ФрееАгент Ревиев

ФрееАгент је одличан алат за слободњаке са сједиштем у Великој Британији који требају пратити своје вријеме. Ако нисте у овом прилично специфичном загради, можда ћете желети да потражите негде друго. Речено је да је то робусна и компактна услуга која добро служи својој специфичној публици. Прочитајте нашу целу ФрееАгент рецензију да бисте сазнали шта нам се допало и шта ми се није допало.


Бест-Аццоунтинг-Софтваре-Рецензије

ФрееАгент је рачуноводствена платформа заснована на облаку развијена у Великој Британији која вам омогућава да управљате финансијским потребама свог малог предузећа било где.

Асортиман могућности ФрееАгент-а може се чинити довољним за сваку врсту малог предузећа. Међутим, његов попис за праћење инвентара је готово неупотребљив, и иако је његов менаџер пројеката добар, време праћење је тешко користити.

Такође нема наменски процесор плаћања, као што то ради КуицкБоокс Онлине, али можете да се интегришете са Стрипе-ом да бисте прихватили плаћања кредитном картицом.

Функција фактурирања је добра, али морате проћи кроз двије странице како бисте креирали једну фактуру, што ће групно фактурирање учинити ноћним морам. Функција извештавања такође добро функционише, али је њено коришћење за доношење одлука тешко због недостатка опција прилагођавања и филтера.

Ако имате мало предузеће засновано на пројекту, испробајте бесплатно 30-дневно пробно раздобље или прочитајте нашу рецензију ФрееАгент пре употребе. Међутим, можда ћете сматрати да је рачуноводствени софтвер разочаравајући кад га упоредите са другим платформама, посебно ако је ваше пословање ван Велике Британије. Прочитајте чланак о најбољем рачуноводственом софтверу како бисте пронашли боље подударање за ваше мало предузеће.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ФрееАгент

Карактеристике

На први поглед чини се да ФрееАгент има функције које могу задовољити свако мало предузеће. Међутим, његова карактеристика инвентара није толико корисна као што можете да пронађете на другим рачуноводственим платформама, као што су Зохо Боокс или Саге. Његов менаџер пројеката и трагач за временом су употребљиви, али ФресхБоокс у целини нуди боље искуство.

Инвентар

Функција инвентара ФрееАгент-а скривена је на страници „подешавања“, којој можете приступити тако што ћете кликнути своје име у горњем десном углу странице и изабрати „подешавања“. Једном када дођете на страницу са подешавањима, кликните на „ценовник & залиха “налази се под„ е-пошта, фактуре & оцене “.

Картица „залиха“ омогућава вам праћење количине ваших залиха. Да бисте активирали функцију, изаберите „залиха“ као јединицу ставке фактуре приликом креирања нове фактуре. „Ценовник“ је користан ако фактурирате исте ставке често јер се користи за аутоматско попуњавање детаља о вашим ставкама приликом фактурирања.

фрееагент_стоцк

Функција инвентара ФрееАгент-а захтева много више напора него друге платформе. Такође је тешко приступити јер није укључена у навигациону траку. Количину залиха не можете додати кроз рачуне и нема тачку преуређења, као што то обично имају друге платформе, попут Саге и Зохо Боокс. Прочитајте нашу рецензију Зохо Боокс и Саге рецензију да бисте сазнали више.

Пројектни менаџмент

Функције управљања пројектима можете пронаћи у категорији „рад“ на навигацијској траци. Кликните „Пројекти“ ако желите да управљате својим пројектима или кликните „Праћење времена“ ако желите да видите табелу или пријавите сате.

Да бисте креирали пројекат, кликните на дугме „додај нови пројекат“ у горњем десном углу странице „пројекти“. То ће вас одвести на страницу „новог пројекта“, где можете попунити детаље вашег пројекта, као што су клијент, назив пројекта и буџет.

фрееагент_невпројецт

Страница „пројекти“ вам даје брзи преглед статуса ваших пројеката. Кликом на назив пројекта видећете детаље пројекта одвојене у картицама, укључујући фактуре, време и извештај о добити и губицима. Да бисте пројекту додали било шта, можете да употребите дугме „додај ново“ у горњем десном углу странице вашег пројекта.

фрееагент_пројецтдетаилс

На страници „Праћење времена“ видећете табелу вашег пријављеног времена. На ову страницу можете додати и нови унос времена, било покретањем тајмера помоћу дугмета „старт тимер“ или испуњавањем обрасца на врху странице и кликом на „додавање временског записа“.

фрееагент_тиметрацкинг

Такође можете да се пријавите своје недељно тако што ћете кликнути дугме „додај дневник времена“ у горњем десном углу странице. Пријављено време мораће да буде за исти задатак, тако да ако радите на више задатака у року од једне недеље, морате их додати одвојено.

