Преглед таласа – Ажурирано 2020

Ваве Аццоунтинг Ревиев

Ваве је бесплатни програм за рачуноводство на мрежи и једноставан за кориснике. Изузетно је популаран, али као што можете прочитати у нашој целокупној рецензији Ваве, тим Цлоудвардс.нет сматра да његови плаћени конкуренти управо имају ту малу додатну предност када је у питању напредно књиговодство.


Бест-Аццоунтинг-Софтваре-Рецензије

Ваве је једна од најбољих опција рачуноводственог софтвера вани, посебно за слободњаке и мала предузећа. Највећа предност коју Ваве има над својим конкурентима је та што нуди основне функције бесплатно, за које друге платформе наплаћују. Једине услуге које плаћате су плаћања и кредитне картице.

Ваве нуди пуно функција и већина њих је оно што бисте очекивали од било које рачуноводствене платформе. Његове карактеристике су довољне за мала предузећа, али ако вам треба нешто моћније, плаћени конкуренти КуицкБоокс Онлине или ФресхБоокс још увек вреде.

Ваве је једноставан за употребу, чак и за људе који нису упознати са рачуноводством или књиговодством. Можете да креирате фактуру за неколико минута, а купци вам могу платити директно са фактуре јер Ваве има сопствени систем за обраду плаћања. Изглед је чист и лаган за разумевање, а постоји јасан ток за сваку од таласних карактеристика.

Ако сте фрееланцер или власник предузећа коме треба само једноставна, али поуздана рачуноводствена платформа, позивамо вас да испробате Ваве. Немате шта да изгубите, поготово што су скоро све његове карактеристике бесплатне.

Снаге & Слабости

Алтернатива за таласно рачуноводство

Карактеристике

Ваве укључује основне карактеристике које би све рачуноводствене платформе требале да имају, иако нису тако моћне као што можете да пронађете са плаћеним платформама. Међутим, карактеристике Ваве-а су једноставне за употребу и посао је обављен.

Слично функцији „инвентара“ која се види у другом рачуноводственом софтверу, као што је Саге или Ксеро (прочитајте наш Саге преглед и Ксеро преглед да бисте сазнали више), Ваве има страницу „производи и услуге“ на којој можете снимити све што купујете или продајете. Уз то, ова функција више личи на листу артикала, јер само прати називе производа и цијене.

Имајте на уму да Ваве има две различите листе артикала, једну за фактуре за продају и једну за рачуне. Морате додати ставку на њену листу производа и услуга да бисте је могли користити у фактури или рачуну. Странице „производи и услуге“ можете пронаћи под категоријама „продаја“ и „куповина“.

талас-нови производ

На страници „производи и услуге” можете додати нову ставку или уредити постојећу. Да бисте ставку учинили доступном за фактуре, потврдите оквир „продај ово“. Да бисте га учинили употребљивим на рачунима, потврдите поље „купи ово“.

Банковни феед можете поставити и на Ваве тако да повежете свој банковни рачун или кредитну картицу. Ваве преузима ваше банковне изводе преко вашег банковног рачуна на мрежи, тако да се ваше трансакције аутоматски ажурирају.

Када усклађујете рачун, на врху прозора можете пронаћи израчун који ће вам помоћи да пратите разлике између свог таласа и стања на банковним рачунима. Затим можете да прочитате вашу изјаву, додајући или потврдите трансакције на таласу док идете.

таласно усклађивање

За разлику од Ксеро-а, Ваве нема функцију правила банке која би аутоматски одговарала вашим трансакцијама. Све морате да урадите ручно, укључујући слагање трансакција за сваки засебан налог, као и додавање и брисање трансакција ако их ставите на погрешан налог. 

помирити талас

Ваве не нуди пуно опција за интеграцију. Једине апликације у које се Ваве може интегрисати су ПаиПал, Етси, Схоебокед, Запиер и Гоогле Схеетс. Уз то, Запиер вам може помоћи да повежете више платформи на Ваве.

Ваве има робустан скуп једноставних функција које су једноставне за употребу, чак и ако немате искуства са рачуноводством или књиговодством. Дизајниран је за људе који нису упознати са управљањем финансијама, па ако тражите нешто напредније, размислите о плаћеним конкурентима.

