Преглед Авира – Ажурирано 2020

Авира Ревиев

Авира је једно од најбољих антивирусних решења вани, са пристојним лабораторијским резултатима, фантастичним интерфејсом и добрим ценама. Међутим, у неколико је случајева то мало мање, забрањавајући га из горњих региона наше ранг листе. Погледајте детаљни преглед ове компаније Авира за детаље.


авира-презентација-1

авира-презентација-2

авира-презентација-3

авира-презентација-4

авира-презентација-5

Претходна

Следећи

Авира је снага антивирусног програма која нуди заштиту у реалном времену као и огроман број додатних функција. Међутим, то је мало скупо за просечног корисника и није прошао сваки тест који су му сигурносни лабораторији бацили. Иако последњи пут није направио наш најбољи антивирусни софтвер, његово недавно побољшање опција подршке можда је потицај који му треба.

У овом прегледу Авира детаљно ћемо погледати његову листу карактеристика, рећи ћемо да ли вреди цене и анализирати њену лакоћу коришћења. Затим ћемо га покренути кроз сопствене тестове и сумирати шта лабораторији морају рећи о свом безбедносном пакету. Коначно, испробаћемо опције корисничке подршке и донети ћемо вам укупну пресуду.

Чак и бесплатна верзија Авире запањује у свом скупу карактеристика, али Авира Приме је вредна упркос високој цени. Погледајте шта овај програм чини вредним коштања и укажите му 30-дневну бесплатну пробну верзију.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Авира

Карактеристике

Авира је апсолутно препуна функција. Сваки одјељак апликације укључује поплаву нових опција за убрзавање рачунара, скенирање злонамјерног софтвера или чак ажурирање управљачких програма. Не само што доноси пуно луксузних функција на плочу, као што је уграђена виртуелна приватна мрежа, већ и управљање рачунаром постаје једноставно и лако, у целини.

Неке од понуђених функција су оптимизације вашег рачунара, попут уграђеног ажурирања за све ваше управљачке програме и софтвер. Сваки управљачки програм можете ажурирати ручно, али Авира их све сакупља на једном месту, обавести вас који су застарели и омогућава вам да их ажурирате једним кликом. Овај надоградник може да вас заштити од проблема са сигурношћу који су исправљени закрпом у каснијој верзији програма.

авира-возачи

Постоји мала армија функција која утичу на овај фактор погодности. Авира ће обрисати дупликате датотека, променити профил перформанси на лаптопу, изменити програме који се покрећу када то ради рачунар, па чак и дозволити вам да промените подешавања приватности рачунара како би се смањили подаци који се деле са трећим лицима. 

Систем Спеедуп

Ово је све обложено функцијама „убрзавања система“, које нису везане за безбедност, али побољшаће начин на који користите рачунар, уопште.

Једна од функција за убрзање система назива се „хипер појачање“. Ова функција траје неколико сати, али ће у потпуности оптимизирати ваш процес покретања, тако да можете прећи од поновног покретања рачунара до његовог што бржег коришћења..

авира-хипербоост

Након што оптимизирате поступак покретања хиперпојањем, ту су и појединачна подешавања, тако да можете укључити све програме које заправо желите да покренете приликом покретања, као и уграђени тајмер за време покретања..

Поред ових погодности карактеристика су и традиционалнији алати које нуди сама Авира. Ово укључује фаворите фаворита, као што је схреддер датотека и Пхантом ВПН (са месечним ограничењем од 1 ГБ на бесплатном плану). Прочитајте нашу Пхантом ВПН рецензију за дубљу покривеност самог ВПН-а и места где се налази у поређењу са другим сличним услугама. 

Функције попут уништавача датотека обично корисници захтевају, а нуде их многи виши протувирусни програми, попут Касперског (погледајте наш преглед Касперски Анти-Вирус), па њихово укључивање одмах уздиже Авиру изнад већег дела конкуренције.

Подешавања приватности

Такође имате прилику да промените своје поставке приватности на целом рачунару користећи Авира. Прикупља свако подешавање на рачунару које може процурити податке и омогућава вам да их уређујете у самом програму. Ово укључује све програме који су уграђени у ваш оперативни систем, као што је Мицрософт Едге уграђен у Виндовс.

