Преглед антивирусних зона ЗонеАларм – Ажурирано 2020

ЗонеАларм Антивирус Ревиев

ЗонеАларм Антивирус је добро познато антивирусно решење још од давних дана. Међутим, Аге га није добро третирао и сада би могао лоше да користи надоградњу свог интерфејса, као и нови круг безбедносног тестирања. Прочитајте наш комплетан преглед ЗонеАларм да бисте видели шта мислимо.


зонааларм-презентација-1

зонааларм-презентација-2

зонааларм-презентација-3

зонааларм-презентација-4

Претходна

Следећи

ЗонеАларм Антивирус већ више од 20 година је основ заједнице антивируса / фиревалл-а. Подржана од стране Цхецк Поинт-а, компаније за обезбеђивање и софтверску компанију, она има моћ да са лакоћом хвата искориштавања нула дана. Међутим, његов кориснички интерфејс и карактеристике заостају за неким конкурентима у нашем најбољем прегледу антивирусног софтвера. Његова корисничка подршка је такође оставила много тога што смо желели.

У овом прегледу ЗонеАларм Антивирус, ми ћемо проценити програм од врха до дна. Тестираћемо све везе, покренути ћемо сопствене скенере, па чак и покусати га ватром, бацајући сав злонамерни софтвер који на њега можемо.. 

Наравно, перформансе нису све, па ћемо бити сигурни да истражимо употребљивост, корисничку подршку и чак ако је то вредно цене. На крају ће вам наша пресуда дати до знања да ли овај софтвер сврстава међу великане или не.

Када је у питању његова основна функционалност – антивирусни и заштитни зид – ЗонеАларм је имао дивне перформансе и може се веровати да ће вам пружити солидну сигурност. Међутим, потпуно застарјели кориснички интерфејс, слаба интеграција са порталом за кориснике и недостатак луксузних функција, попут ВПН-а (погледајте наше најбоље ВПН препоруке), чине га мање од идеалног избора.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ЗонеАларм Антивирус

Карактеристике

ЗонеАларм је приличан програм без глупости. Када сте на слободном нивоу, у основи добијате антивирусну заштиту и заштитни зид и ништа више. 

Да будемо фер, заштита коју добијате на бесплатном слоју је чврста и поуздана. Једноставно нећете добити управитеља лозинки или схреддер фајлова, за разлику од неких његових конкурената, попут МцАфее-а (погледајте наш преглед МцАфее Тотал Протецтион).

Међутим, ЗонеАларм има неколико јединствених функција које га издвајају од осталих безбедносних програма. Сваки ниво, укључујући и бесплатни, има годину дана бесплатне заштите идентитета преко компаније Цхецк Поинт, своје матичне компаније. 

Заштита идентитета долази у облику бесплатног праћења кредита, али доступна је само у Сједињеним Државама. Наши савети за спречавање крађе идентитета одлична су комбинација са овом функцијом.

зонеаларм-идентитет

Такође нуди „режим игре“, функцију која привремено обуставља сигурносна упозорења и било какво заказано аутоматско скенирање како вас не би прекидали током играња. Ова функција чини далеко повољнијом само играње игре када знате да не преузимате ниједну датотеку, не прегледавате веб или не учествујете у другим активностима које би вам могле оставити отворен за злонамерни софтвер.

Емулација претње

Још једна карактеристика која се истиче за ЗонеАларм је „опонашање претњи“. Ово је облик заштите у реалном времену који вас не само штити од најновијих искориштавања нула дана, већ помаже у ажурирању базе претњи. Ако програм није сигуран да ли је датотека сигурна или не, може је отворити у виртуелној машини и пратити шта тачно ради.

зонеаларм-пријетња

Ово је вероватно део зашто ЗонеАларм прелази на љествице када је у питању заштита од нула дана. Нападаци на нула су посебно критични јер су рањивости којима се креатор рањивог софтвера није позабавио. Без икаквог поправљања ових рањивости, јака заштита од антивирусног софтвера против њих је идеална.