Цене

Таласна цена је једна од њених јаких тачака. С изузетком платних система и система за обраду плаћања, Ваве је бесплатан за употребу, што га чини одличном платформом за предузећа која тек почињу.

Ваве нуди услугу обрачуна плаћа – која укључује годишње пореске обрасце и директни депозит запослених – за кориснике са седиштем у САД-у и Канади. Цена варира у зависности од ваше локације. У већини америчких држава и Канаде, Ваве наплаћује 20 УСД месечно за своју платну листу плус 4 УСД месечно за сваког запосленог или независног уговарача.

Ако се налазите у једној од девет држава у којима је Ваве-ова пореска услуга доступна, можете добити Ваве-ову комбиновану платну и пореску услугу за 35 УСД месечно плус 4 УСД месечно за сваког запосленог или независног уговарача.

Ваве такође има сопствени систем за обраду плаћања, тако да ваши клијенти могу да плаћају рачуне путем Интернета кредитном картицом или банковним преносом. Слично КуицкБоокс Онлине и ФресхБоокс (прочитајте нашу КуицкБоокс Онлине рецензију и ФресхБоокс преглед да бисте сазнали више), Ваве ће наплатити накнаду од 2,9 процената плус 30 центи за трансакције с кредитним картицама и 1 посто за банковне трансфере..

Лакоћа

Да бисте се пријавили на Ваве, морате да унесете своју адресу е-поште плус име и категорију вашег предузећа. Међутим, ако желите да употребите Ваве-ов систем за обраду плаћања и услуге обрачуна платних листа, постоји више образаца за попуњавање, као што су подаци о вашем банковном рачуну, поред пословних и личних података.

талас-посао-детаљи

Ваве има чист интерфејс, а количина приказаних информација је тачна, посебно за људе који нису упознати са рачуноводством. Свему можете брзо приступити са навигационе траке на левој страни прозора. Једино што недостаје навигацијској траци је дугме за брзо додавање које можете пронаћи само на контролној табли.

таласно-контролна табла

На врху навигационе траке пронаћи ћете дугме са именом ваше компаније, а то је начин на који можете прећи на други пословни налог или на свој лични налог.

Ваве такође има Андроид и иОС апликацију, тако да можете да управљате фактурама и примањима у покрету. Уместо да понуди једну апликацију за све, као што су КуицкБоокс Онлине или Ксеро до, Ваве га дели на две апликације: „потврде“, за снимање и отпремање ваших рачуна и „фактуре“ за слање и управљање фактурама..

Ваве је добра платформа за људе који су нови у рачуноводству. Његове карактеристике су једноставне за употребу и све логично приказује. Све је подешено једноставно и траје мање од 15 минута, ако имате све потребне информације.

Фактурирање

Постоје два начина за креирање нове фактуре. Први је кроз контролну таблу, кликом на дугме „створи ново“, а затим одаберите „фактура“. 

Други начин је преко странице „фактуре“ – коју можете пронаћи тако што ћете у навигацијској траци пронаћи категорију „продаја“ – а затим кликните у горњем десном углу странице дугме „створи фактуру“..

Као што име говори, страница “фактуре” приказује све ваше фактуре и њихове статусе. Такође можете филтрирати и приказивати фактуре према статусу, датуму, броју или купцима, што вам помаже да брже пронађете фактуре. 

На врху странице „фактуре“ можете пронаћи оквир који вам приказује преглед, укључујући колико је новца касно или колико доспева у наредних 30 дана.

талас-фактуре

Када креирате нову фактуру, можете одабрати клијента кликом на дугме „додај купца“. Можете додати постојећег клијента са своје листе купаца, који можете пронаћи на страници „купци“ у одељку „продаја“ у навигацијској траци, или додати новог купца.

Кликом на дугме „уреди ступце“, које се налази изнад описа ставке, одвешће вас до менија у којем можете одлучити које ћете ступце сакрити и како да назовете сваку колону.

Додавање ставки фактуре у таласу

Да бисте додали фактуру, кликните на дугме „нова ставка“ да бисте је изабрали са листе „производи и услуге“. Такође можете да додате нову ставку преко дугмета „створи нову ставку“ које ће се појавити када откуцате на пољу означено са „име предмета.“ Можете прилагодити количину, цену и износ пореза за сваку ставку.

