БригхтБоок Ревиев – Ажурирано 2020

Бригхтбоок Ревиев

Бригхтбоок је рачуноводствено решење које осветљава карактеристике, само је за десктоп, али ипак успе да задиви. Иако је мало вероватно да ће икада имати широку привлачност, мала предузећа као и фрееланцери могу бити савршено задовољни овим бесплатним рачуноводственим софтвером.


Бест-Аццоунтинг-Софтваре-Рецензије

Оснивачи БригхтБоока желели су опцију рачуноводства на мрежи која је служила фрееланцерима, извођачима и самосталним предузећима. Створили су решење које би се тачније могло назвати програмом за фактурирање на мрежи. Бригхтбоок се може инсталирати само на десктоп рачунар, тако да корисници неће моћи да приступају њиховим књигама кроз облак.

То није књиговодствени пакет пуне услуге. Не врши рачуноводство са двоструким уносом, омогућава корисницима да уносе уносе у часописе или укључују финансијске извештаје. Можете да обављате основне функције фактурисања, плаћања рачуна и усклађивања свог банковног рачуна.

Ако је то све што вам је потребно и приступ облацима није велика ствар, онда би бесплатни софтвер компаније Бригхтбоок могао бити за вас. Ако тражите више, погледајте наш најбољи рачуноводствени софтвер за неке предлоге, као што су КуицкБоокс Онлине.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Бригхтбоок

Карактеристике

Бригхтбоок има заједничке књиговодствене карактеристике као што су фактурирање и трошење рачуна. Услуга тврди да нуди „сигурност на нивоу банке“ и шифровање ССЛ-а, али не даје никакве детаље осим тога. Ваве се бави детаљнијим детаљима како би уверио кориснике у њихову сигурност података, као што можете прочитати у нашој таласној рецензији.

И Ваве и Бригхтбоок нуде своје услуге бесплатно.

Основни

Ако све што требате учинити је да пошаљете рачуне и платите и пратите рачуне, Бригхтбоок је покривен. Обрасци за фактуре и трошкове потрају само неколико минута, али не можете их подесити да се понављају.

Бригхтбоок се не синхронизује са вашим банковним рачунима. Уместо тога, морате да отпремите своје изјаве. Након што је увезена, мораћете да прођете кроз њу линију по ред да бисте ускладили трансакције у програму. Ако ваше пословање обавља пуно банкарства, то ће брзо постати дуготрајан и неугодан процес.

Ипак, Бригхтбоок омогућава неограничен број корисника, за разлику од Ксеро-а или КуицкБоокс-а на мрежи.

Ектра

Бригхтбоок ипак превазилази једноставно фактурисање. Омогућује вам слање процена и претварање у рачуне након што буду одобрени. Као и код Ваве и Ксеро, рачуни се такође могу слати у више валута.

Само плаћене функције компаније Бригхтбоок омогућавају вам да уклоните његов бренд из фактура и изјава и дизајнирате сопствене шаблоне.

Са ограниченом функционалношћу, основним веб локацијама и збуњујућим дизајном, Бригхтбоок се не истиче од својих конкурената.

Цене

Као и Ваве, и Бригхтбоок не наплаћује ништа за свој основни рачуноводствени пакет. Уместо тога, зарађује новац наплаћивањем додатних услуга.  

Једина обрада плаћања коју нуди Бригхтбоок је ПаиПал, коју сте поставили у менију „сеттингс“. То значи да ћете морати да га наплаћујете ако га употребите.

Лакоћа

Након што се пријавите за нови налог, можете оставити потврдни оквир да бисте додали демо податке на свој налог. То је начин на који вас Бригхтбоок учи да користите софтвер и он се може уклонити у било којем тренутку. На главном екрану нема уџбеника, нема савета, савета или искачућих прозора као што сте добили помоћу ФресхБоокс-а или Зохо Боокс.

Прочитајте нашу рецензију ФресхБоокс и Зохо Боокс за више информација о томе.

Дугмад на врху командне табле преусмериће вас на екране на којима можете да додате нове трошкове или рачуне.