поставке авира-приваци

Функције засноване на перформансама које Авира нуди посвећене су вашем рачунару што је брже могуће. Ово укључује средство за чишћење диска, које уклања привремене датотеке, датотеке из кеширања и остале датотеке које се спречавају са размаком. 

Иако технички није безбедносна карактеристика, овде светли антивирус. Авира садржи толико корисних функција да ће вам рачунар у сваком погледу бити бољи у времену кад их прођете.

Након што то учините, можете да оптимизујете профиле перформанси, ако користите лаптоп. Ово је поставка која већ постоји на вашем рачунару, али – попут подешавања приватности – Авира то сакупља на једно место. Постоји чак и функција за организовање радне површине за максималну продуктивност.

Авира Фиревалл

Једина карактеристика која необично недостаје Авира Антивирус је заштитни зид. Уз све додатне функције, корисник може очекивати ватрозид или барем могућност управљања подразумеваним Виндовс заштитним зидом унутар Авире, слично начину на који можете управљати подешавањима приватности. 

Уместо тога, дугме заштитног зида у програму само отвара задате поставке које долазе уз ваш оперативни систем, као што је Виндовс фиревалл. Ово је надзор који се посебно истиче због огромног броја функција које су већ укључене.

авира-нофиревалл

Скривена дубоко у подешавањима брзине система такође је услуга шифрирања датотека. Нејасно је шта алгоритам шифрирања користи Авира, али прочитајте наш најбољи софтверски водич за шифровање за више информација о вашим могућностима шифровања.

Преглед Авира

Авира Логоввв.авира.цом

Почиње од 499 долара месечноСви планови

Карактеристике

Менаџер лозинки

Филе схреддер

Подршка за више оперативних система

Родитељска контрола

Чишћење диска

ВПН

Профили

Заштита

Рансомваре заштита

Заштита веб камера

Праћење у реалном времену

Безбедан прегледач

Заштита за преузимање

Заштита од крађе идентитета

Ватрени зид

Оперативни систем

Виндовс

мацОС

Линук

Андроид

иОС

Употребљивост

Десктоп УИ

Мобилна апликација

Проширење прегледача

Подршка

Центар за помоћ

Форум

Уживо ћаскање

Телефон

Емаил

24/7 подршка

Видео Туториал

Разно

Бесплатни план

Цене

Многе најважније и најсјајније функције компаније Авира нуде се чак и у бесплатној верзији, као што су основна заштита од злонамјерног софтвера, уништавање датотека и ограничени ВПН са 1 ГБ података месечно. Бесплатни антивирус такође укључује основни управитељ лозинки и ажурирање софтвера, који ажурира сав ваш софтвер и управљачке програме за максималну сигурност. 

Међутим, препоручујемо да не користите уграђени менаџер лозинки Авира. Уместо тога, погледајте наше најбоље управитеље лозинки да бисте пронашли ону која је тачна за вас.

Следећи ниво, Авира Антивирус Про, нема много додатака који би га вредели. Ради се углавном о приступу подршци за телефон и е-пошту, мада подршка за пхисхинг и рансомваре сигурно не штети као додатне функције (прочитајте наше савете за заштиту рансомвареа). Тешко је чак и пронаћи његову страницу производа, јер Авира из очитих разлога притиска више нивое.

Авира Интернет Сецурити је чудна по томе што је једини ниво који се нуди без доступности више платформи. Доступна је само у оперативном систему Виндовс. Међутим, аутоматско ажурирање софтвера чини ову надоградњу вредном. Аутоматски провјерава да ли има ажурирања, тако да је сјајна заштита од свих подвига који ће се открити у будућности и касније закрпити.

Врхунска понуда је Авира Приме. Ово вам омогућава приступ Про верзији управитеља лозинки, неограниченом коришћењу ВПН-а и мобилним апликацијама. Скупо је, посебно у поређењу са многим конкурентима. На пример, најскупљи план компаније МцАфее је мање од половине Авириног рачуна (више потражите у нашој анализи МцАфее Тотал Протецтион). 

