са мноштвом опција, попут искључивања одређених датотека и мапа.

Извели смо његове тестове да бисмо тестирали његову брзину и ЦПУ употребу. Брзо скенирање трајало је око три минута, што је стандардно за антивирусне системе. Потпуно скенирање трајало је нешто мање од сат времена, што је необично брзо.

Нажалост, ТоталАВ је свињац ресурса. Већина програма може заузети пет до 10 процената рачунарског ЦПУ-а, али оба су скенирања трајала отприлике 40 процената. Ово је јако уочљив и велики проблем ако планирате да користите рачунар током скенирања.

Већина антивируса, као што је ЕСЕТ НОД32 (погледајте наш ЕСЕТ НОД32 преглед), достићи ће приближно 10 процената употребе ЦПУ-а. Ово успоравање је велики хит за ТоталАВ-ово корисничко искуство.

ТоталАВ пати од разних проблема са употребљивошћу, од упечатљивог притиска да надоградите претплату на неколико карактеристика квалитета живота. На пример, кликом на поруку тост – која вас обавештава када је скенирање завршено – не ради се ништа. Ово није велико питање, али је добар показатељ бриге коју је ТоталАВ уложио у своје корисничко искуство.

Проширења прегледача

ТоталАВ такође нуди сигурно проширење прегледавања које је дизајнирано да заштити вашу приватност током прегледавања веба. Функција блокирања огласа укључена је у ово проширење прегледача, као и начин за брзо брисање историје и колачића.

тоталав-сафесите

У већини случајева ове опције сигурног прегледавања већ су уграђене у модерне прегледаче, али увек је лепо када их антивирус пакује заједно у дугмад који се лако користе. Међутим, можда нећете морати да плаћате за блокирање огласа; погледајте наше препоруке за најбоље оглашиваче огласа.

Важно је напоменути да само најскупља верзија, ТоталАВ Тотал Сецурити, укључује могућности блокирања огласа. Остатак проширења функционише сасвим без њега, а ако купите овај додатак или надоградите проширење, функционалност ће се аутоматски надоградити у складу с тим.

Међутим, постоји толико бесплатних блокатора огласа који овај посао обављају подједнако добро, ако не и боље, него ТоталАВ-ов блокатор огласа. Збуњујући је избор да ову функцију ставите иза највишег нивоа плаћања.

Заштита

Да бисмо тестирали ТоталАВ-ову заштиту, проучили смо га кроз сопствени пакет за тестирање. Међутим, лабораторијско тестирање је прави златни стандард, па тим резултатима придајемо већу тежину него нашим. Лабораторије тестирају антивирусни софтвер на више машина и убацују га у најновије откривене малваре, чинећи резултате робуснијима.

Нажалост, ТоталАВ учествује у само једном од три лабораторија која тражимо за тестирање. Ти резултати – посебно када се посматрају током неколико месеци – у најбољем случају су уздрмани. Наше практично тестирање такође је потврдило ове резултате.

АВ-Тест процијенио је ТоталАВ у децембру 2019. Блокирао је 97,4 посто искориштавања без икаквих дана и 99,8 посто широко распрострањеног злонамјерног софтвера. Иако су ови бројеви солидни, његова недоследност током месеци дала нам је неку паузу.

Осврћући се на историју тестирања, у октобру 2019. године ТоталАВ је блокирао само 57,4 процената искориштавања од нула дана. Несклад између октобра и децембра забрињава, посебно када се узму у обзир резултати из августа 2019. године, када је ТоталАВ лебдио око 95 процената.

Чини се да ово имплицира да ТоталАВ током времена има солидну заштиту од нула дана, али да када се појаве нови експлоати, он се бори да настави. Са антивирусним опцијама које блокирају до 100 процената искориштавања од нула дана, као што је Битдефендер (прочитајте нашу рецензију Битдефендер), тешко је оправдати бацање лопте овде.

Нажалост, ни АВ-компаратив ни МРГ Еффитас не тестирају ТоталАВ. Морамо се ослонити на сопствена тестирања и на АВ-Тест дивним различитим извештајима током месеци.

Хандс-Он тестирање

За анализу ТоталАВ-ове сигурности за себе користили смо два алата. Први је био АМТСО, односно организација за тестирање анти-малваре програма. Ово је низ уобичајених подвига који су дизајнирани тако да их ухвате антивирус.