Бригхтбоок-Дасхбоард

Инструментална табла представља графикон рачуна, рачуна и плаћања током временског периода који одредите. Иако је лепо имати визуелни снимак вашег пословања, он не показује нето приход. Можете поставити и пратити циљ раста за ваше предузеће, али сматрамо да је то мање важно од осталих опција извештавања које желимо да видимо, као што су финансијски извештаји.

инструмент-табла-бар-цхарт

Током навигације програмом готово увек ћете морати да се вратите на главну контролну таблу или опције менија да бисте видели додатне, повезане извештаје. Повезивање рачуна, извештаја и трошкова могло би се побољшати. Иако је могуће открити где треба кликнути да бисте извршили задатке попут фактурирања и евидентирања рачуна, Бригхтбоок није ни приближно интуитиван као остали рачуноводствени софтвер. Прочитајте нашу рецензију ФрееАгент за још један рачуноводствени софтвер коме недостаје пријатност за корисника.

Фактурирање

Да бисте додали нову фактуру, кликните на „нова фактура“ при врху контролне табле. То је једини начин додавања рачуна. У Бригхтбоок-у нема падајућих менија. Ако сте на сродном екрану, попут додавања клијента, не можете да додате фактуру. Морате се вратити на почетни екран.

Бригхтбоок вас пита да одаберете клијента и пре него што вас одведе на главни екран, што изгледа као непотребан корак.

Екран првог-новог рачуна

Процес уноса рачуна је интуитиван. Можете одабрати било које термине које желите, додати белешке или прилоге и детаље о предмету. Постоји опција за одабир пореске стопе, али не можете да примените попусте.

Рачун-екрана

Када завршите, можете да сачувате фактуру, сачувате је и пошаљете е-поштом или је одштампате. Кликом на „сачувај и штамирај доставницу“ преузима се .пдф на радну површину који можете исписати. Не постоји серијско штампање. Ако сачувате фактуру, уместо да вас одведе у резиме свих неизмирених фактура, приказаће вам се изјава о свим неподмиреним фактурама за тог купца.

Изјава-рачун за купца

На изјави можете да наведете да ли је уплата примљена, додајте кредитну биљешку или поврат новца и е-пошту, штампајте или дуплирате. Фактура можете да се понавља понављајући мали оквир на главном обрасцу фактуре, након чега је ваша једина опција да одаберете колико дана желите да је пошаље..

Не можете одредити крајњи датум или ограничења његовог понављања.

понављајући се

Бригхтбоок ипак нуди робусан поступак процјене. Образац за процену подржава додавање попуста и пореза, више ставки и белешки. У падајућем менију за „статус цитата“ можете одабрати да ли је понуда припремљена, преговара ли, одобрена је или је у некој другој држави. Провјера оквира „Претвори цитат у фактуру“ штеди вам вријеме.

Процена-образац

За разлику од већине својих конкурената, Бригхтбоок нема надзорну плочу с фактурама која на екрану фактуре приказује неизмирене фактуре. Ако сте на главној командној табли и кликнете на мало дугме „погледајте сву продају“ изнад „новца доспева у“, биће вам послат списак рачуна и плаћања.

види-све продаје

Алтернативно, на екрану „клијенти“ су наведени ваши клијенти и шта они дугују. Међутим, то не показује колико је неисплаћени износ купца наплатио. Такође не укључује подсетнике о плаћању е-поштом, доспеле обавезе или не додаје аутоматски закаснеле накнаде.

На дну главне надзорне плоче налази се „картица с доспјелим фактурама“ која такође има информације. Ако сте навикли да видите снимак потраживања у одељку фактура свог рачуноводственог софтвера, као што можете са КуицкБоокс он-лине или Ваве, презентација Бригхтбоок-а може бити збуњујућа (прочитајте наш КуицкБоокс Онлине преглед).

рачун-достава-картица

Не постоји обрада платних спискова и не постоји апликација треће стране која би је додала. Бригхтбоок не прати инвентар, тако да не можете да је одаберете на фактури. Све у свему, функција фактурирања омогућава вам слање или штампање фактура, и то је ствар.

Трошкови

Можете унијети рачуне кликом на „нови рачун“ на контролној табли. Ипак нисмо могли да нађемо начин да додамо рачун из корисничког профила или менија. Нови образац рачуна садржи оквире са падајућим опцијама или детаље можете унети ручно.