вал-нова фактура

Кликните на „сачувај и настави“ да бисте фактуре сачували као нацрт. На следећој страници можете пронаћи страницу са статусом фактуре која је испуњена њеним детаљима. Можете одобрити нацрт, послати фактуру и поставити подсетнике преко ове странице. До ове странице можете доћи и кликом на одређену фактуру на страници „фактуре“.

Након што одобрите нацрт, рачун можете послати купцу кликом на дугме „пошаљи рачун“. Ако желите, можете да прилагодите адресу е-поште. Ваве ће послати е-пошту преко ваше повезане адресе е-поште.

Таласни подсетници

Да бисте поставили подсетник, након слања фактуре можете да изаберете до три опције: три дана, седам дана и 14 дана од дана доспећа. Нажалост, ове опције је постављен од стране Ваве-а и не могу се мењати. 

Подсетници се постављају за сваку фактуру, а не од стране купца, тако да их морате означити сваки пут када пошаљете фактуру, што може бити незгодно ако их пошаљете пуно.

талас-фактура-подсетник

Рачуну који се може понављати можете извршити или на надзорној плочи, на страници „понављајући рачуни“ или на статусној страници фактуре..

На страници са статусом фактуре можете одабрати дугме „више радњи“, а затим кликните „изврши понављање“. Затим ће вас Ваве одвести на страницу са статусом фактуре која се понавља, где можете да поставите распоред за фактуру која се понавља, опције плаћања и опције слања.

талас-понављање фактуре

Статус поновљене фактуре можете пронаћи на страници „текући рачуни“ у одељку „продаја“. На овој страници можете видети прошле фактуре, сазнати који су поновљени рачуни активни и видети када су датуми за надолазеће и претходне фактуре.

За разлику од Ксеро-а, који вам омогућава да слободно прилагодите предлошке фактура путем Екцел листова, Ваве има само три предлошка фактура које можете користити. Срећом, још увек можете додати свој логотип и одабрати акцентну боју да бисте персонализовали фактуру.

талас-фактура-образац

Направити фактуру помоћу Ваве-а је лако и има јасан ток. Ваве-ова страница “фактуре” такође олакшава праћење фактура. Клијент такође може да плати рачуне користећи Ваве-ов процесор плаћања кредитним картицама. Нажалост, Ваве ограничава аутоматске подсетнике и у количини и у времену.

Трошкови

Као рачуни, постоје два начина за креирање рачуна у Ваве-у. Први је кроз контролну таблу, притиском на дугме „створи ново“, а затим изаберете „рачун“. Други начин је путем странице “рачуни” – коју можете пронаћи на контролној табли под категоријом “куповине” – а затим кликните на дугме “створи нови рачун”..

Када креирате нови рачун, можете одабрати добављача са своје листе или додати новог. Као и рачуни, можете додати ставке са листе „услуга и производа“ или створити нову ставку. Када завршите, кликните на дугме „сачувај“ и вратићете се на страницу „рачуни“. Стварање рачуна много је једноставније од стварања рачуна јер их не морате слати продавцима.

талас-нови рачун

Кроз страницу „Рачуни“ можете бележити уплате и видети њихове статусе плаћања. Такође можете филтрирати рачуне према продавцу или по датуму, што је корисно када тражите одређене рачуне.

таласни рачуни

Нажалост, Ваве вам не дозвољава да креирате рачун који се понавља, тако да ако имате понављајући трошак, мораћете да креирате нови рачун сваки пут.

Други начин за додавање трошкова је путем примитака. Можете да додате потврду преко Ваве-ове иОС, Андроид или веб апликације. Рачун такође можете послати на [заштићено е-поштом]. Ваве ће обрадити пренесене рачуне за вађење информација. Затим можете прегледати те примитке, а одобрени се чувају као расходи.

Извештавање

Ваве има само 12 образаца извештаја, укључујући основне извештаје, као што су ток новца, застарела потраживања и добитак и губитак. У поређењу са КуицкБоокс Онлине или Ксеро, Ваве шаблони извештаја очигледно губе по броју. 

Када отворите страницу „извештаји“ Таласа са навигационе траке, пронаћи ћете 12 образаца извештаја подељених у пет одељка. Сваки одељак и образац имају кратко објашњење о томе шта је и шта може учинити за ваше пословање. Ова врста форматирања је веома корисна некоме ко није навикнут на рачуноводство.