ТоталАВ је прошао већину АМТСО-ових тестова. Међутим, није успео тест у облаку, као ни тест који је сакрио вирус у компримованој датотеци, који ТоталАВ не скенира по дефаулту. Међутим, погодио је готово сваки формат компресије након што смо омогућили ту поставку. 

Такође није блокирао пхисхинг страницу, иако тврди да има заштиту од крађе идентитета. Ово је уобичајен резултат за антивирусне програме – чак и оне са пхисхинг заштитом – тако да је важно да схватите шта је пхисхинг и како се заштитити.

Наш други круг тестирања био је ВИЦАР, низ тестова за уобичајене рањивости прегледача. ТоталАВ укључује веб заштиту, па је ово сјајан тест колико су те услуге робусне. Нажалост, ТоталАВ се овде није спремао. Блокирао је само два од 13 експлозија.

тоталав-блокирано место

Када је у питању антивирусна заштита, ТоталАВ не даје оцјену. Погледајте наш преглед најсигурнијег антивирусног софтвера да бисте сазнали шта можете очекивати од заштите највишег нивоа.

Подршка

Систем за помоћ клијентима компаније ТоталАВ је чудан. Потпуно је недоступно док не купите претплату, па чак и тада можете да се суочите са проблемима. У нашем истраживању смо пронашли две потпуно одвојене верзије странице за подршку и још увек нисмо сигурни која је тачна. Међутим, његов огроман број видео туторијала је прилично јединствен у антивирусима.

Један део његове подршке који га издваја је 24/7 корисничка услуга. Многи антивирусни програми имају ову верзију, где се улазница може подносити у сваком тренутку, а хитни се могу управљати преко ноћи. Међутим, ТоталАВ се може похвалити истинским системом подршке за телефон који ради 24/7, 365 дана за било које проблеме.

Међутим, недостаје опција за ливе цхат. Бројни такмичари, као што је Сопхос Хоме (погледајте нашу рецензију Сопхос Хоме), заменио је његову телефонску подршку са опцијом за чет уживо. Било би лепо видети обоје у једном антивирусу.

Импресивна је и његова библиотека за видео туториал. Већину његових функција подржава гладак, користан видео. Чак нуди и видео библиотеку која омогућава једноставну навигацију између видео записа.

тоталав-видеос

База знања је, додуше, чудно организована, а видео снимци не чине ништа бољим. Неки од њих су застарели па вас воде ка везама које више не постоје. Такође је неугодно да не постоји начин провере послане карте е-поште путем веба, само путем поштанског сандучета.

Шта волимо

Такође ћемо ценити кориснички форум који конкуренти као што је МцАфее нуде (више потражите у нашем МцАфее прегледу тоталне заштите). Ово је сјајно за претходно решена питања и чини кориснику много мању вероватноћу да ће му требати лична подршка.

ТоталАВ нуди корисничку подршку путем свог Твиттер канала, што је данас уобичајено за антивирусне програме, али се и даље цени. Ако вам није лако да користите телефон или не можете да зовете из било којег разлога, лепо је имати текстуалну опцију која је помало у стварном времену.

Све у свему, ТоталАВ има неке заиста корисне карактеристике у свом арсеналу подршке и пуно фрустрација. Тешко је оправдати где га недостају, звезданим примерима антивирусне подршке вани, као што је Ф-Сецуре (погледајте нашу рецензију Ф-Сецуре за више).

Пресуда

ТоталАВ антивирус има неколико сјајних идеја. Веома је напредно да поред сигурносних карактеристика укључи и низ алата за заштиту приватности, а брига уложена у његове видео туторијале просире се. Његов јединствени систем додатака такође вам пружа могућност да направите ону врсту заштите која вам је потребна.

Међутим, једноставно нам недостаје превише начина да бисмо препоручили софтвер уопште. Врло је збуњујуће кретање и гурање његових додатака у ваше лице на сваком кораку, чак и након плаћања производа.

Заиста се све своди на сигурност, а ТоталАВ ту дефинитивно недостаје. Тржиште антивирусног софтвера преплављено је сличним производима који блокирају од 95 до 100 посто свих претњи, попут Веброота (прочитајте нашу рецензију Веброот СецуреАнивхере). Постоји толико много могућности са великом сигурношћу да дрхтави резултати тестова ТоталАВ-а избацују га из конкуренције за најбољи антивирус.

Шта мислите о ТоталАВ антивирусу? Да ли ти је било добро? Јавите нам у коментарима. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me