Нови рачун

Иако можете да категоришете трошак из падајућих опција Бригхтбоок-а, не можете да додате своје категорије. Ако сте платили порез, одаберите стопу и услуга ће вам је израчунати. Бригхтбоок вам омогућава да отпремите и приложите рачун или рачун у .пдф облику, што је добра особина за предузећа која трошкове преносе на своје купце.

додајте рачун за постојећу фактуру

Трошкови се појављују на дну главне контролне табле под картицом “неплаћени рачуни”.

екран са неплаћеним рачунима

Већина предузећа има рачуне које плаћају сваког месеца, као што су кирија или струја. Са Бригхтбоок-ом ћете морати уносити их изнова и изнова јер не можете аутоматизовати трошкове или плаћања, као што то можете са Ксером (прочитајте наш Ксеро преглед).

Као и код функција фактурирања, опције трошења не прелазе оквире основа.

Пословно извјештавање

У Бригхтбоок-у постоји само шест извештаја, што је мање него ФресхБоокс и Ваве.

Прва картица извештаја под „извештајима“ је инфографика. Изаберите годишњи графикон или годишњу пита како бисте видели рачуне, уплате и рачуне. Међутим, не приказује нето добит, а једини датумски распони су последњих 12 месеци или акумулирани.

Инфограпхиц

На следећој картици извештаја, „добитак и губитак“, налази се извештај о добити и губитку и анализа старења потраживања. „Анализа старих дужника“ копира доспела потраживања за 0-30, 30-60 60-90 и више од 90 дана. Може се извести, али не можете да држите доље на кантама да бисте видели информације везане за купца.

анализа старења-дужника

Картица „опенинсигхт“ упоређује продају и трошкове ваше компаније са другим компанијама из ваше пословне категорије. Бригхтбоок ипак не говори одакле потичу поређење и ми не видимо вредност пружања уместо других, кориснијих извештаја.

ОпенИнсигхт-картица

Под “сву продају”, Бригхтбоок вам приказује продају и плаћања, што је у основи разлика између готовине или обрачунске основе. Прелазак мишем преко броја фактуре показује вам његове детаље, што је леп додир. Извештај израчунава нето разлику између продаје и плаћања како би вам показао неизмирени износ.

Алл-Салес

Уместо да га стављате у образац где уносите трошкове, „сви рачуни и издаци“, који приказују рачуне добављача или трошкове за ствари купљене у име купаца, налази се у пољу за извештаје.

све рачуне и трошкове

Последња картица „извештаји“ уопште није извештај. На екрану је да унесете нови рачун или трошак. То је сјајан пример распореда екрана, картица и менија Бригхтбоок-а.

Финансијски извештаји

Будући да Бригхтбоок није рачуноводствени софтвер за пуне услуге, даје вам само један финансијски извештај. Извештај о добити и губитку може се изводити само недељно, месечно или годишње и не може се извозити. Нећете бити у могућности да упоредите периоде један поред другог за праћење перформанси вашег предузећа и не израчунава проценат промена.  

извештај о добити и губицима

За разлику од Ваве-а, он не нуди биланс стања или извештај о готовинском току.

Подршка

Нећете наћи чврсту подршку за Бригхтбоок. Његова ФАК страна одговара на основна питања о коришћењу софтвера, али нема снимака екрана или видео записа. Што је још горе, није ажуриран од 2017. године. Претраживање на ИоуТубеу није дало никакве резултате за туториал видео.

Компанија има контакт образац и подршку путем е-поште. Послали смо тестну е-пошту током радног времена и добили одговор у року од 20 минута.

Све у свему, оставили смо утисак да ако користите Бригхтбоок, сами сте.

Пресуда

Рачуноводствени софтвер компаније Бригхтбоок осећа и функционише више као хоби за своје осниваче него пуноправни посао. Недостају му многе функције пронађене у конкуренцији и навигација софтвером није интуитивна. Скоро да се осећа као да је служба почела да га поставља, а затим је напустила половину поступка.

С обзиром да све остале опције нуде више извештаја, апликација, могућност приступа подацима са било ког места и бољу подршку и документацију за помоћ, не видимо зашто би се предузеће пријавило за услугу Бригхтбоок-а.

Користите ли Бригхтбоок? Шта мислите о томе? Јавите нам у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map