таласни извештаји

Одељак „Оствари ширу слику“ састоји се од „добити и губитка“, „биланса стања“ и „новчаног тока“. Помоћу ових извештаја можете добити преглед финансијског стања вашег предузећа, као и то где се ваш новац креће ка и где.

таласна равнотежа

Одељак „останите изнад пореза“ сачињава порезе које сте платили на фактурама и рачунима. Извештај о порезу на продају помаже вам да саставите порезе прикупљене од продаје и плаћене куповинама. Извештај о платним списковима и надницама помаже вам да надгледате новац који се троши на плате и порезе запослених.

талас-порез-извештај

Одељак „фокус на купце“ садржи извештаје „приход од купца“ и „стара потраживања“, који вам помажу да пратите однос између вашег новца и клијената. Користећи „приход по купцу“ можете видети који су клијенти најпрофитабилнији. „Старост потраживања“ омогућава вам праћење доспјелих фактура и неплаћених рачуна.

таласно потраживања

Слично као „фокусирање на купце“, одељак „фокус на продавце“ омогућава вам да видите однос између ваших добављача и новца. Овај одељак се састоји од извештаја о “старостима” и “куповина од стране добављача”.

талас-извештај-добављач

Одељак „ископајте дубље“ даје вам детаље о трансакцијама. Извештај „Стање рачуна“ резимира ваше трансакције. Извештај „пробни биланс“ вам даје укупни салдо ваших рачуна на одређени датум. Коначно, извештај „трансакције на рачуну“ је детаљан списак свих ваших трансакција и укупно по рачуну.

талас-известавање-рацун

Таласна функција извештавања није прилагодљива као КуицкБоокс Онлине или Ксеро. Једино што можете прилагодити је период извештавања. Нема филтера и не можете да мењате ступце својих извештаја.

У другој напомени, предлози за извештаје Ваве-а су врло корисни. Сваки образац извештаја у Ваве-у је оптимизован да изгледа чисто и да буде лако разумети, чак и за људе који нису навикли да виде ове извештаје..

Подршка

Центру за подршку Вавеу можете да приступите са дугмета „помоћ“ на дну навигационе траке. Кликните на „подршка“ и појавиће се оквир који ће вам омогућити да претражите свој проблем у Ваве центру за помоћ.

таласна подршка

Поред свог центра за помоћ, Ваве има и форум заједнице на коме можете постављати питања осталим корисницима. Пре него што контактирате Вавесов тим за подршку, добра је идеја да проверите заједницу за сличне проблеме ако желите брже доћи до решења.

Ако не можете да пронађете решење, можете да се обратите тиму за подршку компаније Ваве путем е-поште кликом на дугме „пошаљите нам е-пошту“ на дну прозора „центра за помоћ“. Корисници који плаћају такође могу да кликну на дугме „ливе цхат“ на траци за навигацију да би добили брзи одговор од Ваве-овог тима за подршку. Имајте на уму да је ливе цхат доступан и за све кориснике током првих 60 дана.

Пресуда

У поређењу са својим плаћеним конкурентима, Ваве је прилагођен за кориснике, чак и за људе који су нови у рачуноводству. Има све функције које су вам потребне да бисте организовали своје финансије. Значајке су такође једноставне за коришћење, што их чини једноставнијим од већине других рачуноводствених платформи. Његов је распоред чист и лако разумљив.

Његова једноставност, у комбинацији с чињеницом да је бесплатан, чини Ваве савршеним избором за нове власнике предузећа или фрееланцере који не требају моћне функције које имају други рачуноводствени софтвер, као што су праћење времена или праћење залиха.

Међутим, ове могућности можда нису довољне за већа предузећа којима треба више од једноставног управитеља новца. Ако су вам потребне снажније функције – попут понављања рачуна, праћења времена или више образаца за извештавање – вреди погледати плаћене конкуренте компаније Ваве.

Уопште, Ваве вам пружа робустан скуп једноставних алата који ће вам помоћи да управљате финансијама, чак и ако нисте рачуновођа. Још боље, бесплатно је, тако да нема штете у испробавању.

Јесте ли пробали Ваве и раније? Волели бисмо да чујемо шта мислите у одељку за коментаре испод. Хвала вам за читање. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me