ЗонеАларм је врло ограничен када је у питању његова приступност платформи. Доступна је у оперативним системима Виндовс 10, 8 и 7, на мобилним уређајима путем иОС-а и Андроид-ових апликација, као и путем Цхроме проширења. Није 

доступан на Линуку или мацОС-у у било којем облику, тако да ако један од ваших уређаја покреће неки од ових оперативних система, овај програм га неће моћи у потпуности заштитити (погледајте наш водич за најбољи антивирус за Мац).

ЗонеАларм Антивирус јединствен је у карактеристици. За многе савремене антивирусне програме очекује се низ функција, укључујући виртуелну приватну мрежу која ће сачувати ваш мрежни саобраћај или уништавање датотека. 

ЗонеАларм нема те функције (за антивирус који то има, погледајте нашу Битдефендер Антивирус рецензију), али уместо тога има карактеристике јединствене за себе, као што је заштита идентитета.

Преглед могућности ЗонеАларм

ЗонеАларм Антивирус Логоввв.зонеаларм.цом

Почиње од 500 УСД месечноСви планови

Карактеристике

Менаџер лозинки

Филе схреддер

Подршка за више оперативних система

Родитељска контрола

Чишћење диска

ВПН

Профили

Заштита

Рансомваре заштита

Заштита веб камера

Праћење у реалном времену

Безбедан прегледач

Заштита за преузимање

Заштита од крађе идентитета

Ватрени зид

Оперативни систем

Виндовс

мацОС

Линук

Андроид

иОС

Употребљивост

Десктоп УИ

Мобилна апликација

Проширење прегледача

Подршка

Центар за помоћ

Форум

Уживо ћаскање

Телефон

Емаил

24/7 подршка

Видео Туториал

Разно

Бесплатни план

Цене

Сваки ниво ЗонеАларм нуди више функција од следећег. Док ће вам бесплатни ниво добити добре могућности скенирања и заштитни зид, најбоље карактеристике су закључане иза плаћених слојева. Нажалост, цена је мало висока кад узмете у обзир могућности које се нуде.

Слободни ниво ЗонеАларм укључује само основе: њихов софтвер за скенирање, заштитни зид и режим игре (погледајте поређење најбољег бесплатног антивирусног софтвера). Да бисте приступили важној заштити од крађе идентитета, надзору веба и безбедности у облаку, мораћете да надоградите на ЗонеАларм Про Антивирус + Фиревалл.

Цене са својствима које нуди ЗонеАларм нуде су прилично високе. На пример, Касперски нуди скоро све ове функције плус више у услузи претплате за половину годишње цене ЗонеАларм Про (погледајте наш преглед Касперски Антивирус).

Коначни ниво заштите је ЗонеАларм Ектреме Сецурити који кошта скоро двоструко више од ЗонеАларм Про и укључује специфичну заштиту од кеилоггера и рансомвареа, као и емулацију претњи. Рансомваре заштита је обично доступна само клијентима који плаћају, тако да је то разумљиво (прочитајте наш АВГ преглед за пример изузетака). 

Емулација пријетњи посебна је по томе што ће тестирати датотеке на виртуалној машини, ажурирајући откривање пријетњи у облаку као и осигуравајући да су ваше датотеке сигурне. Ова емулација претње је одлична безбедносна карактеристика, али као једина узбудљива надоградња, није баш вредна новца.

Лакоћа

Постављање на ЗонеАларм је само мало посла, а када стигнете тамо, кориснички сучеље је потпуно застарио. Међутим, функционално је интуитиван и прилично је лаган за ваш систем током скенирања.

Веб локација није дизајнирана за једноставне функције преузимања и преласка, за разлику од Аваста (погледајте наш Аваст Про Ревиев), посебно за бесплатни ниво. Такође није баш јасно да ЗонеАларм Фрее уопште укључује заштитни зид, уместо да нуди одвојени, плаћени производ.