фрееагент_вееклитиме

Да бисте покренули тајмер, морате да одете на страницу „праћења времена“, што би могло постати неугодно. Упоређујући ФрееАгент са осталим рачуноводственим софтвером, ФресхБооксов тиме трацкер и могућност управљања пројектима нуде опћенито боље искуство. Ако вам треба бољи алат за праћење времена, прочитајте нашу рецензију ФресхБоокс-а да бисте сазнали више.

Интеграције

Можете интегрирати ФрееАгент са платформама трећих произвођача кликом на ваше име у горњем десном углу навигацијске траке и одабиром „везе“. Такође можете да повежете свој Стрипе рачун како бисте прихватили плаћање кредитном картицом преко странице „везе“.

фрееагент_цоннецтионс

Такође можете користити ФрееАгент за повезивање са банковним рачуном тако што ћете отворити страницу „банкарство“ или „везе“. Једном када буде повезан, ФрееАгент ће аутоматски увести ваше банковне феедове, тако да можете управљати својим трансакцијама из ФрееАгент-а. Примање аутоматских банковних феедова са вашег банковног рачуна олакшава усклађивање ваших трансакција.

ФрееАгент је развијен у Великој Британији, тако да неке функције још нису доступне у америчкој или глобалној верзији, укључујући функцију за плаће. Ако вам је потребна функција за плаћу – заједно са свим осталим значајкама које се налазе у ФрееАгенту – предлажемо да прочитате нашу КуицкБоокс Онлине рецензију.

Цене

ФрееАгент нуди једну цену за кориснике са седиштем у САД, а то кошта 24 долара месечно. Ово је прилично скупо, посебно ако тек започињете свој мали посао. Поред тога, за 24 долара месечно можете користити бољи софтвер за рачуноводство.

За 25 долара месечно, ФресхБооксов Плус план има одличног менаџера пројеката и трагач за временом који је много лакши за употребу од ФрееАгентових. Функција фактурисања ФресхБоокс-а такође нуди опћенито боље искуство јер можете додати накнаду за закашњело плаћање и задржати рачуне.

Међутим, ФресхБоокс месечно наплаћује 10 УСД за сваког додатног корисника, док ФрееАгент омогућава бесплатно додавање корисника. ФресхБоокс такође нема функцију „рачуна“ која би вам помогла да пратите своје надолазеће уплате, за разлику од ФрееАгент-а.

Други план са сличном ценом је КуицкБоокс Онлинеов Ессентиалс план, који кошта 20 долара месечно. КуицкБоокс Онлине има бољи алат за извештавање у поређењу са ФрееАгентом због његових филтера и могућности прилагођавања.

Функција фактурисања КуицкБоокс Онлине такође је напреднија у поређењу са ФрееАгентом, а уз додатну накнаду, можете да предате порез са његове платформе. Међутим, овај план неће вам набавити инвентар или менаџера пројеката, који су доступни у ФрееАгенту. КуицкБоокс Онлине такође ограничава број корисника на којем можете имати највише троје на овом плану.

Лакоћа

ФрееАгент није најбољи софтвер ако вам је једноставна употреба важна. Иако постоји тастер за брзо додавање, доступан је само на страници „преглед“. Потребно је неко време да се навикнете на његов необични изглед ако прелазите са другог рачуноводственог софтвера, а постоје неке функције које је једноставно тешко користити.

Пријављивање на 30-дневно бесплатно пробно време ФрееАгент-а је лако. Постоји пет прозора које морате попунити, укључујући податке за пријаву и пословне податке, као што су опција пореза на промет и назив предузећа.

Прво што видите када се пријавите је страница „преглед“ на којој се ваши финансијски подаци стављају у графиконе, тако да можете на први поглед схватити ситуацију. У горњем десном углу странице „преглед“ постоји и дугме „брзе везе“, које вам омогућава да креирате нове уносе, укључујући фактуре, рачуне и контакте.

фрееагент_овервиев

Навигациону траку ФрееАгент-а можете пронаћи на врху прозора. Постављен је другачије од других платформи, тако да ако се премештате са друге платформе можда ћете тешко наћи неке његове карактеристике.

Инвентар се налази на страници „подешавања“. Странице „пројекти“, „временски премци“, „процена“, „фактурирање“ и „понављајући рачуни“ налазе се у категорији „рад“ на навигацијској траци.

Фактурирање

На страници за навигацију можете пронаћи страницу „фактурирање“ под категоријом „рад“. Ова страница приказује све ваше фактуре и њихове детаље, као што су „доспјели износ“ и „статус“. Кликом на име фактуре отвара се фактура и омогућава вам да снимите уплату.