Међутим, уз све карактеристике које се нуде, цена је и вредна тога. За додатних 30 долара годишње, овај план се може проширити на 25 уређаја, што га чини одличним избором за оне са много уређаја којима је потребна заштита. Међутим, по цени, пет уређаја је прилично ограничено (погледајте АВГ Антивирус за пример сличне цене са неограниченим уређајима).

За све плаћене производе компаније Авира нуди се 30-дневно бесплатно пробно раздобље, али то је мало тешко пронаћи. На његовој веб локацији нисмо могли да пронађемо везу изван скочног прозора који се догодио када смо упоређивали производе. То вам омогућава потпуни приступ свим њиховим плаћеним производима, укључујући опције за корисничку подршку које се иначе плаћају иза плаћања.

Лакоћа

Авира је скоро потпуно безболна за употребу. Иако имају толико значајки, изненађујуће су добро организовани и лако доступни. Док су скенирања на нашем тестном рачунару успорила приметну количину, била су довољно брза да не представљају велики проблем.

Процес инсталације био је брз и једноставан, па чак и неупадљив. Када се Авира инсталира, своди се на мало обавештења о здравици тако да можете наставити са коришћењем рачунара и истовремено пратити његов напредак.

авира-инсталлтоаст

Једном када је програм инсталиран, одмах препоручује да покренете „паметно скенирање“, слично као Аваст (прочитајте нашу рецензију Аваст Про за упоређивање). 

То у основи пролази кроз сваки начин на који Авира може помоћи вашем рачунару, укључујући брзо скенирање злонамјерног софтвера, анализу поставки приватности, скенирање могућности за побољшање перформанси, па чак и процену програма који су застарели..

авира-смартсцан

Након завршетка паметног скенирања, Авира има основну линију за израду препорука. Ово је скенирање неопходно због великог броја функција које програм нуди. Даће вам сјајну представу о томе шта је све могуће са Авиром без да вас преплави са опцијама менија, слично обиласку свега што може да понуди.

авира-привацификед

Остатак програма је подељен у три категорије: сигурност, приватност и перформансе. Сигурност је тамо где ћете пронаћи опције скенирања које су у сржи било којег антивируса. Чак и у овом директном одељку, Авира нуди вртоглави број различитих прилагођених опција скенирања, иако су „брзо скенирање“ и „потпуно скенирање“ главне атракције. 

Авира такође подразумевано планира скенирање ваших активних процеса сваки дан у поноћ. Ово можете променити, проверите све опције скенирања или додајте било које заказане скенирање из менија „управљање скенирањима“.

авира-аллсцанс

Извели смо брзо и потпуно скенирање на нашем тестном рачунару како бисмо проценили њихову брзину и употребу процесора. Брзо скенирање је трајало само један минут и проширило употребу ЦПУ-а за нешто мање од 10 процената, што је потпуно разумно. Потпуно скенирање, међутим, трајало је нешто више од три сата и повремено је вршило употребу наше ЦПУ-а до 20 процената веће. 

Ово није превише страшно, али није тако брзо као неки конкуренти, попут Сопхоса (погледајте нашу рецензију Сопхос Хоме за више информација). Међутим, Сопхос је изузетак, а Авира је раван осталим конкурентима.

авира-куицксцан

Поред програма за радну површину налази се и дигитална надзорна табла којој можете приступити преко веб странице Авира. Све апликације које преузмете са својих уређаја разговараће са контролном таблом, побољшавајући ваше опште „здравље“.

авира-дигиталхеалтх

Већина овде предложених побољшања су програми попут Пхантом ВПН и Опера (погледајте наш водич о најбољим прегледачима 2020. да бисте утврдили да ли је Опера права за вас). Постоји и неколико проширења прегледача за функције, попут сигурне куповине, и мобилних апликација за било који мобилни уређај који имате.

програми авира-инструментне табле

С обзиром на количину садржаја који овај сигурносни пакет нуди, тешко је сваки аспект учинити једноставним и једноставним за проналажење. Међутим, Авира обавља диван посао на томе што апликацију чини једноставном за истраживање и интуитивном за проналажење одређених функција.