Инсталација ЗонеАларм-а

Једном када пронађете програм и почнете да га инсталирате, можда ћете морати мало да копате око себе и уверите се да не преузимате ништа што вас не занима. 

Инсталациони програм за ЗонеАларм Фрее Антивирус + Фиревалл у пакету је са спољним софтвером других произвођача који можда не желите, попут ВПН траке са алаткама. Са позитивне стране, они нуде и Гоогле Цхроме проширење током инсталације, чинећи то брзим инсталирањем једним кликом за оба.

зонааларм-тоолбар

Након што сте га поставили, корисничко сучеље је једноставно, али врло застарело. Дефинитивно изгледа као да је дизајниран још 2000-их и да никад није ажуриран. Стални изглед је упарен са страницом „отприлике“ са ауторским правима која нису ажурирана од 2018. године.

зонеаларм-уи

Као што је речено, врло је једноставно за навигацију. Сваки део програма је унутар једног или два клика са почетне странице. Подељен је на категорије које имају смисла: антивирусни & фиревалл, прегледавање веба и безбедност мобилних уређаја. 

Прегледавање веба и безбедност мобилних уређаја нису у ствари укључени у овај програм, мада изгледа као да јесу. Да бисте заиста искористили ове функције, мораћете да преузмете или проширење за Гоогле Цхроме или мобилну апликацију.

Опције скенирања укључују брзо скенирање података за које је највероватније да буду угрожени и потпуно скенирање целог система. Испробали смо обојицу. 

Брзо скенирање трајало је око 90 секунди, док је потпуно трајало нешто више од три сата. Обоје су имали минимални утицај на ЦПУ током скенирања, уз скок од око пет процената, што је одлично у поређењу са конкурентима попут Ф-Сецуре (прочитајте нашу рецензију Ф-Сецуре Антивирус).

ЗонеАларм не нуди прилагођену опцију скенирања. Ово је велики надзор, јер вам многи антивирусни програми нуде могућност скенирања само погона за који мислите да би могао бити угрожен. Прочитајте нашу рецензију Авира за пример.

зону аларма

ЗонеАларм Фиревалл

Под „антивирусом & заштитни зид “, наћи ћете подешавања за прилагођавање бесплатног заштитног зида ЗонеАларм и његову контролу над апликацијама. Ова формулација је помало збуњујућа јер ћете наћи да је велики број програма „заштићен“ ватрозидом без вашег уноса. То не значи да су блокирани или да је ЗонеАларм утврдио да су опасни. 

То једноставно значи да је анализирао програм и проценио да ли тај програм треба дозволити кроз ватрозид или не, иначе познат као контрола апликација. Без мог уноса, ЗонеАларм је препознао да су програми попут Адобе Реадер-а и Виндовс Упдате сигурни.

зонеаларм-смартдефенсе

Овде подешавања нису баш јасна, али са њима се лако играти и схватити. Ово је део функције ЗонеАларм за аутоматско учење, СмартДефенсе Саветник. Ако одлучите да не користите ову функцију, питаће вас о сваком појединачном програму први пут када покушају да приступе интернету, укључујући очигледне оне као што су функционалност оперативног система и популарни програми попут Скипе и Спотифи.

Заштита

Да бисмо проценили способност заштите ЗонеАларма, пружили смо практично тестирање, као и проверили три најбоља лабораторија, АВ-компаратив, МРГ Еффитас и АВ-тест. Због недостатка лабораторијских резултата за овај програм, морали смо се више ослањати на практично тестирање, које је указивало на добру заштиту од готово свега, али је недостајало лажног представљања. 

Иако је важно да се на то уверите и испробате сами, резултати лабораторија тестирају се на различитим машинама под строгим условима и стога су златни стандард за безбедносна испитивања. 