фрееагент_инвоицинг

Генерирање фактуре

Постоје два начина за ручно креирање фактуре: преко дугмета „брзе везе“ на страници „преглед“ или дугмета „додај ново“ на страници „фактурирање“.

Прва страница „нова фактура“ укључује подешавања фактуре, као што су контакт, пројекат и датум фактуре. Подсетнике е-поште можете активирати одабиром потврдних оквира у одељку „детаљи рачуна“. Имајте на уму да прво морате прилагодити своју е-пошту преко подешавања да бисте могли да активирате подсетнике за е-пошту.

На другој страници „нова фактура“ можете додати ставке у фактуру кликом на дугме „додај фактуру“. У прозору „додавање фактуре“ можете одабрати ставку из свог ценовника кликом на „аутоматско попуњавање са свог ценовника“ или додавање нове ставке кроз образац у прозору који укључује цену, опис и порез на промет.

фрееагент_инвоицеитем

Да бисте активирали праћење залиха, промените јединицу у свом пољу „количина“ у „залиха“. Такође можете додати унос у свој ценовник тако што ћете означити потврдни оквир „додај ово у свој ценовник“. На овај начин, ако желите да додате исту ставку фактуре, то можете брзо да урадите преко дугмета „аутоматско попуњавање са вашег ценовника“.

Иако оваква врста подешавања чини подешавања детаљнијима, није идеално ако требате да генеришете више фактура одједном.

Понављајући се рачуни

Можете да поновите фактуру на страници „фактурирање“. Отворите фактуру кликом на референтни број, кликните на дугме „додај ново“, а затим изаберите „понављајући профил фактуре“. Алтернативно, идите на страницу „понављајући рачуни“ коју можете пронаћи у категорији „рад“ на навигацијској траци и кликните на дугме „додај понављајући профил“..

Оба дугмета ће вас одвести на страницу сличну првој страници „нова фактура“ на којој можете прилагодити подешавања фактуре. Можете подесити учесталост и датум почетка поновљене фактуре путем обрасца у одељку „детаљи рачуна“.

фрееагент_рецурринг

Постоје и други начини за додавање нове фактуре. Ако користите процене, можете га претворити у фактуру у једном клику тако што ћете отворити процену преко странице „процене“ и одабрати везу „претворити у фактуру“..

Други начин за креирање фактуре је путем странице вашег пројекта. Кликните на „додај ново“ и изаберите „фактура“ да бисте аутоматски креирали фактуру за неиспоручене артикле.

Трошкови

Постоје две врсте трошкова у ФрееАгенту: „рачуни“ и „трошкови“. Обе карактеристике су наведене на траци за навигацију, тако да брзо можете да пронађете њихове странице.

Рачуни

Нови рачун можете креирати преко странице „преглед“ кликом на дугме „брзе везе“, а затим изаберите „нови рачун“. Алтернативно, можете да одете на страницу „рачуни“ кроз навигациону траку и кликнете дугме „додај нови рачун“.

фрееагент_невбилл

За разлику од фактура, не морате да додајете ставке на рачуне, тако да постоји само једна страница коју морате попунити. На страници „додај нови рачун“ можете да попуните детаље рачуна, доделите га пројекту – и учините га наплативим – или га направите као понављајући рачун. Ако желите, рачуну можете да додате и прилог, као што је листа предмета.

Да бисте евидентирали уплату, идите на страницу „рачуни“, отворите рачун кликом на референтни број, а затим кликните на дугме „додај ручно плаћање“.

ФрееАгент не дозвољава додавање предмета на ваше рачуне, тако да не постоји начин да аутоматски снимите куповину залиха. Количину залиха морате прилагодити кроз „ценовник & дионица ”страница. Због тога ФрееАгент лоше одговара малим предузећима којима је потребно праћење залиха.

Трошкови

Слично као и рачуни, трошак можете додати или путем странице „расходи“, коју можете пронаћи у навигацијској траци, или преко странице „Преглед“, кликом на дугме „брзе везе“.

Образац на страници „нови трошак“ готово је идентичан ономе на „новом рачуну“, с тим што је једина разлика што можете одабрати врсту трошкова, било уплате или поврата новца..

Такође, ако желите да учитате потврду, детаље морате унети ручно. Аутоматско читање информација са примитка је постало уобичајена карактеристика других рачуноводствених платформи, чак и бесплатне платформе попут Ваве-а. Прочитајте нашу таласну рецензију да бисте сазнали више.

Пословно извјештавање

Предлошци извештаја ФрееАгент-а налазе се на страници „извештаји“, која се налази у категорији „рачуноводство“ на навигационој траци. ФрееАгент нема пуно образаца извештаја, а постоје само три категорије извештаја: „висок ниво“, „квар“ и „детаљно“.