Авира Бровсер Ектенсионс

Постоје и проширења када користите Авира за побољшање сигурности прегледача и заштите чак и на мрежи. Они се пре свега фокусирају на приватност, блокирање огласа и пратилаца, делујући као сопствени пакет безбедности на Интернету, поред заштите коју већ нуди десктоп апликација.

авира-адблоцк

Међутим, додаци садрже непристрану, скривену карактеристику: поређење цена. На компатибилним веб локацијама Авира ће приказати додатну траку са алаткама која вас обавештава о повољнијој цени за тај артикал. Ово су врсте корисних – али помало неповезаних – карактеристика које су пуњене широм Авире. Побољшаће сигурност прегледача и истовремено вам доноси понуде.

Такође је вредно напоменути да су тастери подршке за Цхроме проширење тренутно покварени и или не раде ништа или вас воде до странице 404. Како је ово врло једноставна апликација, то није велико питање, али пажња на таквим детаљима је важна.

Авира-ино корисничко искуство је поприлично љубазно и добро организовано, по количини функција упакованих. Једноставна је инсталација, глатког изгледа и води вас кроз програм на интуитиван начин. Иако је то мало успорило наш рачунар током коришћења скенирања, то је учинило врло добро у прилагођавању корисницима.

Заштита

Да бисмо тестирали Авирине безбедносне понуде, провели смо је кроз неко практично тестирање и проверили његове резултате у лабораторији. Тестирање програма властитим рукама може вам дати сјајне податке, али лабораторији користе строга окружења за тестирање и имају приступ најсавременијој технологији, па их користимо као златни стандард антивирусног тестирања..

За наше практично тестирање, прво смо га поставили против АМТСО-а или Организације за стандардизацију тестирања против злонамјерног софтвера. Авира није успела да блокира само пхисхинг страницу (проверите шта је пхисхинг и зашто је то важно), успешно је ухватила сваки други део злонамерног софтвера, и гласним обавештењем и тако што је у потпуности блокирала страницу..

авира-блокирана страница

Да бисмо Авиру провукли кроз заштитни отвор, користили смо и алате ВИЦАР који бацају низ претраживача на антивирусни програм како би тестирали снагу интернет пакета за безбедност. Од 13 експлозија, Авира је блокирао девет и пустио четири. За пример антивируса који може захватити свих 13, погледајте нашу Веброот СецуреАнивхере Ревиев.

Иако Авира можда не чини нашу листу најсигурнијег антивирусног софтвера, он има више него своје заштитно место. С одличним резултатима у лабораторијама, Авири се може веровати да ће заштитити рачунар.

Резултати лабораторија

АВ-тест је дао Авира звјездане резултате сигурности. У свом последњем тесту, Авира је блокирао скоро сваки експлоатацију нула дана и сву раширену малверзацију. Такође је био значајно бржи од просека индустрије у готово сваком погледу. Једино место на коме је сметало било је копирање датотека; оне су биле доследно четири до пет пута спорије од просека у индустрији.

АВ-Цомпаративес се слаже са АВ тестом када је у питању брзина. Његов последњи тест перформанси показује да се Авира, опет, бори само са копирањем датотека, слично Битдефендер-у (погледајте нашу Битдефендер рецензију). 

Иако је Авира била рангирана на средини пакета када је у питању брзина, ипак је добила највиши ранг АВ-Цомпаративес. То више говори о високом квалитету антивирусних програма данас, а уопште о брзини Авире.

У тесту заштите у стварном свету компаније АВ-Цомпаративес, Авира је био један од само два антивирусна програма који су блокирали 100 одсто злонамерног софтвера, а такође је блокирао и једну лажну позитиву. Други антивирус који је деловао готово једнако дивно је Симантец Нортон Сецурити (погледајте више о нашем Нортон Сецурити 2018 прегледу).

Коначни лабораторијски тестови на које се ослањамо су из МРГ Еффитас. У својој најновијој банкарској симулацији, Авира, нажалост, није сертификован као безбедан, за разлику од неких програма, попут ЕСЕТ Интернет Сецурити-а (прочитајте наш ЕСЕТ НОД32 преглед да бисте видели како да ускладиштите Авира на друге начине). 