Нажалост, само АВ-тест има резултате за ЗонеАларм, тако да смо морали да се ослањамо на сопствене тестове више него иначе. Иако ово није непознато за антивирусни софтвер (погледајте нашу рецензију Сопхос Хоме за још један антивирус са оскудним тестирањем), осећали бисмо се угодније када би га проучили темељитије тестирање.

Резултати АВ-теста ЗонеАларм

Резултати АВ-теста су изнад партије када су у питању нулти дневни и распрострањени напади злонамјерног софтвера, блокирајући 99,9 одсто свих претњи и 100 одсто напада нула дана. Ово је посебно импресивно када је у питању рањивост од 0 дана, бар коју многи не сусрећу. 

Његове перформансе су прилично солидне, уз изузетак – инсталирање апликација траје знатно дуже са активним ЗонеАлармом од просека у индустрији. Није имао проблема са идентификацијом легитимног софтвера и није упозоравао ни на једну лажну позитиву.

Тестирали смо ЗонеАларм Антивирус помоћу анти-малваре Тестинг Стандардс Органисатион-а за тестирање и радили су скоро савршено. Успјешно је блокирао ручно преузети малваре, дриве-би довнлоадс и ПУАс (потенцијално нежељене апликације). Такође је успешно блокирао претњу засновану на облаку, али није открио пхисхинг страницу.

зонеаларм блокиран

Резултати ЗонеАларм Вицар

Користећи Вицар-ов злонамерни алат за УРЛ-ове, такође смо покренули ЗонеАларм кроз веб мрежу. Иако није било обавештења која су указивала да су датотеке блокиране, ЗонеАларм је успео да блокира преузимања са злонамерних веб локација. 

У појединачном случају када је датотека преузета, ЗонеАларм ју је блокирао пре него што је преузимање довршено. За упоређивање прочитајте наш преглед најсигурнијих антивирусних програма.

Генерално, лабораторијски резултати би требали дати већу тежину у овој анализи. Међутим, и наши тестови и лабораторијски резултати показују да ЗонеАларм одлично ради у својој основној функционалности, блокирајући злонамерни софтвер да приступи вашем рачунару.. 

Иако тврди да има заштиту од крађе идентитета, она можда није ефикасна и увек бисте требали користити сопствену најбољу просудбу пре него што унесете информације на мрежи. Погледајте наш водич за крађу идентитета за више информација.

Овде треба напоменути да ЗонеАларм препоручује још неколико техничких алата за уклањање вируса који су створили Касперски Лабс током процеса скенирања. Ово „партнерство“ је зато што они користе Касперски антивирусни систем за сопствено скенирање.

зонааларм-вирусремовал

Иако вам ово никада не би требало, ово је добар извор за уређај који је већ заражен злонамјерним софтвером. Многи ће злонамерни програми узроковати покретање антивирусних програма или их у потпуности преузети, уклањајући могућност скенирања одређених локација датотека или додавање злонамерног софтвера у вашу листу. Ови алати су корисни у случају да вирус блокира ЗонеАларм да потпуно скенира ваш диск.

Подршка

Подршка коју ЗонеАларм нуди била је корисна када смо јој могли приступити. Међутим, он се мучи са техничким проблемима и чак је доживео недавно кршење података, због чега се бори да буде у корак са другим опцијама.

Изгледа да је ЗонеАларм недавно ажурирао портал за корисничку подршку, али није ажурирао апликацију да би се подударала. У категорији „помоћ“ у њиховој апликацији за десктоп постоје три везе које би требало да вас одведу до одвојених страница помоћи.

зонааларм-хелп

Везе „топ 10 питања“, „помоћ“ и „техничка подршка“ воде до исте почетне странице подршке, вероватно зато што су ажурирали свој систем и нису ажурирали ове везе да воде тамо где им припадају. 