Постоје два извештаја о старењу: „старији дужници“ и „застарели повериоци“. Извештај „остарелих дужника“ садржи списак ваших купаца и њихове неизмирене фактуре, заједно са датумом када су фактуре требало да доспеју. Слично томе, у извештају „старији повериоци“ су наведени ваши добављачи и неизмирени рачуни, плус када су они морали да доспеју.

фрееагент_агед

Извештај „продаја купца“ приказује вашу продају – организовану било по месецу или години – за сваког купца. Извештај „категорије потрошње“ приказује ваше куповине за све ваше рачуноводствене категорије, које се такође могу организовати месечно или годишње.

фрееагент_салес

Извештај „прикажи трансакције“ вам даје списак ваших трансакција, филтриран по рачуноводственим годинама и рачуну. Извештај „пробни биланс“ вам даје списак вашег укупног стања за сваку категорију рачуноводства.

фрееагент_триалбаланце

Већина извештаја омогућава вам да прилагодите датумски распон, али не можете ништа друго да прилагодите. Извештаје можете да извезите у ЦСВ или ПДФ датотеку преко дугмета „извештај о извозу“ у горњем десном углу странице извештаја..

Финансијски извештаји

ФрееАгент нуди два финансијска извештаја: „профит & губитак “и„ биланс стања “. Постоје три врсте добити & Извештаји о губицима: месечни, годишњи и упоредни. Упоредни извештај је ограничен на годишње извештаје, тако да упоредни извештај не можете да користите ако у ФрееАгенту немате више од две године података.

фрееагент_профитлосс

„Биланс стања“ има фиксни формат са четири категорије: „капитална имовина“, „текућа имовина“, „текуће обавезе“ и „капитал власника“. Можете да прилагодите датум овог извештаја, али не можете да упоређујете сваки период, као што можете у „добити & извештај о губицима.

Као и пословни извештаји, нема много опција прилагођавања финансијских извештаја ФрееАгент-а. Можете прилагодити већи део периода, али нису доступне опције филтра.

Подршка

Да бисте стигли до корисничке подршке компаније ФрееАгент, можете да кликнете на дугме „помоћ“ у доњем десном углу сваке странице. Ово ће вас повезати са цхатботом, који ће вам помоћи да потражите чланке у бази података ФрееАгент-а.

фрееагент_хелп

Ако нисте пронашли оно што тражите, контактирајте представника корисничке подршке путем е-поште кликом на дугме “ступи у контакт” на прозору за ћаскање. Тим за подршку компаније ФрееАгент контактираће вас е-поштом када добију одговор на ваше питање.

Такође можете доћи до базе знања ФрееАгент-а кликом на везу „база знања“ у подножју сваке странице. База знања испуњена је чланцима који вам могу помоћи ако се заглавите док користите софтвер.

Кроз базу знања можете резервисати и 20-минутни позив тиму за корисничку подршку компаније ФрееАгент. Поред чланака, ФрееАгент такође нуди видео туторијале, вебинаре и постове на блоговима кроз своју базу знања.

Пресуда

ФрееАгент је одлична опција за мала предузећа са седиштем у Великој Британији, али је много ограниченија ако се налазите било где другде, јер америчка верзија и глобална верзија не нуде функцију за плаћу. 

За америчку верзију постоји само једна цена, што може бити неправедно, посебно за мала предузећа која тек почињу.

ФрееАгент има задовољавајући спектар функција, али нису толико добре као могућности које нуде његови конкуренти. Карактеристика инвентара има много недостатака у поређењу са другим рачуноводственим платформама, као што су КуицкБоокс Онлине или Саге. Његов пројект менаџер је добар, али није тако ефикасан као менаџер са ФресхБоокс-ом.

Морате да попуните две странице да бисте створили фактуру, тако да ће групно фактурирање бити тешко. Већина образаца извештаја није корисна. Не постоје опције филтера које други рачуноводствени софтвер обично имају, а прилагођавање је врло ограничено.

Ако је ваша мала фирма са седиштем у Сједињеним Државама, биће тешко добити помоћ од корисничке подршке компаније ФрееАгент, јер је основана у Великој Британији и доступна је само у одређено време.

С обзиром на карактеристике које добијате, ФрееАгент ће бити добра погодност за слободњаке или мала предузећа у Великој Британији. Међутим, ако се не уклапате у ову уску категорију, друге платформе су боље од ФрееАгент-а.

Ако вам се допада оно што сте чули до сада, испробајте 30-дневно бесплатно пробно раздобље ФрееАгент-а да видите да ли је то најбоља рачуноводствена платформа за вас. Јесте ли раније пробали ФрееАгент? Реците нам шта мислите у коментарима. Хвала што сте прочитали ову рецензију ФрееАгент-а.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me