Иако је Авира Антивирус успео да осигура лабораторијски уређај од напада на ботнет, није успео да блокира један од делова тестираних финансијских злонамјерних софтвера. Такође није успео на симулатору, иако је био у добром друштву – сви осим три тестирана антивирусна програма такође нису успели.

Подршка

Авира нуди два нивоа подршке: бесплатни и плаћени ниво. Обоје нуде одређени облик директне комуникације са запосленима у Авири, али је директнији контакт разумљиво ограничен на људе који дају новац Авири. Требали бисте бити у могућности да пронађете одговоре на своја питања са било којим нивоом подршке, али ако желите да чујете људски глас, то ће вас коштати.

На слободном нивоу имате низ снажних чланака са базом знања, ИоуТубе канал препун детаљних туториалних и едукативних видео записа и активни форум заједнице. 

База знања укључује решавање проблема за евентуалне грешке, објашњења о различитим функцијама и брзе инфосхеетске податке неких производа. Подељен је по карактеристикама ради једноставније навигације или можете потражити одређено питање. Иако су неке везе мало техничке природе, није тешко пронаћи оно што вам је потребно.

авира-суппорт

Форуми су такође прилично активни и запослени у компанији свакодневно одговарају на питања. Пошто је Авира са седиштем у Немачкој, сваки форум је мешавина енглеског и немачког језика, што може отежати проналажење одговора на ваше питање да ли је већ понуђено.

Подршка путем е-поште и телефона нуде се само са плаћеним рачунима. Међутим, ове опције се такође нуде и на рачунима користећи бесплатну пробну верзију плаћеног производа. 

Телефонска подршка нуди се током дана у централноевропском времену, док се адреса е-поште нуди 24 сата дневно. Они уопште не нуде опцију за разговор уживо, заостају за подршком коју нуде конкуренти као што је Тренд Мицро (прочитајте нашу Тренд Мицро Антивирус + рецензију).

Када смо послали захтев путем е-поште, запослени у Авири одговорили су на њега у року од сат времена. Међутим, ово је била поднева радним даном, у оквиру радног времена и за Сједињене Државе и за Централну Европу, где се чини да је њихова корисничка подршка. Ваше искуство може варирати у зависности од тога када вам је потребна подршка.

Авира води страницу подршке на Твиттеру која не прави разлику између корисника који плаћају бесплатно и у случају да им требате лични додир, али немате приступ подршци путем е-поште. Такође, што је необично, Авира покреће страницу Пинтерест-а ако више волите вашу подршку кроз куване игле.

авира-пинтерест

Иако су два нивоа подршке помало забрањена, присиљавајући слободне кориснике да се ослањају на форуме заједнице и друштвене медије како би добили одговоре, база знања је тако добро одржавана да то не би требало бити проблем већину времена. Осим тога, опције друштвених медија омогућавају сваком кориснику да разговара с људима о њиховим техничким проблемима или питањима. 

Укључивање телефонске подршке, за разлику од неких мање подржаних програма као што је ЗонеАларм (прочитајте нашу рецензију ЗонеАларм Антивирус), ставља Авира на виши ниво над многим другим антивирусним програмима.

Пресуда

Авира Антивирус је одличан програм. Има све што можете пожелети из сигурносног пакета и садржи функције за које нисте ни схватили да желите, а све без да сте закрчени или надувани.. 

Његова антивирусна заштита стоји изнад конкуренције, што је чини звјезданом опцијом за чисту заштиту од злонамјерног софтвера чак и без додатних могућности. Његова подршка је такође детаљна и лако је доступна на многим платформама. 

Међутим, његова цена ставља Авира Приме из ценовног распона већине корисника, посебно са толико приступачнијим програмима заштите од злонамјерног софтвера данас на тржишту. 

Његова вишејезична корисничка база такође би требало да буде подељена у посебне канале за корисничку подршку за потребе употребе, тако да не копате по немачким видео записима или постовима на форуму док тражите одговор на своје питање.

Иако је Авира солидна опција за ваше антивирусне потребе, погледајте наше друге антивирусне прегледе да бисте видели против чега иде ако нисте спремни да издвојите такве новце. Какво је ваше искуство са Авиром и њеном заштитом од злонамјерног софтвера? Јавите нам у коментарима. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map