Помоћ ван мреже није ни велика помоћ. Дјелује под претпоставком да је једина помоћ која вам је потребна док сте оффлине није савет за враћање на мрежи. Ово је посебно збуњујуће за антивирус јер можете да га намерно покренете ван мреже или у сигурном режиму због вируса.. 

Ако вам је потребна помоћ у том случају, они вам врло нестрпљиво предлажу да приступите њиховом веб порталу помоћу другог рачунара или телефона.

зонеаларм-оффлине

Овај нови систем подршке се такође суочава са неким мањим грешкама. Регистровање налога на страници за подршку, што је први корак за подношење карте, враћа грешку на серверу.

подстицај зонеаларма

Тим за подршку је решио ово путем свог система за разговоре, који на срећу нема захтев за регистрацију. Испада да је проблем био само лоша веза за регистрацију, али ако тога нисте свесни, можда ћете и даље покушавати и нећете се моћи регистровати у недоглед.. 

Регистрација ЗонеАларм

Регистрација, чак и ако тражите подршку на бесплатном нивоу, захтева да унесете физичку адресу и број телефона. То има смисла када узмете у обзир да су многи купци ЗонеАларма предузећа, али то нема превише смисла за појединог корисника.

Једном када смо решили овај проблем, наишли смо на другу блокаду пута приликом прављења карте: сама страница за стварање карата нам није омогућила да кренемо напред, показујући само низ упитника и наш регион. Након другог разговора са тимом за подршку, одјавом и враћањем проблема у току је решење овог проблема.

Са позитивне стране, оба ова питања су брзо решена преко њиховог система за четовање, који је имао изненађујућу количину техничког знања о веб локацији за подршку. 

Такође смо тестирали њихову подршку за е-пошту и открили да су одговорили за нешто мање од сат времена и тачним информацијама, иако је наша порука послата током радног времена радним даном. Ваши резултати могу да варирају у зависности од времена и дана.

Портал за подршку тврди да ће форум ускоро стићи. Вероватно је то због кршења њихових података прошлог новембра у коме су процурили сви лични подаци чланова форума. Срећом, тај форум није био повезан са налогом подршке са пуном адресом и телефонским бројем клијента.

Што се тиче друштвених медија, ЗонеАларм одржава Твиттер и ИоуТубе канал, али ниједан од њих није фокусиран на подршку, за разлику од антивирусних програма попут Тренд (погледајте нашу Тренд Мицро Антивирус + рецензију за више о томе). Обоје су више фокусирани на оглашавање и повремено шаљу најаве о својим производима. Уопште не нуде подршку преко телефона.

Пресуда

ЗонеАларм Антивирус треба надоградњу. Одличан је основни производ, а нуди озбиљне сигурносне скенирања и неколико сјајних функција. Међутим, за цијену постоје боље могућности, посебно ако на свим својим уређајима не користите Виндовс 10, 8 или 7. Погледајте и своје друге антивирусне опције да бисте их упоредили са безбедношћу ЗонеАларма.

С обзиром на своју старост, ЗонеАларм Антивирус није лош програм. Заштита је одлична за све сврхе осим за крађу идентитета, а посебно сјаји од подвига који се не користе дневно. Не успорава рачунар током скенирања, а нуди лепу разноликост јединствених функција, попут уграђене заштите идентитета у виду бесплатног надгледања кредита и емулације претњи.

Међутим, то је одмах иза кривуље. Изгледа да на рачунару припада 2005., а не 2020. године и да је закључан у одређени оперативни систем за програм данас нема смисла. Недостају му безбедносне функције, као што су ВПН, менаџер лозинки и схреддер датотека (погледајте наше округле најбоље листе бесплатних ВПН услуга које се користе у сарадњи са ЗонеАларм).

За цијену можете купити антивирус готово истог нивоа сигурности и читав низ глатких функција да бисте га заокружили..

Шта мислите о ЗонеАларм Антивирус? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map